Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Andish

Andish New Member

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

В мене проблем з поведінкою не було. Але кусався синок дуже боляче.

3. malkaya

malkaya Member

А щось робили з тим кусанням? Мене доця також кусає, боляче капець як((( я вже і пояснювала їй, що так не можна,плакала, голосно ойкала, щипала її, а вона сміється( годування перетворилося на постійне очікування того, що мала мене ось-ось вкусить. Нам майже рочок...годувати хочу довго, а зубів стає все більше і більше, і як їй пояснити...

Отправлено с моего GT-I9105 через Tapatalk

4. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Я на мамівці бачила, що одна мамочка дитинці легенько носик закривала))) і малявка відпускала цицю

5. Orman

Orman Модератор-бомба

а ще я на форумі бачила тему присвячену цьому питанню Дитина кусається. чому? що робити?

6. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Відповідь: Дитина відмовляється від грудей. Допоможіть!

Опишу ситуацію свою, це напевно не відмова від грудей, але не знайшла куди написати. Синочку 2 міс., груди бере, смокче, але інколи протягом дня з цицьою в роті брикається, відхиляється, веде себе неспокійно! З чим це може бути зв'язано?
    Може я неправильно прикладаю?
    Виключно ГВ, зараз біля циці практично цілодобово.

7. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: Дитина відмовляється від грудей. Допоможіть!

1 - то може бути на приливі таке
    2 - пісяти хоче

8. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

перевірте згідно правил прикладання, а ще орієнтуйтеся на свої відчуття, при неправильному прикладанні у Вас переважно буде дискомфорт.
    наскільки я розумію з опису, то ще може як варіант бути, що дитина починає смоктати і болить животик , бо тоді перистальтика кишківника покращується і можуть активніше відходити гази. роблю такий висновок і в себе часто, коли малий починає крутитися, хоча й хоче смоктати, прикладається і щось йому заважає, ниє, крутиться, нервує, а потім трошки з тими муками посмокче і тоді чую "характерні звуки", вже далі все спокійно, їсть без проблем.
    я так зовсім маленького ще (тоді, коли я могла годувати в такому положенні, як сама вважала за потрібне), клала животиком собі на живіт і в положенні напівлежачи годувала, так і животик не болів і не крутився, спокійно собі їв.

---------- Додано в 01:28 ---------- Попередній допис був написаний в 01:23 ----------

так, от і мені згадалося, що на початку, коли лактація тільки налагоджується, і молока в перший момент йде дуже багато, дитина не дає собі ради, перевірте, чи то не Ваш варіант, тоді перечекайте, поки той "фонтанчик" перейде і пропонуєте знову.
    або ж якщо отака поведінка на самому початку, коли тільки приклалася дитинка, то може ще не пішло молочко повним ходом, а на це малюк і розраховував, ось і доводиться активно смоктати, перш ніж за які 1-2 хв той прилив відбудеться. а це в когось може викликати таку поведінку.

9. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

дівчата, а як розуміти таку поведінку. мала починає їсти, все ок. через парух хвилини починає істерично плакати, кидає груди. при тому видно що шукає ротиком груди, коли даю вона ніби бере і не може захопити сосок. крутить ротиком, крутить і далі вереск. на руках смокче кулаки, мою руку, короче, що попадає під ротик і видно що хоче цицю. тільки прикладаю до грудей, знов пошукові рухи, але якби знов не може захопити і в плач. і ще, коли таке є, то мала починає істерику як тільки бачить що її хочуть покласти (для годування лежачи), на руках те ж саме (тільки горизонтальне положення зразу плач)

10. EgoMusicus

Це скорше від того, що молочко помаліше витікає, бо така ситуація не на початку годування.
    Або щось дійсно тривожить.

11. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

газики. принаймні у нас. вертикальне положення, деколи не помагало, то навіть на своє плече клала животиком

12. EgoMusicus

Т@нюшк@, так вийшло, ніби моя відповідь, наступна за вами, коментує Вашу ситуацію.
    Я відповідала дівчатам вище, goldgirl i natorella.

А стосовно Вашої ситуації, то в мене було щось схоже з синочком на початку. Напевно, ваше маля не вміє ще добре захопити цицю з першого разу, от і злиться - їй мамина циця з молочком пахне, а молочко вона не отримує. Я думаю це з часом мине!

13. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

А як можна підкоригувати поведінку річного грудничка?
    В моєї красуні лізе 5-ий зуб + вона щойно почала ходити, тому циця їй зараз треба часто. І все б нічого, але вона так креативно смокче, що в мене з*явились тріщини. Встає на ноги, нагинається до циці, присмоктується, і починає з ноги на ногу переступати, часом десь не так ступить, і падає... а циця-то в роті. І забрати - зразу плач, а марудна і так; і терпіти ці вихиляси нема сили. Я пояснюю, що "не тягни, бо мамі боляче", садовлю її на коліна собі, або поруч на підлогу, а вона знову присмоктується і починає свою ламбаду. І я бачу, що не навмисно це робить, а просто дуріє, і в неї так виходить. Що робити?

14. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Не дозволяйте з вашими грудьми такого робити. Ні і все, впевнено і твердо.
    Садіть на коліна, давайте цицю, якщо починає викрутаси, забирайте цицю, якщо плаче, скажіть що вам боляче, якщо не заспокоюється, забавте чимось, на руки візьміть, обніміть. коли заспокоїться знову дпвайте цицю. І так може бути багато разів і дитя зрозуміє що так не можна.
    Це ваша циця, тому правила поведінки диктуєте Ви. Дитина спочатку буде капризувати, потім зрозуміє і перестане так робити. Але не давайте вже ніколи так викручуватись з цицею в роті, бо якщо один раз дозволите, дитина зрозуміє що вами можна маніпулювати.

15. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

Знаєте, що я зараз роблю?
    Лежу з ноутом на пузі, обидві циці наголо, моє дитя лежить поперек мене і смакує то лівою, то правою, то знову лівою... :)
    І не дай Боже якусь сховати. Тикає і пищить, мол, "чо сховала?" і "тобі шкода, чи що?"

16. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

і моя так вчора дуріла:) а чоловік все хвилювався чи тим не розбалую її.:girl_haha:

17. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

мій не дуріє, мій так снідає :). Якщо хочу ще трошки повалятись зранку, то муши видавати обидві, і ніяк інакше.

18. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Старші дітки такі смішні біля циці, можуть їсти з будь-якого положення, то факт.:) У нас теж мають бути відкриті обидві циці, а мала їсть і ще й приговорює, прицмокуючи " Оцю Аня ням ням", " І оцю гам", Оцю Ані і оцю Ані", а коли котрусь сховаю, то теж так смішно негодує і вимагає "Дай! дай! дай! Ані! Цицю! Оцю! І оцю!" :girl_haha:

19. Megan

Megan Well-Known Member

Не знаю чи сюди. Поясніть, чи то так має бути. Дитя починає зависати на циці. Вночі нон-стоп. А вдень - просто капці. Не бавиться, нічого його не цікавить. Ниє, візьму на руки -шукає цицю. Тільки десь присяду -давай цицю, ляжу - те саме. Хоч бери і з хати тікай. І ще, з'явилося оте відчуття, що тягне жили, може то від втоми? Мені здається, що то ще зарано. Ну і що з дитиною? То нормальна така поведінка в нашому віці? Про завершення гв ще не думала.

20. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

Підозрюю, що то такий етап. У нас щось подібне, правда вночі не зависає, а от вдень якийсь жах. При тому, коли залишається з татом на годинку, то веде себе цілком адекватно, а от зі мною відривається по-повній. Ще й до того всього якщо одну цицю гамає, то друга має бути в її руці, інакше відразу починається шкандаль. Мені навіть здається, що вона собі мусолить, але не їсть, бо не відчуваю, щоб ковтала молочко.

Надіслано від мого ST21i2, використовуючи Tapatalk

21. invisible

invisible Well-Known Member

І в нас, і в нас таке!!! Не щодня, але бувають дні що капець. Циця кожні 15 хв. Причому найбільше мене напрягає, що часто стала і на вулиці, і в магазині, і в транспорті просити - будь-де. І зразу істерично вимагає, кричить ням-ням, якщо в мене на руках, то сама собі витягує цицю насильно. Може в мене на руках просто взяти перехилитися, дістати собі цицю і так їсти. Причому вона не їсть, а цьмякне пару раз і все. Або просто як несу на руках, то залазить рукою в ліфчик і там тримає ручку чи мне груди. Реально це починає напрягати :sad:(( Одна справа кількамісячний грудничок, інша - півторарічна теличка :))) Чи можна якось привчити до якоїсь "культури ГВ"? :))) Бо реально то часами не смішно і проблемно. Ну не може ж так бути, щоб така велика дитина не могла без циці і півгодини побути. Причому денний сон у нас всі 1-1,5 год з цицею в роті, спільний сон вночі і на ранок теж цицяння майже нонстоп.