Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

Попробувала так тільки шо. Ой, людоньки, дитина такий шкандаль підняла, почала істерити і я знову дала груди і знову те саме крутиться-викручується.
    Я і словами пояснюю, що маму болить і так не можна, але толку нуль. Зі сторони навіть трохи смішно. Голова повернута до мене, циця в роті, а попа з ногами гуляє зовсім в іншій стороні))) У мене таке враження, що він просто хоче взяти ту цицю і бігати з нею і водночас їсти, а вона ніяк не береться.)))

3. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

ну то моя мала так вже десь два місяці їсть, деколи та попа на ліжку ще лежить, а деколи в позі аватарки Зорянизірки, та ще й з хвилин 15 так може їсти:)))

4. natorella

natorella Well-Known Member

саша мій так умудрявся навколо мене обійти
    я в таких випадках брала його на руки незручно - наприлад висячи, і говорила - якшо ти не можеш лежати і хочеш ходити, то будемо ходити отак
    час і терпіння
    дитина вам за один раз не перестане так робити.

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

Головне, щоб груди не тягала в роті, а то мої вже вогнем печуть.

6. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

ні, в нас той етап вже перейшов, ттт:))) Так вона головне головою добре притулена до моїх грудей, коли їсть, таке враження, що голова окремо, а все решта - десь собі в позі "зю".

7. hrobak

hrobak Well-Known Member

і в мене питання про поведінку. Катруся теж почала сильно крутитися, коли їсть. найчастіше то під вечір, коли вона втомлена. крім того, останнім часом якось зле засинає, довго крутиться, повзає, марудна така, ниє, на руках викручується, в слінгу випростує ноги і видирається, блін, а на ліжку просто капєц - бере цицю до рота і повзає, перевертається, задирає дупу догори і йде кудись, ну і тому подібне. бачу, шо вона то робить ненавмисне, шо направду хоче заснути, по-іншому її кладу - то саме :girl_sad: мені товечірнє годування робиться досить неприємне, тому терміново сюди і пишу. в загальному дитині ніц не є, активна, вдень засинає без проблем (до речі, в слінгу). лізе зуб плюс навчилась вставати без опори плюс почала біля опори ходити - то ймовірні причини зміни поведінки, я так мислю. але яка має бути моя поведінка? чи не звертати на то увагу і воно само пройде? а якшо звертати то як?

8. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Пройде. Коли - то iндивiдуально. В Дениса таке було тиждень-два i я переживала, а в Iвана це вважається прогресом порівняно з тим, що було і я тішусь :) нервова система перевантажена і не може відключитись. На сон підколисую на руках з цицею, а тоді вже лягаю на ліжко.

9. hrobak

hrobak Well-Known Member

ху, палєгчало )

10. natorella

11. hrobak

hrobak Well-Known Member

12. dasha

dasha Well-Known Member

А ми оце вже тиждень ходимо в садок. Малий ходить поки нормально. Але тепер дома відмовляється спати без цицьки. Навіть не їсть, а так вчепиться двома руками і так засинає. Я просто зі страхом думаю, як залишу його в садку на сон. Що то робити в такій ситуації?: Girl_in_dreams:: Замішання:

13. Geri

Geri New Member

А ось ми маємо таку проблемку (хлопчик 10 днів) Вдень їмо та спимо нормально, а вночі дитинка постійно біля грудей, їсть-зригує-їсть зригує, а як тільки забираєш від грудей починає плакати та не заспокоюється. Третя ніч вже без сну....порадьте що робити? :d25::girl_flag_of_truce:

14. natorella

ви спите разом?

15. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Писала 2 тижні тому :
    Чому ж малюк не хоче довгий час груди? Він не капризує, спокійний, бавіться з іграшками.
    На ніч годую в 21-22. Смокче близько 30хв., засинає сокійно і прокидається в період 3 по 4. Але трохи посмокче і випльовує груди і спокійно спить далі. Потім прокидається в 6-7год. так само трохи смокче і все. На ранок в мене груди переповнені. Тільки близько 9-10 нормально висмоктує грудь. Але на цей період вже обидві груді повні.

Виникли в мене питання:
    1. Як міняти груди вночі, якщо о 3 год. малюк тільки трохи посмоктав? На наступне годування в 5-6 давати ту саму чи вже іншу?

2. Якщо грудь наповнена, то міняти щодві-три години, чи давати можливість малюку спорожнити її? Буває навіть таке, що через 2-2,5 год. попередня грудь повніша ніж наступна.

3. І як всеж таки організувати правильне годування? Зранку молока багато, а ввечері часом доводиться і з двох грудей годувати.

Допоможіть... в мене вже часом руки опускаються, коли малюк відвертається від груді. Вага його 6700 на сьогодні.

16. Geri

Geri New Member

Сьогодні вперше спали разом, маленький був значно спокійнішим, тільки я страшенно боюсь його придавити у ві сні, тому спала зовсім трошки. А ще не знаю як його правильно класти на ліжку, на подушку напевно неможна?

17. natorella

якшо мама не вживаю алкоголю і наркотиків, психічно врівноважена, то вона не задавить свою дитину
    розслабтесь і спіть

мій досі спить без подушки (3,5 роки). дуже рідко - тонка синтепонова
    немовлят просто кладете біля себе і все

18. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Ніяких подушок. І не хвилюйтесь - не придавити. В моєму випадку скоріш малюк мене притискає до краю ліжка. Прокидаюсь на самому краї ліжка 2 на 1.80, а малюк тихенько посапує під боком.

19. hrobak

hrobak Well-Known Member

Хельго, з власного досвіду
    п.1. Давати іншу, за тих пару годин в ту, з якої малюк вже їв, все одно набирається переднє молоко , тому змісту давати ту саму аби добрався до заднього молока - все одно нема
    п .2. Міняти. Молоко ж прибуває під час смоктання , тому повного спорожнення як такого і не буває мабуть )
    п .3. Не знаю в кого як , а в мене зранку молока майже завжди більше , ніж ввечері. Може то нормально ?
    Ну і п .4, основний. Руки опускати лише коли дитина в слінгу :)

най консультанти мене виправлять, як шо не так )

20. allusya

allusya Well-Known Member

А в мене доня вже десь тиждень вночі висить на циці. І ніби ніяких особливих змін не відбулось. Мені то не заважає, бо спимо разом, але проблема таки є, бо вона ніби смокче цицю, потім сповзає на самий сосок і усьо. Вночі соски болять аж, печуть. Пробую забирати, вона далі шукає цицю і так цілу ніч по колу. От і думаю може то на зубки таке, а головне, що робити? І ще згадала, що останні ночі доня крутиться дуже, може щось турбує.

21. jalla

jalla Прогрес року 2013

Мому пацанятку вже рік і чотири місяці, а поведінка вночі біля грудей така сама. Були моменти, коли він вночі мало цицю їв, а зараз то прям з неї не злазить і крутиться і шукає груди цілий час. Але я це повязую з прорізуванням кутніх зубів. Якось дуже швидко вони лізуть. За останніх два тижні п"ять вилізло. А нудний і крикливий став до неможливості. Над грудьми прям іздівається. Соски печуть вогнем, я вже тут про це писала.