Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

ainberliner , все нормално, багато діточок так само "зависають" на грудях... Доречі, тому
    Якщо добе пісяє-какає, то не переймайтесь. За нічні годування, я б не будила дитинку ( в Вашому випадку). Щоб остаточно заспокоїтись - зробть тест на мокрі пелюшки :)
    І ще, заспокойте дружину, що завжди так не буде, дитинка сама собі вибере інший "режим" годування-зависання :)

3. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Svitlanka Ви проводили аналізи ainberliner на гормони (щоб виявити специфічний гормональний фон) і впевнені що для неї такий ритм годівлі в ночі не зменшить кількість молока?:) боможе і не зменшити а може зменшити

4. FosIana

FosIana New Member

я малу годую один раз вночі, і так від самого народження.Вона сама собі встановила графік що 2 -2.5 години вдень їсть. І молока менше не стає.

Та й зараз доця часто стала нічне годування стала пропускати.
    Я спчатку думала будити, але все одно доця раз два лизне і далі спить.

5. Yaremko

ви ще замалі щоб в ночі годування пропускати. Ви спите разом?

6. Svitlanka

Так і хочеться перепитати - а Ви? ;)

Зважаючи на те, що є 3 нічних годування та купа ранішньо-попісаних-покаканих памперсів не вважаю, що потрібно будити. Бо якщо мама буде невиспана це добре не вплине на кіль-ть і виділення молока...

Чи Ви б радили аналіз зробити, бо цього замало?
    Я не сперечаюсь, просто цікаво :)

7. Yaremko

8. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

Таню, підкажіть, будь ласка, де можна почитати та більше дізнатись про вище згадані винятки та аналізи на гормони.

Питаю, бо мене питання нічних годувань дуже хвилює – в нас з молодшою донею, як і зі старшою, від народження практично відсутні нічні годування. Доня спить зі мною, на руках чи під час годування не засинала ніколи, засинає після купання та останнього годування в районі 00.30 лише на ліжку поруч або сама в повному спокої, наступне годування за її вимогою – не раніше 6.30. Усі чисельні спроби розбудити її, щоб погодувати, закінчувались невдало – смокче максимум 2 рази, відразу плач та крик, заспокоювалась тільки, коли її знову покласти на ліжко та залишити у спокої. Пробували з чоловіком багато варіантів – різні години та способи прикладання, кілька разів „дуже ґрунтовно будили” – яскраве світло, переодягання, викладання на живіт – лемент шалений....
    Вдень перерви між годуваннями дуже різні - інколи 2-3 год, інколи 0.5 год, дитина жвава, весела, гарно бавиться, за перші 2 місяці набирала у вазі по 500 г, завтра нам 3 місяці (аналогічно 500г за місяць).

В мене особисто не складається враження, що к-ть молока в результаті такого ритму зменшується (якщо не брати до уваги 10-денну лактаційну кризу, котра позаду, завжди добре відчуваю приливи молока, груди гарно набирають, виглядає, що дитина наїдається (про це говорить також к-ть пісянь); ще одним фактором, котрий трохи заспокоює - аналогічний досвід ГВ без нічних годувань першої дитини), але моє враження може бути дуже суб'єктивним, тому, - начитавшись, трохи переживаю, щоб к-ть молока від такого ритму таки поступово не зменшувалась... (чому мої діти такі сплюхи?)

і ще таке питання - чому нічні години, сприятливі для кращого вироблення пролактину, для усіх однакові - з 4.00 до 8.00 - чи є якісь винятки чи залежність від ритму дня мами та дитини, часу доби коли мама засинає та прокидається, тощо?

9. MaryF

MaryF Well-Known Member

Читаю...як про нас написано. Правда відівчила бавитися другим соскам. Хочу зменшити денні годування, але не виходить....він якийсь помішаний на циці...недавно їздили в Шацьк, то всю дорогу туди і назад він смоктав цицю...якшо так буде далі, то певно прийдеться з ним в роддом їхати...

10. FosIana

FosIana New Member

Так. спимо разом. загалом в нас раніше нічне годування виглядало так : 22.30 ми біля циці засинали. Їли десь о 3 -4, а потім вже десь 6-7. Тепер ми засинаєм 22.30-23 , їмо 6-7, а далі вже десь о 8.30-9.

11. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

Аналогічно...Думула,що то ми такі одні! То певно вік такий у них

12. mamaNata

mamaNata New Member

Фіяно, як часто засинає дитина під грудьми і чи засинає під грудьми взагалі? Як часто дитина знаходилась в вас на ручках від самого народження? Буває так, що з народження, якщо мама "встановлює свою лінію", якщо можна так виразитись, тобто погодувала дитину, значить зараз дитина має спокійно поводитись і лежати самостійно до наступного годування, тоді в принципі дитина приймає такі умови матері, відповідно діє потім згідно них. Я просто висловлюю припущення.
    Як довго тривало ГВ з першою дитиною, бо саме для довготривалого ГВ нічні годування важливі, просто так працює жіночий організм. Нічні години або правильніше сказати підранішні години - це години, коли пролактин виробляється в наібільшій к-сті або концентрації, звичайно що й вдень також. І саме в підранішні години частіше всього прокидаються дітки.
    Чи завжди так було? Якщо ні, то можливо спробуйте проаналізувати ситуацію, життя ваше, щось відбувалося в житті дитини незвичного, нового і таке інше.

13. Svitlanka

Чому? Бо маю інакшу думку? Я ж не кажу - "зменшіть к-ть нічних годувань". :)
    І взагалі, чому багато хто зробив висновок, що молока замало і треба збільшити? З яких міркувань? :)

14. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

дитина засинає під грудьми дуже рідко - я б сказала 5-6 разів на тиждень максимум (перший тиждень життя не рахую). На руках знаходиться дуже часто, але не засинала ніколи, не любить коли її тримають на руках горизонтально, нервується, тому переважно носимось вертикально (виняток - крісло-гойдалка, може так зі мною трохи лежачи погойдатись), любить засинати коли лежить поруч, сконцентровано дивиться кілька хвилин мені в очі і засинає... після купання та годування перед нічним сном просто кладу її в ліжко та вимикаю світло (сама лягаю поруч або інколи ще йду до старшої доні, на кухню, тощо), і вона засинає. Самостійно вона не лежить - має бути хтось поруч - я чи чоловік - розмовляти з нею, бавитись іграшками, торкатись.

ГВ з першою дитиною тривало 9 місяців і 3 дні, проблем з к-тю молока не було, засинала також переважно сама, нічні годування були також відсутні з народження (хоча к-ть засинань біля грудей була все ж більша ніж тепер з другою). Відмовилась від грудей дитина різко після того як в мене відновились КД, тоді вона вже отримувала безглютенові безмолочні каші та деякі овочі як прикорм у вигляді блендерованого супу. Прикорм був виключно з ложки. Грудних годувань тоді було 4 на добу (вранці, ввечері та 2 вдень).
    Після того як доня відмовилась, я намагалась ще 2 тижні зберегти ГВ - постійно прикладала, зціджувала (молоко пробувала давати і з ложечки, купила і пробувала давати з пляшки, замішувала на ньому кашу (ми їли Ремедію), додавала до супу - дитина відверталась від грудей та кричала, плювала кашу та суп... після 2 тижнів боротьби я здалася...
    Можливо я не права, але пов'язую ту відмову виключно з відновленням КД, бо то сталось в один день, окрім того нічого незвичного не відбувалось. Відновлення КД через 9 місяців після пологів - це напевно зарано при правильній організації ГВ, і можливо воно б не сталось так рано, якщо б підтримувався достатній рівень пролактину завдяки нічним годуванням, яких в нас не було.

так, завжди. Не можу сказати, що ми з чоловіком будили дитину усі 3 місяці регулярно щоночі, інколи сачкували, але реакція дитини завжди однакова - смокче 2 рази і кричить поки її не залишити у спокої.

15. mamaNata

mamaNata New Member

В принципі багато дітей не люблять горизонтально носитись, особливо вже у віці 3 міс. Їм вже все цікаво навколо, вони починають пізнавати світ, тому це нормально.
    Тоді як відбуваються годування - скільки разів на день і скільки часу дитинка ссе?(на всяк випадок спитаюсь, чи використовується дурник?)
    Так було з самого початку, напевно, дитина до того звикла. Думаю, що часто робила великі перерви між годуваннями, спала 3-4 годин поспіль, все-таки більше часу проводила сама, не вимагала до себе уваги.

І все-таки мушу сказати, що самі КД не можуть буди категоричною причиною відмови від грудей. Про це свідчить те, що навіть декілька днів потому (тому що буває, що діти трохи дивно себе ведуть під грудьми під час КД, але тільки пару днів і то не у всіх жінок) дитина не взяла груди. Якраз після 9 міс. діти починають любити смоктати груди освідомленно. Думаю, що мусили бути інші причини на то.

Можливо, але не обов"язково.

Можливо прикорм витіснив ГВ, хоча до року 80% раціону дитини складає грудне молоко. Можливо десь заміняли грудне годування прикормом.

Стосовно вашої другої малечі, я би все-таки радила вам більше часу проводити з дитинкою, тобто все-таки носити її на руках (слінг дуже гарно в цьому допомагає) і відкладати тільки коли дуже потрібно. Тобто налагодити постійний тілесний контакт. Можете лягати поруч з нею, бавитись, але так щоб груди були доступні, постаратися, щоб дитина засинала з грудьми. ДЛя цього спочатку, коли вона хоче спати, спробуйте заколисувати її на ручках і підсовувати груди, коли вона буде в полусні. Звичайно, що все це получиться не відразу. Так само і вночі, щоб хоча б додати ще одне-два прикладання.

16. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

про денні годування вже писала раніше - перерви між годуваннями дуже різні - інколи 2-3 год, інколи 0.5 год, смокче мінімум 15 хв, часто довше (без дурника).

Наталю, йдеться про відмову не лише від грудей, а й від грудного молока - як вже писала, дитина впродовж 2 тижнів відмовлялась категорично і від прикладання до грудей, і від сцідженого молока.

я щиро вдячна за рекомендації (над нічними прикладаннями активно працюємо), дуже прошу допомогти мені знайти відповіді на питання, котрі вже ставила -

і нове -
    Наталю, чи можете роз'яснити та надати більше інформації - від яких конкретно факторів залежить швидке чи пізнє відновлення КД і чи на цей процес можна якимось чином вплинути самостійно?

Питання гормонального фону мене хвилює, бо розглядаю тодішнє швидке відновлення КД як основну причину відмови (такої думки була також консультант гв з київського форуму - спробую знайти нашу переписку 4-річної давності в деталях, її рекомендації та висновки).

17. Yaremko

на жаль в інеті такої інфи я не зустрічала (якщо чесно то інет дуже бідний на подібну інфу все є як правило в книжках (як правило за мінімум 20 дол.) чи в спеціалізованих виданнях (також не дешевих і також все на анг. мові))
    тому що це є межі дуже широкі, а 8 год. це вже не ніч
    виникає запитання а що у вас КД тривали 2 тижні? ;) якщо б це було пов'язано із КД то після їх закінчення годування мали б відновитися як і перед КД. Це більш співпадіння
    а до 6 місяців не хочете норму? ;) чому ви вважаєте що у вас був малий період без КД? Як не завагітніти під час ГВ? або як працює ЛАМ/МЛА
    але як правило у більшості в період введення прикорму а це десь біля 6 міс. починаються КД і при кожній дитині в різний час

18. mamaNata

mamaNata New Member

Як ви пропонували сціджене молоко - з пляшки, з ложки, навіть якщо з горнятка - якщо дитина вперше пробувала інший метод отримання рідини, то вона б і від другої рідини теж би відмовлялася. Це не причина.

19. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

я власне шукала в неті, але інформації не знайшла, була б дУже вдячна за назви книг та авторів (вільно володію англійською та німецькою, купити в неті чи закордоном для мене не проблема)

Таню, мені щиро і дуже хочеться вірити що це співпадіння. Так як другу дитинку хочу годувати довше, тому намагаюсь "озброїтись інформацією".

розкажу ще раз, бо напевно незрозуміло писала -
    дитина відмовилась від грудей у віці 9 місяців, 3 днів; не брала груди - відверталась, при повторній спробі прикладання - плакала та кричала. Я сціджувала молоко, пробувала давати різними методами (дитина до того була знайома лише з ложкою - через неї отримувала прикорм- 3 види безмолочної каші та кілька овочів) - плювала і не пила сціджене молоко ні з ложки, ні з пляшки, ні з горнятка-непроливайки (2 останні предмети були куплені у відчаї через тиждень після відмови з надією, що дитина буде пити грудне молоко хоча б таким способом).
    КД тривали до 4 днів, після закінчення КД ситуація не помінялась, спроби прикладання до грудей та годування дитини сцідженим молоком тривали 14 днів, на 15 день після відмови я здалась. При цьому не випльовувалась з ложки пропонована безмолочна каша, а каша з додаванням сцідженого молока - випльовувалась.
    в себе в компі не знайшла тієї переписки (спробую ще пошукати в архіві форуму), але у висновках консультанта йшлось про зміну гормонального фону; вплив КД на запах, смак молока (можливо у нашому випадку він мав незворотній характер?).
    я прекрасно усвідомлюю, що усі наші проблеми теоретично мали б закінчитися після закінчення КД, але так не сталось (звісно, я звинувачую в першу чергу себе, але, аналізуючи, не знаю, що тоді я могла зробити та вигадати ще, щоб заохотити дитину до грудей та грудного молока - ми з чоловіком перепробували все, - окрім катетера).

тобто взаємозалежності з годинами сну мами та дитини немає?
    чи можна конкретніше, бо як колись моя бабця казали - "Що м знала, то м ся від вас довідала" :)
    дуже прошу допомогти отримати якомога більше інформації та відповіді на 3 питання, котрі поставила вище.

20. Yaremko

:) я вам радо відповім але точно не найближчий тиждень бо просто фізично змоги щось пошукати не маю, для більш глибшої відповіді мені потрібно дати запит в знаючих, а це у відділ професійних зв'язків бо я не енциклопедія, і як людина всього знати не можу, а це трохи займе час
    чи можна більш ширше пояснити що саме тут вас цікавить?
    бо як правило мама підлаштовується під дитину, але не забуваючи про себе

21. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

ось моє питання -
    і конкретно наш випадок -
    дитинка засинає о 00.30-1.00, мама не завжди засинає разом з дитиною (бо яскраво виражена сова), а переважно о 2.00-2.30, сплять-прокидаються разом для годування переважно 6.30, 8.30, 10.30-11.00, після 11 обоє вже не сплять (інколи мама встає раніше-близько 9-9.30). Денні годування я описувала в попередньоиу пості.

які години для кращого виділення пролактину у цьому випадку - також з 4.00 до 8.00?

щиро дякую :)