Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем jozya, 16 Грудень 2010.

1. shparynka

shparynka Well-Known Member

Відповідь: Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

Та власне писала не про спеціалізовані маршрути на городи, а про маршрутки міські. Які ходять кожні півгодини. Навіть в 11 год жари нема ще. Трохи треба думати і про інших людей, яким на роботу мус добратися, нє?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Sunnylife

Sunnylife Well-Known Member

А в мене нині був шок!! Рвало і метало мене....Навіть не знаю в яку тематику краще писати в "Рагулі" чи "Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?"
    Так як дійство відбувалось в "милій" жовтій залізяці - пишу сюди...
    Їду зранку на роботу, маршрутка в міру забита....і тут заходить вагітна жіночка на місяці так 7 і з малою дитиною (років так 3) і тут волосся дибки полізло!!!!!! Сидячі місця були зайняті молодими людьми (всі старші стояли) і всі нуль по фазі на вагітну та дитинку, яку ледь не задавили.... Робили вигляд, що нічого не бачать... за 2 хвилини такого ігнору від "старців-молодиків" люди почали обурено бубоніти і робити зауваження загалом до віп-осіб...В кінці кінців, одна дівчина поступилась місцем жінці....і тут Увага! молодики, які б мали уступити місцем вагітній з дитиною (не кажучи вже про норми етикету та моралі), вдихнули з полегшенням і знов почали активно розглядати вікна маршрутки і, що за ними....
    Мама пропустила дитину сісти, та сіла і почала сунутись ближче до дівчини, що сидить поруч, і запрошувала мамусю сісти біля неї, щоб їй було зручно з животиком.....так гарно і мило все було, поки сусідка їхня не відкрила рот.... що малий її помне, вона заплатила за місце, а вони най всідаються на одному кріслі.....
    Так би і хотілося їй ляпаса якогось дати.... незважаючи на весь альтруїзм, та "зараза" так мене ошарашила, що навіть людиною її важко назвати... не знаю, що вбуло далі в цій пригоді, бо вже була моя зупинка...Мені соромно за наших людей, всі такі гарні і культурні ззовні, а в середині одна гниль....:girl_sad:

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  3. Gorda

Gorda Well-Known Member

Це справді жахливо! Я у тих маршрутка їжджу нечасто, але буває що треба виїхати до міста. То коли заходжу, зразу видно як люди відвертаються до вікна, або ж вдають, що не бачать мене (особливо молоді хлопці). Я не вимагаю, щоб мені зразу уступали місце,і навіть не через те що я змучена, чи мені тяжко стояти, а просто через те що це насправді страшно їхати вагітній настоячи, бо не дай Боже щось станеться! І до того ж, в основному уступають жінки та дівчата.

А щодо тої "мадам", то вона ще не знає, що її чекає. Могла би взяти сина тої жіночки на руки, тим самим допомогти.

Останнє редагування: 24 Липень 2013
  4. Волошка

Волошка Well-Known Member

Останній раз, коли їхала в маршрутці мала кумедну історію. Заходить в маршрутку старша (не старенька) жіночка. Я мала важку сумку (стандартна жіноча косметичка - документи, косметика, вода, солодке до кави - десь так кілограм під 6), і кульок з продуктами. Я встаю зі свого місця з цими речима, сумку вішаю на плече, людей в маршрутці - ніде яблуку впасти.
    Ну от, вступаю я тій жіночці місце (думала, що вона скаже, що потримає мої речі), а вона невдоволено - "Заберіть свою сумку вона мені тре по руці" і демонстративно відпихає мою сумку.
    От така собі "ЖІНОЧКА":lol:

• Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. mazepynka

mazepynka Well-Known Member

Екземпляри є різноманітні у нас.
    Щодо "Хто кому винен?" то я вважаю, що ніхто нікому і нічого не винен, та є певні неписані правила, яких ми у різних ситуаціях маємо дотримуватися, і завжди бути ЛЮДЬМИ - добрими і чуйними.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

О та, "вдовствующіє імпєратріци" - то окрема дуже цікава категорія пасажирок :)
    Я не маю звички лупити сидячих людей сумкою по плечах і головах, ну але блін, в переповненій маршрутці ВСІ рухи сумки проконтролювати неможливо.
    А коли таким монархиням радиш їздити на таксі і перестати парити людям мізки - чомусь дуже ображаються. Халепа :sad:

7. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

Таке звичайно неприємно, особливо коли ви самі уступали їй місце. це вже називається тотальний егоїзм. Але хоч мені ще дуже далеко до віку тих жіночок, але й мені не подобається коли мені в лице чи в плече постійно стукають сумкою. єдине коли це переповнена маршрутка, то можу запропонувати потримати, ну бо дійсно людині нема де не те, що сумку тримати, а й самій нормально стати. а от коли в маршрутці є повно місця, щоб нормально стати і нікому не заважати, а тобі в лице пхають сумку то вже ппц. скажу своє фе:girl_feminist:

8. AdFeja

AdFeja Навіжена фея

Не знаю чи сюди чи зразу вже в "Рагулі". Їду в маршрутці, людей досить багатенько, так сталося, що в основному літні люди і одна мамочка з маленькою дитиною. На зупинці заходить бабця з паличкою, ледве піднялася в салон і стоїть збоку там де одне крісло(біля неї сидів пан також з паличкою). Як заведено всі вивчають те, що за вікном. Тут один з мужчин (старший, але не старий ще) запитує ту бабцю "Ви виходите?" на що вона відповідає, що їй ще дві зупинки. Він відповідає "Ну то я почекаю, може то в КОГОСЬ СОВІСТЬ ЗАГОВОРИТЬ":khomyak: ! Жінка, що стояла біля того "пана" зробила зауваження на кшталт "Ви ж мужчина, поступіться старшій людині" і тут геніальна відповідь "Я не мужчина, я - пенсіонер! Бо мужчини то ті, хто до 50 років, або приймають віагру. Все решта то носії штанів"!:8:

• Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  9. Siania

Siania Love Life

Сьогодні була неприємно вражена в автобусі.
    Сіла на кінцевій 4а, майже в самому кінці, мала з собою важкий рюкзак.
    І тут крізь людей пропихається до мене жіночка років 50, і таким нещасним голосом каже "Уступи мені місце". В автобусі ПОВНО молодих хлопців, чого вона не пішла до них просити місце - не знаю. Я, чесно кажучи, не горіла бажанням всю дорогу тримати важкенний рюкзак (й так маю проблеми з шиєю через те що постійно фотоапарат на ній висить), ну і я миттєво зреагувала, що треба хлопців просити уступити місце, обернулась назад, а там вкінці одні хлопці в рядочок. Я й кажу їм: "Хлопці, уступіть, будь ласка, місце жінці". Хтось там встав, їдемо....
    І потім до мене підходить той хлопець що встав, і каже до мене: "Що то за культура така, ти що пенсіонерка стара? Якщо тебе попросили уступити місце, то чого сама не встала???" В мене шок, я звикла до інших чоловіків в своєму колі спілкування... І кажу йому: "Що мене виховували так, що хлопці мають уступати місце жінкам і дівчатам, а не навпаки!" У відповідь почула що я афігєвша, не культурна, і так не робиться.
    Так неприємно було, терпіти не можу таких хлюпіків, фееее :bad::bad::bad:
    І так до слова, мені досить часто уступають місце хлопці. Дякую що ви ще такі є! :bandera:

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  10. Lathorien

Lathorien Well-Known Member

То коли їдеш в тій маршрутці, то надивишся, пообурюєшся і забудеш. А от коли сама стаєш учасником того всього - то далеко не солодко. Вагітною довелося проїхатися мені перший і останній раз в маршрутці. НІХТО місця не уступив! Кожен був по-своємому "слабий" і тримався того крісла. В результаті, на наступний день я вже була в лікарні з загрозою (Тому моя порада вагітним жіночкам: не встидайтеся попроситися сісти. Ніхто крім вас самих за вас не подумає)
    Щодо бабць. Дай Боже нам всім дожити до того віку і мати стільки сили пхатися по тих маршрутках! Мені якось виховання не дозволяє не уступити таким людям місце, але таке враження що ти їм не тільки місце винен, але і більшу пенсію та стигліші помідори (Прошу вибачення у всіх хороших бабць. Але такі мені здається маршрутками не їздять, а сидять вдома і бавлять внуків)
    І ще одне мені згадалося. Правда, історія була не в маршрутці, але по тому самому сценарію. Переїжджаємо я з малою візочком дорогу. Досить людно на переході. Перед нами якась бабця (з тих рухливіших). І щось їй стрілило зупинитися. Я не очікувала такого, тому трохи наш візок ту бабцю штовхнув. На що отримала: "во! понакупляють собі тих візків! Нема як пройти!" Я вибачилася і поїхала далі. Але подумала: яку повагу ті старші хочуть до себе, якщо вони в собі ніякої поваги не мають...

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
  11. ARSLANA

ARSLANA ПорЄдна чувиха )))

Не знаю чи до тієї теми буде, але думаю : не так страшна ситуація, як саме ставлення до неї.
    Я коли була вагітна зі здоровенним пузом, мені місце уступали радше зрілі мужчини, молодь не реагувала, але нічого- пережила, та й ніяково було і втоми не відчувала, бо молоденькою була.
    Але все ж люблю цей світ і маю повагу до старших, і яка б втомлена не була, завжди уступлю місце старшим, які б буркуни б вони не були...
    Образа- це привілей слабких! Любіть цей світ і не звертайте увагу на дурниці!!!

12. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

На жаль таких "чоловіків" зараз багато, я таких з категорії ВІН зразу переводжу в категорію ВОНО, бо таке :beee: важко чоловіком назвати.
    І мені теж, це так приємно:girl_in_love:

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  13. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

В маршрутках майже не уступають...
    Хоч пузо вже велике, люди віком від 40 років ігнор повний....ще ніразу мені не уступили...,молодь більш адекватна

14. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Я всієї історії не бачила, бо було дуже багато людей. Та реально вразило і ... злякало чи що. Ви коли не-будь бачили, щоб за місце в маршрутці билися? Мужчини. І то добре, що їх трохи втихомирили інші пасажири. Але словесний скандал тривав мало не до кінцевої. Як я зрозуміла: один попросив уступити місце жінці з дитиною ... іншу дитину (ну десь шкільного віку, та все ж). І його (ну чи її, того не знаю) батько вступився за свою дитину. Капець просто!

15. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

нещодавно їхала в ЖК трамваєм. на зупинці було трохи людей і трамвай не переповнений. коли під*їхав вагон, то ті всі люди погнали до дверей, я, звісно, чекаю збоку, не пхаюся з пузиком в той натовп. і все люди заганяють, сідають на усі вільні місця і сидять собі. тоді я заходжу, і мене -колобочка, чудово видно(бо ж по суті лиш сидячі зайняті, а вагон порожній), але ніхто місця не дає. саме смішне, якраз звучать слова з гучномовця "...поступайтеся місцем інвалідам...", от я і подумала, що таки моральних інвалідів в нас чимало. сумно... чого така низька культура в наших людей...

• Погоджуюся Погоджуюся x 13
  16. Farbovana

Farbovana Метушлива та непосидюча)

аж не віриться, а лише кілька років тому люди яким більше 35 , могли ще молоді зауваження зробити. Все навпаки....

17. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Та то як коли. дійсно найчастіше саме жінки, але буває і чоловіки і молоді хлопці... Був випадок - сіла я в наповнену маршрутку... Коли починає дусити, то я взагалі то може чемно попросити когось пустити мене, бо це небезпечно. Але оскільки я зайняла не найгіршу позицію і їхати було кілька зупинок - то стою. Сидять переді мною два мужчини середнього віку. Ну і нічого :).... А збоку молодий хлопчина стоїть і так голосно мені каже "не хочете присісти?" - ну очевидно, то адресувалось не тільки мені :). Я ще пожартувала - та присісти можу, але не багато разів :). Ті далі сидять. А мені смішно вже. Але й дуже приємно, що є такі молоді хлопці, що вже справжні мужчини. До слова, потім мені з дальнього рядку ще один хлопець уступив, проте там збоку жінка з дитиною стояла- то сіла. Але від тої ситуації мені було і гірко, і дуже приємно водночас :) -за молодь.

• Подобається Подобається x 6
  18. Rapsodiya

Rapsodiya Well-Known Member

знаєте, розкажу те, що мене просто вбило!!
    Маршуртка не у львові, в рідному місті, їдемо з сестрою і малим похресником (2 роки дитині) за білетами..маршрутка повна, сидячі - не пенсіонери..зайшли, всі голови відвернули ніби і не бачать що то мама з дитиною. а мене такі нерви взяли і кажу "Яка культура населення, мама з малою дитиною, хоть би хто місце уступив!" і що ви думаєте ? Хєр там (вибачте за гостре словечко, то просто на емоціях). в результаті якась мама, чия малеча сиділа на (малечі теж десь роки 3 було) посунула ту дитинку і він разом з нашим малим сиділи на одному місці..ну хіба то так може бути? що то за скотство таке? так як в нас возять як худобу та впаде та дитина і наробить собі страшних проблем!! то ж діти наше майбутнє - а ми навіть місце їм не уступаємо! і то сиділи люди в віці до 50 років. страшно хворих, вмираючих, пенсіонерів не було. ноль на масу на мої слова...я досі в шоці від цього..

19. Jeanjerry

Jeanjerry Active Member

Сама так в п'ятницю їхала маршруткою 3а в напрямку з КК до центру. Зайшли з малюком, стали якраз перед молодим хлопцем і він навіть не подумав місце дитині вступити. Він же ж пакунки з Кінг Кросу тримав, мабуть дуже важко було.

20. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Я вже давно перестала шокуватися: бачу, що тепер кожен сам за себе.