Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем jozya, 16 Грудень 2010.

1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: РАГУЛІ.

ну звичайно,в нас зараз молодь дууже хора,слаба,немічна...:sad:

---------- Додано в 19:54 ---------- Попередній допис був написаний в 19:53 ----------

так,бо у них пенсія така.що їх життя змушує отак зранку їхати на той базар,аби щось продати........Люди добрі,що ж нами коїться??Чому ми такі черстві і егоїстичні стали???

2. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

В мене таке враження, що вони якраз рвуться туди, аби щось _купити_. І вміст їхніх торбів для мене загадка.
    22 маршрут воістину унікальний, як я бачу.

3. Nevalyawka

Nevalyawka New Member

4. kristas

kristas Well-Known Member

5. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Ну дик бо він пролягає через 6 базарів )))

6. Seppy

Seppy Active Member

Невже Ви дійсно так ніївно думаєте, що їм подобається дивитися в транспорті у ваші, наповнені ненавистю до них, очі? Повірте, Не від хорошого життя вони їздять з самого раненька на базар, щоб продати плоди важкої весняно-літньо-осінньої праці чи може купити щось подешевше.

7. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Шановна Крістас,я не насміхаюся ні над ким(з карми).Прошу мені не приписувати не культурність.Мені просто шкода,що наші люди так сповнені жалю до себе...

---------- Додано в 20:19 ---------- Попередній допис був написаний в 20:11 ----------

Не знаю,може мені просто щастить дико,але я ще ні разу не попадала на хамську бабцю.Так,часом вони можуть і крикнути на водія,якщо він не хоче їм зупинити,чи виганяє,бо не хоче безкоштовно везти.Але навіть ті "крики",то як крик душі людини,яку завели в глухий кут.І завжди,коли поступаюся місцем старшій людині в відповідь отримую щиру подяку,посмішку і ще й пропозицію потримати скрипку.А от скільки я зустрічала хамовитих молодих людей,не перерахувати...До чого я веду? Життя змінюється,люди змінюються,на жаль не в кращу сторону. Тепер кожен сам за себе,думає лиш про себе і як треба,пройдеться легко по головах усім.Люди обізлилися на світ,на людей,на все. Сумно,життя так нас довело...Але ми не цінуєм те,що маєм-молодість.Вона така швидкоплинна...А за кілька десятків років ми будемо жалітися,що молодь зовсім не має поваги до старших :) Але ж якщо ми самі не поступалися місцем,дітей своїх так виховаєм,то чому дивуватися?

8. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Та яка ненависть? Я просто вже впродовж двох сторінок намагаюся зрозуміти - що змінить година часу? )

Мені здається, що ні. Адже якщо в суспільстві не буде стереотипу "старшим треба поступатися", то, відповідно, і на недотримання цього скаржитись ніхто не буде.

9. Відповідь: РАГУЛІ.

Ставлення до бабульок-рагулих у мене сформувалося ще кілька років тому, коли, в силу певних проблем, стояти в транспорті просто не могла. Це тривало недовго, всього місяць. Але що я за цей місяць пережила - ворогові не побажаю. Щоб добратися до місця мого навчання в час пік, я виходила з дому раніше, переходила на протилежну сторону дороги і їхала ще кілька зупинок до кінцевої, щоб мати змогу сісти. Та обов'язково потім знаходилися бабульки-рагулихи, які обкладали мене матюками, проклинали, деякі навіть намагалися силою мене підняти з сидіння. Коли я вже вставала, щоб вийти на своїй зупинці - вони вже нарешті бачили, що у мене певні проблеми, і замовкали. Проте жодна з них навіть і не вибачилась.
    Тому, вважаю, що якщо є змога, будь-яка нормальна людина поступиться місцем немічному пенсіонеру чи інваліду. А якщо не поступається - значить не може. Не кожен буде на всю маршрутку кричати про свої проблеми зі здоров'ям. А в наш час молоді люди мають наааабагато гірше самопочуття ніж деякі старші (особливо ті, які мають силу поливати прокльонами молоду людину, яка чомусь не поступилася їм місцем).

10. SUN

SUN New Member

Мені здається ви дуже радикально налаштовані. Така категорія людей є і буде. Лякає, що у вас в профілі зазначено, що ви вчитель.
    Хоча може це звичайний юнацький максималізм.

11. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

круто
    в нашому суспільстві взагалі багато таких незручних стереотипів: і старшому поступись, і вагітній, і мамі з дитиною - а вони ще і скаржаться

12. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

а що Ви скажете, коли самі будете старою і немічною?

13. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Я от тільки дивуюся - де в абсолютно нейтральному дописі дві останні дописувачки побачили радикальну налаштованість?
    Я писала, що якщо зникне такий стереотип, то зразу наступить рай на землі? )))
    Ситуації бувають різні і деколи варто-таки керуватися не стереотипами, а аналізом конкретної ситуації. А з мене тут зробили якусь Баффі - винищувачку пенсіонерів )))

---------- Додано в 22:05 ---------- Попередній допис був написаний в 22:03 ----------

А нічого не скажу, мабуть. Як не кажу, коли їду під час багатостраждальних описаних вище кд, як не казала, коли їздила з гіпсом на руці... бо вважаю, що поступитися місцем - то право посторонньої людини, а не її обов"язок.
    Однак щоб не зарікатися - давайте на цю тему поговоримо ближче до актуального часу :)

14. Wonder

Wonder New Member

теж ніколи не наривалась на хамовитих бабусь і прокльонів в свою сторону не чула
    і не скажу що в час пік ну вже аж так бабусь багато їде, і явно не через них такі забиті маршрутки

а про студентів теж інколи так думаю, "о напакувалось їх на кінцевій і я через них не можу на роботу запізнююсь"

а в час пік їдуть, тому що на базар власне зранку можна купити краще і дешевше, бо пізніше купляєш в перекупщиків

---------- Додано в 22:11 ---------- Попередній допис був написаний в 22:09 ----------

ніхто не заперечує
    ще би вчили поваги до старших, було б супер :)

15. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Ну я ж кажу, може то мій 22-й такий унікальний.
    А на базарі "краще і дешевше" лише годину буває?
    Питаю без іронії - справа в тому, що іноді їду на роботу на 9 ранку, а іноді на 10. Ну і от якраз інциденти з торбами трапляються тоді, коли їду на 9, на 10 вже значно вільніше в автобусі.

---------- Додано в 22:14 ---------- Попередній допис був написаний в 22:12 ----------

Це само про собі цікаве питання і мені було б не зайвим його обговорити. Давайте я створю тему у відповідній гілці форуму і там детальніше обговоримо, якщо Ви не проти?

16. Wonder

Wonder New Member

17. zaderyshka

zaderyshka Member

18. Seppy

Seppy Active Member

19. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

на рахунок скрипок і подібного реманенту.....
    ше з дитячого садочка і до 7 класу я ходила на скрипку.поки була мала,то мене водила бабця, бо то і інструмент, і сумка з нотами.
    їхали ми одного разу в тролейбусі. я з тими "клунками" і бабця теж мала якісь сумки. тож ми зайняли 2 місця. бо не могла вона мене з тим всім на руки взяти.
    якась цьоця сильно вознікала по тому поводу. а коли ми вже виходили, вона підбігла,штовхнула мене в спину і я впала на бруківку.

до чого я веду. отаким ЦЕНЗУРА,які мають силу ше добряче дати в плечі , я місце не уступаю.хіба як не маю сумок.
    а бабульці,яка видно шо ледве стоїть тихенько в куточку, встану завжди.

Останнє редагування модератором: 16 Січень 2011
  20. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Мені подобається, як у свій час було вирішено бабулькову транспортну проблему в Англії: там у час пік з пенсіонерів здирали повну вартість проїзду, а решту часу - майже задарма.
    Я бабулькам поступаюся місцем завжди (дідулькам найчастіше також, але трохи з пересторогою, бо колись декілька таких "орлів" визвірилися, що вони ще "хлопці" хоч куди, а їх тут за немічних сприймають :) ), але бувають такі приємні жіночки, що аж душу гріють, а після старих сопучих мегер якось виходиш ніби обпльована. Без жартів, але колись ми з однокласниками поверталися з якоїсь гулянки, на весь трамвай були тільки ми і одна незадоволена життям старша пані. Зайшла вона, вибрала за жертву одного з хлопців і встала у нього над душею. Довго він не витримав, пересів далі. Думаєте, бабка запокоїлась? Ага, перейшла до його нового місця і знову почала гнівно сопіти, а коли побачила, що той вже не реагує, підняла скандал, яка у нас молодь невихована! :)