Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Люша

Люша Well-Known Member

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

мась засинає біля грудей, але при умові, що на момент засинання нацьмакає собі повний ротик молока, таку умову можу забезпечити цілий день крім вечора - ну не тече воно на вечір вже рікою, треба попрацювати ротиком, а спати вже хоче))) і такий шкандаль робить!!!!! хватає, кидає, пищить, фиркає і при тому вже майже спить) я вчора мало не на голову встала щоб він зміг таки набрати повний рот молочка і заснути, і бігом на кухню чай пити щоб як прокинеться через годинку, то вже мав що їсти))))

3. irushka

irushka Well-Known Member

Дівчата, потрібна ваша підтримка чи порада, чи просто виговоритись... Настав у нас такий період, що Матвій всю нічку цицьки з рота не випускає, знаю, що я не одна така з тою проблемою, але чи є якийсь спосіб її вирішити? В нас було те саме з Катруською в тому ж віці, і я тоді була настільки втомлена тим, що після року успішного годування взяла та й відлучила її від грудей, про що потім шкодувала. Матвія хочу годувати довго, в нас спільний сон, що теж мене влаштовує, але я просто не витримую вночі від того, що не можу ні повернутись, ні відсунутись, бо дитина відразу в плач і шукає груди. Крім того, лягає малий в 21 год. спати, і я маю 20 хв. щоб помитись і лягти біля нього, бо буде будитись і плакати, але я ще ж спати не хочу, крім того, є ще якісь справи, за компом хочеться посидіти, так я замість того лежу і в стіну дивлюся, ну хіба ще Катя лягає і я з нею балакаю...
    Чому діти так поводяться, це нормально, чи в тому є якась проблема? Протягом дня малий має груди коли захоче, не обділений точно. Це минає?

Частково про це прочитала щойно в гілці про відлучення, але в мене про відлучення мова не йде, але чи можливо змінити ситуацію з ночами?

Останнє редагування: 27 Жовтень 2011
  4. Iwka

Iwka Well-Known Member

однозначно!
    може в нього зараз зубки болючі лізуть?

В нас теж були ночі нон стоп.
    А дули ночі коли він просинався всього 2 рази, а потім сам відсувався бо йому було жарко... Трошки терпіння, можливо позичити в когось кпк чи електронну книгу (якщо не маєте) - і лежати в неті? ;)

5. Roxie

Roxie Галицька панянка

ніколи не думала, що поведінка моєї дитини біля грудей мене буде дивувати, але...
    коли гамаємо цицю лежачи, 3 рази цямкне і перевертається на живіт, починає повзти, нудитись (бо ж голодна), повзе до мене, шукає цицю і хоче її їсти, стоячи "на чотирьох".. але в такому положенні їй важко розслабитись, шия мусить бути напружена, коли хоч трошки розслабляє - циця з рота вискакує, мала нервується і годування якесь не розслабляюче виходить, а навпаки.. колись я її легко могла приспати біля грудей, але про заснути в такому положенні годі й думати.. перевертаю її на спину - кричить і знов обертається на живіт..
    часто годую сидячи (я сиджу, саджу її обличчям до себе і так гамає) - тоді їй ок, але мені так не зручно годувати, та й вона коли сонна, то циця вислизає з ротика..

малій 7 міс

в когось таке було? тему не читала, тому звиняйте якщо повторююсь

6. Tagonga

Tagonga New Member

Roxie, в вас зараз такий вік, рухливий, то перейде. В нас було трошки інакше: мала повзала навкруги, катулялася від циці і до неї, якісь акробатичні номери прямо були, тому вкладання дуже затягувалося, но потім все рівно засинала, бо стомлювалася. Пройшло небагато часу, і все нормалізувалося. Тому і ви наберіться терпіння.

7. madchen

madchen Member

Оооооо, в нас те саме!!Ніяк не можу виспатись, голова розколюється:girl_cray:малюк з трудом засинає після 23.00, а в 3.00 вже шукає цицю і так ми цицяємся до ранку :girl_in_dreams:

Останнє редагування: 27 Жовтень 2011
  8. zetta

zetta Well-Known Member

9. arina

arina Active Member

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

Дівчатка, поможіть. Незнаю, де краще писати. Ми досі на ГВ і малий годується кільканадцять разів на день і разів 10-15 на ніч. Часто кусається і просто дурачиться (одну їсть, а другу обовязково пальчиками крутить-викручує)... ну то все я вже звикла терпіти. Але остнніми днями, то був караул, так мучив цицю - результат - на соску з*явився ніби мозоль, такий здоровенний, і вся грудь дико болить. аж пече... Що порадите? Чим змастити, що робити. Малий все одно просить постійно дві циці, а мені вже аж сльози на очі виступають, коли присмоктується...:girl_cray:

10. nattsol

nattsol Well-Known Member

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

11. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

Хочу тут написати про нашу ситуацію з годуванням. Десь, коли маленькій був місяць, вона почала дуже не спокійно поводити себе біля циці в час вечірніх годувань - капризувала, копала мене ніжками, брала цицю, кидала, нервувалась, хоча молочка було досить і животик її ніколи не турбував. Допомагало ходіння по хаті з приколисуванням, лише так можна було нагодувати дитину. Потім така поведінка почала повторюватись вдень час від часу, а згодом кожне годування в нас так виглядало. Я ходила по хаті, колисала, доця гамала, по трошки задрімувала, і лише тоді, коли вона засне я могла з нею спокійно сісти чи лягти. Зараз нам 4,5 міс. ситуація майже не змінилась. Тільки на нічний сон дитина спокійно в ліжку зі мною лежачи гамцяє . А всі інші рази починає їсти нормально, але рівно 2-3 хв, потім копається, крутиться, відволікається, то мушу вставати і знов носити свої кохані 7 кг.
    Хочу спитати у досвідчених мам, чи можна щось змінити? Бо годувати намірена довго, але кожен раз стає важче носитись :girl_smile:.
    Ще зауважу, що циця в нас на вимогу, замінників ніяких не знаємо, спільний сон з пологового, нічим не догодовуємось.

12. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

В нас також зараз такі приколи, відповзає, перевертається, на чотирьох, боком - якісь чудеса, мені то весело, крім випадків коли поспішаю)

13. Люша

Люша Well-Known Member

У нас вже тиждень новий фокус - і я не знаю, якщо чесно - це нормально, чи треба щось міняти (тільки не знаю у чому).
    Мась їсть коли хоче та скільки хоче, у нас немає ніякого графіку - я навіть точно не можу сказати скільки разів на день він їсть, в ночі спить зі мною - і теж 2-4 рази за ніч смокче. Але він щоб заснути тепер випльовує груди і смокче пальчик. Якщо виймати пальчик та давати груди - то він злиться давиться молоком - такого щоб молоко не текло у ротик у нас не буває, навіть якщо хвилини три посмокче впусту, то відчуваю приплив молока і він вже сплячий та ситий злиться та плаче.
    Я так пам'ятаю, що пальчик дитина смокче коли голодна або від нестачі спілкування з цицею - але цього немає, я вся його. Чим же це пояснити?

14. Virginia

Virginia Well-Known Member

В моєї малої вже давно так. Ми 30 секунд їмо цицю, 30 секунд пальчик, і так постійно:) Засинає наніч переважно з пальцем в ротику, а вдень нормально їсть цицю. Вночі, як проснеться, то сама себе присипляє себе пальчик... Я пальчик деколи змащую пуреланом, бо він такий нещасний.

15. Katrine

Katrine Member

в нас таке було, Маркіянка страшенно дратувало те, що з циці тече молоко, і він гризюкав або свій пальчик, або чоловіка мізинчик. по власному досвіду можу сказати, що пройде:girl_haha:.
    потребую поради: ми гарно кормимося, але малючок під час годування з однієї циці страшенно крутить-тягне-щипає сосок іншої:8:. я вже і закривала її, і рукою затуляла, але Маркіян страшно вередує, плаче, і взагалі не хоче їсти, не тримаючись за іншу цицю. ніби то не велика проблема, але деколи так боляче буває, а годувати тре:girl_impossible:...

16. nattsol

nattsol Well-Known Member

в нас таке недавно було, то я просто починала легко масажувати блукаючу долоньку. часом доцю це дратувало, вона висмикувала ручку і намагалась схопити цицю, а я її знов ловила :) зараз таке буває значно рідше, зазвичай Оріяся або їсть спокійніше, або хапає мене за палець/одяг/намисто :)

17. SoLana

SoLana Well-Known Member

Він вже у Вас величенький хлопчик, може спробувати пояснити, що Вам боляче. Моя донечка, коли їй зубки різалися ( в 6 місяців) пробувала мене кусати, я їй давала зрозуміти, що мені це не приємно, навіть на кілька хвилин забирала груди. Допомогло... Хтось тут з консультантів колись написав дуже гарну фразу, що грудне вигодовування це не тільки їжа, а і виховання.

---------- Додано в 23:27 ---------- Попередній допис був написаний в 23:22 ----------

Дійсно, можна таким чином відвернути увагу від другої циці

18. taniarz

taniarz Active Member

В мене все копія,і так нам вже рік і місяць,і нічого не минає.Вдень вже гамаємо цицю раз або два,а вночі щопівгодини ,без перебільшень.Це страх,як вимотує,я маю в планах просто не давати вночі,хай тиждень поплаче і ,надіюсь,забуде. Бо для мене це дуже важко.в мене бока терпнуть((((

19. irushka

irushka Well-Known Member

У нас минулося, я вже й забула як той допис писала. Напевно дійсно проблема була в зубах або просто такий період, мій зараз спить досить міцно, кілька разів присмоктується вночі, але не надовго, так що висипаємось :).

20. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

А мій Тимошка тягає мене за губу, колупається в роті, зубах, нещодавно почав тягати носа і в очі пальчиками лізти. Даю свою руку то сердито вітягує. Прикриваю обличчя рукою, то починає сильно щипати за шию, ключицю. Я вже думала нехай краще мусолить другу цицю, але не хоче. Єдиний вихід наразі - це трохи прикушую його пальчик. Тоді ненадовго забирає руку, або менш наполегливо царапає ясна.

21. Iwka

Iwka Well-Known Member

я також давала зрозуміти що мені боляче, або неприємно - діти вони розумнички, все розуміють, але завжди випробовують межі дозволеного.
    Тому спокій і послідовність!