Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. Єва

Єва Well-Known Member

До речі, якщо когось цікавить, є судова практика щодо тих, хто зайнятий постійним доглядом за особами, що його потребують. Виходить, належним чином оформлених документів у відділі соцзахисту недостатньо, потрібно рішення суду про встановлення опіки: http://pravoscope.com/act-postanova...2014-spravi-zi-sporiv-z-vidnosin-publichno--s
    Дитина "за нормативним стимулом" - це ще квіточки...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

то є повна нісенітниця (в сенсі такої ідеї), бо відмовитися від батьківства- неможливо. Батьківства можна позбавити через суд у строго визначених випадках. І аж ніяк через добровільну відмову.Навіть якщо розлучаться і місцепрживання дитини залишається з татом, материнства це не позбавляє і зараз треба доводити, що тато самостійно виховує і утримує дитину ,а мама- реально немає такої можливості ( наприклад, надавти офіційне підтвердження, що мама проживає за кордоном, знаходиться невідомо де, за станом здоров я не може проживати з дитиною і здійснювати догляд і т.п.). Про такі уловки військкомати добре знають і дуже прискіпливо ставляться до подібних варіантів.
    --- дописи об"єднано, 17 Лютий 2015 ---
    то теж не так просто. БО одружитися з багатодітною, автоматично не означає, що той чоловік тих всіх дітей утримує. Люди хапаються вже за будь-що :)

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
  3. exmargarytka

exmargarytka мрійниця зі стажем

Підкажіть,чи можна десь переглянути списки на мобілізацію?
    Коханий живе не за пропискою.Ото надумав,що треба піти у військомат глянути,щоб потім не було проблем,що нібито ухиляється.А я трохи панікую,бо вірю,як піде туди з військовим квитком,то вийде вже точно з повісткою:not_i:.Розумію,що рано чи пізно,той момент може настати,але ж не наражати самому себе на це свідомо...
    Може,десь в інтернеті на їхньому сайті є ті списки? Чи при вході в військомат?Чи то в кабінет підходити?
    Підкажіть щось,бо я вже всю ніч не спала...Сплакалася:sorry:

4. Olenya

Olenya Active Member

Ухиляються, це ті, котрі взяли повістку і не приходять.

5. MilkiWey

MilkiWey Well-Known Member

В мого знайомого сину прийшла повістка - з'явитися о 9.00 17.02 з речами (не знаю куди, не питала). Дзвоню вчора йому, щоб взнати що і як. Він каже, що приїхали, постояли і відпустили до 3 березня (військовий квиток не повернули). І попередили, що призивають на 1 рік, хоча його син вже відслужив строкову службу. Це такі нові правила, тобто людина вже не зможе претендувати на ротацію або відпустку?
    --- дописи об"єднано, 18 Лютий 2015 ---
    Не будіть лихо, поки воно тихо! Навіщо створювати собі зайві проблеми! А тим більше почати переживати з того, що ще не трапилося?

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  6. Almariel

Almariel Well-Known Member

я би не йшла. запитати людей по місцю прописки, чи хтось приходив і його шукав.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  7. exmargarytka

exmargarytka мрійниця зі стажем

Люди, та я теж так думаю((Але ж то чоловіки... Як щось надумає-то вже не перепреш:girl_impossible:

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Burberry

Burberry Well-Known Member

Поясніть йому, що ухилятися він може лише тоді, коли йому вже вручена повістка за його підписом, а він не прийшов у військкомат. Можливо, знайдіть йому якийсь витяг із закону, щоб побачив все на власні очі. Бо якщо піде сам, то шансів, що йому одразу ж не вручать повістки дуже мало, хіба він дійсно цього прагне)

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  9. сніжна

а також ті, які відмовляються взяти повістку, і на яких на місці вручення складається протокол за підписами 2 свідків.
    немає. це внутрішня інформація військкомату.вам її ніхто не надасть

10. zetta

zetta Well-Known Member

Сьогодні розмовляла зі знайомою , в неї чоловік воєнний колишній , зараз на воєнній пенсіі . 43 роки . Каже що з іх воєнної частини нікого не призвали , і шо вони на 99% впевнені що не прийде повістка , хіба підуть добровольці .

11. Tauriel

Tauriel лісова ельфійка

а чо так? чому тих хто добре знає воєнну справу не чіпають, а тих підсніжників, які в житті зброї в руках не тримали гребуть сотнями?

12. Vероніка

Vероніка Never give up

Повний бардак в цій країні, чому не призивають саме військових?
    Сьогодні взнала, що зараз масово приходять повістки лікарям, зокрема мужчинам-акушерам з Мечнікова.

13. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Військових призивають. І навіть більше, зараз на керівні посади не ставлять, якщо немає "за плечима" АТО. Просто не всі частини мобілізують, бо є таке поняття, як "тил", деякі частини не підпадають під мобілізацію. Якщо, не дай Бог, збройний наступ на Львів, а всі військові на сході? Хто буде нас захищати?

• Інформативно Інформативно x 2
  14. Tauriel

Tauriel лісова ельфійка

дуже цікаво, для чого їм потрібні акушери? стоматолог/хірург/травматолог і т.п. погоджуюсь, а гінекологи???

15. zetta

zetta Well-Known Member

Ну та гінекологів беруть бо чоловіки, фізична сила, витривалість , а кров зупинити , рану зашити зможе і гінеколог.

16. Morenka

Morenka Active Member

Мій чоловік теж ходив так 2 рази "глянути"(принаймні я знаю про 2 рази). Після другого такого нещодавнього "глядіння" через 2 дні прийшла повістка. Він взяв її.
    І важко мені читається зараз про жінок, які намагаються "визволити" своїх чоловіків від служіння на Сході і усіма способами затулити їх собою. Хоч може і я б так хотіла, але мій чоловік не зробить нічого щоб "відкосити".
    Має явитись 24.02 у військомат (мали забрати ще 13.02, але вмовив дати йому час на залагодження всіх справ). Часу нам лишається все менше. А далі невідомість і чекання.

• Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. сніжна

нещодавно якраз на ту тему розмовляли з медиками. То на питання: кого швидше мобілізують- медика з госпіталю чи непрофільного закладу, то відповіли, що в першу чергу перевагу нададуть непрофільним, невійськовим медикам. БО військова профільна допомога потрібна власне у стаціонарному госпіталі, а в мобільних госпіталях з першою допомогою справляться будь-хто з медиків. ТОму, якщо стоятиме питання, кого мобілізувати: лікаря ( чи медсестру)з поліклініки і медика з військового госпіталю- нададуть перевагу першому. З цього приводу між медиками вже теж свої "терки" є: "цивільні" медики возмущаються, що "військові" в госпіталях і так вищу з\пл мають, і свої пільги, а ту ще їх і в останню чергу чіпають.
    вже про це писалі і буду писати ( бо теж знаю не почуткам) : і військових і міліцію- рухають.Мало того- не йдеш по наказу як профільний, звільняєшся ( в думці, що втечеш від мобілізації), одразу попадаєш в список мобілізації в першу чергу вже на загальних підставах.Так що не пишіть дурниць. Не підлягають мобілізації ті військові, які по віку вже з обліку теж знімаються. І то, в негласному порядку їх періодично залучають до навчання призовників на полігонах

Останнє редагування: 18 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 2
  18. rose

rose Member

Мобілізованим також платять основну зарплату з роботи, і військову зарплату

19. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

дівчата, про те ,що "не беруть мєнтів і ко" - беруть!
    близький знайомий , слідчий- в ато. то каже , з кожного відділу є певна кількість призваних.
    брат коліжанки, інспектор даі-в березні відправляють в ато. теж певна кількіть призваних на кожен відділ. їм взагалі сказали, що хто не хоче їхати, то заяву на звільнення на стіл.
    треба зрозуміти, що не можуть взяти всіх міліціянтів і вивезти в ато, тут для них роботи не менше

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  20. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

і я знаю таке.
    кум міліціонер, то отримав повістку. але не взяли в АТО, бо має 3х маленьких діток