Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

є можливість що в ці дні гормонально менше молока через природний прогестерон (ефект як при початку вагітності)

3. Муська

Муська Well-Known Member

Малий гамає цицю в обід перед сном,ввечері перед сном і вночі вже під ранок(година 5-6, коли прокидається,щоб попісяти)).Тобто три рази за добу. Більше не просить,тільки часом показує на цицю ручкою(коли передіваюсь наприклад) і каже ,що там є "ам-ам". Питаю чи буде гамати цицю, каже ні.
    Маю таке запитання: це вважати як ознакою самовідлучення? Так як вагітна, то настроєна на годування тендемом(бо планувала старшого годувати більше двох років) і спеціально не робила кроків до відлучення, а тут малий ніби сам настроївся на відлучення від ГВ. Чи може така поведінка дитини пов"язана зі зміною смаку молока при вагітності?

Останнє редагування: 16 Грудень 2010
  4. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

на даний момент хвилюватися не має чого, дитина вже майже 2 річна і це є нормально для такого віку поведінка :)

5. Януся

Януся Well-Known Member

Підкажіть, будь-ласка, чи є нормальною наступна поведінка: бавимося на підлозі, Януся підповзає 3 -4 хвилини смокче одну цицю, потім одразу другу знову 3-4 хвилини, намагалася втримати довше біля першої циці, впирається і втікає. Вона ж мабуть за такий час не добирається до заднього молочка... перед сном, після сну гамає нормально.

6. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Судячи з того, що дитина вже повзає, то їй більше 3-х місяців. В такому віці нормально, коли основні годування є навколо снів, а між тим лише короткотривалі.
    Прохання на майбутнє - пишіть вік дитини, або поставте у підпис лінієчку.

7. Януся

Януся Well-Known Member

8. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

в 8,5 міс. вже і немає різниці між переднім і заднім молоком.

9. Януся

Януся Well-Known Member

Дуже дякую!!!:girl_in_love: А то я хвилювалася...

10. Guapa

Guapa Active Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи

Моїй донечці 3 міс.Ми повністю на ГВ.Скажіть,будь ласка,з яким інтервалом має їсти дитина в такому віці? Бо до недавна їла дуже часто,а тепер між годуваннями інтервали до 3-ох год.

11. mamaNata

mamaNata New Member

ближче до 3 місяців основні годування зосереджуються навколо снів, тобто дитинка ссе довше на сон, під час сну, і, якщо мама встигла піймати момент прокидання, після сну. Все решта прикладання не більше як пару хвилин, а то і менше. З віком поведінка дитини змінюється, відповідно і мамина поведінка змінюється теж. З 3 міс. в маляти починається новий етап розвитку, починається процес відокремлення від матері, який в принципі буде продовжуватись і надалі. Дитина починає розуміти, що крім неї і мами є в світі ще багато цікавого і нового, тому так часто в хвилини бодрствування немає часу попоїсти. Можуть частіше прокидатися вночі, щоб надолужити те, що недоїли можливо вдень. Та й швидкість і активність смоктання стала більшою та інтенсивнішою, дитина може швидше наїдатися за короткий період часу. Ось цю статтю ще прочитайте: http://www.akev.narod.ru/art/povedenie.htm

12. Guapa

Guapa Active Member

МамаNata,дякую за відповідь і за статтю!

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А коли дитина не їсть, а ніби бавиться, то теж наслідки бажання пізнавати світ?
    Бо малий останні два дні мені таке виробляє. Різдво, купа людей і подій навколо, то він (не перед сном і не після, а в міжчасі) смокче пару секунд, а тоді відкидається і розглядає все навколо, тоді знову смокче, знову лишає й розглядає щось. Раніше так робив виключно, коли хотів у туалет, а ці два дні, коли несу попісяти - результату нема. То він просто бавиться, чи мені шукати якихось серйозних причин?

14. Neverland

Neverland Well-Known Member

В мене абосолютно так само. Тільки це вже 2 місяць так. Якщо смокче, а щось зацікавить - все буде отак прикладатися-відкидатися. І особливо на нічний сон так вередує. Я в такому випадку росто груди забираю, бо мене це дуже дратує, і даю, як трохи заспокоїться. Поки ознак "недоїдання" не помітила:girl_cool:

15. Galya

Galya Well-Known Member

Так дитина хоче поакзати "ото моя мама, моя циця і я маю до неї повний доступ":) Це такий етап. В такому віці ше рано забороняти таке робити, а пізніше можна буде пояснити наприклад, шо на людях ви забороняєте так бавитись, або взагалі груди даєте тільки вдома. ну але то пізніше. І взагалі така поведінка означає, що дитина не боїться, що мама може забрати груди, дитина знає, що навіть пооглядавши все навколо повернеться і знову буде смоктати. Це ІМНО не є зле - дитина довіряє мамі.

16. Neverland

Neverland Well-Known Member

Мені це приносить дискомфорт, дитина тоді умудряється "надгризти" сосок коли власне постійно крутиться і кидає. Тому стараюсь прибавити чимось щоб відволікся

17. Galya

Galya Well-Known Member

Відволікти і заборонити - різні речі. відволікати можна, переключати увагу. В старшому віці можна буде просто пояснити, що так і так не можна і все.

18. loreniya

loreniya Well-Known Member

а в нас нова тема - одну цицю їсти, а другу руками обмацувати!! і ніби знаю що всі цей етап проходять, але мені то обмацування не надто подобається - тягне сильно за сосок і викручує в різні боки... як забрати то дуже нервується...

19. mamaNata

mamaNata New Member

Цитати з статті: http://www.akev.narod.ru/art/povedenie.htm

Маме необходимо показывать ребенку пределы его возможностей по обращению с грудью. Собственно, грудь можно только сосать, причем в правильном положении. На всякий случай: грудь нельзя оттягивать, пропускать между челюстей, прикусывать, кусать, грызть, отгрызать и прочее…Очень многие современные мамы позволяют малышу «баловаться» с соском. И большинство не задумывается над тем, что научить ребенка правильно себя вести у груди – одна из главных маминых задач первых дней и недель жизни малыша. От того, насколько хорошо ребенок научиться, благодаря маме, захватывать, удерживать и сосать грудь, зависит не только его рост, но и достаточность лактации у мамы

Тогда, когда малыш начинает теребить что-то на маме во время кормления, (чаще в районе года, или немножко раньше), мама должна быть очень внимательна к своим ощущениям. Если ей это «теребение» неприятно, она должна тут же переключить малыша на складку одежды или что-то другое (пальцы, бусы для кормления и т.п.) Нельзя откладывать ограничение в таком вопросе «на потом». «Я подумаю об этом завтра» здесь совершенно не подходит! Желание что-нибудь теребить на маме во время сосания груди характерно для всех детей. И только от мамы зависит, как далеко малыш в этом продвинется. Некоторые малыши могут, например, не занятый сосок отвинчивать ногтями…Некоторые мамы позволяют по другой груди возить маленькой машинкой, что бы сосать не скучно было…

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Нам допомагають слінгокоралі. Навіть сама не сподівалася, що так ними зацікавиться саме під час годування.
    Ви мене заспокоїли, бо я вже було думала, що молока бракує або що йому щось із того, що я з'їла, не подобається.

А ще Натанчик собі взяв за звичку ввечері їсти лише лежачи. Протягом дня буде їсти будь-де і в будь-якій позиції, а ввечері (десь після 20.00-20.30) я мушу шукати, де би його погодувати, аби не на руках. То капут. Учора були в гостях, то довелося на канапі в людей із ним лягти, бо відмовлявся їсти. Дивина та й годі. :dntknw:

21. mamulja

mamulja Member

В мене аналогічна ситуація, на початку трохи поїсть, а далі посмокчу трішки , відпустить і роздивляється навколо себе, і таких заходів може буди до десять раз. Хоча в кімнаті тиша і нікого немає. Це все продовжується протягом двох тижнів.