Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. domino

domino Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

мало і погано товчете, бо постійно вислуховуєте. Треба сказати досить жостко, щоб зрозуміли. Мені свекруха вже того і не говорить, раз сказала, то хіба чоловіку жалілася, що я їїне слухаю. А він сказав, щоб вона не пхалася))
    ми кожного вечора так засинаємо, їмо три години, зригуємо, носимося, їмо і засинаємо виключно з соском в роті... і шо падєлаєш))) так він хоче)))

3. Paradise

Paradise New Member

В мене те саме, засинає тільки з соском в роті, а якщо проснеться, то ні в ліжечку, ні в колясці не закодишеш...я аж дивуюся як можуть гуляти з дітками по два чи більше рази, бо в нас і раз не завжди виходить...

4. Amilada

Amilada Well-Known Member

Все так само було. Та коли вже потреба, то брала слінг. В ньому під цицею дитина присиплялась, тоді вже в каляску. Взагалі то, тоді собі вирішила, що дитині циця важливіша за гуляння! Не виходить йти на вулицю- то й не треба.
    Дівчата але то правда все мине. У мене на днях малий сам на животику заснув, без циці в роті. А я все боялась шо малого до школи цицею присиплятиму.

---------- Додано в 14:03 ---------- Попередній допис був написаний в 13:57 ----------

У мого малого перша посмішка була до циці. Ще погляд зовсім не фокусував, десь близько місяця, зато цицю бачів- і широко розтягував ротика в помішці. Тепер у нас буває час циці-забавиці: як розбурханого прикладаю, трохи посмокче, заспокоїться, потім піднімає на мене очі й тішиться, посміхається шось балакає, і все з соском у роті, ще й ручками цицю мнецає.

5. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

гм... дівчата, дивлюсь на ваші лінієчки - ви такі потішні)))
    щось ви заскоро всі втомились. але головне від чого? то кайф і розслабон, дитя сопе, а ви відпочиваєте. до півроку вдома такий санаторій, потім будете згадувати той час і шкодувати, що не належались))).

6. Багіра

Багіра Well-Known Member

я належалась, але всерівно мені мало)))
    то ще може просто адаптаційний період затягнувся
    мені тоді було важче, спина боліла бути в одній позі при годуванні, ще купа всяких некомфортностей
    а зараз я вже як пластилінова, цицю всунула і сплю
    я би так тішилася якби малий засипав кожен раз біля циці (і не треба мені концертів ОЕ))) ), буду домосідка
    але засинає тільки наніч, іто бувають винятки
    вдень в нас такі коломийки зі снами(((

7. veronka

veronka зла друзя

нас слінг рятував - примотались, цицю дали і гуляти кіко влізе)) бо перші 2 місяці Маргош їла нон-стопом, а потім до 6-7 місяців що 15-20хв)) про ліжечко і возика мови не було

---------- Додано в 11:56 ---------- Попередній допис був написаний в 11:55 ----------

це нормально, він ще зовсім крихітка)

8. Amilada

Та може б і відпочивала, аби мала коли біля нього спати. А так робота чекає, папуга збитки робить, в хаті ніц не прибрано, бо чіловік сміття не всюди помічає. І дай Боже, аби по поліклініках не тре було соватись!

---------- Додано в 17:46 ---------- Попередній допис був написаний в 17:40 ----------

Питання.
    Малий не все цицю хочу, але смоктати йому треба ледь не весь час. Сам себе так заспокоює. Доприкладу, на животі лежить, хоче сунути, ще не вміє, він злостить і підсмоктує собі кулачок. Давати цицю- не візьме, буде штурхати й кричать, та й хвилин 10 як їли. Хай би і смоктав собі пальці, та от нині думаю звідки то така садина на ручці. Придивилась- то засос :) ! І шо делать?!

9. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Хм, я на пальцях можу порахувати скільки разів Влад заснув без цицьки. І то не САМ заснув, а заснув після активного гойдання :girl_smile: В мене таке враження що для того щоб він "відключився" сам йому треба стрибати мінімум до 5 ранку :dance:

А перекласти його сплячого в ліжечко чи возик стало реально лише два місяці назад. До того часу так і спав майже 8 місяців практично усі денні сни в мене на руках з цицькою в роті. І при будь-яких моїх спробах кудись його перенести - будився моментально.
    А зараз, чесно кажучи, я навіть радію такому виду присипляння, бо загойдати на руках ті майже 13 кіль щастя для мене практично нереально :girl_wink:

10. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Стопроцентова я з першою дитиною - мушу її приспати,бо мені ще прати-прасувати,як в хаті може бути брудно,як мала дитина... Одним словом намагалась пристроїти дитя під свій графік і страшенно з того нервувала. Зараз я підстроююсь під його графік - хоче смоктати, сидими з ним удвох, і він якийсь спокійніший, як треба - дасть все зробити - і прибрати, і їсти наготувати, і з старшою дитиною занятись.

11. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

І як довго і часто ви гуляєте?
    Бо в нас знайома ситуація, коли перекладаю в каляску, то просинається і не заколишеш вже! Не знаю, як то гуляти довше, ще хвилин 20 погуляє з відкритими очима в калясці, а далі в плач! Добре, що хоч в будинку живемо, то не довго збираюсь на двір, а в квартирі напевно б і не виходила гуляти з синочком!

12. La esposa

La esposa Moderator

Re: ГВ - ще один дар природи (2)

Дівчата, вже пару днів не можу нормально погодувати малого. Їсть пару секунд, а потім вивертається і повзе геть з плачем. Або просто викручується, голова біля грудей, а ноги вже "стоять", і це все з затисканням соска в зубах і з "туженням". Плюс ще останні ночі погано спить, бо пукає і тужиться, крекче, підтискає ніжки. Що то з ним? Я вже замахалася так годувати - пару секунд їсть, решту часу ловлю і з плачем знову кладу годуватись.
    На зуби і натяку нема.

13. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

1) міняється ШКТ, готується до прикорму.
    2) нові вміння - повзання, ставання на ноги і т.д.
    3) дитина дорослішає, немає часу на їжу, все треба встигнути...

в нас те саме. годування похапцем, а нормальні тільки на сон.

14. Paradise

Paradise New Member

Дівчата допоможіть, малий коли прикладається дуже почав викручуватися, тужитися, а після годування ще гірше тужиться і мучиться, зелені пуки, частіше проситься прикладатися, а цієї ночі щогодини, хоча зазвичай спить три-чотири. що це може бути? Болить животик, а від чого... В мене молока мало, чи щось не те з'їла, але це вже декілька днів триває...

15. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

моя і зараз просинається зранку з такими потічками молока засохлими
    таке смішне:girl_claping: і миленьке янголя
    в нас навіть татко тішиться "в нас молочна дитина, а в вас молочна?"
    в нас коліки так приблизно виглядали
    Аня через хвилини дві після того, як прикладалась, починала викручуватись і кричати, в результаті кидала цицю, так і не наївшись, і ще довго верещала
    якщо це коліки, я би радила вам спільний сон, і то, дитину на себе класти животом до живота, ми так могли хоч трішки поспати вночі

16. Paradise

Paradise New Member

Справді на животику та стовпчиком зразу заспокоюється, але я думаю, що швидче це газики, важко покакати, а не коліки, бо при коліках дитина дуже репетує, і вони починаються переважно в один час...Сьогодні вночі годувала майже щогодини, а я ж не привикла, бо завжди малявка добре спала...

17. Amilada

У мене малий майже поповз, то вдень нормально нацицятись йому нема часу. Вночі теж шило в попі, і крутиться, і вертиться, і прикладається щогодини.

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

Капец, в мої дитини стала така агресивна поведінка біля грудей, що просто жесть.
    Коли їсть груди, то тягне якось так зі злості, чи що, що таке якби жили з мене тягнув, при тому груди щипає, вертить головою, відповідно натягує сосок, махає ногами.
    Не дозволити цього робити дорівнює не годувати взагалі, бо скільки не присікала ті цирки методом просовування пальця в кутик ротика, так він викричиться-виплачеться і на наступний раз успішно все повторює.:girl_cray: Те саме в ночі, а вночі я більш чутлива, то просто хочеться вмерти, а не годувати.
    І навіть коли беру його на руки, умудряється пропхати свої ручки до грудей і шось собі там потягати, покрутити, пощипати... А воно ж то болить!:girl_cray: Забираю, пояснюю, але толку цілий нуль.
    Є якась цьому рада, чи треба перемучитись? Знаю, що то певно тимчасово і скоріш за все на зуби, але у нас ті зуби процес безперервний, а сили у мене вже від такого годування на нулю. Ну, але я не здаюсь...)

Читаю що я не одна з схожими проблемами, але я якось просто не уявляю як годувати далі. У нас така поведінка просто незмінна.

Останнє редагування: 21 Вересень 2014
  19. EgoMusicus

В нас був такий період після 3 місяців, я вже не знала, що думати, бо ж кажуть, що животики до 3 місяців мучать, а в нас тільки після 3 міс почалося! Але все внормувалось, животик пройшов. А молочка вистачає дитинці!

20. Paradise

Paradise New Member

Та набирає ваги добре, просто коли болить животик, хоче заспокоїтись біля циці...

21. EgoMusicus

Я навпаки Вас переконую, що вистачає молочка, і не сумніваюсь.:d25: Це не питання було :girl_yes:Адже молочка виробляється стільки, скільки потрібно дитинці! В мене теж були сумніви в той час, що може помалу тече, і він злиться! Але це все ж таки газики, вони пройдуть з часом!