Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. allusya

allusya Well-Known Member

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

А я сьогодні зовсім налякана: маля спить, їсти не просить, думаю сама розбужу за 2 годинки, розбудила, мала погамала десь 10 хв. і більше не хотіла, а потім усе і зригнула. От і думаю чи то не варто будити як не просить, але то може тривати кілька годин. Вночі інколи також так буває, що хникає, бо хоче їсти, а інколи сама бужу і даю їсти. І процес приблизно виглядає так: їсть, задрімає, намагаюсь розбудити, їсть, дрімає, намагаюсь розбудити. Шось мені здається, що роблю все не правильно.

3. Galya

Galya Well-Known Member

А ще гарно є тут і тут

---------- Додано в 15:58 ---------- Попередній допис був написаний в 15:57 ----------

А ви напишіть детальніше: як часто годуєте вдень, вночі, як часто дитина пісяє, як вагу набирає (якщо знаєте), чи використовуєте пляшку, пустушку, допоювання, догодовування...

4. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи

Потребую поради бо для мене ГВ стає мукою,малий висить вночі на циці нон-стоп(я не виспана,руки затерпші,зла і не добра,це вже продовжується давно,але якось терпіла,але терпіння вже пропадає)циця для нього то соска,або він себе заспокоює,бо вже висмоктав все молоко і голодний. Другий день на ніч не даю груди(обманюю,що циці захворіли і показую помащені гірчицею,я розумію,що це дурня,але малюк заснув нормально,груди набрали капітально,вчора просинався тільки 3 рази і я більш-менш виспалась,сьогодні чую вже груди почали боліти).
    Відлучати ще не хочу,хоч тиск "громадкості" відчутний)))))

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

А може малий ввечері перед сном дійсно голодний? Бо моя Юлька може висіти на мені всю ніч лише коли вона ближче до сну нічого не поїсть і дійсно голодна. А якщо їй годика 9 вечора ще щось типу сирочка/кефірчика з бананом дати - то вона якраз десь може 2-3- рази за ніч присмоктатись і то так непомітно і не надовго.

І я тут ще про себе спитаюсь, вот наприклад мала вранці годинка 9 проснулась, трішки груди поїла, потім вдень перед сном ще поїла наприклад лише 1 грудь, і після сну про ту неїджену якось забула.... а груди вже не набирають, в них звичайно є молоко але я не відчуваю що там бідон цілий. То в нас вже поступова інволюція чи то я себе рано тішу?
    Бо мала вже зовсім груди не їсть в той час коли не спить. Але при цьому якщо запропонувати - ніколи не відмовиться.

6. kljysochka

kljysochka New Member

в мене мала висіла на циці коло трьох місяців і це було нормою!!!!!!!вона сама собі регулювала скільки їй треба і скільки хоче!!!!!дайте їй можливість врегулювати все самій і побачите-все налагодить саме дитя!!!!!!!!

7. natorella

natorella Well-Known Member

організм просто пристосувався до потреб дитини
    я навіть не знаю і не пам*ятаю яку грудь саша їв - даю шо є)))

саша коли не поїсть на ніч - також зависає

8. kljysochka

kljysochka New Member

Ви перед сном на вечерю корміть кашкою.вона ситна і малюк буде менше потребувати молока як харчу.якшо це для нього заспокоєння,то я б радила все ж ще трошки потерпіти:d25:...ви тільки подумайте-не буде циці,то дитина буде шукати інших шляхів для самозаспокоєння,і смоктання пальця чи "дурня",вимога колисатись без передиху,пробуджування шо півгодини і вимагання уваги-це ше недуже проблематичні методи!!!!!!:connie::girl_cray:це ж йдется про психічний стан дитини!мій старший кормлений лише 3 місяці(про шо я неодноразово вже писала-звиняйте:girl_blush2:)засипав до 5!років тільки в моїй присутності,а вночі зривався 1-2 рази з плачем.тра було добре розбудити,посидіти з ним заспокоїти...з малою-благодать!навіть після гостини,коли дітиська перезбуджені,моє згорнеться калачиком біля циці і спунькає...:girl_angel:
    я нехочу вас лякати!!!!!!!!не подумайте!,просто як інформацію даю свій досвід і дуже хочу вас підтримати!!перед сном нагодуйте,знайдіть позиціі годування найбільш для вас комфортні і насолоджуйтесь,бо ростуть вони так скоро............:sad:

9. Юстина

Юстина Well-Known Member

А я вже просто навчилася мало спати. Дочка мене навчила. Нема чого життя на сон гаяти. Як і в місяц, як і рік, як і в два жонглюю тими цицьками цілу ніч, по 10-20 разів. Добре, хоч вже по ліжку не треба скакати. Єдине, що Юстина будиться і не шукає мене, а лежить в другому кінці ліжка і шепче: "тєтьку.." Вдень - і на сон, і на заспокоєння, і на всьо на світі. Коли ми не самі, майже про мене не згадує і не потребує ніяких пояснень, але так як ми майже весь час самі, то прикладаємося постійно. Для всього (залізти на стіл, з"їсти цукерку, зняти шапку на дворі) дочка вже "лєлика", тобто велика, а коли заходить мова про "тєтьку", то вона робиться "така манєнька, манєнька". Ми не відлучимося ніколи. Я так бачу.

10. natorella

саша мій для всього “менький”, ше й пальцями робить такий просвіт в 5 см, показує який замаленький

в нас також був отой період
    а зараз мус обов*язково шось з*їсти на ніч - і 2-3 рази. для полизати))) тільки

11. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

12. natorella

13. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

14. Юстина

Юстина Well-Known Member

15. Ная

Ная Well-Known Member

І мені цікаво коли дочекаюся самовідлучення Софії))) Вона деколи мене аж дістає своїм "дай цицю",бачу шо не так їй та циця вже і потрібна,як мусить бути так як має сестричка. Щодо поведінки біля грудей,то цицю Софія обожнює,гладить,цілує,обнімає але останнім часом коли прикладається,то мені буває боляче,іноді досить сильно. Вона не кусає,не стискає,болить коли смокче,не розумію чому так? Таке враження ніби біль від того,шо смокче надто сильно...:confused:

16. Юстина

Юстина Well-Known Member

Я про це питала нашу дитячу лікар. Каже, що як з"являється друга дитинка, то можна і до школи годуватися. Я колись з цього сміялася. Але маючи свого смоктуна, прочитавши про вас, бачу, що нічого тут смішного і вже особливо дивного нема.

17. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ми коли відпочивали в Криму, то жіночка, в якої винаймали будинок, казала що її дід до 6 років був на ГВ, ну бо війна, і так їсти не було чого, то хоч молоком дитину підтримували.
    Моїй через кілька тижнів буде 3 роки. Спить вже всю ніч без прикладань, прикладається 2-3 раз в день і на нічний сон. Молоко з початком вагітності пропало, є щось схоже на молозиво. Сподіваюсь що до літа наше ГВ все таки закінчиться.

18. Ная

Ная Well-Known Member

Я Софії груди даю досить обмежено,лише коли бачу,шо дуже хоче,а не просто каприз. Але вона навчилася хитрувати,часом,тільки менша цицю відпустить,Софійка собі встигає вхопити,я за таке сварюся. Не дозволяю лізти мені за пазуху без просу,як не маю можливості чи бажання дати цицю вже,то домовляємся на потім.Але замінити цицю на цукорки чи шось інше вона ніколи не погоджується. Разом з тим,думаю,до школи не дотягнем))),хоча до школи Софія вже ходить:girl_crazy:

---------- Додано в 17:24 ---------- Попередній допис був написаний в 17:19 ----------

а мені було шкода,коли народилася Тая Софії ше двох з половиною не було,і коли вона знов попросила дати їй цицю я навіть не думала давати чи ні,навпаки втішилася,шо Софійка нічого не втрачає з народженням сестрички.При тому,шо до того Софія вже більше місяця циці не просила.

19. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

20. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Дівчатка,та звичайно ж я його на ніч ще годую кашкою,та проходить 2-3год. і малий знову просить їсти тобто цицю.

21. allusya

allusya Well-Known Member

Вдень годую по вимозі, це може бути і щогодини і частіше, інколи як маля спить, то намагаюсь розбудити, щоб поїла. Вночі годую мінімум 2 рази, якщо маля спить. Пісяє часто, вчора, наприклад за 3 години попісяла 6 разів. Вже не важимо, тому просто відчуваю, що вагу набирає і росте. Не використовую ні пляшечок, ні дурників і не догодовую.