Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

Відповідь: Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема знову відчинена. Прохання читати топ і не оффтопити.​

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ділюсь інформацією про Яворівську в/ч. Наступного тижня, правда не всіх, але частину передислоковують на Схід. Точного місця ніхто не каже.
    Мій чоловік на жаль є в списках.
    Дівчата, хто готовий їхати під частину, стукайте в пп, або не знаю, якось по мудрішому можна організуватись?
    В хлопців нема відповідного оснащення, в мого підготовка майже на нулю (декого там краще вчили, то за всіх не знаю). Але я сама то не спиню. Може маєте знаймих/друзів, передайте будь-ласка. Щось треба робити!

3. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Під частину, то не єфективно, он на Волині трасу перекривали міжнародного значення нічого не дало. Думаю , то треба до начальсва області йти і вимагати нормального обмундирування . Вроді так було в Тернополі поки нема бронижилетів, ніхто нікуда не їде.
    Яворів по великому рахунку нічого не вирішує.
    Ну і як можна зрозуміти, що людей передислоковують, банально погрузка зброї. Почали грузити зброю, то 2-3 дні і поїдуть

4. littlebird

littlebird Well-Known Member

Це примусово відправляють? Там же, здається, якісь заяви пишуть, хто хоче хто ні. Чи це все міф?

5. Katrin

Katrin Well-Known Member

Як варіант дзвонити на гарячу лінію міністерства оборони або збройних сил.
    http://www.mil.gov.ua/kontakti/garyacha-liniya.html
    Більш мудрішого зараз не придумаю, бо блокування частини-то ні до чого не приведе, наші через паркан стрибали.

Ви оптимістка, папір все стерпить, як то кажуть.

6. littlebird

Якщо чесно, то не дуже.
    Це мій чоловік мене так заспокоює, що примусово нікого не відправляють. Не знаю звідки в нього така інформація.

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Жанночко, я не хочу розчаровувати, але коли трішки місяця тому відправляли чергову партію наших бійців з Яворівщини і родичі перед тим ходили до керівництва, блокували частину і т.п., то військових просто вивели через дірку на одному з задніх дворів, повантажили у автобуси і вивезли. Тоді ще показували сюжет по ТСН, як ніби-то наші в\с попрои блокування рідними , обнімаються-цілуються і кажуть, що "ми маємо виконувати свій обов язок і захищати країну і бла-бла..." і гарно самі йдуть по автобусам. Оскільки саме в тій "партії" був і мій хороший знайомий, то він писав, що насправді їм просто дали наказ вийти через дірку на задньому дворі, де вже всіх чекали автобуси. ( п.с. бронежилет , до речі, дружина йому купувала сама. Він теж за кілька днів уже знав, що у "списках", як і решта хлопців, тому якісні бронежилети купували рідні і відправляли вже з ними)

---------- Додано в 11:08 ---------- Попередній допис був написаний в 11:05 ----------

зараз бронежилети закуплені. Але вони - абсолютно непригодні. Із ступенем захисту 2 в основному. Наші військові з Львівщини через ФС навіть вчора ще просили перепост із фото тих нових (!) бронежилетів, які вони за бажанням "пристріляли". Там "навиліт" все.

---------- Додано в 11:10 ---------- Попередній допис був написаний в 11:08 ----------

саме це вже у Яворові йде кілька останніх днів

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

тут ще нюанс- половина техніки поломана, особливо та, на якій має передислоковуватись мій чоловік і хлопці його "команди".

Мій писав, а толку. Тільки кому треба були ті цирки з писаниною- без поняття.

---------- Додано в 13:42 ---------- Попередній допис був написаний в 13:41 ----------

А він мобілізований?

---------- Додано в 13:45 ---------- Попередній допис був написаний в 13:42 ----------

Я то все достеменно знаю і вкурсі.:sad:

9. Mira_SH

в Рівному було так, як яка дивізія свою техніку відремонтувала, на тому й їхала.Вони разом з БТРами грузилися в поїзд, ну а потім на тих БТРах пересувалися вже далі від залізничних колій, допустити щоб щось не працювала, то собі дорожче.
    Я не знаю, як в Яворові, але в Рівному в кожній дивізії(здається воно так називається) було як мінімум 2 механіка. От на їх рук ліг ремонт отого всього, ну зрештою всі інші теж допомагали.
    та ті "2" ні на що не годні, то як мінімум 4 треба...

10. jalla

jalla Прогрес року 2013

та нема чим ремонтувати, запчастини хто має купуваии? тоже самі?
    чим то грозить, якщо та машина заглохне для прикладу?

11. Mira_SH

Жанно, залежить де заглохне, якщо на дніпропетровщині, то будуть ремонтувати, а як не дай Бог в Маріуполі, і тд, то лишать її ворогу. На техніці , яка не на ходу не мали б їхати, ну є ще варіант , що їх перемішають поки не на Схід, а наприклад в Широкий Лан (Миколаївська область), де пройдуть подальші навчання, і таки відремонтують, ту техніку, чи кудись на Дніпропетрощину, де зараз є одна з частин з Яворова

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дзвонила щойно. Вислухали мої слізні мемуари. Менше з тим, мене вислухали і сказали таке:
    -вивозять мобілізованих законно, з наказом ознайомлювати не зобов"язані.
    -за техніку сповістять засупнику міністра оборони, будуть приймати міри.
    Взяли мій номер, записали дані, сказали при необхідності передзвонять

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у армії накази не обговорюються. Їх лише виконують. Так що справді наказ лише доводять до відома в\с. Це ж не трудові відносини, щоб під підпис ознайомлювати.

14. littlebird

Ні не мобілізований. Тому я цьому і не вірю.

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

у київстара є послуга "маячок", вона взагалі для батьків щоб знали де їх діти знаходяться, але можна зробити таке і на номер вашого чоловіка, будете знати де в кожен момент знаходиться телефон і ваш чоловік, головне телефон не губити.

16. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

одні пікетують, щоб їхніх повернули, інші - щоб їхніх не пускали.
    Аможе ну його нафіг ту війну, берем простирадла і повзем на цвинтар?

Блін, ну чому одні дружини організовуються з родичами-друзями-співробітниками і забезпечують спорядженням не тільки чоловіка, але й всю його роту, а інші істерять?

Даруйте, не стрималася вже, за 2 місяці таких контрастів нерви ні к чорту

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

А може ну його на фіг того чоловіка?! Нехай їде на своїй кульгавій техніці без каски, без броника, з нульовою підготовкою, яку йому "люб"язно" забезпечили в нашій Яворівській в/ч... А там на горі хтось буде кілометрові переговори вести і роздумавати, поки нас тут всіх не переб"ють.

Я так чомусь і знала, що такі дописи будуть, якщо не тут, то купа так подумає, ну та най...
    І ще, забезпечувати, займатись волонтерством- це одне, а чекати чоловіка з війни- це геть інше. І такого роду хвилювання є більш чим природні. Ну, або грош мені ціна тоді...
    Оце дуже розумна порада. А то ми вже цілу азбуку морзе придумали як будемо спілкуватись про передислокацію.)

18. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Добре, коли чоловік поряд допомагає збирати допомогу, чого ж тут істерити? А коли з двома маленькими дітками лишаєшся сама, знаючи, що чоловік зовсім не готовий до того і не забезпечений нічим, а грошей, щоб забезпечити нема. Як завжди то саме-ситий голодного не зрозуміє... І вважаю, що писати -істерять некоректно в даній ситуації, бо це природня реакція люб'ячої жінки. Я не знаю, що би я в цій ситуації робила, але мені було би точно по фігу на думку інших... Хай їдуть воювати ті, хто хоче, хто готовий, і морально, і фізично. Нащо відправляти всіх підряд? Нащо ламати психіку людей?

---------- Додано в 09:57 ---------- Попередній допис був написаний в 09:50 ----------

від чого? от чесно, від чого? Якщо порівняти ситуацію наприклад Жанни, допис якої ви процитували. Які в неї нерви мають бути?

19. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Дівки, не починайте знов. Жанно, може б зібрати вашому чоловікові на бронежилет чи ще якісь потреби? Думаю, форумлянки спроможні то зробити.

20. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Повністю підтримую. Ми б долучились.
    А ці сварки припиняйте.