Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем jozya, 16 Грудень 2010.

1. invisible

invisible Well-Known Member

Відповідь: Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

2. glasses

glasses Member

Якщо Ви б подивились на лінієчки, то б бачили, що тут телепатії не тре:girl_crazy:

3. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Я згадую себе, коли зранку ще досипала дорогою на роботу або готуючись до іспиту в маршрутці, або дорогою додому, коли відключалась від оточуючого світу. Тому мабуть і розумію, що навіть те, що на мене подивились не завжди означає, що мене побачили :) І прошу мені поступитись місцем, коли вагітна або з дітьми їду. І мені самій часом, коли замріюсь, краще щоб мені сказали. Можна ж нормально ввічливо попросити, не обов*язково відразу наїжати.

4. Brenda

Brenda Member

Дівчата, я вже черговий раз переконалась, що вагітну зроозуміє тільки та, яка була вагітною ну або чоловік тої, яка недавно була вагітною і знає, що це таке. Тому тут дивуватись нема чого.

5. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Ну це в Вашому випадку не тре, а є жінки, яким би правда не завадило лінієчки з собою носити ))) А то в мене був випадок, коли я наїлася кавуна і їхала в маршрутці, так мені поступилися місцем як вагітній ))))
    Але я власне до чого веду. Більшість людей - не дуже розумні і не дуже виховані лосі, це факт. Ви їх не зміните. Таким треба декларувати Ваші потреби, а не скромно стояти поруч і надіятися, що у них прокинеться совість.

6. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Та незавжди нажаль(. Їздила я в суботу в Синево здавати аналізи, а там стояло 2 диванчики розраховані на 3 людей ( 1на 2 осіб, 2-на 1 людину). Так от заходить подружня пара...він такий собі добрячий відкормлений бичок, а вона вагітна. Так от він як тільки він побачив вільне місце на диванчику, відразу на нього бухнувся, я оплатила і думаю сяду і собі, то ледве біл янього втиснулася, воно розвалилося як вдома. Чому воно, тому що коли підійшла його дружина він навіть і не подумав стати, про це подумала я, але тут незнаю чи рагулькою я вийшла ,але подумала, що правильно б було йому їй уступити. Вона до нього мені важко стояти, на що була відповідь "та чекай, зараз жіночка (я) піде робити аналіз і ти сядеш". А ви кажете уступити місце чужій вагітній жінці в транспорті...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Orman

Orman Модератор-бомба

8. Brenda

Brenda Member

9. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

10. Freitag

Freitag Active Member

Останнє редагування: 18 Лютий 2013
  11. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

12. Brenda

Brenda Member

13. tann

tann New Member

пригадую коли я була на 7 місяці їхала з привокзальної (це булу літом) зайшла в маршрутку, всі сидячі зайняті ніхто не стояв тільки яяяяяя, до мотозаводу ніхто не зайшов і не вийшов тільки яяяя, плакати хотілось... ось такі в нас ра.....лі

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

я так стояла на 8-му місяці. Одна-однісінька, всі решта сиділи.
    Але ніколи людей сама не піднімаю, бо безязика.:girl_blush2: Не вмію сказати "встаньте мені", бо не певна, що та людина сама має змогу стояти.
    Пам"ятаю як жінка з дитиною підняла молодого хлопця, а то встає, бере паличку і каже "будь-лака сідате". Ну, я б провалилась зі встиду в такому випадку. Думаю те що людина молода, соковита з вигляду- то ще ніяк не означає, що вона в змозі поступитися місцем... Тому стою, чемно чекаю, поки хтось мені встане.) Зараз в транспорті стараюсь примоститись так щоб мене поменше штовхали. Але інколи уступають... Навіть нещодавно якась жінка "построїла" всю маршрутку що мов всіх засліпило, що нема кому вагітній місце уступити.:girl_haha:

15. invisible

invisible Well-Known Member

Ну то більш рідкісний випадок. Та й паличку певно можна зауважити. Не знаю, коли сидять молоді пацани років 17-20, на мою думку можна "без зазрєнія совєсті" попросити. Зрештою то ж не просто примха, а потреба (заради безпеки власної і дитинки). Ніхто ж не каже вимагати чи калік піднімати, а чемненько попросити, якщо всім "засліпило". Якщо людина реально не може уступити, погано себе почуває, вона пояснить. Якби от мене наприклад хтось так піднімав на початку вагітності, я б так і зробила.

16. Ma Cherie

Ma Cherie Нонконформістка

От буквально вчора трапилися зі мною два випадки. Їхала зранку на роботу, в маршрутці навіть вдалося сісти біля вікна. На місця попереду і позаду мене повсідалися підлітки. На наступній зупинці в маршрутку зайшов пенсіонер, оцінив обстановку, і попрямував до мене. Каже: "Бачу, пані зараз поступиться мені місцем!" Що тут скажеш, встаю, перелажу через торби жіночки, яка сиділа біля мене - дідок вмощується на моєму місці. А через дві зупинки виходить. Не витримала, питаю: ну невже не простіше було б підняти когось із тих підлітків? А дідок так радісно: "То вони ж в навушниках, музику слухають, і не почули б мене! А якби й почули, то все-одно б не встали!"
    Ситуація №2: переповнена маршрутка, пасажири - в основному студенти, які прямують на вокзал. На одній із зупинок в маршрутку втискується бабця "божий одуванчик" Ясно, що встаю, аби вона сіла. Тільки не змогла швидко розминутися із хлопцем, який стояв поряд зі мною, через його сумки. То бабця вирішила надати мені прискорення, і стала лупцювати кулаками по спині. Типу проштовхувала так. Сказати, що я була в шоці від такої "вдячності" - то нічого не сказати. Якась жіночка спробувала зробити тій бабці зауваження, то вона так щиро здивувалася, мовляв, що поганого в тому, що вона поспішала зайняти те, що їй належить по праву?
    От чесне слово, після зустрічей з такими хитрофілейночастинними старшими людьми мимоволі зникає бажання поступатися їм місцем. :girl_devil: І ще от помітила: чомусь старші люди у більшості випадків вимагають, аби їм поступилися саме дівчата. Цікаво, чому хлопців не займають? Бояться? Чи може прирівнюють до себе?

17. vchitelka

vchitelka New Member

О, мене це раз так дістало. Якась бабулька пройшла аж до середини салону, щоб мене підняти, хоча спереду сиділи самі хлопці - учні з бурситету на Пасічній. Я поступилась місцем, встала, пішла підняла хлопця криком: "Ану, встань зараз же!" (при моїх 1,56 і 45 кг в мокрих капцях) і ввалилась на його місце зі словами: "Я старше - отож Я сидітиму". Він мовчав, був в шоці. Взагалі, за день доводиться їздити разів 7-8 маршрутками. І кожного разу намагаються підняти саме мене, хоча в салоні повно студентів. Деколи нерви здають і репетую, щоб піднімали студентів. Довела якось і бабулька. Я навмисне йшла на кінцеву, щоб їхати сидячи, бо з кінцевої на кінцеву через усе місто. А вона ввалилась, коли салон вже був повний, пройшла знов-таки до задніх дверей і просто вимагала від мене надати їй місце: сідала на мене, плювалась, трохи битися не лізла. Дідок в напівпустому трамваї (повно сидячих місць), підійшов і вимагав поступитись йому місцем (це вже просто маразм). А я їхала з поліклініки з температурою. А колись зробила зауваження військовому, щоб старесенькій бабусі дав місце("Там біля Вас жіночка старенька стоїть, може б Ви дали їй місце?" - без сарказму, дуже ввічливо), то дізналась про себе багато нового від нього і мужиків в трамваї (не дивлячись на те, що їхала з дитиною).

18. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

То та бабулька негарно вчинила, а Ви?...

19. Fast

Fast Well-Known Member

Нє, чомусь сліпить. Чоловік довго ходив на костилях, потім з одним, то регулярно його хотіли піднімати з посадочного місця. І так як писали, що коли справді погано то можна пояснити, та не можна, бо направду це задовбує, що пояснювати що на костилях? Зато як йому уступити, тоже занавєсь - не видно, що височезний хлоп на костилях. Але всюди є місця призначені для інвалідів і дітей, тож найзручніше було там сідати і регулярно костилем тикати в той надпис.

---------- Додано в 17:34 ---------- Попередній допис був написаний в 17:33 ----------

З таким настроєм можна було бабульці не уступати, а підняти того студіка щоб бабулька сіла на його місце.

20. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

З цими уступаннями деякі бабульки направду бісять. По місту - вже все сказали, не повторюватимуся. Розкажу іншу.
    Чосто їзджу по роботі в Червоноград і Сокаль. Зроблю все і Червонограді і потім їду в Сокаль. Маршрутки ходять одна за одною, інтервал хвилин може вісім, не більше, щойно від"їзджає одна - на її місце зразу під"їзджає інша і набирає людей. Завжди чекаю наступну, якщо попередня вже повна, щоб сісти, ба маю деякі проблеми зі здоров"ям, а дорога там жахлива, трусить неймовірно. Так от деякі бабульки прибігають, коли маршрутка вже відправляється і пхаються всередину, тіпа, впевнені, що їм хтось зараз поступиться місцем і їх не гребе що ти чекав аж 8 хвилин наступну, вони ж бо чекати не можуть...
    Бісить неймовірно, я тепер заходжу, зразу йду в кінець і сідаю і мене не гребе.