Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем jozya, 16 Грудень 2010.

1. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

Відповідь: Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

2. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

так і має бути в міжміських маршрутах. то ж не по місту переїхатись та й не 2 гривні ви платите. ми теж в цьому напрямку деколи їздимо. то хто б там не висів над душею навіть оком не моргнемо. але й не бачили, щоб ті бабульки шось собі таке дозволяли, мовчки стоять та й все.

3. Almariel

Almariel Well-Known Member

ну не знаю. моя бабуся колись їхала у 70 років стоячи 70 км. вона як то розказала - мене аж передьорнуло. сідала на кінцевій, але квитків вже не було. до наступної маршрутки 1 год.

4. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

тут говориться про інтервал у 8 хв. цей час дуже погоди не робить. тут вже справа принципу - авось хтось уступить місце. а як не уступить?то всі такі-сякі. а що заважає 8 хв почекати і сидіти, і нікого не зганяти і все нормально?

5. Almariel

Almariel Well-Known Member

це ясно, я не про ваш випадок. а загалом про міжміські маршрути.

6. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Так, я саме про той випадок з коротким інтервалом маршруток.
    Хоча, маючи перспективу їхати стоячи 70 км, а ще не дай Бог в повній маршрутці - я б чекала наступну. Маю нехорошу схильність до втрати свідомості в духоті і великому скупченні людей. Недовго по місту - переїдуся, хоча, бувало, що виходила на найближчій зупинці і сідала на лавочку відійти, купувала нашатир. Я знаю, що мені ніхто місцем не поступиться, я молода жінка, а попросити - не зможу, що я скажу?

7. Donner

Donner Member

8. Ya Nata

Ya Nata Well-Known Member

А я сьогодні була приємно здивована. Заходжу в маршрутку з сином (5 років ), всі пасажири, які сиділи , гарненько почали дивитися у вікно.... Оскільки я їхала на кінцеву зупинку , пішла в кінець маршрутки. І парубок - студент , чемно запропонував на місце. Була приємно вражена , таке не кожен день буває.

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

Якось так виходить, що останніх два дні товчуся міським транспортом туди-сюди. Ну, і якщо чесно, то мені не важко, але на стоячи трохи їхати боюсь, щоб не штовхнули і т.п. Так от цікаво так- вчора мені ніхто не уступив місце за власним бажанням абсолютно, дивились на живіт і відвертались у вікно.)) На переді звільнялось місце, я тільки зібралась присісти, як молода дівчина років 19-20 мене відштовхнула і сіла, потім глянула на мій пуз, скривилась так, ніби я не знати що везу, ну з якоюсь такою огидою і запхавши в вуха навушники, закрила очі і відкинулась на спинку крісла. Ну, я впринципі ніколи нікого не піднімаю, бо не відомо що там у на вигляд здорових людей зі здоров"ям коїться, а тим більше на передніх місцях майже увесь час сидять пенсіонери, або з малими дітками, а до заду в толкучку пролазити страшно...
    Сьогодні таки прогрес. В одну сторону мені жіночка звільнила місце, а в іншу я простоявши три зупинки на стоячки все таки присіла завдяки водієві. Дай йому Боже здоров"ячка.)))) Бо крикнув на всю маршрутку щоб вагітній жінці, тобто мені, дали місце.:connie_pull-pigtail
    Єдине таки дивує мене поведінка нашого народу. Ну, не можна такими бути... не можна...

10. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Деколи бачиш, що стоїть бабця чи дідусь, такі спокійні, по обличчю видно не наглі, аж якісь збідовані - то так прямо хочеться місце їм уступити, а деколи заходять і начебто не старі дуже, а такі наглі, розпихають всіх, стане над душою і давай пісню заводити "от молодь пішла..." - таким немає жодного бажання чимось допомогти.

11. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

От сьогодні випадок. Зупиняється 40 маршрутка. Купа людей. Дідусь з паличкою ще на вулиці, коли люди виходять починає з такою силою тою палкю розпихати людей, що дивом дивуюсь, щойно ледве пришкандибав до зупинки. Люди вийшли. І так якось я біля входу стояла, він далі від мене, то почав так штовхатись, що мусіла зробити зауваження. Розіпхав пів автобуса, сів і заспокоївся. І от думаю, та я якби навіть зайщла швидше, то звичайно б далі вільне місце хворому старенькому з паличкою, але навіщо калічити усіх навколо, щоб місце зайняти:girl_in_dreams:.

12. Vероніка

Vероніка Never give up

Мене вже нічого не дивує. Тільки вчора мала неприємну ситуацію в 32 - зайшла з дитиною через задні двері, 7 пар очей подивились на мене і байдуже відвернулись до вікна (молодь, підлітки, мужчини-жінки середнього віку). Ну ми постояли 2 зупинки, але коли почалась товчея, я спробувала повпливати словом на найближчого хлопця, на що почула :
    " Ми 10 годин провели у поїзді, стомились, тому я НЕ ВСТАНУ, я тут не один сижу ".
    Люди уважно послухали це все і ... тиша, далі всі відвернулись до вікна, тільки через деякий час дівчина з середини маршрутки запропонувала своє місце.
    Те, що я в шоці від людей, це слабко сказано - у що перетворюється наше суспільство ??? :confused:

13. invisible

invisible Well-Known Member

Ага, а в поїзді всі 10 год. простояв певно, бідося! :girl_crazy:

14. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Я недавно 13 годин їхала в поїзді. Спина боліла так, що попроси мене встати батальйон вагітних бабусь з паличками і дітьми - я б не встала.

15. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

:girl_haha:
    я чесно кажучи, притримуюсь думки, що якщо важко їхати в маршрутці і стояти, то користуйтесь іншим транспортом. Або сидіть вдома. Не розумію тих скарг "мені не уступили місце" і т.п. Всі знають, що таке наші маршрутки. Не готовий до того, не їдь. Ніхто не зобов"язаний вам поступатись місцем, різні ситуації бувають. Навіть вагітні мають це розуміти.

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, так-так.))) Ніхто? І навіть люди, які можуть постояти?
    Розумію, що інколи власний комфорт важливіше і нехай над тобою хоть стосами стоять каліки, вагітні і люди і ті, які тримають на руках дитятко, але я б не говорила, що це нормально
    Вагітним жінкам загалом декрет дають з 30-и тижнів, то що, роботу кинути, чи добиратися на таксі щодня?
    Коли хворій людині потрібно поїхати скажімо в поліклініку. Ну, нема біля кожного будинку у нас районної поліклініки, то як туди добиратися. Також таксівкою? А як не можеш собі дозволити, то сиди дома помирай, бо в міському транспорті тобі ніхто не зобов"язаний поступатися своїм комфортом. І то є правильно? Дивує мене таке.
    Мені особисто гидко навіть про таке думати, я краще надіну рожеві окуляри і прикину, що всі ті, над якими я висну з великим пузом не повністю здорові люди, тому у них на те, щоб не уступити мені місце є поважна причина.))

Я скажу навіть більше- нехай ті здорові люди, яким власний комфорт важливіше за все на світі пересуваються іншим способом, а не в громадському транспорті. А громадський на те і є громадський, де їздить купа різного люду. І інколи таки треба свою д..цю підняти, аби уступити місце людині, якій реально важко стояти, а не дивитися зацікавлено у вікно і мати весь світ в одному місці. Не розумію як такими черствими можна бути.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Ні, викликай швидку
    або не їхати в час-пік, якщо то не терміново
    хто знає, ніхто не зобов"язаний вам розказувати свою історію і пояснювати, чому він не уступає місце.

а вагітні що, всі нездорові?
    та й зрештою, для вагітної найважливішою є її дитина. Тому, думаю тут ризик неоправданий. Не їздіть в час-пік, ходіть пішки, користуйтесь іншим транспортом.

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ви знаєте, я під час вагітності ніколи не їжджу в час пік, за виключенням аналізи, УЗД, коли є зазначена конкретна година , але цікава тенденція- з 11-ї і до 16-ї год, коли власне не час пік, маршрутки, автобуси таки набиті людьми. Можливо нова система руху так повпливала, або я не знаю...
    Або якщо не набиті, то сидячі місця зайняті, чи стоїть пару людей.

Ну, от я собі теж десь так уявляю, але думаю ми обоє розумієм, що це припущення не може бути цілком правильним, бо не можуть всі поголовно бути хворими.)))
    Не зрозуміла, при чім тут це...:dntknw:

Ну, і часто в транспорті читаю, яким категоріям населення потрібно поступитися місцем, але то виявляється все фількіна грамота, бо комфорту кожного не врахували.))

19. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Очевидно, ви не плануєте бути в майбутньому ні вагітною, ні бабусею, ну і логічно, дітей теж в вас не буде, тому справді, нащо перейматися?

Так, наші маршрутки - то є ми самі.
    Якщо хтось вважає, що мені треба сидіти вдома, бо я не маю грошей на таксі при кожній потребі і створюю йому незручності своїм пузом і своєю дитиною, хай сам на тому таксі і їздить. Всі ж знають, які нахабні мамочки їздять в наших маршрутках.:girl_bye:

Та власне, що різні, але з половини автобусу дорослих хлопаків певно не всіх дико болить спина і не всі їздили по 10 годин поїздом. Крім зобов"язань, є добра воля полегшити ситуацію людині, яка того потребує.
    В мене такі ситуації виникають вкрай рідко, але я з дитиною їжджу не в час пік переповненими маршрутками. Тим не менше, минулого тижня якось так попало, що був саме обід, транспорту в нашому напрямку повно, а мені треба вже. Їхати три зупинки. Таксі викликати на той кілометр дороги якось не той-во, з дитиною на руках йти теж не дуже то й легко. Прочекала на зупинці хвилин 20-25, поки приїхала більш-менш порожня маршрутка. Заходжу, на передніх місцях (тих, що для інвалідів, пасажирів з дітьми і старших людей) сидять школярки і молоді дівчатка. Писки в вікно і ніхто нікого не бачить. Ну ок, беру дитину на руки, якось примощуюся біля виходу, їхати недалеко. То поки якась бабуся ззаду не гаркнула, всі так і сиділи. Ну я могла постояти, сама ж вибрала їхати тим транспортом, але для порівняння, ніч в поїзді не зрівняється з тим, щоб вагітною тримати дитину на руках і боятися не впасти на наступному повороті. Більше я такого не хочу, краще справді заплатити тих 20 гривень за таксі. Але не кожна мама їх має, на жаль.

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

Яку швидку? Та швидка не буде возити в поліклініку за потребою.
    Я колись з гіпсом на нозі їздила в поліклініку на перев"язки. То мене швидка мала возити? Нічого собі.))):girl_cool: