Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем jozya, 16 Грудень 2010.

1. Люша

Люша Well-Known Member

Відповідь: Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

Згадала себе, вагітною))) я з "пузанчиком" розміром 36 тижнів, в 16 маршрутці - "Газелі" тоді ще були, в яких тільки зігнувшись можна було стояти, їхала з поліклініки - якісь останні аналізи здавала, і так живіт мені болів :girl_cray:, (це як виявилося потім перейми були, наступним ранком у мене вже був Денис :d25:) - і в маршрутці були майже всі чоловіки молоді, і ніхто навіть не подумав мене посадити - досі згадую, але, якщо чесно, більше з гумором ))))

2. Пундик

Пундик Well-Known Member

В мене раз була неприємна ситуація:сиділа я в трамваї,позаду мене двері,на черговій зупинці позаходили люди,і зайшла молода парочка,на вигляд ніби студенти,то той хлопець так обнімав свою дівчину що на мене чуть не ліг,я зробила йому зауваження...він трошки посунувся,а через декілька секунд мені старша жінка робить зауваження на цілий трамвай: уступіть місце,ви що не бачите що вона вагітна!!!Та як я могла бачити якщо хлопець стояв напроти мене а дівчина позаду,він собою її повністю затуляв то,я ж не оглядалася-роздивлялася,я звичайно відразу обернулася встала і сказала що я не бачила,а ота "стара"всю дорогу буркотіла на трамвай яка я погана,стидно мені тоді було,хоч я й насправді не бачила....А так завжди вагітним поступаюся і немічним -старшим людям,або діток малих беру на коліна :)

3. zaderyshka

zaderyshka Member

Наш люд у маршрутках часто либить бути добрим за чийсь рахунок. До прикладу, сидить собі жіночка трошки старшого віку у маршрутці, заходить бабця старенька і ніхто місцем не поступається, так жіночка починає бештити всіх, що наша молодь і мужики такі-сякі, однак сама з місця не рипнеться.
    Зрештою, я також прихильник того, щоб тихо мирно поросити когось поступитись місцем, а не волати на ціле авто про невихованість. Була ситуація у сестрички, коли вони з хресною зайшли до трамваю, хресній важко було стояти, мешти намуляли, то сестричка чемно спитала дівчинку поряд чи моглад б вона місцем поступитись?
    У нас якось так повелось, що відстоювати свою позицію треба з криком і скандалом. Від того і міський транспорт сприймається апріорі як щось негативне і злосне.

4. MarichkaR

MarichkaR Well-Known Member

Згадала я ще один випадок. Коли мій чоловік вчився в Італії, потрапив в цікаву ситуацію. Їхав він до університету в автобусі і тут заходить старша жіночка. Він з ввічливості оступає її місце. Італійка образилася, що він її вважає старою, почала голосно на цілий автобус возмущатися (хоча її було десь 80 років). Чоловік червоний, як буряк не знав, як її заспокоїти (італійською ще добре не володів). І тут раптом автобус різко тормозить та бабця летить, через увесь автобус і падає :girl_haha:. Всі хто був в автобусі ледь стримувалися від сміху. Казали її: "ну ж тобі давали місце, а ти почала ображати хлопця". Коли бабцю підняли, вона підійшла і попросила в мого чоловіка вибачення.:girl_bye:

5. Відповідь: Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

До речі, як ви вважаєте - тітонькам та бабцям від якого віку пасувало би уступати місце в транспорті?

6. zaderyshka

zaderyshka Member

та то не від віку залежить, а від стану Як видно, що заходить втомлена або з гурмою пакунків кобітка, то я певно і однолітці місцем поступлюся)

7. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

2 випадки з тим поступанням сьогодні були) Їхала на роботу, раптом хлопець, що поруч біля вікна сидів, зривається з місця - вагітну посадив (що так тихенько стояла, я й не помітила)). А на зворотній дорозі, я поступилася бабці, а вона щось впівголоса говоритиь, але так злісно. Сіла, а тоді давай хлопця - біля вікна, знову ж - шпетити, такий-сякий, жінка встала, а ти сидиш.. І мені так неприємно стало. Може, він не помітив( Для чого така ненависть(

8. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

все частіше потрапляю на маршрутки повні здорових мужиків, де жінці з дитиною уступить місце хіба жінка. а ті всі сидять:girl_feminist:
    а ше недавно була ситуація : заходить бабулька в маршрутку. з сидячих -тільки пару жіночок, дівчина з торбами, решта мужики. і бабулька стає над душою в тої дівчини.
    ну от чому вона повинна вставати і тримати свої важкі сумки?! чому бабулька не попросить когось з чоловіків поступитись місцем?!
    в цій ситуації нервує бабулька і нервують мужики. бо зі всіх присутніх лише та нещасна дівчина виглядає замученою зі всіма тими кульками.

9. Ailenka

Ailenka Member

а дівчинку попросить, бо хлоп тебе одразу куди подалі пошле, ось тому і стоїть над душою, якуа не відмовить. не уступаю принципово старим дідам місце-вважаю що мужчина має бути до кінця мужчиною. не розумію мам які привчають своїх молодих синів-сідай синулю! я не хочу, сідай,я тобі кажу!!! і малий крутиться, пищить-не хоче сидіти, а мама тисне рукою аби не вирвався і сидів, сама ж мамулька буде стояти над хлопцем...ото вже ніяк не зрозумію...а тепер чому ми жаліємося що молодь в нас не ввічлива?

10. apelsyn

apelsyn New Member

Ага, я таке наблюдала недавно. Жінка під вікном, хлоп збоку. Жіінка подивилась на мій пуз, устумає місце. Хлоп повернув коліна, щоб вона вийшла, потім знов, щоб я зайшла. Кросавчег:girl_yes2:
    Моєму батькові майже 70.. Я за свої 31 ЖОДНОГО РАЗУ не стояла в маршрутці, щоб він сидів! Він завжди спочатку садить маму, тоді мене, а вже коли ще є місце- тоді сідає сам. Субардінация:kiss:

11. Zhaba

Zhaba Member

Я завжди поступаюсь місцем вагітним, діткам, немічним або добрим бабулькам (є такі що по очах видно, що добра). Зараз вагітна, то мені деколи поступаються. Так декілька тижнів тому мені звільнила місце добра жіночка, а на наступній зупинці зайшла бабулька, така сучасна з вигляду і ледве пересувалась, з паличкою чи то костильом. Ну і їй ніхто не встав. Я на автоматі піднялась і загнала бабульку в ступор: вона так на пузо, на крісло, на пузо, на крісло. Постояла з пів хвилинки, було видно що їй аж ніяк не зручно мене піднімати, але їй справді було зле. Подякувала чемно. А я собі постояла всю дорогу біля сидячого дядьки і студентки :girl_smile:

12. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Вже писала, що мені якось везе на попутників.
    Дуже мене нервує, як хтось починає кричати в маршрутці, сварити тих що сидять. Ну не можна спочатку тихенько сказати, що поруч стоїть бабуся чи вагітна? Це завжди працює, я кілька разів так хлопцям казала і нічого, спокійно встали, сказали що не помітили. І я доречі вірю що можна не помітити.

---------- Додано в 12:55 ---------- Попередній допис був написаний в 12:52 ----------

ну а не можна було попросити зробити місце? Ви ж своїм здоровям ризикували.

13. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Зеаєте,буває,що клинить,я теж була в такій ситуації і мені просто перемкнуло,я не могла попросити місце.Таке буває)

14. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Мені напевно також:girl_wink:або я зараз мало їзджу. Два дні їздила маршруткою, з малою і малим в рюкзаку, то тільки ми заходили давали місце. Я і можу постояти, але водії таак ганяють , боюся впасти. Встають і жінки і чоловіки, вчора їхала коляскою то старший чоловік поміг зайти в маршрутку, а молодший вийти:girl_smile: А коли була вагітна, то завжди давали місце молоді хлопці і дівчата. Тільки одна попалсь жіночка ,яка нагло сперлась на мене , і коли я попросила не спиратись, вона ще викричалась на мене.

15. sensual

sensual New Member

А я от дивуюсь, коли в маршрутку заходить вагітна дівчина з чоловіком, ніхто не хоче поступитись місцем, а чоловік, як в рота води набрав, безхребетні, навіть не можуть когось попросити, щоб уступили місце, я вже неодноразово сама просила

16. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Ото канхвуз був сьогодні )))
    Я не те щоб повна, але булочки на ніч в комплекті з поперековим викривленням хребта дають досить видиме черевце. Ну от і їду сьогодні в маршрутці, стою собі... тут дама, що сиділа на сидінні біля мене, підривається і запрошує мене сісти.
    Я: Ні, дякую.
    Дама: Та як, та ви що, сідайте, вам же не можна...
    Я: Я не вагітна! Я просто БАГАТО ЇМ!
    Дама почервоніла і на наступній зупинці вийшла. А ви кажете - люди черстві стали... :girl_haha:

17. Almariel

Almariel Well-Known Member

була ситуація. стою на зупинці кінцевій, чекаю маршрутку, вже вибудувалась така черга на неї, що аби помістилися всі. людно дуже і шумно. підходить дівчина з маленькою дитинкою в слінгу і її мама. мама голосно, щоб всі почули: "ну я думаю тебе пропустять з дитиною!!". звичайно, що після цього пропустять і ті, хто до цього і не збирався)) під’їжджає маршрутка, пропускають дівчину з дитиною ну і мамаша за нею пхається (куди ж без неї!!!).
    найцікавіше, що це була безкоштовна маршрутка, якщо вже так хочеш першою поміститись - іди поруч на платну маршрутку.

18. MADLENKA

MADLENKA Well-Known Member

Я недавно теж в таку ситуацію попала. Але я була у ролі тої дами,яка підірвалась.:girl_smile: Заходить дівчина в маршрутку - дивлюсь - нібито пузик видко -та й я дала їй місце. Вона дуже здивовано і довго на мене дивилась, явно не розуміючи, чого я їй поступилась місцем, але чемно сіла.:girl_haha: І вже потім бачу,що її аж розпирає від сміху і мене теж, але вже не буду вияснювати,чи вагітна чи ні - хай потішиться собі людина,що їй просто так уступили місце:girl_smile:
    І дітей своїх вчу,щоб поступались місцем: і старшим, і вагітним, і з дітьми, і малого вчу,що дуже негарно виглядає, коли повна маршрутка людей і серед сидячих - практично всі мужики,а жінки - стоять :girl_devil:
    Але маю такий грішок за собою:girl_blush2: страшенно злюсь, коли бабульки їдуть з внуками і садять маленьку дитину на окреме місце і головне бабулька в той час - не дасть іншій бабульці місце, взявши дитину на руки, а буде рискати очима в пошуках "молодої жертви", а якби десь колись побачила,що молода мама садить дитину на окреме місце, то тоді вже так спозорить ту маму,що мало не буде. Не можна ж так. Якщо вони хочуть,щоб молоді робили все правильно, то ж повинні давати правильний приклад, хіба ж ні?

19. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Я якось купила бабі паличку,то поки доїхала з центру додому,разів п"ять мусіла переконувати,що то не моя,що зі мною все ок:) Спершу було смішно,потім аж незручно... В кінці-кінців таки сіла, бо чолов"яга на мої слова,що ціпок не для мене,відповів:"ну то все одно сідайте":)))
    От коли з пузяньком ходила,то таких доброзичливців було менше набагато...
    Цікаво виходить: майбутня мама постоїть(ну бо взагалі,нема чого займатися тим,чого в рад.союзі не було:),а раз вона ТАКА,то хай стоїть:)),а хвора людина хай сідає. Добре,що хоч комусь поступаються...

20. bora

bora Well-Known Member

Був варіант коли мене чийсь чоловік нагло відіпхнув.) Я потім розглядала його дівчину на предмет вагітності, правда ніц не побачила.) Якщо ТАК допомагають, нехай краще помовчать, а ще краще - постоять в стороні. Бо згадуючи реакцію свого чоловіка на інших "некоректних" чоловіків в транспорті, він би летів з маршрутки просто на ходу. І вагітній жінці на то дивитись певно було б теж не дуже добре. І отак купа проблем з нічого? Може і жінка просто сказати, щоб поступилися. І я не уявляю, що відмовлю якщо хтось звернеться, бо я не побачила. Ще й вибачусь. А коли то лізе такий чоловік з"ясовувати - то все швидше за все проблемами закінчиться.