Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем jozya, 16 Грудень 2010.

1. terezka

terezka котяка-вишивака

Відповідь: Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

респект, я теж ото як спостерігаю як мама стоїть біля дітиська (а цілком може взяти на руки), і ще так по сторонам виглядає хто би дав ще місце, аби самій сісти, хочеться щось на те все сказати

2. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Ухх, як я це ненавиджу! Мало того, що звільняєш місце дитині, а мама все одно залишається незадоволеною, бо як це так, що дали лише одне! місце. Багато бачила ситуацій, наприклад, на кінцевій сідає мама і 3 дітей віком 2-7 років. І що ви думаєте? Всіх дітей розсадила, сама сіла, а заплатила лише 2 грн. Здивувалась я з реакції водія Дратує таке, чесне слово :girl_devil:

3. terezka

terezka котяка-вишивака

а мала б заплатити за всіх, я на таке все звертаю увагу, бо по правилам "проїзд безкоштовний однієї дитини віком до 7-ми років, за умови що вона не займає окреме місце"

4. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а так і є)))
    майже в кожному кінці Львова є дачні ділянки, їх пороздавали ще за ссср, і тепер ті люди доросли до пенсійного віку от і катаються щодень на ті дачі, бо молоді ж не мають часу кожного дня копати грядки.
    ну і обовязково гуртом, штук так по двадцять-тридцять.

5. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

А я не дозволяю піднімати свою(братову) дитину, яка їде не менш замучена після школа-тренування, платить за проїзд на кінцеву своєї маршрутки, щоб сидіти, а в центрі сідають цьоці, яким хочеться також сидіти але на кінцеву вони "махали" їхати, платити ще 2 грн, бо всеодно когось піднімуть.

6. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

тут все зрозуміло. дитина оплатила проїзд і сидить. вставати чи ні то вже інше питання. йдеться про те, що мама оплатила тільки за себе, а всі троє дітей зайняли окремі місця.

Я собі пригадала як колись теж мала подібну історію. ще була студенткою, їхала в універ. Маршрутка набита по зав*язку. Якось втискаються 2 бабусі і їхня внучка. Дтитині років 5. Їм звільняють одне місце. бабуся сідає, бере малу на коліна. і тут та гівнярка закатує скандал що хоче сидіти сама. і бабуся знов починає міграції по салону щоб дитина сиділа як хоче. я сиділа збоку і кажу: "та беріть дитину на коліна, вам же звільнили місце" а вона: "та нє, я постою, мала хоче сама сидіти". тут я не витримала, як гаркну" мало що вона хоче, тут стояти нема як, а ви будете дитину на окремі крісла садити. беріть на коліна і не видумуйте". бабуська скоро сіла і мала заткнулась відразу. певно не звикла що хтось може зробити не так як вона хоче.
    З Сашком теж маю часом проблеми що хоче сидіти окремо. але я йому постійно кажу: або на колінах, або ніяк. можу посадити окремо коли маршрутка порожня і є багато вільних місць.

7. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Я так раз їхала в повнющій маршрутці з двома дітьми, сумочкою і кульком. Ми всі разом займали тільки одне місце. На одному коліні сидів Артемко, і тримав мою сумочку, на іншому коліні сидів Данилко, тримався сам за мене, бо я тримала кульок. Їхали довго, але нічого, якось доїхали. А що робити, якщо людей тьма в маршрутці. Добре що взагалі сиділи :girl_crazy:

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я тоже паршива.)))))
    Ситуація на днях. Сідаємо з чоловіком в великий 53-ій. Мені відразу уступають місце на переді, поки я присіла, чоловік вже загнався в глиб салону з малим на руках. Там ніхто не встає. Біля мене якась мадам поставила сумку і просить щоб я потримала, бо їй на зупинці (то була наступна зупинка після того як ми сіли) мають гроші передати. Я якось на автоматі взялася тримати ту торебку. А та сумочка така стояча, що як впушчу- перевернеться.))) Я вже потім так зрозуміла, що вона собі хотіла місце забити. Кличу чоловіка, з тої глибини салону, щоб приніс малого, думаю візьму на руки, або поставлю біля себе. І тут заходить супер- скандальна жіночка. Як вона на мене кинулась- словами не передати. Мовляв я така сяка сиджу і тримаю на вільному місці сумку, а біля мене стоїть мужчина і бідака тримає дитину на руках.
    І як тут поясниш, що мужчина мій і дитина моя, а сумка не моя.:girl_crazy:
    Я хоч і старалася пояснити, проте мене навіть слухати не стала. Після того я віддала сумку її власниці і попросила дозволу, щоб біля мене присів чоловік з дитиною. Та погодилась і всіх проблем.
    Зато потім я ще довго і нудно слухала як десь в глибині салону та жінка возмущалася як то я така нахаба тримала на вільному сидінні сумку, а при тому мужчина з диною стояв.:girl_crazy:
    То ж треба, там все про все якихось пару секунд було, поки та збігала до дверей за грошима, а чоловік підійшов з малим до мене, але жіночка попала в потрібний момент і наробила шуму.)) Так дивно...

9. Волошка

Волошка Well-Known Member

І я пару слів про уступання місць в маршрутці... Чи помітили ви, що в 90 % випадках місця старшим, вагітним і пасажирам з дітьми уступають дівчата та жінки, при цьому, хлопці та чоловіки собі спокійно сидять.
    Одного разу я їхала в маршрутці зі своєю мамою, в маршрутку зайшла бабця з внучкою. Я віддаю мамі сумку, щоб встати, а мама каже, а чого я встаю, якщо перед нами сидять молорді хлопці (років 18-20) і не думають вставати. Вони, правда, після того все таки вступили місце тій бабці.
    До чого я веду - часто буває, що заходить в маршрутку діток чи бабулька, стануть над головою молодої дівчини і чіпляються до неї, чому вона така "хамка, безсовісна і з нею на старості так само будуть поводитися " не уступить їм місце. АЛЕ ЦЕ ПРИ ТОМУ, ЩО В МАРШРУТЦІ СИДЯТЬ МОЛОДІ ХЛОПЦІ І ЧОЛОВІКИ.
    То про яку повагу ми можемо говорити, якщо ті ж старші люди самі ігнорують будь-які основи елементарної поваги, пропагуючи принцип "хай хлопці сидять, а дівчата (вони ж емоційно слабші і їх совість швидше замучить) постоять на каблуках і сумкою в руках".
    І на завершення трохи дзвінка фраза: Поки ми - мами, дружини - не навчимо синів та чоловіків бути ЧОЛОВІКАМИ, ми будемо стояти в маршрутці з важками сумками, з дитиною на руках, наші мами та бабці будуть літати по маршрутці з паличкою, не встигаючи втриматись від раптового тормозіння маршрутки, і т.д.

10. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я не пригадую, чи я тут писала, але ржач з рагулізму в цій історії зашкалює:girl_haha: Їхала я якось давно в маршрутці. І сидить такий добірний рагуль-гопник і щось там шансончик клацає в себе на телефоні. Так ще ногу закинув на парапет збоку сидіння, що одне коліно вище, єйця розвалив, іншу ногу в прохід виставив:girl_crazy: Ну уявляєте... І от заходить молода дівчина (маршрутка забита) і стає кольо нього. І за хвилину почалось. Той добірний фацет не змінюючи коронну позу і не вимикаючи шансьн в гучномовці починає "залицятися" до тої дівчини, що мовляв "красавіціа дай телефончик", "ідем на каву-пиво" і втому дусі. Отако розвалив своє хазяйство і залицяється до висячої на перилах дівчини:girl_yes2: Я думала я там лусну зо сміху, чесно. Оце дійсно капець, товаріщі, капець:connie_pull-pigtail

11. бетменша

бетменша Well-Known Member

оце точно :girl_haha: а мене ще "уміляє", коли хлопака так благородно пропонує потримати сумку. Шо казати джентельмен. На ранніх термінах вагітності мені один раз так тримав, от я і не знала, чи доїду нормально, (бо мені часто ставало зле і просила звільнити місце ). От би було смішно, якби того героя ше й попросити встати :girl_haha:

12. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

а я сьогодні поки їхала на роботу два рази "не встигла сісти" на вільне місце у трамваї. ну бо не можу я гнати швидко поміж людей з пузиком своїм. то першого разу якась молода жіночка (до 40 років десь) скоренько гепнулася на вільне місце перед моїм носом, а другого разу старший пан те саме зробив! мені аж смішно стало. такі всі потомлені, що стояти не можуть, але до місця добігають "на ура"! ну та й Бог з ними

13. Tikaba

Tikaba New Member

А мені завжди поступалися місцем, коли я була вагітна. Навіть шофер, з яким я їздила кожного ранку на роботу, все залишав мені місце біля себе і гроші не брав:). Але в мій останній робочий день, коли я вже їхала в законний декрет таки провисіла 30 хвилин над хлопцем, який "включив мороз мінус 40" і тупо не помічав мене. А так як під кінець вагітності я стала страшно плаксива, то змовчала і простояла із жахливими набряками і сльозами на очах. Дура, нє. Зараз би тихо точно не стояла.
    Писи. Було 15 серпня, жара пекельна.
    Пиписи. Завжди даю місце вагітним і пасажирам з дітками.

14. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

ага, є таке...от і я сьогодні уступила місце якійсь мамі з немовлям (хоч сиділо далі повно хлопців), а вона навіть не подякувала...якось неприємно так стало...ну, але втішила себе тим, що по суті не їй, а малечі уступила

15. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Та ну, перестаньте. Ви що за "дякую" місце уступали? Зробили те що вважали за потрібне, а те що людина не подякувала то вже її справа (різні бувають ситуації).

До теми, уступила я якось місце бабусі (така хороша була бабуся, не з тих "шустрих") вона подякувала, дуже красномовно, сіла і каже: "ти тут стій біля мене, я три зупиночки проїду і сядеш". І всі ті три зупиночки вона мені дякувала. Я вже не знала куди мені подітися, при цьому вона дякувала дуже щиро і дуже голосно, щоб всі чули! Так що я тепер дякую не чекаю. Уступаю місце, подякували - добре, не подякували - теж непогано, головне за себе мені не соромно)

16. AilataN

AilataN жива

а малеча , напевно, теж не подякувала. От нечемна.

17. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

може й різні, але дякувати людям все ж потрібно, від того світ стає трохи кращий)) звісно не за дякую, якби не хотіла, то не уступила б

18. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Підтримую. Від "дякую" нікому гірше ще не ставало, навпаки - приємно і ще більше бажання комусь уступити місце. І малечу теж годиться вчити говорити дякую.

19. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

шютка юмора була)

---------- Додано в 01:34 ---------- Попередній допис був написаний в 01:33 ----------

Ну немовля і малеча - то трохи різні для мене вікові категорії. Ще не навчиш.

20. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

До речі, тут в Чікаго, скільки раз їздили на початках громадським транспортом - ніхто мені не уступав місце з дитиною (так і хиталася з нею на руках купу зупинок), але всі мило усміхалися до дитини. І тільки припрошували дуже сісти, коли вже самі виходили. Мені було це дуже дивно. Може, це такі прояви демократії?:confused: