Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Vialka

Vialka New Member

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

і у нас теж так, коли вклаємось спати, я тоді просто на руки беру, і сиджу з нею поки не засне, а потім кладу на ліжко (зазвичай вкладаюсь разом з нею)))
    і таке теж:) тільки ще щипає за цицю (досить боляче..), я взагалі стараюсь це припинити, не дуже акцентуючи на цьому увагу, тримаю її за ручку,або пальчик свій даю бавитись. А декоди і вкусити може, от з цим не знаю що робити...

3. mamaNata

mamaNata New Member

Поведінку біля грудей корегує мама, якщо боляче - забрати груди (розтиснувши десна пальцем), подати знов, притримувати за спинку, контролювати положення дитини біля грудей, дитина має бути згрупована, все тіло знаходитись впритул до тіла мами, можна спробувати припеленувати ручки на годування.

---------- Додано в 14:59 ---------- Попередній допис був написаний в 14:52 ----------

Так само і тут, ви - як мама, маєте показати дитині, як робити не можна. Те, що приносить біль та дискомфорт мама має зупиняти. Вкусити дитина може тільки в разі, коли сповзе на кінчик соска, отже знов ж таки, контролювати поведінку (положення) біля грудей. Кусає - забираєм груди(хоча автоматично від болю, ви й вскрикнути можете, то ж дитина вже зрозуміє, що щось не так) і пояснюєм (твердою інтонацією), що мамі боляче і так робити не можна, повторюється, можна груди сховати, взяти дитину на руки іще раз пояснити.

4. Vialka

Vialka New Member

а що робити коли дитина захоплюючи груди спершу кусає зубами, а потім вже ссе нормально? це не кожен раз, але все ж буває..

---------- Додано в 15:02 ---------- Попередній допис був написаний в 15:00 ----------

значить не правильно захоплює?

5. mamaNata

mamaNata New Member

ну по їдеї, якщо правильно широко відкрила ротик, то вкусити не може, а якщо кусається відразу, то те саме - виховувати

6. Lingerie

Lingerie New Member

В нас з 5 міс. ГВ так смішно виглядає: доця гамає і ручкою і ніжкою "літає" (інколи і я "отримую" ляпас ручкою :connie_pull-pigtail)

7. Vialka

Vialka New Member

недавно годувала, нахилилась щоб поцьомати п"яточку якою доня як раз "літала", і отримала копняка під око, :girl_haha: аж до зірочок, так шо дивіться, обережно:girl_smile:

8. allusya

allusya Well-Known Member

А я трошки розгубилась. Маля хоче бути біля циці цілими днями, то тримає в ротику і дрімає, то смокче молочко. От і не знаю, як тепер правильно давати і з яким інтервалом міняти груди. Мабуть такий стан через коліки :d25: а може просто хоче маму

9. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

я вчора не спала до третьої ночі. Дитина з 11 вечра жадно хапала цицю смоктала, потім випускала починала нервуватися ручками ножками трясла, я їй знову давала цицю ..потім зригувала і все починалося спочатку. Може її щось боліло чи то шось нервове?

10. mamaNata

mamaNata New Member

може щось турбувало, а може дійсно була перезбуджена, проанлізуйте, що відбувалося на протязі дня; деяких дітей купання, наприклад, збуджує, інших - розслабляє, подивитесь, як сьогодні буде.

11. Златка

Златка Well-Known Member

Мене Юстя зараз постійно при годуванні щипає за груди :girl_cray:. Відволікти її чимось іншим дуже важко :girl_sad:.

12. Neverland

Neverland Well-Known Member

От мене мій Святик теж... Чоловік відівчив смикати за волосся, кажучи "Ай". Так голосно і ображено. Я теж так роблю, то на якийсь час діє. Малий перестає щипати. Але потім забуває і знову...

13. mamaNata

mamaNata New Member

і знову треба показати, як не можна, діти перевіряють, чи не змінилися правила

14. madchen

madchen Member

Наш малюк теж почав показувати свій характер при годуванні: правою рукою чухає собі голову, а лівою-махає мені перед лицем або бавиться моїм одягом:)

15. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Ой... а в нас зараз кожне годування. то перемога моя над малим!) Коли він гамає цицю то одночасно тре собі очі, чухає собі ніс, кусає мене і так сильно бовтає ногами:girl_impossible:. Я його замотую в пеленку, він тоді в плач:girl_cray: повитягає руки, ноги і знов крик. Заберу груди-то взагалі сльози горохом. От так і їмо)

16. Sapiha

Sapiha New Member

так само чухаємо голову, тягнемо себе за вухо або маму за коси :girl_sad:. Але це все смішно порівняно з тим як вночі коли їсть копає мене в живіт, зранку прокидаюся така ніби цілу ніч прес качала.:girl_impossible: Вже стараюся його класти на спину і тільки щоб голова була повернута. Але ж ще не правильне прикладання. І штуханці в живіт не хочеться отримувати :girl_cray:

17. hrobak

hrobak Well-Known Member

хм, а Катруська обожнює так їсти, я її раніше все тулила до себе, бо думаю - блін, так жеж неправильно! а вона оп, і перекинеться на спинку, ноги розкине як жаба, тіки голова до мами повернута. так і їсть, потім відліплюється від циці і спить собі ) не знаю, ніби наїдається, тріщин ттт нема, ну то я і не чіпаю, най собі їсть як їй так добре, ми ж не тільки лежачи їмо, натулимося одна до одної як сидячи годуємось :girl_wink:

до речі, теж останнім часом стала собі голову чухати і вуха відкручувати під час годування. я вже думала, може шо з вушками, але то тіки як їсть і тіки перед сном :girl_crazy: причому акуратно даю їй замість вушка свої пальчики, то бавиться ними. отже вушка ні до чого мабуть )

18. nasturcia

nasturcia New Member

І мій так теж спить годуючись. Ще мрже свої ноги на мене поскладати. а вдень, коли їсть, то дуже царапається, тож "арештовую" його руки. А на рахунок потирання вух, то десь читала,що так може проявлятись прорізування зубів.

19. hrobak

hrobak Well-Known Member

а, ноги на маму поскладати то вже святе, причому закидає якнайвище і тіки тоді вже може спокійно їсти )

20. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Дівчатка,в нас така ситуація:сину майже три тижні,спокійною дитиною його не назвеш,але донедавна хоч їв тихенько... А от вже декілька днів так вже крутиться,що сил нема... ті груди тягає за собою,скручується,вигинається,ручками підтримує,мої забирає... ну,а ноги,то взагалі - так лупить по живит,а він ще такий болючий... ну,видно,що щось його мучить:sad:
    і от не знаю,що то таке:sad: може,воно якось пов"язане зі зригуванням? бо це мене теж хвилює: зригує він дуже часто і дуже багато,явно більше трьох ложок... спочатку просто молоко,потім вже згусточки...
    пісяє багато,колір світлий,без різкого запаху. про набір ваги хіба на око можу сказати,бо ваги не маємо,то ніби не худне...
    коли їсть,то починає так скручуватися,"групуватися",нити,а то й плакати(груди переважно при тому не відпускаючи),а зригнув - і розслабився... до наступного "приступу"..
    таке-то... багато написала,і плутано трохи,і не знаю,чи в тему,але дуже сподіваюся на допомогу...
    дякую.

21. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

це може бути пов'язане із коліками, можливо вартує щоб ви показали як ви годуєте (положення), чи немає часом помилки в техніці