Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

наскільки я знаю, повістка має бути з того районного військомата до якого чоловік належить за пропискою. Яким чином якійсь представник якогось воєнкомата всім підряд може виписувати повістки? Те що він може за власним бажанням писати то понятно, але ж це кагбе не правилньо, чи я помиляюсь?

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Вони що там всі подуріли??? То тепер повістку вручають далеко плюнувши на всі закони??? Повістка має вручатися особисто в руки або на місці роботи або дома. Я просто в шоці... чесно

• Подобається Подобається x 1
  3. xrustia

xrustia Active Member

так, справді, в повістці мого чоловіка є печатка того військомату до якого він прописаний. Але той представник який сидить в машині ДАї певно має повістки з печатками всіх військоматів, тоді бере тех паспорт водія, а в ньому є всі дані де проживає водій, і тоді по ходу на місці заповняє ту повістку

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

По-перше в техпаспорті зазначено адресу власника ТЗ, а не водія, спеціально зараз глянула в техпаспорт. Машина може бути зареєстрована на брата, свекра, дружину, варіантів багато, як і адрес, не обовьязково це адреса водія.

По-друге, коли зупиняє ДАІ водій не зобовьязаний давати в руки документи, він зобовьязаний предявити їх за вимогю працівника ДАІ, якщо даішнік хоче щось прочитати - через лобове шкло, хай читає. Рівно як і до себе в машину має право нікого не пускати, це є приватна власність.
    Якщо не озвучена правомірна причина зупинки, то затримувати водія даішник не має права, а пропозиція перейтись в машину - це не є достатня причина зупинки. Водій в свою чергу взагалі може з авто не виходити якщо немає на то підстав. А в даному випадку підстав немає.

• Корисно Корисно x 6
    • Інформативно Інформативно x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  5. xrustia

xrustia Active Member

6. Britney

Britney Домашня посиденька :)

А хто знає, через скільки часу несуть наступну повістку, після того, як вперше принесли?

7. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Ну то у водія завжди з собою посвідчення водія.
    Пи.си.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 2
  8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Останнє редагування: 8 Лютий 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

родичу 20.01 а наступна 06.02, не знаю чи є якийсь конкретний проміжок по закону..просто в нас так

• Інформативно Інформативно x 2
  10. Vероніка

Vероніка Never give up

Я так розумію, що військові почали впихувати повістки усіма можливими методами, бо законним шляхом вручено дуже мало. Неправомірність цих дій зрозуміла, але як то все можна оскаржити?
    В Інсайдері проводили розслідування по скаргам хлопців з Одеси, яких залякували у воєнкоматі терміновим відправленням в ато або платіть 2000 у.о. Сім'я того військового працівника тепер володіє машинами на суму понад 250 тис.дол., а досі ще ніхто вини його не доказав ...

• Корисно Корисно x 1
  11. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Нє, ну чо- чувак файно пристроївся.
    Одного не розумію- він гроші під дулом вимагав?

12. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

я давала офіційну статтю з сайту Міноборони - відповідно до неї 95% вже вручено.

13. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

То вони так кажуь а як насправді..Їм вірити не варто

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  14. SoLana

SoLana Well-Known Member

Це вручено згідно тої першої частинки, а ще 2, можуть бути такі повістки, при яких збирають інформацію для наступної хвилі мобілізації

15. Vероніка

Vероніка Never give up

Це аж ніяк не може бути правдою - наприклад, сільські голови масово відмовляються вручати повістки, там вони цілими пачками приходять. Скільки в новинах і тут було, що зі 100-200 вручали одиниці. Ну як то може бути 95 % ???

16. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

В нас вдома з 35 повісток, вручена тільки одна, люди не беруть, а те що говорять по ТВ, то це тільки для того, щоб людям підтримати бойовий дух, заагітувати йти до війська.

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
  17. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

якщо людину застали вдома, а вона не взяла повістку, то вдруге вже просто в такому випадку складуть протокол в присутності іза підписом двох свідків і це вважатиметься як те, що "людина про повістку попереджена- отримала"

п.с. це ж можна робити і при першій спробі вручення. ТОму таким чином статистика про "вручення повісток" може бути і до 100% наближена :)

18. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

@сніжна, а можете прокоментувати вручення повісток за допомогою ДАІ?На скільки це законно? Як поводитись у цьому випадку?
    І ще прохання - тицніть мені де є написано про процедуру вручення повісток.

19. JaNazarkova

JaNazarkova Well-Known Member

Як зреагувала та особа котрій таким чином вручили повістку? У когось є достовірні факти?! Ато друзі сказали, а що далі? Це з ними відбувалось чи десь вони почули?

20. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

Ну та власне, що когось не можуть застати, одні втікають, інші двері не відкривають, а є ще багато, хто прописаний, але проживає в іншому місці.