Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Brenda

Brenda Member

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

Та важко розслабитись, коли перша дитина і все вперше:) для того і є форум, щоб питати тих, хто вже через таке пройшов:)

3. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

то вона від насолоди :)

4. fiesta

fiesta Well-Known Member

В нас все дуже схоже.
    1- Пальці все в роті, як не один, то три зразу. Забавки і мої руки теж пхає в рот. Але доня їх не смокче, а притискає яснами. Я то на зуби списую... Але стараюсь виймати, бо в знайомої малого так на пальці шкіра злізла (сама то бачила).
    2- моя мала завжди наїдалася за 10 хв, і ще трохи цицю могла посмоктати для задоволення. Зараз поїсть 3 хв і починає викручуватись то на другий бік, то іграшку побачить, то до чогось тягнеться, то повзти хоче. Я її так по ліжку і ловлю і з якого боку вона відкриє рот, ту грудь і даю. І так по кілька хвилин на всі боки годування затягується...
    Потім годі згадати, якою годувати починати...
    4- мала копається, коли я їй вертітись не даю, а до себе притискаю. Ще і протестує...

5. Brenda

Brenda Member

у Вас таке давно? У нас останній тиждень дуууже усугубилось, до того таке могло траплятись, але не настільки погано... Як Ваша мала набирає? В мене таке враження, що цього місяця вона взагалі нічого не набере з таким годуванням...
    Тільки що взагалі було не годування, а кошмар, мала почала до мене кричати(!!!), саме кричати, а не плакати. короче, бобік здох, відправила чоловік аз малою гуляти, а сама тут сиджу нервова, не годування, а мука якась:sad:((
    Може, в неї теж зуби? Вчора мене кусала за сосок, але я нині перевірила, нічо там не спухло, навіть намьоку на зуби нема, тільки палець свій не смокче, а жує яснами. Боже, якщо таке буде ще довго, то я зійду з розуму...

6. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

а кого ж ще досліджувати, як не власне дітьо? Я його 9 місяців чекала. Після пологів перераховувала ручки-ніжки-пальчики. Тепер мені цікавий кожен його звук-пук-пчих. Воно ж кожного дня інше! І як в казці - чим далі тим веселіше!
    Мій теж навчився відштовхуватись ніжками від моїх ніг, і посуватись догори. Тривалі годування в нас пізно ввечері, вночі, і зразу після прокидання, під цицею він може ще трохи додрімати. А напротязі дня, то так - перекуси, довше ніж 5 хвилин його уваги не вистачає. Дитина потрошки набирає, то я перестала паритись довжиною годувань...

7. fiesta

fiesta Well-Known Member

Теж недавно почалось. За минулий місяць мала 700 грам набрала, побачим, як того буде...
    Їй все цікаво, всюди хоче дотягнутися. Завжди їла приблизно кожні 3 години, тільки ГВ. А тепер я їй їсти, а вона викручується на другий бік. Теж кричить і ногами товче по ліжку!!! Як почне пищати ааааа ііііі, і то так з притиском, на високих тонах, аж потім відкашлятись мусить. Така смішна!
    В нас теж ясна світлі спокійні, але теж все кусає яснами. Кажуть, так довго може бути... добре, що поки не болить там її...
    Я поки що то все з гумором спостерігаю, а далі побачимо...

8. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

А ви помітили, що в нас діти ровесники? Ще Яблінська не відписалась :), в неї син на кілька годин менший за мого.

9. fiesta

fiesta Well-Known Member

Маєм клуб ;))

10. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Відписуюсь - підстрибування ми вже переросли :)
    На рахунок того що відволікається я не переймаюсь - їсть скільки хоче, деколи хвилину посмокче, а то й менше (особливо коли не вдома). Знаю, що як захоче спати, то буде цямкати стільки, скільки треба. Тоді йому цікава тільки циця :)
    Зараз, коли він не хоче вже їсти, то затискає яснами сосок, пильно заглядає в очі і повертає голову. А я затискаю зуби від болю. Але після того як він таке зробить наше годування припиняється.

---------- Додано в 15:51 ---------- Попередній допис був написаний в 15:24 ----------

11. Brenda

Brenda Member

12. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

13. Brenda

Brenda Member

14. natorella

natorella Well-Known Member

той клуб - то цілі посиденьки, у всіх діти такі самі, то такі періоди розвитку
    але замість того шоб збиратись клубами по місяцях - ліпше б ходили на зустрічі де є мами зі старшими дітьми, шоб слухати і ЗНАТИ наперед шо буде
    а не, шоб починалось - ой, він повернувся вправо, коли їв ліву цицю, йтидолікаря?

15. Megan

Megan Well-Known Member

Ото читала про ваших дітей і думала "якісь такі проблеми в них, як то дитина може викручуватись і не їсти"... маю те саме.. відпихання ногами - мама мія, ноги до колін в синяках. Сьогодні вночі не витримала і переклала в ліжко. Затискання соска деснами - спочатку сміялась, що він схожий на дідуся, що щелепу на ніч вийняв, а тепер не до сміху. Дівки, ваші вже то переросли? Чи то тільки цвєточкі?

16. Oriana

Oriana Well-Known Member

Дівчатка - в нас така ситуація, дитина зрозуміла, що в мами є дві циці, і тепер взяла собі за моду за одне годування то одну їсти, то другу. Таке можна чи не дозволяти так перебирати? Їмо цицю часто, щопівтора-дві години.

17. Pomadka

Pomadka New Member

Відповідь: Мало молока. Що робити?

Дівчатка не знаю куди звернутись) Дитинці 1,5 місяці, годую тільки грудьми. Молока здається вистачає, бо пісяє багато і какає теж. Спить також нормально по 2-2,5 год, вночі навіть 3. Але малий ссе, ссе, ковтає, а потім набирає в рот молока і вже не хоче ковтати.Коли беру йогостовпчиком плаче, а потім вертає частину того молока... я не розумію, то йому щось мішає ковтнути, чи вінвже просто не хоче їсти. Боюсь щоб йому через це не було мало молока.

18. invisible

invisible Well-Known Member

Відповідь: Мало молока. Що робити?

Ну та значить не хоче вже як не ковтає. Повірте, якби не вистачало, не спала б дитина по 2-3 години, плакала б. Тим більше ви самі пишете, що пісяє багато.

Зригує може? То абсолютно нормально.

19. glasses

glasses Member

В моєї знайомої так донечка робила в вашому віці.Зараз їй 3 місяці, переросла:)

20. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

А моя в 3 місяці ще не переросла, до цих пір, коли вже наїлась, може набрати повний рот молока, а потім десь забутись і випустити його назад, причому навіть і не стовпчиком.
    Pomadka, та не переймайтесь, коли хоче їсти - ковтає. Ми коли УЗД робили - сказали 5 годин дитину не годувати перед тим. То була жесть, але після того УЗД вона 40 хвилин з цицьки не злазила, і ковтала все-все-все. От що значить голодна дитина.

21. Pomadka

Pomadka New Member

invisible i glasses дуже вам дякую за дописи, заспокоїли трохи))) бо для мене страшне як дитина голодна...