Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

zara Well-Known Member

Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.

Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. FosIana

FosIana New Member

Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

А чи можна під час такої відмови з ложечки молочком зцідженим допоювати?

3. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

З ложечки можна, питання чи справді є потреба в цьому.

4. FosIana

FosIana New Member

Я змушена трохи груди підціджувати, бо некомфортно, а мала не виїдає.
    то як я дала молоко зціджене з ложечки то мала їла нормально, думаю хоч трошки давати тоді коли вона не спить. бо перерви між годуваннями доходять до 4-5 годин, якщо раніше 1 год, 2 максимум

5. loreniya

loreniya Well-Known Member

щось мій малий /8 міс/ став менше їсти вночі. різко - от похолодало і він почав мало їсти. їсть в 11-12, а потім аж в 4, 6, 8. раніше до 7 раз за ніч їв... що б це значило? чи цього достатньо для нормальної лактації? консультанти постійно наголошують на важливості нчних годувань... вдень їсть як завжди.
    і ще моментик - він мене куснув за сосок, я йому не дозволяю, але він таки встиг куснути вчора. тепер та ранка болить як колись тріщина на соску... що з тим фантом робити тепер... чекеати хай заживе чи чимось мазюкати?

6. Leila

Leila Well-Known Member

Так нічні годування важливі, але не треба так переживати, якраз в проміжку між 4-8 годиною ранку, їх достатньо. Радійте що можете до 4 поспати. не треба шукати проблему, там де її немає :).

7. mamaNata

mamaNata New Member

Цілком нормально і достатньо (з-4 прикладання за ніч, в основному в підранішні години, може бути більше), а те, що було раніше, щось турбувао більше дитинку. Хоча такі періоди час від часу повторюються на протязі всієї лактації. Так що дійсно, насолоджуйтеся і відпочивайте.
    Перш за все слідкувати, щоб не з"їжджав на сосок, тобто слідкувати за прикладанням
    Залежно як болить, чи кровить ранка?

8. loreniya

loreniya Well-Known Member

ранка не кровить, не болить сама по собі, лише коли малий їсть то біль схожий на попадання лимонного соку в подряпину - не знаю як краще описати... ранка схожа на прокол, малюська. на боку соска.

9. mamaNata

mamaNata New Member

якщо можете годувати, то годуйте, після годування, повітрянні вани, щоб швидше затягнулася ранка, можно Пурилан, Бепантен, якщо ранка не кровить.

10. Neverland

Neverland Well-Known Member

В мене малий теж останні пару днів почав їсти вночі приблизно так: їсть в 11, потім аж в 3-4 ранку, потім в 5, 6, 7... Нічних годувань 4 виходить. Але мене хвилює чи не дуже небезпечна ота перерва нічна для лактації. Мої груди наче нормально витримують, дискомфорту нема, звісно грубі і важко захопити, але малий справується. Будити десь малого вночі щоб згладити той проміжок, чи лишити в спокої? І ще пару днів перед тим малий постійно зригував дуже багато молока. І коли смоктав і до рота текло молоко (під час приливу особливо, то нервово кидав груди і плакав), а коли прилив закінчувався і він не їв а посмоктував, то заспокоювався. Я подумала що він просто переїв і тому таке часте зригування і небажання їсти, таке бути може? Бо раніше менше набагато зригував. А сьогодні взагалі щось дуже мало їсть, груди майже неспорожнює, хоча прикладається як завжди, але менше по часу їсть. Батьки в один голос кажуть: перегодувала певно, вже їсти не може, бо з"їв більше ніж міг але менше ніж хотів. Знаю що перегодувати не можна впринципі, але все ж...

Останнє редагування: 2 Вересень 2010
  11. mamaNata

mamaNata New Member

Дівчата, найбільша перерва 3-4 години, яка допустима для нормальной лактації як раз приходиться на нічний період з 12 до 4, або з 11 до 3, приблизно, а потім частіше дитина прокидається 4-6-8, 3-5-7 - приблизно +/-, якщо є 3-4 прикладання з лактацією нічого не станеться, навіть якщо де-не-де 2 рази (головне щоб не перейшло на регулярніть), то нічого страшного.
    Ще раз - 3-4 прикладання - добре, може бути більше.

12. Suzi

Не зовсім зрозуміла в чому питання?:) Чому зригує? Чи може переїсти?

13. Neverland

Чи може зригувати бо переїв)))) Бо ну дуже багато зригує

14. mamaNata

mamaNata New Member

таке буває при приливах, не всі діти можуть справлятися з тим потоком, тому і кидають віжразу, як прилив. Якщо таке має місце, то старатися перед приливом (якщо відчуваєш) акуратно забрати груди і перечекати (звичайно малечу поколисуючи, щоб не плакав), і дати знов.
    Правильно, дитина хоче груди не тільки коли голодна.
    можуть бути різні причини - надлишок молочка теж одна з причин (поясненння - тому що ссе не тільки коли голодний), ще недозріла нервова система. Є діти, що зригують більше, є - менше. Але якщо у вазі маля набирає добре, проблем зі здоров"ям немає, пісяє достатньо, то причин для хвилювання немає.
    Знов ж таки, інші ж потреби є.
    Дорослішає, а може просто день такий сьогодні.
    Так от власне - кого це більше турбує - батьків чи дитину?

15. Златка

Златка Well-Known Member

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

Маю ліниву Юстю - рідко прикладається до грудей, а потім може "висіти" до години часу; вночі як не збудиш, то спокійно може собі спати з 12 до 5 ранку; окрема історія з нічними годуваннями на мою вимогу - то швидше запихання грудей їй до ротика, а вона або закриває рота, або просто тримає його відкритим не захоплюючи сосок і все. При тому набір ваги нормальний - 1400 за перший місяць. Їй би ціни не було в радянські часи, бо без проблем може жити по режиму 3-годинних перерв між годуваннями. Така її поведінка негативного впливу мені на лактацію в принципі не має, бо є Златуня на ГВ, але то мене дивує... то проблема чи я вже щось собі видумую? що робити з такою поведінкою?

16. Neverland

І знову я і знову сюди... Маю новий клопіт. Отже таке в нас вже десь 3 день: дитина невідомо чого почала коли активно ссе заковтувати повітря, це стається через те, що вона при широкому ззахваті чомусь "розгерметизовує вакуум", виходить наче цямкає і губить груди на кожному ссанні. І чим глибше я пхаю груди тим сильніша ця проблема чомусь :sad: Дивлюсь на захват - нормальний ззовні, може хіба всередині в роті якось не так щось він робит, думала від кремів слизько - не мащу те саме. Коли захоплює менше ареоли то нема такої "розгерметизації", але мені тоді дскомфортніше. І то більше на лівій груді. А зараз перестав хотіти ту грудь брати :sad:Кричить, плаче і плюється нею... І нервує якраз коли починаються ті проблеми з груддю, поки не їсть а смокче ніби гаразд все. Не знаю що робити. .раніше такого не було, ссав нормально, без сторонніх звуків, нічого не губив в процесі. Захват ніде попсути не міг, нічого стороннього в рот не бере... Форма там не дуже зручна в тої груді, але ж раніше проблем не було... Дуже мало з неї молока випиває, боюсь щоб лактація не зменшилась(((

17. Зануда

Зануда Well-Known Member

Не знаю чи у цю тему, бо не знаю причини такої поведінки:
    отже, вже третій раз нам трапляєтьсчя така ситуація - дитина кричить диким криком, прикладаю до грудей - відмовляється, їсти не хоче, просто заспокоюватись грудьми не хоче, хоче спати, але не може заснути і ще більше кричить.
    Тепер питання: то проблема з годуванням? Відмовляється їсти, бо....які можуть бути варіанти?
    Чи то проблема із ще незрілою нервовою системою, що дитина так сильно плаче? А груди не бере тому, що ще просто не зголоднів? А коли зголоднів, то не може їісти, бо надто знервований? Замкнене коло якесь...

18. Suzi

Дитині груди і їжа, і заспокоєння, і ще багато всього. Така поведінка можлива через незрілість нервової системи, коли дитина вже дуже хоче спати, але через перевтому не може заспокоїтись. Спробуйте трошки підколисати, поспівати, якось трохи заспокоїти, а вже тоді до грудей і присипляти.

19. Зануда

Зануда Well-Known Member

Вчора такий "приступ" тривав доволі довго. Носила, співала, тулила, коли заспокоювався - приклала до грудей - істерика починалась із новою силою...
    Тоді я поклала малого в "кишеню", притулила його щічкою до груді і так носила-носила...по якомусь часі він сам собі знайшов сосок, почав істи і тільки тоді заснув.

20. mamaNata

mamaNata New Member

Так, дійсно, бувають такі моменти, коли здається, що просто не знаєш, що робити. Причини такої поведінки можуть бути різними, не можна сказати однозначно, бо так як вже неодноразово говорилося, що груди - це не тільки їжа для малечі. ГВ - це спілкування мами з дитиною і навпаки, це відносини, це пара - мама і дитина. Тобто все, що відбувається в житті дитини відбивається на її поведінці, відповідно на поведінці біля грудей. Крім штучних імітаторів на поведінку можуть впливати різні стресові ситуації (проаналізуйте свою ситуацію, що відбувалося перед цим). Деколи така поведінка може тривати буквально декілька годин, деколи - дкілька днів. Можливо і те, що ви написали, нервова система далеко незріла, буває, що діти за день перегружаються емоціями, навіть якщо і всі вони позитивні, і їм важко заспокоїтись, важко й мамам деколи їх заспокоювати. В таких випадках я просто старалась носити на руках, намагалася заспокоїти, колисаючи, одночасно акуратно пропонувала груди, бувало потрібно було колисаючи довести до полусонного стану, тоді мала брала груди і починала смоктати.
    Одним словом, самі не панікуйте, бо дитинка відчуває вашу бузвихідність, ваш стан, будьте впевнені, що все це мине. Насильно груди не впихайте, щоб не сформувати відразу.

---------- Додано в 10:34 ---------- Попередній допис був написаний в 10:33 ----------

Бачите, ви самі все розумієте. Головне не боятися.

---------- Додано в 10:38 ---------- Попередній допис був написаний в 10:34 ----------

Даш, як ваші справи? Як зараз з лівою груддю? як малий зараз поводиться себе?

21. Януся

Януся Well-Known Member

Дівчата, чи може дитина наїстися за 10-15 хвилин? Питаю, бо ми раніше їли 30-40 хвилин, а тепер (особливо після сну) швиденько посмоктала і за важливі справи - стягти шкарпетку, запхати ногу до рота, і хіт сезону перевернутись на живіт і повзти.Переживаю, щоб доня не була голодна, але як пробую її відволікти і запропонувати ще груди, впирається. Мама свариться, щоб я лишила дитину в спокої, бо буде відраза до грудей. Перед сном смокче 20-25 хвилин.