Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Iwka

Iwka Well-Known Member

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

Ну я впринципі шарю ;-), шо в півтора року молока не тільки може бути менше, але й має бути менше ніж в 3 міс, але якось воно так троха в мене привязалось до періоду виходу на роботу...

Та ні, навпаки, на вихідних може за цілий день тільки поцямкати 2-рази, ніби перевірити шо мама дость чицю, а в робочі в нас то ритуал на пів години мінімум...

Видать тре більше спати, чи мо менше працювати ...:girl_cray:

3. hrobak

hrobak Well-Known Member

в нас була подібна проблема, я десь тут про то писала. то не виглядало як відмова, просто складалось враження, ніби вона може заспокоїтись лише біля однієї, а іншої брати не хоче і плаче. я давала тоді ту іншу, вона заспокоювалась, засинала, і я акуратно давала ту, яку вона не хотіла брати. потім то пройшло, якийсь такий період був мабуть )

4. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Девченки, кто с таким сталкивался подскажите!
    Мой малыш (10 дней) когда начинает сосать грудь, сосёт активно чуть не захлёбывается, через 10 мин. он начинает засыпать с сиськой во рту.Я его бужу(щекочу щечку) ношу столбиком, и снова прикладываю к груди,он уже не так активно но мин. 5 пососёт и всё!иной раз с ним по часу-полтора так могу просидеть.а когда ложу его в кроватку сразу просыпается и капризничает и потом уложить почти невозможно. Вот сегодня не спит уже с 10 утра (но колик нет, стул регулярный, хороший).
    Что я неправильно делаю?(кормлю по требованию,но за 1 кормление-1 грудь)

5. natorella

natorella Well-Known Member

а в чому проблема? в тому шо ви його кладете і він не спить окремо від грудей? то норма

6. Galya

Galya Well-Known Member

Так не спить взагалі чи постійно з груддю засинає? Чи спання біля груді за спання як таке не вважається? Діти в такому віці можуть взагалі не спати окремо від мами. Циця має бути постійно, бо в животику їжа і мама були постійно, без ніяких перерв і для звикання до інших реалій пострібен час, а перші 2-3 міс. ви маєте доношувати дитинку на руках, постійно прикладати до грудей і взагалі бути весь час поряд.

7. allusya

allusya Well-Known Member

А в нас зараз нова фішка, смокче цицю, а потім або паралельно намагається засунути пальчик в ротик :connie_pull-pigtail Що це могло б означати? Бо пальчики вона і просто так може пхати в ротик і ніби смоктати :)

8. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

В нас таке теж було десь з 4,5місяців, а трошки більше ніж за місяць прорізався перший зубок, незнаю чи це було пов"язано з зубом, але я вже чула що така поведінка може тому передувати.

9. Alexx

Alexx New Member

А мій малий так смшно зранку цицю гамає )))) я лежу він бере цицю в рот, трохи цмакає, а тоді стає на рівні ножки (циця в роті, попка догори) :connie_pull-pigtail і так танцює коло мене )))) мені від того так смішно, а він собі балдіє, такий задоволений, капець. Ще в когось таке буває?
    Все б нічого, якби він при тому мене за сосок не кусав і не тягнув його. А взагалі дитина може травмувати груди тими кусаннями? І хто як "бореться" з своїми зубастіками?

10. Yoda

Yoda New Member

В нас таке часто буває. Ще коли під час годування музику чує, то піднімає одну ножку і дьоргає нею ( танцює).

11. natorella

natorella Well-Known Member

саша міг довкола обійти отак)))

а зараз ШЕ цікавіше (мамусі заради такого не варто рано відлучати). вчора я прийшла пізно (ну в 22 з копійками), втішився як слон. пішла ше на кухню приготувати дешо. поки туди-сюди, помили - поклали. просить - мама, сісяти (лягати і давати цицю). лягла. став на коліна біля мене, відсунув бретельку майки, сплеснув в долоні і каже - мояяяяяяяяяяя цииииииииииця) любууу!
    поцілував, легенько (каже тоді - беньо - обережно) ліг, двома руками притримав і почав смоктати))
    картіна рєпіна

12. Alexx

Alexx New Member

:girl_tender: мій "цицьоман" вже зараз циці гладить і балдіє (перше слово- циця :girl_yes2:) Погамає трошки відривається- такий щасливий аж пищить (в прямому смислі) і далі гамати. Але такі екшини в нас тільки зранку, може годину півтори так ніжитись ))). А в день вже чогось не просить.... дуже рідко коли захоче. Я сама так балдю коли він груди ссе ))))) такий тоді хороший, ніжний і тихенький )))) бо решта часу "шило" ще те :connie_pull-pigtail

13. Tagonga

Tagonga New Member

Ми теж без циці нікуди, вже навчилися іграшки годувати: то собачка в нас цицю їсть, то ведмедик :girl_wink: Але вже бачу, що можу годувати тільки на два денних сна і вночі (зараз ще заїдаємо сніданок-обід). Но чомусь не поспішаю, такий кайффффффффф то ГВ! Хай їсть на здоров"я!

14. Yarmila

Yarmila New Member

та це мабуть одні з найкаших моментів з дитиною!!!!))) теж так люблю коли мій синок чемно гамцяє, і так ті ручки складає гарно. А коли голодний і йому цицю даю та часто тримає ручки в кулачках ніби готовий за цицю боротись якшо шо:girl_tender:

Останнє редагування: 6 Липень 2011
  15. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Скільки часу можна пропонувати дитині одну грудь?
    До обіду малюк ніяк не хоче присмоктатись надовго. Трохи посмокче і, або плаче, або засинає. Пробую давати напівсонному, але коли йде прилив, грудь випльовує. Навіть напротязі 2,5-3 годин не висмоктує молоко. Молоко в мене сильним напором іде. Може це йому заважає? Можливо треба трохи сціджуваи перед годуванням? Проте з самого ранку і вже по обіді ближче до вечора висмоктує груди нормально.

16. Holly

Holly Moderator

а моє чудо коли їсть і тосі-тосі робить, і ноги тримає, і крутиться на всі боки, може навіть з цицьою в зубах лягти собі на живіт і так їсти. Спокійно їсть тільки вночі

17. Sertce

Sertce Member

А моє дитя одну цицю руцьою тримає, другу ссе. Сам каже, яку давати сати. Насеться і каже " циця цяця, моя циця, юбю цицю". Ще навчився стискати цицю ручками поки не побачить на ній молочка, тоді те молочко злизує язичком. А ще піднімає голову, відкриває ротика і чекає, щоб йому в ротик молочка сцідити. Тоді регоче і каже" А, добе мойоцко". Вже великий, два рочки минуло, але циця перший делікатес!

18. mamaNata

mamaNata New Member

якщо молока багато (гіперлактація), то можна одну й ту саму на протязі 2,5, деколи навіть 3 годин, в залежності, як почувається в такі перерви друга грудь.
    молоко в принципі "до кінця" не можна висмоктати, воно весь час виробляється, а жінки, які мають ще і гіперлактацію, то до заднього молочка деколи важко досмоктатись
    Можливо, особливо, коли дитина просто хоче посмоктати, або посмоктуючи поспати, можна трохи в такі моменти займати таке положення, щоб дитинка була на вас, або просто відхилитися назад, щоб напір був не таким сильним, або якщо дитина відпустила, то перечекати прилив
    Можна, але якщо малеча добре набирає у вазі і страждає від сильних колік, тому що дійсно не добирається до заднього молока через надмірну лактацію в мами, думаю, що в вашій ситуації немає такої потреби.

19. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

mamaNata, дякую!
    Не можу цитувати, пишу з телефона.
    Не сказала б, що в мене гіперлактація, бо грудь не твердне. На першому місяці було більше. Знаю, що все молоко висмоктати неможливо, але грудь принаймі має пом'якшати. Пробую різні пози, але якщо не хоче смоктати, то ніяк не можу примусити, хоча може не їсти досить довго (але така поведінка тільки зранку і до обіду).
    Три години для грудей якраз комфортно. Просто не знаю чи такий режим зміни грудей не приведе до зменшення молока.

20. Galya

Galya Well-Known Member

Якщо навіть призведе, то це легко коригується зменшеннм інтервалу зміни грудей - почнете частіше міняти і знову буде молока більше:) Якщо вам зараз так комфортно, то так і прикладайте. Якщо дитина добре набирає вагу, стілець нормальний, не зелений, не пінистий, тоді все нормально.

21. Alexx

Alexx New Member

Дівчатонька, підскажіть, як ви домовляєтсь з своїми малечами, щоб не кусали за соски? Ще як просто поїв і вже бавиться і кусає, то пояснюю, що но-но, що болить. А от коли засинає і починає гризти, то не хочу його будити і терплю..... а то капець, як болить.... Як поступати в таких ситуаціях?