Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

Мій малий буквально кілька тижнів почав таке робити,я йому руку забираю,кажу "но-но"-толку мало тільки нервується і ще мою руку ховає собі між ноги)))) Мене це так дратує,а що робити?

3. носик

носик New Member

Вікуська також щипає мене за цицю і посміхається як та лисичка. я беру тоді пальщик і лоскочу, то кривляюсь.. І мала знову гамає...
    Часом роблю перерву, щоб Вона роздивилася все, що цікаве і знову прикладаю до циці.

4. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Ну Ваші дітки ще маленькі і не розуміють,а мій вже бичок троха і тоже хитро посміхається))))

5. носик

носик New Member

а заговорити?
    Я ще ходжу або товчуся ( роблю паровозик) і мала забуває щипати маму

6. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

В іншій темі близько тижня тому я вже писала про цю проблему, власне,завдяки форумній пораді і підтримці, ми вже практично то пройшли. Запаслась терпінням і впевненістю в тому, що я роблю. На оті істерики і показування "хто вдома господар", уваги теж не звертаю, за півтора тижня, він вже спокійно реагує як я забираю його руку, навіть вночі, та й в принципі почав менше теребити ручками. Загалом , результатом я задоволена, досить швидко розставили все по місцях. Тому, набирайтесь терпіння і відучуйте, аби то не переросло у ваш особистий "жах" :)

7. mamaNata

mamaNata New Member

Насправді дитина по своїй природі потребує, щоб їй показали межи дозволеного, тому в різні періоди свого розвитку вона буде перевіряти ті межі. Якщо вчасно це не зрозуміти і не діяти, то потім трохи складніше. Правда і те, що мама повинна бути впевнена в своїх намірах і діях, бути послідовною. Знаю, що не завжди воно получається ось так відразу і легко, деколи і нерви можуть здавати ( в мене так було), нікто з нас не є звершений, але терпіння інакше і не виробляється. Це все ще раз підтверджує, що ГВ - це ще й процес відносин мами і дитини, який включає і виховання.

8. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

отут дійсно дуже важко стримуватись, бо нерви здають, я про це також вже говорила, і думки від того зовсім невеселі (навіть якщо розумієш причину). проте, коли оту причину ми практично подолали, то правильний настрОй відновлюється дуже швидко.

9. madchen

madchen Member

А в нас така ось проблемка. Малюк з перших хвилин гарно гамав цицю і добре набирає вагу. А тут останніми днями почав вередувати. Не можу розібратись від чого..... то йому молока забагато, аж захлинається від нього;забираю грудь, щоб трошки зцідити, а він потім не бере і кричить.
    А ще є таке: дитина хоче їсти, даю грудь, він попробує і плює..чи то сосок затвердий чи що???

10. Galya

Galya Well-Known Member

Захлинається і плаче, чи таки смокче? Якщо ви хочете помогти і зцідити, а за той час дитина вже плаче, то краще дати змогу дитині самостійно справитись з напором, дитина росте і скоро зможе з ним нормально справлятись (мої діти наприклад в такому випадку випускали груди на пару секунд, поки сильний напор стікав і спокійно далі смоктали). Пробуйте годувати в позі, де дитина лежить зверху на вашому животі, тоді може бути менший напор. І чергування грудей: давайте ту саму грудь по 2-3 год. підряд(всі прикладання на протязі 2-3 год.), аж тоді перекладайте до іншої, так можна трохи зменшити кількість молока.
    тут не дуже зрозуміло: як ви знаєте, що дитина саме їсти хотіла? як пляє? може просто хотіти пісяти чи какати, або не їсти зараз хоче, а просто на руки...Напишіть детальніше, як і коли це відбувається. І ще, чи даєте пляшку чи пустушку і як часто.

11. madchen

madchen Member

десь два рази попробувала дти пустушку(за порадами впертих бабусь), а він випльовував її, як тільки починав смоктати. І зараз коли груди налиті він робить также ж. Напевно йому затердий сосок. Хоча мені дивно як може бути затвердий сосок,оскільки коли підходить час для годування молоко з груді стікає ого-го.

12. mamaNata

mamaNata New Member

Справа не в тому. Молоко може текти, але малечі треба груди захопити, і якщо груди набирають сильно, тоді ареола може ставати занадто упругою, не еластичною, що заважає малюку захопити груди. Тут подивіться в дописі Тані Яремко http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=49214, про пом"якшеня тиском, і прочитайте, чи дійсно в вас саме така ситуація.
    І ще які перерви між годуванням? вночі годуєтесь?

13. madchen

madchen Member

перерви між годуваннями в нас як вдень, так і вночі 2-2,5 год.(навіть меньше)

Останнє редагування: 27 Грудень 2010
  14. mamaNata

mamaNata New Member

про чергування грудей Галя вам вже написала, спробуйте, з часом лактація ще більше стабілізується, і груди вже не так будуть набирати. Якщо груди набирають так сильно, чи не виходить трохи раніше прикладати малечу, тобто перерву трохи зменшити вдень

15. madchen

madchen Member

Дякую за поради:girl_tender: Буду старатись робити менші переви вдень. А то в нас взагалі була картина "день за ніч". Вдень більше спалося, а вночі переважно їлося. Зараз, якби сказати, вирівнялось як вдень так і вночі одинаково.

16. Holly

Holly Moderator

А в нас зараз катастрофа. Як тільки пропоную груди, Оленка вигинається дугою, і відвертається в іншу сторону і дико кричить. Годування у нас проходить на руках з танцями. Раніше годувались тільки лежачи, інакше не хотіла, про слінг й мови не було. Чи може така поведінка бути на зуби? Вже два знизу є, пальці постійно в роті, всі ясна напухші. Вночі нормально їсть, а вдень - по різному.

17. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Може показує таким чином, що не хоче?
    Як часто ви годуєтесь?

18. Holly

Holly Moderator

Вночі - коли прокинеться, вдень - коли прокинеться і коли засинає, інтервал різний від 1 до 2,5год. Як тільки прокинеться, я її висаджую, а потім лягаємо і вона прекрасно їсть, потім вона бавиться. Коли хоче спати, тре очі і починає вередувати і ось тут починається "казка". Лежачи їсти не хоче, вигинається, кричить. Беру на руки, то трішки покричить і одразу голову до грудей повертає, їсть і засинає. А ще кожного разу мене кусає, боляче :sad:

19. Lingerie

Lingerie New Member

і у нас та сама "історія"! ( раніше спокійно їли і лежачи... ) зараз така вередунка стала:girl_in_dreams: і я підозрюю, що то на зуби:girl_in_dreams:

20. taniarz

taniarz Active Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи

Дівчаточка,можете дати порада з свого досвіду???У мене така ситуація!
    Дитинці 1 місяць,годую грудьми на вимогу,тобто любий крик,плач,я прикладаю до грудей,вона спочатку перших 5 хв смокче інтенсивно,насттупних 15-20 слабо,а потім впадає в сон,і якшо її відкласти від грудей,то через пару хв прокидається,бо не встигає заснути глибоко...і отаке.! Виходить вона майже завжди на циці! І маю питання!
    У діток ,які на ГВ на вимогу весь час таке годування шо 40 хв,чи з часом виробляється якийсь режим у них????

21. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи

виробляється