Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

я про таке лиш мріяла... Мелася спала по 40 хвилин , між тим в ліжку лежати нініні, хоч я ввечір дуже би не проти... Але плач і все, тільки ходити. Перші місяці то було велике випробування для мене, зато коли прийшов момент, що я кладу дитину коло себе на ліжку, даю цицю, вона спить, за 40хв як завжди починає крутитись, я їй далі цицю і вона далі спить- це було тааааак мегаприємно.. я аж ожила

• Подобається Подобається x 2
  3. napoleona

napoleona Well-Known Member

А можна я ще додам до вищенаписаного)
    Я взагалі проти щоденних купань. З першою дитиною напрягали всі і в перший день після пб всі напрягли і ми покупали, дитина стресується хто би що не казав. Потім теж старалися щодня купати і то був реально напряг для дитини тай і для нас, у неї стрес, цицьку хапає, повітря теж і починається веселуха. З другою дитиною я стала ще лінивіша і перший місяць не купала взагалі, протерла складочки, дупцю помила і спокій. Може це і співпало, але з другою було все спокійно, бо всі помилки зрозуміла на старшій) Може є діти флегматичні, які засинають у воді, але я таких не бачила, і те, що дитина краще спить після ванни - так, коли добре стресануло, то потім спить. То чисто моє ІМХО

• Подобається Подобається x 3
  4. maavka

maavka Well-Known Member

Ех, якби я ж це знала раніше. Скільки я намучилась з тим годуванням. Вночі і коли сонна дитина була, то нормально маля їло. А вдень, то годувати приходились довго, кілька разів цмокнув і плаче, треба стрвпчиком носити, щоб повітря вийшло і так поки не наїсся. Було що поїсть перед сном, а потім через 10хв з криками прокидався і треба взяти на руки і Левчик зригував Потім з'ясували, що в нас вуздечка. Після обрізання здалось, що все покращилось, але воно все далі так було. Я з тим годуванням в 5 мала мастит, який тільки антибіотиками лікувався (антибіотики сумісні з гв).
    А то виявляється дитинка перезбуджена, бо так дійсно було. Левчик вдень практично не спав. Десь після 4-5 міс. це минулось. З 5 міс я стала дбати про режим, ритуали і дитинка стала більше спати.

Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk

5. Rona

Rona Мама-йожик

@napoleona Марчик у ванній лежить тихо і балдіє, якщо добре поїв перед тим. І на його шкіру купання добре впливає. Спробуємо купати чуть раніше. Хоча чоловік раніше 18:30 не приходить з роботи. Нині сама гріла воду, то мраки... Малюк без мене спить 10 хв., поки ще старший на канікулах то ще так-сяк. Але бачу доведеться слінг юзати, бо я банально буду голодна півдня сама.
    Нині в 17:00 почав знову вреднічати біля циці, то я роздягла і носила в позі висаджування, чуть зригнув, пропукався і вже був спокійний. Побачим, що буде після купання.

6. Vittoriya

@Rona доведеться?? не пойняв, ти ще не юзаєш?

7. Rona

Rona Мама-йожик

@Vittoriya іще ні, ще не було потреби :)

8. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

А воду для чого грієш?

9. napoleona

napoleona Well-Known Member

У Вас, що нема теплої води?)

10. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

Можливо купають в кип'яченій водопровідній воді?

• Подобається Подобається x 1
  11. Rona

Rona Мама-йожик

@Suzi @napoleona казала неонатолог купати в кип'яченій місяць. Вирішили бавитись в то, доки пупчик добре заживе. То к-ка днів ще, думаю, вчора ще чуть кровив.

12. Vittoriya

@Rona після того як Мелаську в пологовому на другий чи третій день помили під краном в умивальнику я вже навіть не думала бавитись вдома з кипятінням. Я би не бавилась з тим, то ж така морока.. Тим більше якшо самій

13. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

В нас теж з пупчиком була морока. Заживав два місяці, але купала зразу Даринку в воді з-під крану. Якось з вічнопотребуючим увагу старшим малим під боком, не до кип'ятіння. Тань, мотай слінг, бо будеш голодна)))

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Не зовсім про відлучення але дотично...
    Як відівчити дитину на всю округу кричати: я хочу цицю!
    Ніби просто виглядає:пояснювати і пояснювати, що не вартує про то кричати, а тихенько попросити. Ага, "чОму?" О_о
    Добре, роз'яснили чому, попросив тихенько, пояснюєш що зараз не можеш дати бо холодно/в автобусі/спішимо і тд. дам вдома/коли зможу і тд починає кричати, бо ж "дузе хочу цицю"....
    То хоч і не часто, але тааак "влучно". Все, сьогодні здали нерви. Йопсель, дитина майже 3 роки всю дорогу додому в автобусі кричав що хоче цицю. Як? Як відівчити від такого? Від годувань на вулиці... він в тих випадках на контакт не йде, і навіть як потім в спокійній обстановці проговорити, пояснити, то розуміє, ага... до моменту, коли раптом знову припече...

15. silvia

silvia Well-Known Member

а якщо просто дати виплакати/викричати своє, спочатку пояснивши чому ні? Два рази поплаче, а потім зрозуміє, що ніц йому не світить.
    Або переключати увагу зразу на щось інше.

16. Plenilunio

Ну так ж і відволікати пробую (часом діє, але не завжди) і викричатись можу дати, так і кажу, наприклад "розумію бла бла бла, поплач"... але ж то або кричати в автобусі (і заважати іншим пасажирам) або виходити і ще довше добиратись додому.

17. Suzi

Пріоритети. Важливо дати дитині зрозуміти, що циця мамина і мама може її не дати. Дитина вже не немовля і цілком нормально, що може не отримати цицю на вимогу. Тому кілька разів треба спокійно забити на оточуючих і
    .
    Тільки Вам не треба кричати. Якщо дитина кричить, не діє на неї ні крик, ні присоромлення. Краще тихенько на вушко сказати, що "цицю всеодно тут не дам". Важливо донести до дитини, що точно ні. І менше перейматись тим, хто і що подумає в автобусі.

Страх того, що хтось в автобусі (на базарі/ще десь в оточенні) буде засуджувати маму чи дитину сильно заважає мамі спокійно поводитись в таких ситуаціях з дитиною, мама нервується, намагається дитину змусити змовчати дитину, а дитина по-факту відчуває, що якось має вплив на маму криком і кричить. Тому олімпійський спокій, впевненість в тому, що цицю можна не дати, а дитині можна і поплакати від того, що їй не дали цицю. І головне, ваше ГВ - це ваша справа.

Ну і фоном, вдома, в спокійній ситуації прогорювати, що в автобусі не дам, а вдома дам, наприклад.

Останнє редагування: 22 Січень 2016
    • Подобається Подобається x 4
  18. marianast

marianast Well-Known Member

Мені теж так виглядає. Була в сусідній темці з таким питанням три місяці тому)))) Зараз легше трохи в тому плані. Дитьо більше і пристосувались уже всі до всіх.
    Аналогічно. Мовчу, але дратують мене оповіді родичів про те яка дитина спокійна після купання і як вона довго і міцно має спати, і, головне, як швидко засинати. Купаю малу під настрій обох. А зазвичай - складки протерла, душем, краном сполоснула, головне, що ті процедури нас всіх не напрягають. Ну і наостанок - я сама щодня не хочу купатись у ванні- настрою нема, лінь, і ще купа причин, а я мабуть за день бруднюсь більше за мацьопу. То чому мені душу достатньо, а дитині має бути ванна?))))

19. Plenilunio

Ну та, вчора вже зірвалась, під самим домом, вислуховуючи вже десь 30 хв постійного плачу "хочу цицю", накричала чи пропонує мені прям в сніг сісти, розчепитись і дати? Ні, каже, адома. 2 кроки і далі те саме
    А думка оточуючих... що ж, в плані нашого гв мене не хвилює. А от то, що такі ситуації є якимось "підтвердженням" думки *нема чого годувати дорослу дитину, бо вони стають некеровані щодо циці*, скажу м'ягко, задіває. Потім говорять "бачила як 3х річна дитина з істерикою роздирала мамі футболку вимагаючи груди. То такий шок ", так ніби істерика з іншої причини (не взяла на руки, не купили льодяник, не сказали папа комусь) є менш неприємними і шокуючими.
    Ну але таки треба себе взяти в руки, бо інші істерики можу спокійно пережити, а тут дійсно наче відчуваю той осуд і вибиваюсь з колії.
    Та і не раз читаю в дівчат як дорослі діти стають "таємними гв-дітками", не кричать, не афішують і не просять на вулиці... думала доросли до того, але ні. А зараз відчуваю потребу перейти в той "режим"

• Креативно Креативно x 1
  20. invisible

invisible Well-Known Member

У мене така сама була, ти знаєш. Але нам якимось дивом вдалося поволі виробити правило, що циця лише на сон. Чи ти ще в принципі денні не хочеш обмежувати? Нам пішло на це кілька тижнів, спочатку просто "відкладала" час годування - циця буде після сніданку/обіду/чаю/коли пограємося/коли підем спати, ну і поступово звелося лише до годувань на сон. Ну і в той час якраз ніде особливо не виїжджали. На диво якось нормально вона то сприйняла і тепер твердо знає, що вдень просити не варто. Виняток лише, коли хвора. В неї ще була жахлива звичка їсти цицю в машині (жахлива з точки зору правил безпеки). То коли відучувала від того, завжди набирала з собою купу всього, щоб зайняти їй рот - соломку, печиво, яблука, чай, на крайняк льодяники, з часом теж виробили правило, що в машині циця ні-ні.

• Подобається Подобається x 1
  21. Suzi

О. Говорити завжди будуть ))) Щоб конкретна Ваша дитина була керованою, їй потрібно прожити кілька таких ситуацій з мамою, яка спокійно, але твердо стоїть на своєму.
    З власного досвіду, я можу навіть обрубати досить різким ні, тоді дитина швидко розуміє, що справді ні, і вже не канючить, не підвиває, а плаче (оті сльози "тщетности" про які пише Писарик, ), тоді просто шкодую, обіймаю. Щоб дитина не була "некерованою" нею треба керувати, спокійно і впевнено.
    Успіху вам!:)

Останнє редагування: 22 Січень 2016
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1