Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем jozya, 16 Грудень 2010.

1. Heureuse

Heureuse вірю...

Відповідь: Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

а я таки вкотре переконалась вчора, що нормальні адекватні бабусі ІСНУЮТЬ!!!
    оскільки трамвай був вільним, то я собі й присіла на місце, що звільнилось біля мене..на наступній зупинці зайшла бабуся і їй вже місця не лишилось, хоча сиділа переважно молодь..і що ви думаєте зробила та пані? не почала кричати, когось насильно піднімати, виховувати...вона собі тихенько встала і все!
    а коли я її попросила сісти на моє місце, то вона мені 3! рази подякувала, пояснила, що багато ходила і тому ноги болять, та ще й сумку запропонувала потримати..
    світ не без добрих людей!

2. Holly

Holly Moderator

Чого одразу безхребетні???
    Я, наприклад, будучи вагітною не хтіла б, щоб мій чоловік просив, щоб мені хтось місцем поступився. І взагалі, вважаю, що негарно і невиховано когось піднімати, тим більше так як то роблять наші баці. Хто зна, може людина, що сидить, зле почувається і т.д. Тре дивитись по ситуації.
    - ніколи не саджу Яринку на окреме місце, навіть якщо Оленка в слінгу.
    - коли була тільки Яринка, ніколи не сідала на місце, котре пропонували. Я просила взяти Яринку на коліна (хіба би дуже припрошували)
    - якщо сама, ніколи не займаю місця для інвалідів і пасажирів з з дітьми
    - коли їду в маршрутці з дітьми, ніколи не розраховую, що хтось мені дасть місце

3. Almariel

Almariel Well-Known Member

мені набагато частіше нормальні попадаються)) може хіба у Києві менш язикаті бабульки, ніж у Львові :girl_wink:? дуууже рідко бачу, щоб бабулька когось піднімала, а щоб ще й "возмущалась" - то взагалі лише кілька разів.

4. terezka

terezka котяка-вишивака

оскільки залізниця то теж громадський транспорт то напишу те, що спостерігала сьогодні вночі: група мам з дітиськами різного віку (від 6-7 і до 14) ганяла по вагону і намагалась зігнати пасажирів з нижніх поличком, бо, бачте, у них "дітки маленькі" і їм мусово тре нижні полички. Хтось мінявся, хтось ні. Але потім мамам "встрелила" ідея, аби всім зібратись у поруч і давай випрошувати знову аби з ними помінялись, бо "окремо їхати скучно". Закінчилось тим, що прийшла провідничка і весь той бардак припинила, розігнала всіх згідно придбаних квитків (бо виходять же усі в різний час).
    То одна з "маленьких" дівчат (на око їй більше 10-ти років) зробила істерику, що всі такі погані, злі, не хочуть лізти на ту "*** верхню поличку" і т.д, і т.п.

От у такій ситуації - хто кому винен?

п.с. Я ще розумію мама з немовлям (але такі стараютсья взяти квиток на нижню поличку).

5. bora

bora Well-Known Member

Просто діти звикли качати права. Мам вже взяли під ноги (або копіюють їх недолугу поведінку), хтіли ще й пасажирів.
    З нижніми поличками як і з квитками в принципі - це ще та мафія залізнична. Вже не вперше спостерігаємо відсутність квитків в першу хвилину попереднього продажу. І нікого ні діти, ніщо не цікавить. Але то не проблема інших пасажирів знову ж таки. Най петицію потім підписують, але поважають тих людей, що їдуть не знати як отриманими також квитками.

Я колись боялась спати на ТРЕТІЙ поличці (це коли нам підсунули такий вагон з Одеси і не попередили), бо маю певну фобію. Мовчки у коридорі купе сіла на стільчику і так їхала до Львова. Правда провідники потім запросили ще у їх купе, там хоч на стіл можна було спертися.
    Інші пасажири в тому не винні. На касирку хтіла писати скаргу по тому, бо я б поїхала іншим поїздом якби попередили. Але просто не мала сил ще з заявами носитися потім.)

6. Paradise

Paradise New Member

А я принципово не поступаюся місцем наглим бабулям які заходять в маршрутку як в трамвай чи тролейбус...Вони вважають, що у всіх видах громадського транспорту тільки вони мають їздити-це якась дискримінація молодих людей!!! А ще мене страшенно "бісить" коли зранку на роботу, а вони пхаються як навіжені.:girl_devil:То ще кому місце потрібно уступати, в них енергії більше за всіх.

7. sensual

sensual New Member

Особисто я так і робила, а багато ж слідують тому, що вагітним просити не можна.

8. bora

bora Well-Known Member

9. Almariel

10. sensual

sensual New Member

Та мабуть.............

11. innamorata

innamorata Well-Known Member

Я нещодавно спостерігала таку ситуацію: переповнена маршрутка на Сихів, їде сім"я - тато, мама, і дитина старшенька така. Батьки загружені торбами якимись, жінка ну така вже змучена виглядає.... І тут, звільняється місце, чоловік СІДАЄ!!!!!, а жінка з тими торбами так і лишається стояти!!!!!! :khomyak: Мені мову відняло, чи то я вже так може звикла, що чоловік має вступати місце, чи що.... не знаю. Правда сім"я кавказької національності здається була... може то в них так принято...
    І ще одна ситуація, минулої осені було здається..
    Заходжу я в маршрутку, яка їде від універу, сидять звісно майже самі студенти. Займаю останнє вільне місце, (цілий день на каблуках, ноги так і гудять). На наступній зупинці заходить дівчина вагітна, напевно на останніх місяцях десь. Я в кінці маршрутки сиділа, то встаю, бо бачу що більше ніхто, а десь за хв 5 водій так різко гальмує, що я лечу через всю маршрутку аж туди до водія. Роздерла собі руку, то ще якась пані, яку я в польоті зачепила, накричала що мовляв , тримайтеся трохи. А я встала, і дякую Богу що та вагітна так не летіла, бо навіть уявити важко що б то було.:girl_impossible:
    Мене змалку привчили повазі до старших і т.д., єдине що не терплю тих нахабних жіночок, які власне в маршрутках стають таааакими немічними :)

12. Almariel

я точно таку саму ситуацію бачила. мабуть, так прийнято..

13. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

14. Відповідь: Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

Як на мене, тим, кому "мусово треба нижні полички", варто за тиждень-два-три (залежно від популярності напрямку) купувати квиточки, і обирати саме нижні полички. Не вірю, що вони усі дружно лише вчора дізнались про свою подорож.

Це ще один прояв рагулізму - бути свято переконаним, що хтось тобі щось винен..

15. kira lv

kira lv Member

Я свого після операції так місяць возила. Молодий хлопака, на лобі ніц не написано, ото собі народ думав...:girl_crazy:

16. Нифка

Нифка Well-Known Member

отак я недавно.. переповнена маршутка, заходить вагітна дівчина, жіночка, і дівчинка років 10. я встаю уступаю місце вагітній. Тут починаються неймовірні рухи з сумками і їх місцем розташування. А маршрутка - такі довгі автобуси нові, що там вроді місце є, але багато людей стояти неможе. Тут мама вагітної, ота старша жіночка починає до мене возмущатися, може б то я пройшла а не стояла. я чуть невпала, місця там ж небуло.
    Але це ще не кінець історії, тут звільняється місце і вона починає пхатися щоб сісти. я вже невитримала і кажу, може б я сіла, тут вже я про себе вислухала. Всілася вона а наступній зупинці посадила рядом десятирічну дитину, хоча маршутка була переповнена, а їхали вони небагато з водоканалу до Дністровської.

17. Agrafka

Agrafka Member

Відпочивала у Празі і , їдучи у трамваї, уступила місце дідусеві. То він був так вражений, що почав випитувати мене звідки я.

18. ksuhanova

ksuhanova New Member

Читая даную темку я вспомнила свои наблюдения когла еще училась это было время когда маршруток еще небыло и автобуса приходилось ждать по часу.и занимали очередь . так вот на наш автобус было посути две очереди общая и кучка старушек пенсионерок с огромными сумками с базара. и вот когда автобус приезжал ети бабульки с виду беспомощные начинают прорываться к сидячим местам росталкивая всех на своем пути а несколько раз видела что некоторых просят помочь занести эти сумки в автобус а потом снять их. ну скажите как можна уступать места таким вот старушкам? лично я уступаю места но только по своему усмотрению если вижку что етому человеку плохо или невмоготу стоять то всегда уступлю. но если попадается енергичная старушка или дедок что вечно качает права то никогда

19. Natalya

Natalya Well-Known Member

Сьогодні зранку проїхалася, стоячи, у повній маршрутці. Ну і що що 36 тижнів? Слава Богу, що здоров'я вистачає. Нікому навіть в голову не прийшло запропонувати місце. Не засуджую, просто не дуже веселе спостереження і шкода тих, кому дійсно важко стояти над здоровими хлопцями і дівчатами...

20. irys214

irys214 Well-Known Member

То саме, важко не помітити вагітність на 40 тижні))) маршрутками їзжу крайні рідко, але з останніх 4-х проїздів поступились місцем тільки 2 рази. Добре, що я себе прекрасно почуваю, постояти зовсім не проблема, але бувають випадки коли притискають, або тяжко втриматись.