Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

теж над тим думаю...
    в принципі,від народження і дотепер годую лежачи(спочатку інакше не могла,а тепер... якось не наважуся сісти...),то і в лікарні,і вдома було все ок(дивилися дохторі,казали,що гарно смокче:))
    але як так продовжиться,то,мабуть,треба буде...
    а як щодо зригування? то ж,напевно,не є нормально...

3. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

із коментарів до основних правил ГВ
    ви впевненні що дитина переходить межі зригування?
    смоктати то одне, але і саме положення мами відіграє дуже велику роль. Бо дитина може при неправильному положенні захоплювати повітря і тоді все зригувати.

4. Rosynka

та власне що навряд чи він себе добре почуває,бо плаче часто...
    ну виглядає дуже багато! хіба ще вилию воду на пелюшку,то переконаюся...
    а от про це я не подумала...
    то він би взагалі не мав захоплювати повітря?

5. Soleil

Soleil New Member

Якщо ковтає повітря - то може боліти животик і від того дитинка плаче.
    А щодо зригувань, то в нас теж була проблемка. Доня зригувала дуже часто і дуже багато, але це через те, що в мене було дуже багато молока і її просто заливало і вона переїдала.

6. Ірена

Ірена Well-Known Member

моя мала озвіріла! (чи то вже я біля неї?) те, що вона смоктала одну цицю, а другу теребила, то було вже давно... а тепер смокче одну, терміново відкриває другу і так "стрибає"... при чому ту, яку не їсть, скубає так, що молоко бризкає у всі боки... я холодна...:girl_cray:.

7. kljysochka

kljysochka New Member

в нас то самісіньке!!!тільки скубати другу недаю!а чого то так?:connie_pull-pigtail

8. Galya

Galya Well-Known Member

Вік такий:) Практично всі діти в такому віці ак себе поводять - за 1 годування часто переходять з 1 груді на іншу.

9. Ірена

Ірена Well-Known Member

дякую за відповідь.
    але я себе почуваю з тим годуванням все некомфотніше... якийсь раб на галєрах чесслово:girl_cray:
    цілий день цицька і я весь день розпотрошена... їсти нічого не хоче... спить як зайчик по 15 хв.... то довго ще?

10. Galya

Galya Well-Known Member

Все від вас залежить. Вік вже такий, що мама може коригувати прикладання, ви не мусите в ту ж секунду кодного разу прикладати, коли дитина просить, можете казати почекати, поки ви закінчите свою роботу (в розумних межах, хвилину-дві дитина ще може почекати. але ж не пів години), не треба прикладати дитину кожного разу, коли не знаєте чим зайнятись з нею. Такі дуже часті прикладання більше від нудьги ніж через реальні потреби дитини і вже треба відрізняти, коли дитина смокче, бо хоче того, потребує, а коли їй просто нудно. Дорослу їжу пропонуйте, коли самі їсте, дитина має бачити як з апетитом їдять дорослі не менше 5-6 раз на день, можете дитині нічого навіть не давати - хай дивиться і рано чи пізно сама попросить.

11. Melisa

Melisa Well-Known Member

Зайшла в тему хотіла написати те саме. Я вийшла на пів дня на роботу, як приходжу з роботи малий просто на мні одяг роздирає і так до вечора. Одну цицю їсть, іншу мусить в пальцях м'яти. Тільки мене бачить зразу з криком лізе до мене і посинає знімати одяг. Стараюся відволікати його . Інколи вдається, але він не розуміє, коли просто прошу почекати. Вперше за 1рік і 1 місяць мене ГВ починає напрягати. знаю що то період такий але важко його витримати.

12. allusya

allusya Well-Known Member

А в мене доня останнім часом чомусь бере тільки праву цицю, від лівої відмовляється, вистачає на 5 хв, а далі плачі і крики. І причини не бачу, молоко ніби є. Вночі годую почергово.

13. Ірена

Ірена Well-Known Member

вчора і сьогодні пробую більше займати чимось дитину, гратися, малювати з нею, читати книжки. деколи допомагає, але вона все одно витягує обидві циці, а якщо пробую їй цього не дозволяти страшенно протестує...

14. mamaNata

mamaNata New Member

Головне вчасно зауважити. Намагатися силою не впихати, підсовувати у напівсоному стані, під час сну, на прокидання. Якщо ссе 5 хв. і починає протестувати, спробувати заспокоїти, поносити і ще раз запропонувати ліву, можна з під пахи, так щоб їй здавалося, що вона їсть праву, все налагодиться, трохи часу, терпіння м"якої напологливості і послідовних дій мами

---------- Додано в 17:25 ---------- Попередній допис був написаний в 17:22 ----------

нічого, все поступово, трохи відсуваючи час смоктання, але мені здається, що коли мама сидить поруч, грає з дитиною, малює, читає книжки, то для дитини мама присіла - значить вільна, ну то відразу до циці. Зараз вже потепліє, будете більше гуляти, на вулиці більше цікавого буде, хоча звичайно, якщо маля вдариться, буде змучене, захоче спати, тре дати посмоктати.

15. allusya

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

Хотілось би дещо уточнити, звиняйте, якщо трошки дивні питання :) Вночі треба міняти груди кожного годування, то незавлежно від інтервалу (тобто навіть через годину чи пів)? А якщо маля захотіля їсти в 7 чи 7.30 ранку, то рахувати вже дві години, чи ще раз чергувати груди, а далі кожні 2 години?

16. mamaNata

mamaNata New Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

взагалі вночі кожного годування, але знов ж таки, якщо дитина прокидається часто, десь прокинулась через 15 хв., я би дала ту ж саму

17. Rosynka

і Ви робили з тим щось? чи воно пройшло і коли?

---------- Додано в 20:10 ---------- Попередній допис був написаний в 20:03 ----------

порадьте,будь-ласка,що робити,якщо синок їсть з однієї груді 10-15 хв,потім не хоче вже.
    наступного разу давати вже другу,чи ту саму? бо даю ту саму,то,мабуть,йому мало,бо плаче і я вже нічого не можу витиснути... продовжуємо з іншої - ну,і відповідно,вона залишається "недоїдженою"... і так виходить по колу...

18. mamaNata

mamaNata New Member

залежно коли наступний раз - якщо через 10-15-30 хв. то ту саму, якщо більше години - то вже іншу.
    це ще не значить, що нема молока, молоко виробляється власне у відповідь на смоктання
    якщо вже через 15 хв смоктання одної, перекладаєте на іншу - зарано, за 15 хв така малеча навряд чи добирається до заднього молока, тоді вона висмоктує тільки переднє і з одної, і з другої, що може призвести і до надмірних газиків, відповідно і плачу.
    А що в вас з мокрими пеленками, пробували рахувати?

19. Rosynka

я трохи невдало пояснила...
    от якщо він трошки поїв з одної,більше не хоче,потім десь за півгодинки(то завжди по-різному) знову хоче,даю ту саму,їсть знову десь стільки,кидає і плаче,даю знову - цмокне 2-3 рази,не ковтає,знову плаче... тоді іноді даю другу,активно їсть,але теж десь стільки часу...
    пише,що пелюшки мають бути "повністю мокрими",але я трохи того не розумію,бо як вона може бути "повністю"? мокра там,де попісяв...
    так от,тримаємо трохи в одноразових,трохи в пелюшках,то виходить десь 7 пелюшок і 4-5 одноразових(які іноді не по разу попісяні,судячи по об"єму...)

20. allusya

А ще таке питання, якщо дитина пісяє за добу від 12 разів, це означає крім того, що вона наїдається, ще й те, що смокче і переднє і заднє молоко. Чи навіть якщо вона їсть тільки переднє молоко, то все одно буде 12 мокрих пелюшок?

21. mamaNata

mamaNata New Member

знов ж таки, ви самі маєте відчувати наскільки довго і ефективно малеча смоктала, щоб перекласти до іншої циці, якщо ви як мама вважаєте, що недостатньо (бо саме ви знаєте про дисбаланс...), то навіть якщо малеча почала нервувати, то спробувати встати, заспокоїти, полюляти, поносити стовпчиком, а потім вернутися до тої ж самої груді. Також пробувати принцип стискання по Ньюмену: http://breastfeeding.narod.ru/newman/BreastCompression.html

---------- Додано в 21:43 ---------- Попередній допис був написаний в 21:36 ----------