Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

1. SoLana

SoLana Well-Known Member

Мені здається, щоб внести зміни до Закону, треба прийняти інший Закон про зміни, а закони в нас приймає парламент... то я так...надіюсь :) @сніжна виправте мене, якщо не права

• Інформативно Інформативно x 1
  2. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Саме так-міліція завжди мала право вимагати доументи, зараз і поготів

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

та при чому тут мобілізація, я пишу про те що є закон Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України, про державну прикордонну службу, є конституція України, і наразі ніде немає такого пункту який би при сьогоднішній умовах заборонив людині вільно виїхати закордон, якщо не ВС, не НС, якщо людина не є під слідством або судовим провадженням і т.д. Ухиляння від мобілізації це коли людина отримала повістку, розписалась про вручення, а потім злиняла. В інакшому випадку поки повістка особисто не вручена, людина не є мобюілізована, і не є втікачем чи дезертиром чи кимось іншим. Людина живе своїм життям, є робота, справи, бізнес, відпочинок, і ще купа причин по яким людина може віїхати закордон. І конституція це нам гарантує, тому їхні постанови/накази нічого не варті ( нє, ну лякати вони ними можуть, але юридично безпідставно я вважаю) поки вони не внесуть зміни комплексно і всі повьязані з виїздом людини закордон закони, ну і в конституцію теж, бо вона має найвищу юридичну силу.

• Погоджуюся Погоджуюся x 13
    • Подобається Подобається x 3
  4. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Ви прекрасно розумієте при чому тут мобілізація і для чого взагалі це все робиться.

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ви знаєте випадки щоб масово когось сажали на 3 роки? да у них місця не хватить! декількох засудили, і то здається декого з них умовно, ну пишуть що купа справ відкрито, дальше шо? Про те що поки людина знаходиться під слідством і на нього відкрито кримінальне провадження, її не можуть мобілізувати ви в курсі? Та в крайньому випадку достатньо регулярно в когось вїзжати машиною, оформляти ДТП, тягнути волокіту з судом, і при цій ситуації людину не мають права призвати.

Останнє редагування: 2 Лютий 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

На законодавчому рівні ніяких змін в порядку перетину кордону, у зв"язку з мобілізацією, не внесено. Для перетину державного кордону потрібен лише належним чином оформлений закордонний паспорт.

Інформація з сайту ДПСУ : Державна прикордонна служба України повідомляє, що інформація, яка поширюється у засобах масової інформації про перевірку прикордонниками у громадян України чоловічої статі призивного віку під час перетину державного кордону довідок з військкоматів, не відповідає дійсності. Відповідно до чинного законодавства під час перетину державного кордону пред’явлення подібних довідок не передбачено. Документами, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну є паспорт громадянина України для виїзду за кордон, проїзний документ дитини, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка. У ході перевірки документів під час виїзду з України також з'ясовується наявність або відсутність підстав для тимчасового обмеження громадянина у праві виїзду за кордон. Однак, враховуючи УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 40/2015Про додаткові заходи щодо забезпечення проведення часткової мобілізації у 2015 році від 30 січня 2015 рокуhttp://www.president.gov.ua/documents/18797.html зміни в цьому питанні будуть. Однак які і коли – не відомо.
    --- дописи об"єднано, 2 Лютий 2015 ---
    тут уже з явилися і нюанси і ось такі роз яснення:

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

все прекрасно розумію, я ж не дура) Проте я прекрасно розумію що наша влада трисмає народ за, перепрошую, лохів, і намагається їм втирати що влада у нас молодець і що б вони там собі в дурному азарті не прийняли, то все супер правильно, а всі решта мають розвісити вуха і ту всю лапшу, скажем так, з вдячністю прийняти. Але я наприклад завжди намагаюсь знати свої права по максимуму і стараюсь їх використати в разі потреби.
    --- дописи об"єднано, 2 Лютий 2015 ---
    я писала не про засуджених, яким оголошено вирок і які мають колись наприклад погашену судимість, а ще й про тих хто перебуває на момент мобілізації під слідством, чи по кому є незакрита судова справа.

• Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

якщо людина знята з обліку за віком, тобто після того, як досягла граничного віку перебування в запасі як в\с, то з явитися по повістці вона зобов язана. А проходити ВЛК- за власним бажанням. Якщо людина не знята з обліку ( а "обмеження придатності по здоров ю автоматично не знімає усіх з обліку- людина перебуває там до досягнення відповідного віку), то повторну ВЛК проходити має і вже за її результатами тоді дають чи не дають придатність.

• Корисно Корисно x 1
  9. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

Сьогоднi брат ошелешив новиною - його колишнього однокласника мобiлiзували (вiн служив) i забрали на навчання в Яворiв, так от вiн там загинув чи помер , деталей ще не знаю.Завтра похорон.Але слабо вiриться що здоровий 40- рiчний чоловiк помер своэю смертю ((( залишив дружину з сином, ех... Як знатиму деталi, то ще напишу.

10. Pliuka

Pliuka Active Member

заборонять з дому виходити без довідки з військомату, навіть для того щоб взяти довідку у військоматі

ось ще:

Для получения разрешения на отпуск военнообязанных отправят в военкомат

Всі ті постанови-інструкції до одного місця, найвищий пріорітет має КОНСТИТУЦІЯ, хіба зміни в конституцію внесуть.

11. zetta

zetta Well-Known Member

З Фб до Ричковоі :
    Владимир ЛюбарскийТатьяна, намекните там, наверху, чтобы не несли пургу про справки от военкоматов. Если так уж надо обеспечить, чтобы получившие мобпредписания не уезжали из страны - достаточно просто передавать списки пограничникам, у них там есть такая специальная проверка по базам. Естетственно, мобилизованный должен быть об этом уведомлен под подпись.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  12. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Як вручають повістки в селі чоловіка: ставлять патруль на виїзді з села, а голова з дільничим ходять по хатах.

• Смішно Смішно x 1
  13. Vероніка

Vероніка Never give up

Останнє редагування: 3 Лютий 2015
  14. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

15. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

І що? Шниряють по хаті? Під ліжка заглядають щоб призовника найти? Ну капєц, рабство якесь, блін.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  16. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

В мене не завантажується.
    Це б вже було колосальне порушення, і закони 16 січня порівняно з тим що я тут читаю - дитячий лепет.

• Погоджуюся Погоджуюся x 12
  17. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Мені тільки цікаво чи так само чесно і правдиво та ще дотошно працюють у цих ВЛК.Чи їхня мета всім написати "годиться" . Думаю швидше друге ніж перше. Бо троє знайомих з інвалідністю -один з яких діабетик -ходили на комісію і їх визнавали придатними.Якби вони не здійняли шум та не довели свої захворювання відповідними записами та обліками у ендокринолога+грамотною консультацією юриста-йшли би як під лінієчку. І де тут правда? А правда в д..пі. Бо треба-закон перепишуть, конституцію скасують, оголосять нас офіційно лохами (бо неофіційно вже оголосили) і скажуть мекати-то будем мекати ...бо на кожне наше право, яке покликане нас захищати раптом з"являється юридичний контраргумент-як гриб після дощу...

• Погоджуюся Погоджуюся x 15
    • Подобається Подобається x 3
    • Смішно Смішно x 1
  18. Pliuka

Pliuka Active Member

• Смішно Смішно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Vероніка

Vероніка Never give up

Поправила посилання вище. Військові суперечать один одному, суцільний бардак, це з двох різних статей

20. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Омг... що вони там курять? Пропонують матері здати власну дитину? цікаво чи хтось таке дійсно зробить)

кстаті, Стаття 63. Конституції україни:
    так шо хай йдуть лєсом...

Останнє редагування: 3 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 2