Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Sankasan

Sankasan Руда мама

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

Дівчата, вдень маленька їсть майже кожні 1,5-2 години, а вночі спить по 4-5 годин, добудитися дитинки не можу, сосне один раз і годі, далі спати... а сьогодні груди набрали-мрак, навіть з'явився біль і я так розумію застій, тепер груди м'які, але долька так болить, прикладаю капусту. Але що ж робити з нічкою?наче б то якщо спить, значить нагодована. Набрали нормально, вже 600 грам... як про ніч подумаю... сльози навертаються.

3. Gavil

Gavil Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

Потребую поради, розради, підтримки тощо :) Нам 6 місяців, цицю їмо добре, набираємо теж не зле:girl_smile: Однак є одне але - їсти цицю нормально ми можемо лише вдома!!!:girl_mad: Поясню, ми дуже часто гуляємо далеко від дому - їздимо в центр, парки, в гості у інші райони. І коли я помічаю, що мала вже хоче їсти - починає хникати, смокче пальці, та й часу іноді проходить чимало від останнього годування - 2-3 години. Я десь сідаю, якщо тепліше - на лавочці, де є місце, якщо холодно - заходжу приміщення, але доня їсти в нових місцях не хоче!!!:girl_cray: Вивертає голову у всі сторони, все розглядає, все хоче бачити. Я намагаюся трішки зачекати, щоб вона осовоїлася, звиклася у новому місці, але це нам дууууже рідко допомагає. Тоді я збираюся додому. І лише в рідних стінах, де нами вже все вивчено, ми спокійно і смачно їмо.
    Це так буде завжди? Це минеться? Це нормально? Я не знгущаюся з дитини? Я даремно панікую?:girl_crazy:

4. natorella

natorella Well-Known Member

ні
    так
    так
    ні
    так

5. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Мала має улюблену цицю і цицю, яку зла мама примушує смоктати. Ту погану цицю можу підсунути тільки дуже сонній і то на хвилину максимум. Далі починаються викручування, крики і махання руками-ногами. Питання в тому, як я маю міняти груди в такій ситуації? В тій неулюбленій молока виробляється менше по відчуттях. Є ще старший "грудничок", то вона трохи смокче ту цицю, але то, по-моєму, не дуже правильно, щоб менша її практично не їла. І риторичне: коли то минеться?

6. natorella

я б порадила спробувати позу з-під руки
    розумієш?
    якшо любить праву, а треба дати ліву, то на якому боці лежить, так і перекладаєш до лівої
    чи може пробувала?

7. Gorda

Gorda Well-Known Member

Ну а взагалі нормально якщо між кожним годуванням проходить 1-1,5 год.? Чи це означає,що молока не вистачає? Хоча їсть і відригує, таке враження, що переїдає дитина. Нам тільки 6 днів.

8. natorella

в іншій темі пишете шо їсть годину
    ну і якщо після години їдження година відпочинку -нормально

9. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

І в нас так було. В синочка була не так циця, як він любив їсти лежачи і голову повертати тільки на один бік. То коли була черга "не любимої"- то лягала валетом до малого. Не дуже зручно, але хоч трохи їв.
    ага, ми вдень тепер їмо тільки на руках, а ше добре коли мама ходить і погойдує, то можна і погамати, і порозглядатись:girl_haha:
    і взагалі в нас годування переважно з такими криками(
    коли він вже цицяний стане?:d25:

10. jMoondance

jMoondance Member

А в нас буває, що їсть цицю нормально потім починає вередувати, ножками , ручками крутимо, не викидаючи цицю починаєм хнюпати, забираю знов шукаєм, репетуєм. даєм іншу аналогічно. Але то не весь час, в день пару раз може бути. Чи їй не вистарчає? Чи вона лінива, і їй тяжче стає смоктати? Але я пробувала груди цідити, щось там є. То в такі випадки її догудовувати?

---------- Додано в 22:13 ---------- Попередній допис був написаний в 22:11 ----------

А ще буває, що їмо, засинаєм. цицю не відпускає, забираєм відразу просинається шукає. Або засинає на хв 20 і знов просинається. Що робити? Щоб подовше спала?

---------- Додано в 22:13 ---------- Попередній допис був написаний в 22:13 ----------

Вона може голодна?

11. Matvijko

Matvijko Мамуся в декреті...

Я, звичайно, перепрошую, але Ви родили дитину для того, щоб весь час спала??? В мене малий перший місяць з рук не злазив і спав як йому хотілося, а з місяця часу взагалі спав вдень не більше 4 годин перебіжками, то годину то 20 хвилин. На те вони і діти, щоб вередувати, хотіти постійно мами, а ще їм потрібно максимум уваги і це зовсім не пов'язано з тим, що дитина голодна. Як не спить балакайте з нею, бавтесь і все буде добре.

12. invisible

invisible Well-Known Member

По-перше, підчитати матчасть про ГВ, щоб не виникало питань "може її догодовувати?"!
    Тоді зрозумієте, що такі маленькі діти можуть годинами висіти на груді і це НОРМАЛЬНО і не свідчить про те, що дитина не наїдається. Все мине, повірте, це аж ніяк не найважчий етап у вихованні дитини.

Може животик. Може повітря заковтнула. Моя часами так теж робила, то я її брала стовпчиком (вона повітря заковувала, бо трохи прицмокувала при смоктанні, хоч ніби я прикладала правильно).

13. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Скажіть то всі діти так їдять в нашому віці чи то у Влада просто шило в дупі? Я вже не пам’ятаю коли він просто лежав і їв (місяців з 3 такого точно не було ні разу). Не залежно від того – дома ми, в гостях, чи в маршрутці, сиджу я чи лежу, дуже він зголоднів чи не сильно – малий мусить в процесі їдження як мінімум ногами дригати. А частіше поки наїсться (навіть як спати вкладається) то мусить себе за волосся поскубати, мене поскубати , помахати ногами, разів зо 3 спробувати десь повзти, повернутися назад, поповзати на спині, схопити свою ногу руками, задерти свою кофтинку, посмикати мене за футболку, знов ногами помахати… І так щоразу! :8: Наїстися не дригаючи руками і ногами малий може хіба вночі крізь сон. Чи то є нормальна поведінка, а як ні - то як з тим боротися? :girl_smile:

14. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

А чим ненормальна?
    Дитина активна, все гуд.
    Я думаю, навпаки, мало знайдеться діток, які ляжуть стовпчиком і чемно їдять.
    Мій і ногами дригає, і руки мус бути чимось заняті... І до рота мені лізе, і копає мене щосили, і в очі пальці пхає, і свою ногу часто в руці тримає і махає нею
    )) Я вже звикла, навіть не реагую на то.

15. Багіра

Багіра Well-Known Member

16. popelushka

popelushka Well-Known Member

моя собі чоло так шкрябе і вуха собі викручує)))

я і звикла і не зовсім, а скільки по часу їсть? Моя їсть часом 5-10 хв. з тими викрутасами, а часом і 2 хв. але набирає вагу добре, значить не має причин для хвилювання (сама себе заспокоїла:) )

17. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Та як коли йому заманеться. Може і 2 хвилинки, може і хвилин 10-15 - то якщо засинає.
    Дітки після місяців 3-4 вже так довго не їдять. Вони вже можуть сильніше тягнути молоко, відповідно швидше наїдаються.

---------- Додано в 17:46 ---------- Попередній допис був написаний в 17:45 ----------

МІй шкробає голову, коли засинає...Висипки в нас на голові нема, наврят вона його зудить)))
    Цілком може бути, що то він так себе розважає, ну чи рефлекс.

18. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

І моя красунька так їсть :) Зовсім цим не переймаюсь, а навпаки дуже люблю за нею спостерігати. Вона така прикольна. А ще крім того, що вона викручується так, то й ще все мусить чути і все бачити. І кругом її так багато, що навіть не вірю, що це моя ріднюля, моя радість і найсолодша дівчинка така вже велика :)

19. Багіра

Багіра Well-Known Member

в нас ще інший прикол.. ну оте тягання соска, вивертання головою то я була готова
    а так ще досі вскрикую, бо коли закінчує їсти, то навпаки якось сильніше присмоктується і так ррраааз, ніби пластир віддираєш))) ну і може бути таких закінчувань кожних 15 секунд)

Останнє редагування: 5 Квітень 2014
  20. martinkadp

martinkadp жаба-мандрівниця

моя кнопся так само, коли сидимо в кріслі, то мусить впертись ногою в бильце і штовхатись, а як в кімнаті ще хтось є, то відривається щокілька секунд... але виїдає добряче, навіть коли їсть дуже коротко. спокійно може їсти лише коли вже засинає вдень на руках, а коли їсть перед сном вночі, то може в процесі перевернутись на живіт, закинути на мене руку і ляскати нею мені по животі, і паралельно впиратись ногами, так і засинає дупцею догори :) ну і під настрій в процесі може мукати або бульки пускати :)

21. Holly

Holly Moderator

як відвчити малого від тримання за груди? Раніше він руку просто клав, поверх одягу. А тепер намагається запхати руку в ліфчик. Мене то дратує страшно. Я одразу забираю, але Маркіян нерується