Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

АНАЛОГІЧНО!!!
    в нас правда ікла лізуть, то я списую на зуби, але також цікавить - чи то нормальна така поведінка? бо в дворі маємо ще четверо дітей таких ж по віку і лише моя одна така цицяна...

3. Megan

Megan Well-Known Member

О, ви ще доповнили мої слова. У нас точнісінько так само. Але ж я ніколи не забирала, ніколи не боронила, хочеш - маєш. А тут таке враження, що от ніби постив, а тепер тре то надолужити. То пройде? Коли?

4. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

дівчата, така поведінка є нормальною. Дуже часто діти після року починають себе так вести. Це спостерігається в дітей які вже добре ходять, дитина спочатку вчиться ходити то їй не до цицяння, вона освоює ходьбу і все довкола, а потім коли добре вже ходить починається отакий період безперевного цицяння вдень.
    Зараз гарячо, можливо ваші діти потребуєть більше рідини.
    Вам просто треба встановити правила, що циця мамина і цицю дає мама. Якщо мама занята то мама закінчить свої справи, а потім дасть цицю. Якщо вас напрягає годування на вулиці, значить кажете: прийдем додому а тоді буде циця. Якщо дитина плаче, зацікавте її чимось, відволікайте, пригорніть до себе, візміть на руки, покажіть те що її цікавить, наприклад: ой, яка пташка сидить, давай подивимся, ой яка машинка, іграшка чи щось інше, але так щоб її зацікавило. Дитина не хоче бавитись, побавтесь з нею, помалюйте, почитайте, дитина потребує більше уваги.
    Дитина спочатку буде капризувати, але ви відволікайте, стійте на своєму, потім дитина зрозуміє.
    Але, можна цицю давати і на вулиці, це ж природня потреба дитини, а оскільки зараз спека, то і пити хочеться, годуйте собі і на взгляди не звертайте уваги.
    Якщо дитина дуже часто просить і вас то напрягає, то не сідайте на лавку, а будьте в русі, чимось зацікавте дитину.

5. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

В моєі таке цицяння спостерігалося тільки коли зуби лізли, або коли щось турбувало (живіт або нежить) А власне з іклами, пригадую, то був цілодобовий жах кілька тижнів. А потім минулося, зуби виросли і пройшло цицяння. Тобто вона тепер прикладається не кожні 15 хв, а десь раз на 2-3 год або й з довшими перервами. Про домовляння з дитиною мені теж не раз казали, але це не допомагало тоді, коли дитину щось турбувало, не дати цицю на вимогу -істерика з плачами, а то набагато більше уваги приверне, ніж дати груди. Власне, навіть зараз по дитині я бачу, коли можна перенести цицяння, а коли ні. Зараз в гостях перших півгодини маю таке, обовязково мушу дати цицю, вона з цицею в роті всіх огляне, оцінить, звикне, а тоді може бавитися і про цицю не згадувати пл 3-4 год.

6. Paradise

Paradise New Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

В мене дитина почала зависати на циці, але коли смокче дуже довго, то і набагато більше зригує, чи нормально це, знаю, що перегодувати на ГВ не можна, але зригуємо справді багато?

7. Dream-baby

Dream-baby Member

У мене та сама проблема останні 2 дні зригує постійно, тобто після кожного годування, в основному вже молочком в комочках, а вчора навіть вирвала, і теж переживаю.

8. Raven

Raven Мама малятка

буває, моя до сих пір ригає, ніц не є

9. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Моя дитина завжди лише перетравленим відригувала. Не хвилюйтесь, це все нормально. В них ще не зріла травна система

10. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

В нас вже місяць продовжується ото відпирання і крутіння-вертіння. Деколи аж бісить мене то. Слінг рятує. Але вжем дістала за те що ще досі колискою носимся. В машині яка їде не годую, тай не вийшло б. Нормально їсть хіба вночі іто як не проспимо обидві.
    А з прикормом планую знову як і з Ромчиком педприкорм. Для нас є мініму три плюси ПП. По перше - легше дитині, по друге - гв тоді залишається ще довго головним, а по третє - залінива я до блендерів кашок і графіків.
    От тільки ще війну з мамою треба буде по тому приводу пережити...як згадаю, ох. Гг.

11. Almariel

Almariel Well-Known Member

Флешко, нас колиска виручала довго, я вже писала. як дуже переживаєте - годуйте в слінгу, а потім розмотуйте і кладіть, або перемотуйтесь вертикально.

12. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

А я думала, таке тільки в мене! Відпирається і голову вбік з цицьою в роті! А ще та тріщина на одній циці ніяк не заживе! Таке враження, що вона буде постійно, поки буду годувати!

13. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

ой, дівчата, мому Ромчику вже скоро 1р. і 4 міс., а він досі цицю смокче і викручується, вивертається,копається, стає рачки з тою ж цицьою в роті. Буває і таке, що спокійно собі смокче, але рідко. На вулиці сісти і спокійно десь собі на лавочці погодувати малого я не можу, бо він по мені товчеться, роздягає, копає і т.д., тому ми цицю гамаємо тільки дома, в машині або на вулиці в безлюдних місцях...

14. Virna

Virna Well-Known Member

маю питання, мій синочок вдень весь час хоче цицю. Думаю наїдається, пісяє багато, животик вроді не болить. Я, звичайно, даю. То він вередує? І чи то нормальна поведінка? Просто ще почав сильно зригувати. Отак смокче-смокче, а потім все зригує. І буває вечером через це молочка вже менше і він нервується. Засипає тільки з цицею в ротику. Взагалі в нас то так виглядає циця-спить-трошки на ручках-циця і так по колу цілий день. Я вже змучилася слухати "Та купи йому дурачок, бо він просто хоче посмоктати".

15. Dream-baby

Dream-baby Member

У мене все те саме, таке враження що ти про мене писала, теж зригує , деколи таке враження, як рвота.

Sent from my iPhone using Tapatalk

16. invisible

invisible Well-Known Member

Ну як така малявка може "вередувати"? :) То є нормальна поведінка для дитини вашого віку. Йому потрібна мама, захист, спокій - то все дає циця (бо ж циця то далеко не лише їжа і задоволення смоктального рефлексу). Може ще наклався стрибок росту. Зригування також є нормальним явищем, це пройде, коли більш-менш дозріє ШКТ. Ну а щодо засинання і спання з цицею, у нас і досі так, а нам вже півтора роки :)

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

йой, я би повністю вибилася з сил, якщо б так проходили дні у вашому віці
    варіантів 2,
    перший - годуєтеся лежачи, туди собі візьміть їжу, журнали, ноут, книжки і тд і тп. якщо дитина засинає собі і відпускає груди, то можете поробити якісь справи, якщо будиться без мами то лежите біля нього читаєте/дивитесь фільм)
    другий - малечу в слінг
    п.с. в мене взагалі малий ніколи на руках і не спав, нам обом не було зручно то

18. glasses

glasses Member

Танічка, він ще кроха. Ми так цицяємось і зараз, правда вже якщо щось турбує, а на сон якщо я вдома, то мус дати, бо інакше ні. Перший місяць-2 в нас вилядала так само. Зригування, то нормально- допустимо раз вдень-фонтаном. Годуйтесь і насолоджуйтесь!!!
    Все так не буде, воно так швидко минає, діти дужееее швидко ростуть!

19. Almariel

Almariel Well-Known Member

Про зригування фонтаном - моя доця так зригує, якщо молоко швидко тече і вона ковтає багато повітря. Я зазвичай даю трохи молоку стекти і піднімаю доцю, щоб бекнула. Але якщо десь відволічусь і забуду це зробити - маємо фонтан на півліжка.

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Він хоче посмоктати , так. Тільки не дурачок, а цицю )))
    Це НОРМАЛЬНО в такому віці. Дитинка має бути постійно біля мами, а мама біля дитинки.

21. Virna

Virna Well-Known Member

та то я товчу "добрим" родичам.:girl_wink: