Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Naturals

Naturals Well-Known Member

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

В мене те саме, Віка постійно пхає руки, заснути може тільки з рукою на грудях, ще й мне їх. А як забрати руки, зразу істерика. Я вже реально не витримую. І, що з тим робити не знаю.
    Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2

3. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Для мене то дуже актуальна проблема.
    В нас спочатку було покласти руку на цицю через одяг, потім-рука на цицю в ліфчаку, а зараз мала так викручує сосок, що капці(((
    Що то з тим робити навіть не уявляю

4. Holly

Holly Moderator

Ну я наполеглива і не збираюсь попускати. Я забираю, він істерить, назад пхає, я знову забираю і знову істерика. Як продовжує пхати я просто забираю його від грудей. А інколи допомагає взяти його за руку.

5. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Я в цій темі точно давала посилання на статті.
    Коротко- циця мамина, якщо мамі не подобається,треба відразу кащати і масаж ручки, іграшку в руку, пеленочку, якусь альтернативу.

6. fiesta

fiesta Well-Known Member

Доця їсть вже різну їжу, а ГВ - на сон і вночі. А десь вже тиждень цицю в сні з рота не пускає. Мушу лежати поряд годину!!! Як відійду, то будиться. І вночі часто будиться і плаче, хоче цицю. Не пам'ятаю ночі, коли добре спала. Ще якби смоктала молоко, а то ж просто тримає. Дурника і пляшку не даю.
    Раніше такого не було. Думала, зуби, але вже стільки часу...
    Боїться, що я пропаду чи просікла, що їй подобається і вимагає? Як реагувати?

7. mamasha

mamasha New Member

То не відходьте. Значить так зараз треба вашій доці. Хоче відчувати маму поряд - це абсолютно нормально для діток такого віку.

8. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

В нас теж десь тижні два тому був такий період, ну просто впевнена була, що то зуби...Ага, зубів нема, напевно так зірки просто вставали, що йому конче треба була та циця в роті))
    Якось само перейшло.

Я після таких ночей така "поломана", жах просто. Я досі не навчилась годувати і спати. Можу кімарнути, поки малий їсть, але міцно не сплю. Ще й спина затікає дуже.

9. natorella

natorella Well-Known Member

вона тоді пісяє)) дада

10. Pulupjak

Pulupjak Active Member

І я так думала, в нас подібна ситуація. Пробувала висаджувати, а вона тоді починає реготати, бавитися - відповідно вже не гамає і не пісяє. Аня щось зовсім не хоче висаджуватися, хоча це вже інша тема.
    Другий день ми гамає тільки на руках і я мушу танцювати, щоб дитина поїла.

Надіслано від мого GT-S7272, використовуючи Tapatalk

11. olerusya

olerusya sweet candy ;)

моя десь з 1,5 місяця почала нібито "відмовлятись від грудей" - тобто їсти тільки під час прокидання або коли на руках трохи приколишу, а в свідомому стані кричить, викручується і все. ну я підчитала ДП, зрозуміла що таке багато в кого трапляється і заспокоїлась, добре що вночі часто їла. але мене цікавить скільки то ще буде тривати, нам майже 4 місяці, але я вже дуже змучилась від такого їдження...
    ні дурника, ні пляшки вона ніколи не пробувала.

12. Heureuse

Heureuse вірю...

в нас досі так.
    перші дві-три хвилини поки голодний їсть більш-менш, а далі починає крутитись, мотиляти головою, на будь-який звук-шум мусить подивитись шо там робиться, весь вигинається, руками обов'язково тримається за мене, інакше певно впаде :)
    мене інколи аж тріпає від такої поведінки, але що зроблю- терплю :)

13. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

і ми з таким стикались.....пік того був, приблизно від 3 до 6міс. А далі вже зрозуміла, що циця - то святе!)) І випрошує як має бути.
    + в мене ще був великий страх, щоб не втратити Гв (чомусь я собі думала, головне виконувати всі умови успішного годування до 6міс., а далі вже розслаблюсь, бо з того віку впринципі дитя вже не кине груди ). І оцей настрой можливо і не давав абсолютно заспокоїтись і мала то відчувала чи співпало.

14. olerusya

olerusya sweet candy ;)

ясно, дівчата, запасаюсь терпінням :girl_bye:
    а зі старшою без ДП і з "добрими порадами" так ГВ і втратила.

15. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Вірю, що воно вимучує, запасіться терпінням, годуйте побільше навколо снів, десь між 6ти 7ми міс в більшості діток то проходить.

16. Amilada

Amilada Well-Known Member

Дівчата,а шо то за напад на цицю? Перш ніж присмоктатись, мусить похрюкати, поверещати, потім широко розкриває рот, ловить так сосок, і головою вертить, наче пес вгризтись хоче. Поки присмокчеться, страшно боляче робить.
    Ще в пологовому показали йому смоктати кулачок, тепер як десь циця не встигне, ссав би все що попаде: нецарапки, пеленки, кулачки.

17. Shamna

Shamna Мамуся

В нас годування стали якимись нереально важкими. Бачу, що хоче їсти, буває, що візьме груди і відразу випльовує, а буває, що взагалі відмовляється брати, викручується, починає плакати. Інколи як положу і ляжу біля неї, то ще їсть, але не завжди, переважно теж починає вивертатися в різні боки. І так в нас проходять майже всі годування, рідко коли тепер відразу починає нормально їсти. То може бути щось вікове? Бо раніше в нас такого не було, в плані годування була золота дитина.

18. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

значить недобре прикладання. він не має присмоктуватись, а прикладатись. тобто рот одразу відкритий широко і всю ареолу захоплює, а не сосок, а решту засмоктує.

19. Orman

Orman Модератор-бомба

не знаю моє присмоктувалось, я звикла і мені так підходило...
    не було такого взагалі здається ніколи.

20. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Orman, в мене мала так присмоктувалась, то ран наробила. я тоді аж МамуНату викликала, бо біль була шалена.

21. uliana

uliana Well-Known Member

і в мене малюк так не робить, а от Єва широко відкривала ротик. Мені зараз нормально, нічого не болить,але малий реально присмоктується.