Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Neverland

Neverland Well-Known Member

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

Не знаю чи туди пишу, але напишу тут. Таке питання. Малий есь день не злазить з грудей: присипляю грудьми, насмокчеться, пісяє зразу (ми не в памперсах, а в пеленках), я міняю мокру пелюшку, він плаче, я даю груди і він далі смокче... Потім знову пісяє і так по колу кілька годин. Сьогодні так було з 11 до 17, майже не спить. Що з тим робити? Я вже не можу, бо груди насмоктані, а вночі його розбудити нереально. Голодний він навряд - пісяє разів 20 на добу як не більше, хіба какати став мало, але стілець як і був. Ще і зригує молоко він таких годувань, бо бачу що не хоче їсти, але і заснути не годен сам, і смокче груди. Що можна зробити? Бо вночі ми спимо мертвим снов після такого, а всю ніч не годувати в мене груди тріснуть. Я буджу, але він сонний і смокче дуже мало.

3. Neverland

Ну от... З 11 до 18 кричали не злазили з грудей, малий висмоктував обидві до "шмати", не встигали налитися що мала міняти, бо висмоктував все. А зараз спить що недобудитися. Будила в 8, поцямкав 10 хвилин і спить далі. Толку з того цямкання якщо він висмоктує може 1/4 грудей :sad: І все, тепер спатиме певно до ранку, хіба насильно будити буду. І що з тим робити? Такі перерви ж зле робити. Хоч негодуй вдень а якось інакше забавляй. Я вже зовсім заплуталась з тою їжею. Буду ще завтра дивитися на поведінку, може щось зміниться

4. mamaNata

mamaNata New Member

Дашенька, ви ще зовсім маленькі, якщо тобі потрібно просто знати, чи це норма для малеча - то так, це нормально, буває малеча може висіти по кілька годин поспіль, але під грудьми він також спить, навіть якщо на нашу думку не спить міцно, так він і не повинен спати як дорослий.
    Вночі получається 3-4 прикладання? навіть якщо натрохи, то вже добре, я думаю ще трохи часу, і він почне більше смоктати, ваша лактація встановиться, підлаштується більше під потреби манюні, не переживайте, якщо вночі зовсім "невмоготу", і малий ну ніяк не прикладається, можна трохи підціджувати.
    Так і має бути, скільки прикладань - стільки і пописів.
    Смокче ж не тільки тому, що голодний, те що зригує - також не переживайте, пісяє достатньо, у вазі набирає, думаю теж непогано, до півроку зригування припиняться, може і раніше.
    Ну, чекайте, перед тим є не злазив з циці, трохи поспить. Навіть, якщо трохи поцямкав, груди трохи облегшив - те що вам треба.
    Думаєте з 8 вечора і до ранку буде спати? сумніваюсь. Ну і якщо треба буде прикласти по своїй вимозі, то берете і пробуєте прикладати, хоча б натрохи.
    Даш, повірте все владнається, ще трохи часу, бо ж маленькі ви ще зовсім.

5. Neverland

Сьогодні з 12 ночі до 8 ранку вийшло 3 прикладання, і ще по 8 десь хвилин 20 було 4.
    Просто він нервовий якийсь дуже став, смикається, кублиться наче його хто побити хоче :) стараюсь не міняти груди частіше ніж раз в 1,5-2 години, але він нассеться-накублиться з тої одної, а потім щоб до другої прикласти недобудишся, і виходить що інша як гарбуз, а перша як шматка. А коли міняю кожен раз іншу (навіть як пройде тільки 20 хв), то забагато молока прибуває і ще гірше, бо малий невується і не може нормально присмоктатися. Підціджую трошки, багато стікає само коли годую, але такі перепади виснажують дуже

6. mamaNata

mamaNata New Member

Ну і молодці.
    Трохи іншу підцідити, щоб дочекатися до прикладання
    Все так робиш, часте перекладання навпаки стимулює лактацію, та й манюня до заднього молочка може не добратися.
    Розумію тебе дуже, тримайся, все налагодиться, ще трохи часу

7. FosIana

FosIana New Member

Дівчата моїй доці без 5-ти днів 4 місяці. Ось і вчора і сьогодні у нас вилізло 2 нижніх зуби.
    Дитина дуже не спокійно біля грудей поводиться: трохи посмокче і вплач, часом до істерики доходить. То через зуби?

Бо вже декілька днів нормально нагодувати можу тільки сонну, тоді смокче спокійно.

8. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Може бути. Якщо у вас нема причин підозрювати відмову.

9. FosIana

FosIana New Member

ну як відрізнити відмову?

Бо доця часом смокче нормально, а часом з плачем.
    Сонна їсть добре, а коли добре проснетьс то починаються веселощі :girl_impossible: крутиться вертиться, два рази цьмокне і відвертається , потім знов два рази цьомокне, може і на плач зірватись.
    Бутилочок, дурників вона не знає.

10. Suzi

В такому віці це

нормальна поведінка. Дитина дорослішає, починає роздивлятись все навколо. На рахунок плачу - можливо дійсно зубки турбують. На всякий випадок запитаю - ви часом не заставляєте її в моменти, коли вона відвертається, прикладатись до грудей?
    Про відмову є ціла гілка, може почитати.

11. FosIana

FosIana New Member

признаюсь декілька раз тим грішила. але зараз даю час їй заспокоїтись, забавитись, гризучку охолоджену в зуби і після цього більш менш їмо.

Перечитала всю гілку, як на мене то все таки зуби.

12. Suzi

З часом це мине, треба перечекати.

13. Ная

Ная Well-Known Member

Таю останнім часом досить важко прикласти до грудей,вона хоче їсти,чи спати але при тому кричить,вигинається і відвертається в іншу сторону,насильно її повертаю,насильно даю цицю,тоді заспокоюється і їсть. Софійка таких цирків ніколи не показували,максимум,шо біля грудей розглядалася по сторонам,тому така поведінка меншої мені здається ненормальною. Думала може не варто прикладати насильно але по-іншому не заспокоюється ніяк... Шо з тим робити?..

14. Златка

Златка Well-Known Member

от і в мене з Юстинкою те саме :girl_impossible: головне - потім так смокче, ніби їй хто їсти день не давав, а до того - ну не прикладеш до грудей і все. що то таке :girl_nea:?

15. FosIana

FosIana New Member

моя так себе вела коли нижні зуби лізли. Зараз все внормувалось,але я бачу що скоро верхні полізуть, так що знов готуюсь до цирків.
    Я коли вона себе так вела співала їй "у лісі лісі темному", вона заспокоювалась і їла більш менш нормально

16. Irusya

Irusya Well-Known Member

В нас ГВ перетворилось на жах... Софійка може по два дні відмовлятися, потім два дні висіти на грудях, тоді знов відмови, деколи таке враження, що вона взагалі до грудей байдужа. Вона відмовляється - я борюся з лактостазами і неврозами..., потім молока меншає - дитя просто накидається на груди і здається, що їй все мало і істерики що в одному, що в іншому випадку.
    Ще деколи під час годування починає сильно впиратися в мене руками, при цьому голову відтягує назад, ніби хоче відірвати мені сосок... Коли забираю груди - дика істерика і прикласти не вдається годину-дві

17. Suzi

Тобто? Зовсім не прикладається? Не їсть?

18. mamaNata

mamaNata New Member

Важко сказати, маючи так небагато інформації. Ви напевно знаєте, что дитинка-груднічок знаходиться в дуже близьких стосунках з мамою, тому що ссе груди. А так як груди не є тільки джерело харчування для малечі, то все, що відбувається в житті дитини відбивається на її поведінці біля грудей. Перш за все треба виключити використання імітаторів маминих грудей. Це одна з причин такої поведінки.
    Друга - це стрес - чинників стресу може бути багато, і в такому випадку віртуально важко сказати, що могло сприяти такій поведінці. При чому для кожної окремої дитинки по-різному. Для одної стрес, наприклад окреме спання з мамою, для іншої - просто похід в поліклініку. Тому тут ви повинні самі проаналізувати, що відбувалося в житті дитини останнім часом незвичного, що могло привести до цього.
    Третя - з 3-4 міс. в дитини наступає новий етап розвитку, малеча може рідше прикладатися до грудей, не так як новонароджене дитя, і це нормально. Але мама, яка про це не знає і не розуміє, що це нормально (звичайно, якщо все решта нормально, мається на увазі різних замінників немає і таке інше), то вона починає наполягати занадто на смоктанні (бо переживає, що дитина десь там мало посмоктала, або заснула і не посмоктала, мало прикладається, часто відволікається), то це може призводити до зворотньої реакції, тобто до проявів відмови. Ну в мому випадку з молодшою донею було саме так, я своїм приставанням з грудьми скоріше погіршувала ситуацію, думала: "Ну як то так, вона ж нічого крім грудей не знає, ніби все роблю як треба, стільки всього знаю про ГВ, а вона мені таке витворяє". Повірте, я вас розумію, було нелегко, правда до того всього ще хвороба додалася, лікарня, ну і все разом призвело до такої поведінки. Але все це минеться, просто треба набратися терпіння, знов ж таки не знаю, всього, що відбувається в вас, але спробуйте не приставати до неї з грудьми, більше на ручках носити, пропонувати груди аккуратно, не захотіла, пішли далі займатися своїми справами, пропонувати на сон, після сну, підлягати раніше, коли ще малеча не проснулась.
    В принципі повединка відштовхування руками ногами в такому віці також нормальна, бо дитина починає так як би "відокремлюватись" від мами, починає розуміти, що вона і мама - це окремі люди. Хоча з іншого боку, відтягувати голову назад разом із соском у роті ви праві - дозволяти не можна. Забираєм груди - істерика - ну зрозуміло, мама не позволила робити те, що хоче дитина. Але перше заспокоїти, тоді вже пропонувати груди.
    І ще - постарайтеся самі бути спокійною і впевненою в своїх діях. Діти дуже відчувають, коли мама метушиться, переживає, не впевнена в своїх діях, боїться. Все налагодиться.

19. Irusya

Irusya Well-Known Member

Їсть, але я їй насилу даю коли можу, і крізь сон...

---------- Додано в 12:25 ---------- Попередній допис був написаний в 12:16 ----------

ніколи їх не було

спання завжди спільне, взагалі врна в мене на руках живе... я навіть погуляти з нею нормально не можу - візок не признає, в слінгу максимум 30хв... все руки

я починаю приставати, коли проходить 2 і більше години

20. Suzi

Irusya, можу ще припустити фізичний дискомфорт (живіт, зуби....). Мамі найлегше зрозуміти причину, але потрібно зберігати спокій. Намагайтесь спостерігати і аналізувати. Все обов*язково налагодиться ;)

21. FosIana

FosIana New Member

Полізли верхні зуби, знов відмова. З п"ятниці плач біля груді, як тільки витягую щоб давати.
    Зараз їмо в слінгу, я доцю підколисую, і даю груди, по іншоум хіба під час сну.
    :girl_crazy: в мене вже паніка починається, невже так щоразу буде як зуби будуть лізти....