Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

Не думала, i не гадала що знов буду тут питатись про дещо проблеми. Це не зовсiм проблеми з ГВ, бо Христя смокче як має бути, я навiть не буду казати як часто коли я вдома цiлий день, бо навiть самiй дивно що вона така цицькова. Проте, останнi два тижнi вiдмовляється пити молоко вдень з пляшки коли мене нема. I просто його НЕ П'Є ВЗАГАЛI. Я iду на роботу близько 9 ранку, приходжу в 5:30, то вона вже присмокчеться на 15хв, посмокче, поваляється бiля мене i далi бавиться. У неї зараз дуже болiсно та iнтенсивно лiзе верхнiй зуб. Вiн вже прорiзався, але може це через зуб? Сьогоднi будем експериментувати з поїлочкою. Я просто не знаю чи це нормально i чи так може бути що мала дитина не п'є молочко взагалi удень, а лише ввечерi i вночi ну i на вихiдних. Її заставити просто неможливо. Вона зцiплює рота i мотуляє головою.

3. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Взагалі-то московська Рожана вважає, що після 9-ти міс. мама може виходити на роботу на повний день, а дитина може обходитись без молока, якщо є прикладання зранку, ввечері і вночі. Вдень їсть прикорм.

4. Kosmichna

Kosmichna New Member

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

А моя квіточка останнім часом почала нервуватись біля грудей. Бачу, що вона хоче їсти ,а коли даю грудь, хвилину посмокче і випльовує, звивається, ручками і ніжками дригає страшно і кричить, ротиком шукає груди, коли даю , то знов випльовує. Таке зазвичай вранці і під вечір, в обід смокче суперово. Але вагу набирає нормально, хоча мені здається, що вона не наїдається.

5. Suzi

Можливо живіт турбує. Але циця то найкращі ліки ;)

6. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

в нас таке буває, але тоді я синочка піднімаю він "бекає"(випускає повітря) і далі їсть спокійно. А коли ввечері так робить,то просто хоче заснути...во

7. Galya

Galya Well-Known Member

Або хоче пісяти, какати. Однозначно. Або забагато вражень за день і дитина не може заспокоїтись. Може помогти взати на руки і робити монотонні справи разом - наприклад вазонки поливати, порохи витирати, чайц робити ...

8. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

і мені так видається, бо в нас таке викрчування в 2 половині дня..емоції зашкалюють і потім ми висимо постійно і попри те ще крутимось і нервуємось...

---------- Додано в 23:15 ---------- Попередній допис був написаний в 23:12 ----------

а ще питання..наша ситуаія нормальна: ми після 14-15 години маємо дуже коротенькі перерви у прикладаннях..розумію,що причиною плачу є не лише голод, але заспокоюємось лише цицею, тому ніяк не хочемо її віддавати...як засинає і випускає сам, то це на 2-3 хв, а далі прокидається і в плач..ні носіння, ні забавляння чи ін. довго не діє...5 хв...у хоче циці..

9. Vероніка

Vероніка Never give up

Дівчатка-консультанти з ГВ! Дуже потребую вашої поради!
    Малому 1,2 рочки, вдень і вночі годую по 3-4 рази, пляшечку і дурник ніколи не брав. Захворів на днях стоматитом, навідріз відмовився від грудей, приходиться зціджувати і підгодовувати з ложечки. Язвочки вже почали заживати у нього, але він і далі відмовляється, плаче і відвертається. Пропонувала спочатку постійно, але зараз вже не наполягаю. Вночі тулився до мене, хотів взяти, але і далі плач... :girl_sad:
    Я в шоці, не знаю що робити, годувати збиралась до 2 років, а тут на тобі ! :girl_cray: Що ви думаєте на рахунок цього ???

10. mamaNata

mamaNata New Member

Вероніко, не опускайте руки, тримайтеся. Трохи малюк поправиться, и все має налагодитись, стоматит - це ж все-таки неприємно. Підтримайте лактацію сціджуванням, продовжуйте пропонувати груди, але краще коли малеча вже в полусонному стані, не наполягайте дуже. Підлягайте до нього, коли він має просипатися, відкривайте груди біля нього, хай вони будуть доступні, коли він починає прокидатись, акуратно пропонуйте. Можливо ще щось в житті дитини відбувалось незвичного для нього, що відобразилось на його такій поведінці.

11. Vероніка

Vероніка Never give up

mamaNata, дякую за пораду, буду намагатись змінити ситуацію, але бачу по ньому, що він цілком втратив інтерес до грудей, не хоче навіть бачити їх. Раніше вночі часто прокидався, тепер третю ніч спить безпробудно (це вперше з часу народження). Хоча і зціджуюсь, молока стало вдвічі менше. Чує моє серце, що з ГВ ми закінчили!!! :girl_cray:

12. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Ой, чує моє серце що ще двадцять разів ситуація поміняється до повного відлучення :).
    Діти вони такі нині не хочуть, а завтра вже все забули. Ваша дитина має забути біль і тоді а ж буде годуватися постаринці. Не переживайте, не наполягайте, не налягайте але щоб груди були під вільним доступом дитини. Дитина може спочатку тільки тримати груди для заспокоєння, а потім поступово перейде до годування

13. Vероніка

Vероніка Never give up

Дуже на це сподіваюсь !!! Просто малий в мене з таким впертим характером - як щось надумав, дуже тяжко його переконати !

14. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

У нас все добре на даний час. Якось все само владналось, вона почала їсти з пляшки. Напевно це всетаки був болючий верхнiй зуб. Я

15. ainberliner

ainberliner New Member

жінки, ану порадьте шось молодому татові, бо тато не знає як жінку потішити ;)

нашому малому - 8 днів. народився 3900. після кесаревого розтину одразу було молозиво, на 4-й день з'явилось молоко в грудях (але не багато). Груди збільшились, але відчуття що груди "наповнюються" чи "молоко прибуває" - досі немає.
    Дитина дослівно не злізає з грудей. Бере цицьку і смокче її півтори години, може засинати часто на пару хвилин але з рота всеодно не випускає. Якщо обережно відібрати цицю - прокидаєтся і кричить, вертаєм цицю - заспокоюється і далі смокче й спить.
    Через півтори-дві години нарешті циця випадає з рота, і мама може всього лиш 20-30 хвилин присвятити собі. Коли не спимо - намагаємося взяти кулачок в рот посмоктати (кулачок забираєм і даєм цицю). Після цього знову півтори години смоктання і так далі по колу.
    Ввечері їмо в 1 ночі, спимо до 4-5-ї, знов їмо і спимо до 8-ї.
    Мали трошки відсмоктаного молока, в обід дали 30мл з твердої соски - висмоктав менше ніж за 5 хв і одразу заснув на 2 години. Робили так вчора і сьогодні - результат однаковий (засинає більше ніж на півтори години).

Температура нормальна (менше 37С), тест мокрих пелюшок не робили, але зранку вже до 3-ї дня в відерці назбирується 6 памперсів (завжди пісянокаканих). Колір какашок - "кадмій жовтий". зважування не робили.

Питання які нас турбують -
    - чи нормально що годування триває так довго а перерви такі короткі? В кого теж так було ?
    - чи не сповільнює це виробництво молока в грудях?
    - чи не замало молока ? коли ж його прибуде багато щоб аж порскало ?

Вобщем ми трохи нервуємо, бо то перша дитина.
    непокоїть те що в багатьох знайомих годування триває в межах 15-30хв і потім годину-дві сон, а в нас навпаки.

Поділіться досвідом, пліз. Бо жінка нервується, я її заспокоюю (какає пісяє ж добре) але однієї моєї впевненості надовго теж не вистачить.

Ага, і ше одне - пупок в нас досі не відпав. Мажем його кілька разів на день
    перекисом (сильно дуже мочим), лікар з поліклініки приходила сказала "ой то не добре, так можуть і потім хірургічним шляхом відтяти" і всьо, нічо іншого не порадила.

16. Leila

Leila Well-Known Member

З свого досвіду (малий старший теж народився 3950) скажу що
    1. для дитинки якій 8 днів це нормально,дитина постійно на циці, більш-менш якийсь режим встановлюється приблизно у 2 місяці. Нехай мама лежить і годує, а ви за нею доглядайте ,після операції ти більше.
    2. Часті прикладання не сповільнюють вироблення молока, просто зараз дитина насмоктує його собі стільки скільки потрібно, з ростом дитини, можуть бути кризи, коли молока не вистачатиме, але при смоктанні грудей дитиною його кількість знов збільшиться.
    3. молока точно немало, буде ще й поскати, але дитинка ще маленька немає вона сили поїсти за 15 хв. Вона їсть, спить, їсть спить з цицьою в зубах, буде і у вас таке що поїло 15-20 хв і спати, але не зараз то точно. Терпіння вам і ще раз терпіння. Тільки ні в якому разі зараз не давайте дурника, і сумішей. Через місяць зважите і побачите що молока вистачає. Мій старшенький набрав так 2300г за перший місяць

17. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

У 8 днів від народження??? Нехай мама прикладає дитинку частіше, особливо вночі, якщо такі великі перерви між годуваннями, бо саме нічні годування відповідають за надходження молока.
    Не радила б тішитися з такого результату...Багато хто вважає, що хороша дитина-спляча дитина, але хай краще з мами молочко смокче частіше, користь буде для обох!
    Ну й шо? Мої обоє по 3-5хв їли\їдять, але інтенсивно, і все...тобто я не знаю, шо таке, коли дитина груди годину смокче:) Всі діти різні!
    Педіатра в сад! Вона бздури несе! Так, пупок може трошки довго відсихати, але рано чи пізно таки відпаде! Але ні в якому разі не намагайтеся його відривати!

18. ainberliner

ainberliner New Member

так. і так триває вже кілька днів.
    То кажете будити обох, і годувати ? :)

19. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

А для чого перекисом? Вам треба його підсушувати, а не розмочувати. Найкраще простою водою промити і тримати відкритим на повітрі. Після того, як відпаде, можна спритовою настойкою прополісу, але не заливати, а легенько обробляти-очищати ватною паличкою. Слідкувати, щоб не було почервоніння кругом пупка.
    Не відривайте його.

Те, що висить дитина на грудях - не страшно, так і має бути. :) Стимулює і насмоктує собі потрібну кількість молока.
    "Припливів" чи "набирання" в грудях може і не бути, тобто мама може не відчувати, але молоко прибуває - за то не переживайте.
    З соскою не жартуйте! Спробує, що з пляшки легко тече, може відмовитись від грудей!
    Мама хай побільше відпочиває, забуде про хатні клопоти, і набирається сил. :) Якщо є можливість, хай вам хтось з родичів допоможе - чи їсти зготувати, чи в магазин сходити, чи щось прибрати... Післяродовий період триває близько 2 міс. Це час, коли мамі треба зосередитись на дитині, грудному годуванні і своєму відновленні. А далі буде легше.

20. ainberliner

ainberliner New Member

перекисом, бо так всі лікарі радили.
    він же ж знезаражує, а заодно і вибирає зайву вологу після висихання.

21. Suzi

Це і є нормально, тим більше після КР. Новонароджена дитина має бути цілодобово біля мами і циці. Грудне молоко це не тільки їжа і пиття, це відчуття комфорту і безпеки. Воно має подібний запах і смак до навколоплідних вод, які оточували маля протягом ваітності у мами в животику, де йому було так затишно. А ось новонароджена дитина, яка спить по 2-3 години мала б викликати хвилювання.
    Ні, навпаки. Молоко виробляється у відповідь на смоктання- чим більше дитинка смокче, тим більше молока виробляється. Особливо важливими є нічні прикладання - з 3-ї до 8-ї ранку має бути хоча б 2-3 прикладання. Дитинку будити не обов*язково, можна сплячій підсунути цицю під носик, поводити сосоком по губках, полоскотати пальчиком щічку або за вушком і дитинка відкриє ротик і присмокчеться.

Молока не буває забагато або замало (і порскання не є показником,скоріше анатомічною особливістю), його буває достатньо для дитини або не достатньо. Перевірити чи достатньо молока отримує Ваша дитина можна зробивши тест на мокрі пелюшки. Це не так важко, як здається на перший погляд. Якщо дитина пісяє за добу 12 і більше разів, то заспокойтесь і насолоджуйтесь годуванням і своїм малям :) Зважування, цідження, тривалість сну і годування не показують чи достатньо молока отримує дитина!

..................
    Перекис таки розмочує.