Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

Цілий день паскудно почуваюся (морально), бо, мабуть, вперше за 11 місяців я аж напружуюся внутрішньо, коли Ярема починає їсти :sad: А все тому, що два дні тому він почав кусатися. Навіть не те, що кусати, а просто затискає зуби і пропускає сосок між ними. Це у нього тепер таке закінчення кожної "трапези " :sad: Боляче і важко...
    Читала, що треба забирати груди, але синок так робить, коли вже наївся, то ж педагогічного ефекту тут не вийде. Що робити?..

3. nattsol

nattsol Well-Known Member

гадаю, варто все одно забирати груди і наголошувати/показувати, що мамі боляче і неприємно.

4. Rosynka

Забирати не вийде, бо він сам віддає, так тільки "на прощання " робить. Показувати - то навіть старатися не треба, не можу стриматися. Не діє, якось це його не зворушує :sad:

5. Iwka

Iwka Well-Known Member

Пояснити що мамі боляче, і мама не буде давати груди якщо він буде так робити.
    довго і терпеляче говорити, пояснювати...
    І однозначно як тільки пробує кусати - одразу забирати груди.

А кусає тільки на кінець годування?
    Протягом годування навіть легенько не кусає?

6. allusya

allusya Well-Known Member

Погоджуюсь, переваірено на собі. Доня робила кілька спроб вкусити мене під час годування, я одразу її відставляла і строго казала, що мені боляче. Доня сплакувала легенько, чи то швидше хникала і усьо. Дітки все розуміють, просто треба переконливо говорити і притримуватись послідовності.

7. Rosynka

Під час не кусає. Але що не день, то щось нове. Сьогодні їсть так: їсть-їсть-їсть, випускає (не забувши затиснути зубки:sad:), я
    він тим часом чи бавиться, чи щось там собі шпортає, і хвилин за 5 знову збирається їсти. Я не даю,
    а синок тим часом ридає , б"є по лобі (мене), добирається до грудей то знизу, то через горловину (навмисне взяла футболку без вирізу...)
    Одним словом, тяжко... :sad:

8. Iwka

Iwka Well-Known Member

Бажаю багато терпіння і послідовності.
    Я завжди знала що діти хитрі і розумні, але спостерігаючи за Грицем кожного дня в цьому переконуюсь.
    Треба показати що мама встановлює правила ГВ, і їх дотримуватись.

9. Galya

Galya Well-Known Member

Такого дозволяти не можна - ви ж мама, трохи сильніші, нє? Можна тримати руки дитини так, щоб він не міг битись і дивлячись йому в очі твердо пояснювати, що такого робити не дозволяєте. Дитина не має так себе поводити з мамою. Така поведінка говорить про те, що в вашій парі не ви головна, а дитина. А так не має бути. Мусите встановити свої правила і не дозволяти їх порушувати.

10. Rosynka

11. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Знаєте хто ображається? Слабкий. А мама для дитини має бути сильною, тоді вона авторитет. Тому для початку усвідомте, що ви-мама, сильна і розумна, а він маленька дитина, яка якщо і поводить себе неправильно, то лише тому, що їй дали можливість так робити і\або не показали як треба. Переважно 1-2 рази вистачає перехопити руку і спокійно, але твердо сказати, що маму не б*ють. Тон має бути такий , щоб не виникало сумнівів.

12. Galya

Galya Well-Known Member

Нагадало мені рекомендації мамі, коли її дитину в пісочниці бє інша дитина: бути весь час близько і коли та дитина тільки замахнеться - перехопити руку і сказати, що не дозволяєш бити свою дитину і то таким тоном, щоб сумнівів в серйозності в нього не було. В даній ситуації все так само: треба показати дитині, що мама головна і вона встановлює правила. Не ображатись, не шкодувати дитину, що ще маленька, а зрозуміти, що далі все будже ще тяжче, якщо зараз дозволити себе бити, хай навіть не завжди боляче. Треба для себе вирішити, що моя дитина зі мною так поводитись не буде. Бути в цьому впевненою і дитина відчує цю впевненість.

13. Rosynka

Дуже дякую за поради! сьогодні вже кусає через раз:)

14. slobodianka

slobodianka Member

В мене малюк почав просити цицю кожну годину. Мені здається, що то не здорово, щось він тою цицею так захопився. І не відволічеш ніяк.
    Я настроєнна годувати довго, та мені здається, що такими темпами точно до школи буду. В знайомих в день 2-3 рази просять, а тут...
    Порадьте, що робити? І чи нормальна така поведінка?

15. Hanny

Hanny Active Member

Моя Софійка трохи менша, але просить також часто , раз в пів години, годину, для нас це норма, можливо у Вас якісь зміни грядуть чи жуби???

16. Galya

Galya Well-Known Member

Більшість дітей в такому віці так себе поводять. І тому, на жаль, багато жінок на такому терміні закінчують годувати. Але якщо це все пережити, то потім все ж буде полегшення. Завжди так не буде. Є версія, що такою поведінкою дитина ніби показує мамі, шо готова до спілкування з іншими членами родини, "випихає" маму з дому, щоб будувати стосунки з іншими. В будь-якому випадку, виходити з дому без дитини буде тільки на користь і дитині і мамі. Добре, якщо є змога хоча б раз-два на тиждень по пару годин.

17. allusya

allusya Well-Known Member

Моя доня також себе веде так. Мене це не турбує, інколи вона хоче їсти, інколи просто потримати, погладити, притулитись :)

18. Latane

Latane Well-Known Member

В нас також прикладань 20-25 за добу було, приблизно у вашому ж віці. Мене це просто вбивало і нервувало. Але десь за місяць часу минулося. Я навіть і не згада б за той період якби ваш допис не прочитала.
    Просто треба пережити, далі буде спокійніше)))

19. slobodianka

slobodianka Member

не зрозуміла
    просячи через 5 хв цицю?

20. Galya

Galya Well-Known Member

Таку поведінку часто називають "смокче частіше, ніж новонароджений" - з будь-якого приводу просить цицю, коли мама сіла, коли дитині нудно - може бути і кожні 5 хв. Вона такою поведінкою нби "виганяє" маму з дому, щоб вчитись будувати стосунки з іншими членами родини.

21. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Саме так. Дитина намагається "дістати" маму, щоб вона втекла з дому. А тоді дитина спілкується з бабцею без мами :)