Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Roxie

Roxie Галицька панянка

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

Приблизно скільки часу він вже так робить?

В нас було подібне десь між рочком і півтора, пару раз по тижню-два. Але в деякі дні ще ок було, а в деякі - капці... То я доні казала що мене болить, і як тільки вона починала таке виробляти - забирала груди. Може йому треба ясна почухати, може вони його сверблять чи болять і тому так робить. Моїй помагали бублики, або іграшки-прорізувачі. З бубликами тре обережніше, бо можна великий кавалок відкусити, а іграшки - якраз.

3. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Жанно, в Сергійка у віці 1.2 - 1.5 те саме було, вночі якось я ледь витримала ту істерику. Кричав сумарно години 2-3, під ранок на мене "наїжджав" чоловік, що треба відлучати, або терпіти як є, а не мучити всіх. Але я все ж відівчала від "робіння боляче мамі", і він відівчився. Скільки приблизно на те пішло часу - точно не пригадаю, думаю, загалом до місяця. Спочатку я проводила "виховну роботу" тільки вдень, а вночі терпіла, а потім пару разів "поправила" його вночі, і потім вже якось проблема відпала.

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та то якось у нього періодами.
    На разі це тягнеться вже десь орієнтовно тиждень, до того були коломийки, коли ікла лізли, потім я полегшено вздихнула, та не надовго. Зараз лізе якийсь там нижній зуб, може то через то. Ця ніч була ну просто вже така, що то точно або крапка, або продовженння я не витримаю.:girl_cray: Що пару хвилин дикий рьов, чоловік кричить "дай йому цицю", ну, таке ніби я шкодую), але затикання дитині рота цицею закінчується ще трагічніше. Він ніби ту цицю вимагає, але поводиться так от як я вище писала. Одним словом, добре шо літо ся скінчило, а то в мене вся область декольте вранці була в червоних плямах від отих щипань, по обіді вони стали фіолетового відтінку.:girl_cray: Роздерта щока, а про груди взагалі мовчу. Від ранку і до цих пір (16-а год) я грудей дитині не давала, бо не можу дати, болить - то раз, чекаю най може трошки відійдуть до вечора- то два. І страх... от з"явився такий страх, психологічний, чи то що, що реально хочеться ті груди взагалі не давати, зараз сиджу і важко уявляю як він прикладеться знову, навіть якщо прикладеться мирно і спокійно в мене точно буде якийсь психологічний дискомфорт. Вимучена я вже тим всім, чи не знаю... Хоча то таке, я припинення ГВ в такому віці явно не розглядаю. Надіюсь далі воно якось налагодиться.

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

Нє, слава Богу, не було продовження.:)
    Нині вночі Андрійчик спав тихо, цицю гамав мирно.)) Перший раз правда були трохи оті викручування, щипання і тягання за коси, але то він напевно ше спати не хотів, потім з 20 хв ще потовкся, побавився і приклався вже як миле, чемне дитя.:) Вночі будився правда багато, навіть не порахую, але то мені не звикати, якщо це просто прокидання, циця і знову сон.
    Тьху-тьху, лиш би вже так було.:)

Груди правда ще трохи болять, особливо ліва, навіть коли іду її якось так не приємно її відчуваю, але якщо продовження агресивної поведінки з цицями)) вже не буде, то воно все заживе/налагодиться.

6. Isa

Isa Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

Мені здається,що для налагодження успішного гв,спільний сон - обов'язковий!по-іншому,щось я не уявляю,в нас зараз чоловік спить в іншій кімнаті,добре,що житло дозволяє!і свекруха в мене молодець,сама каже,що обов'язково маємо спати разом з дитям!так що дівчатка тримайтесь!а в мене таке питання-раніше малий їв десь 30 хв,далі засинав і відпускав цицю,а тепер після місяця,їсть буквально 5-10 хв,далі плчинається викручування,кидання циці...якщо знову не пропонувати,то він і не плаче,але я пропоную знову,він не відмовляється,але через хвилину знову все те саме...так от питаю,чи він за тих 5-10 хв наідається?чи треба от так пропонувати по сто раз,чи вже не треба?

---------- Додано в 00:08 ---------- Попередній допис був написаний в 00:05 ----------

Уточню що ми тільки на гв,їмо приблизно раз в 1,5-2 год,вночі так само,за 1 місяць набрали 2 кг.

7. Kandya

Kandya Well-Known Member

Мені колись на Орлика казали, що дитина наїдається за 7 хвилин. А мій першенький по 3 години цмоктав. Як тільки забирала -- відразу істерика. Але десь у 2 місяці став їсти сім хвилин через кожні 1,5-3 години (як коли). А наступні діти відразу після народження їли (і найменшенька, якій зараз 3 місяці) і їдять по 7 хв.

---------- Додано в 00:38 ---------- Попередній допис був написаний в 00:34 ----------

а оте набирання ваги, мені здається, залежить не від кількості їжі, а від спадкововсті, чи що? У мене ніби всі дітки однаково цмоктали, і ніби молока завжди однаково... Але хлопці по півтора кілограма в місяць набирали, а дівчата -- 500-600 (нижню межу норми)

8. Ljlichka

Ljlichka Well-Known Member

мені схоже на біль в животику, в доні в період між першим і третім місяцем таке було,то годувала лежачи на мені, тобто клала її животиком собі на живіт і грудь в ротик і вона так смоктала і паралельно бувало пукала-какала,і менше коліки мучили.
    Про те що діти наїдаютьс яза 7 хв,то я щось не дуже вірю,кожного разу коли дитина смокче груди вона їсть з різним апетитом і з різних прчин, щоб поїсти, заспокоїтись.попити,заснути і т.д.Але це суто моя думка.
    І ще про спільний сон,до пологів я вважала що ніякого спільного сну,дитина має спати в ліжечку,як доня народилась в пологовому мені просто не хотілось її класти втой кювезик, фізично не могла з нею розлучитись,так і пролежали разом три дні на одному ліжку. Дома перший тиждень спала в калясці бо ліжечка ще не було,а диван в нас лише 1.20 широною і чоловік просто боявся її придавати. Я той тиждень не могла виспатись, ота встати,погодувати.покласти,лягти через годину дві знову вставати.Ходила як зомбі і вдень і вночі. Коли прийшло ліжечко ми боковинку зняли,ліжечко приставили до дивану і стало набагато легше,дитина коли в ліжечку спала і я до неї підкочувалась,колипоряд біля мене,але це кайф цицьку сунув в ротик і маля спить і смокче і мама спить.

9. Багіра

Багіра Well-Known Member

власне наїдання має другорядне значення, грають роль стільки факторів і конституція, особливості організму, травлення, та купа всього

10. Isa

Isa Well-Known Member

Може бути про спадковість,в нас тато так само набирав,але просто він перши місяць постійно їв і так дуже жадібно...а тепер от так по пару хв,от зараз 3 хв поїв і усе...а коліки в нас одразу на 3 день почались,то те його викручування біля циці не таке,більше схоже на те що йому вже нецікаво і вже непотрібно...а ще одне,раніше він вже плакав перед годуванням,а тепер так спокійно,як сама не пропоную то і не просить...так переживаю,що з таким годуванням молока менше стане:sad:

11. Almariel

Almariel Well-Known Member

Все у вас ок. Молока може стати менше, але це означає, що дитині стільки треба. Голодна дитина мовчати не буде.

12. Kandya

Kandya Well-Known Member

з ваших слів виходить, що мої четверо голодними росли.....

13. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

в мене так само - хлопці за перший міс набирали 1.600, а Віруня 500-600

14. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Напевно не в тему, але ось це не дуже добре! Верніть чоловіка в своє ліжко!:air_kiss:
    У нас невеличкий диван, а чоловік спить міцно, і дуже крутиться вночі, руками розкидає. Теж було страшно напочатку, та якось все обходиться! Чоловіка не відпускаю! Одного разу хотів піти спати в іншу кімнату, та я була проти!
    Не відштовхуйте чоловіка від дитини, бо потім їм важко буде зблизитися!
    Бачу по своєму: спочатку то боявся підійти до дитини, ніжності нуль, ніяких поцілунків чи розмов. Але я намагаюсь всюди його залучити до спілкування з синочком: спільне купання маляти, потім спільне вдягання і інші вечірні процедури, якщо плаче вночі, то ніхто не йде в іншу кімнату, а звикаємо до дитини обоє.
    То тепер наш татко цілує синочка, обіймає, говорить з ним, каже, що скучає, одним словом тішиться і не боїться!!!

15. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

дівчата, а що робити коли дитина відмовляється від грудей, бо з них вже не тече само собою молочко? мала капризує, не бере груди. смокче тільки тоді коли йде прилив.
    і як визначити чи є ще молоко в циці? коли легко натискаю на сосок, то молочко виходить. чи це не показник що молоко є?

16. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

давайте на сон і під час сну побільше, годуйте частіше вночі. Перед годуванням випийте чогось теплого щоб краще йшов прилив.
    Молочко в циці є і ніде воно не дінеться, бо ви годуєте грудьми. Зціджування не вказує на кількість молока. Чи вистачає дитині молока можна визначити по її загальному стану: чи активна, як часто пісяє, сеча має бути світла.
    у вас може бути лактаційний криз, ви часто прикладайте, більше відпочивайте і все прийде в норму через пару днів.

17. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

А ваші діти перебирають цицями?
    Ситуація: лежимо (я на правому боці, він спить/дрімає) даю йому праву цицю, трохи їсть, потім починає руцями шурати в пазусі і тицяти в ліву, даю ліву - хай має. а він все одно шурає вже під лівою пашкою, шукаючи наступну цицю :). Було б їх три, то так би їх і їв 1-2-3-1-2-3.
    Або, сидимо, він вмостився на руках. Їсть праву, потім тицяє в ліву, потім знову в праву і так поки я не псіхану і не зсаджу з рук. Притримувати за руки не допомагає, починає сваритись, вириватись. Скажіть, то всі такі? Чи то мій такий перебірливиий?

18. glasses

glasses Member

В нас таке почалось десь місяць тому, то мене аж інколи то перебирання, або шукання 3 дратуєєєє

19. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

так
    точно так, як описуєте
    мене мало хвилює, бо в транспорті/в парку/на людях не перебирає, а вдома ніхто (татко) на нас не дивиться, як на притрушених

20. Lanna

Lanna Member

Доброго дня! Незнаю що робити, вже кілька ночей підряд мала толком не їсть. Раніше їла 2-3 рази. А зараз просипається як на годування, 2 рази цьмакне і відвертається, крутиться, так з нею по пів години бавлюсь, але щоб добре смоктала то ні. Потім мушу колисати, бо вона біля грудей засипала раніше. Так може проспати до 7чи 8 толком і не поівши вночі. Підкажіть, шо робити, бо нічні годування важливі для лактаціі, а в нас толком їх нема. Останнє годування 11-12, нам 4 місяці.

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

21. Amilada

Amilada Well-Known Member

Lanna, може то на погоду :) У мене то саме, вже й світло геть виключила, скорше був нічник. Останній тиждень поночі просинається без кінця, совається, то їсть, то ні, то хниче.