Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем jozya, 16 Грудень 2010.

1. RamirZ

RamirZ New Member

Відповідь: Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

З точки зору правил – так, дитина мусить сидіти в мами на руках, якщо окремий квиток не купується. Але ж всі ми люди, для дитини 6-7р. все ж можна було поступитися цим правилом, якщо була купа вільних місць, я так думаю.

А мені в метро під час вагітності всього рази два поступилися. Потім якось малому було вже рік, їхала. Він боявся сидіти в колясці (бо всі дивляться,незвично), видряпався мені на руки. Так і довелося їхати до кінця, ледь тримаючись за поручень однією рукою, та намагаючись дитину не впустити (12,5кг) на тих, хто тихо-мирно читав свої книжки-журнали. Ще й ногою підпирати складену коляску, аби не совалася.

2. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

в тому то й справа, якщо є багато вільних місць, то дитину можна і посадити, але не тоді коли маршрутка забита повністю, стоять старші люди, а мама садить дитину коло себе на окреме місце. Я Максимові один-два рази пояснила, що місця для дорослих і стареньких людей. І він тепер, коли багато місць сідає коло мене, як тільки хтось заходить відразу карабкається до мене на руки.

3. RamirZ

RamirZ New Member

Так, звичайно, я це й мала на увазі. Але прискіпуватися, коли місця є, багато - то вже, певне, від малої зарплатні людина злостивиться (водій).

4. terezka

terezka котяка-вишивака

В кожному вагоні є місця для пасажирів з дітьми і похилого віку, треба впевнено тицяти "читачів" у ті надписи.

5. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Нині їхала у переповненій маршрутці, а якись вуйко двометровий заліз зі своєю бруднючою сумкою на плечі та порозштовхував усіх пасажирів , які і так ледве трималися за поручні, причому ще на східцях при вході до маршрутки почав верещати, що то за така молодь пішла, що йому ніхто місця не вступить! Оскільки спереду сиділи виключно старші жіночки, то він пропхався далі, вигнав якусь дівчину і із задоволеною посмішку решту дороги ґанив молодь. Чесно кажучи, мені чухаються руки про того дядька в рагулях написати....

• Подобається Подобається x 1
  6. dudushka

dudushka New Member

Недавно їхала в маршрутці, і побачила таку картину.
    Заходить старша жіночка, і відразу очима починає шукати жертву.
    Підходить вона до дівчини і питається : "У вас геморою не буде? " і давай на неї майже кричати
    В мене аж очі на чоло налізли!!!

Але та дівчина не поступилась )))

7. Музик

Музик Мартуська

ого, чула всяке, але щоб такого - ще не було! то ж як треба себе не поважати, щоб таке говорити?

8. dudushka

dudushka New Member

це точно, але ж людина не боїться що коли вона сидітиме, то в неї геморой буде)
    І чим то треба думати, і як довго ,щоб таке сказати!?!

9. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  10. я_тут

я_тут Well-Known Member

До речі, про те, що чоловіки спокійно собі сидять, в мене був такий випадок, коли я сиділа в маршрутці поруч з чоловіком років 40-50, якому нічого не бракувало, я тоді вже була вагітна, правда ще не видно, але ранній токсикоз допомагав себе гарно почувати))) і в маршрутку зайшла якась старшна пані і той дядечко до мене доколупався, чого це я сиджу малолєтка, при чому він сидів з краю і йому явно було легше встати і так мене тоді то взлило, що я йому прочитала цілу лекцію, що я думаю з приводу того, що здоровий мужик нехай навіть зовсім юній дівчині (хоча мені тоді 26 було, то вже не юна)))) таке говорить, то він мені заявив, що я така нагла, що далеко піду, що певно я юрист і ще хвилин 10 стояв і щось там возмущався
    Але ж, блін, невже вони і справді рахують це нормальним станом речей, що має встати дівчина???

11. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

напевно,
    їх так вчать
    це ж чиїсь сини, може тих жіночок, що в громадському транспорті піднімають дівчат, замість мужиків?

12. agalinka

agalinka Active Member

Я таке не терплю, коли стане жіночка наді мною і стогне мені на вухо, а попереду сидить хлопець, то я навіть не звертаю уваги, а як хтось щось скаже, одразу відправляю на сидіння попереду, чого вони пацанів бояться, що їх у маршрутці той хлоп бити буде?

13. Hermi

Hermi Well-Known Member

їх дійсно так вчать! Ще як була на першому курсі їхала додому маршруткою. Сиділа на останніх місцях, переді мною сиділи батько із сином, а ті місця були якраз "на колесі". От батько каже синові, ти завжди сідай на ці місця, по-переше в сам кінець ніхто не попреться, по-друге то на колесі і всі там не дуже хочуть сідати. Проїхавши трішки, ми на зупинці побачили багато народу, маршрутка якою вони їхали поламалась, і всі люди пересіли в нашу. Було багато бабусь і жінок з дітьми. Не повірите, той мужик перший почав возмущатись, що не дають бабцям сісти. Але одна пані сказала - давайте, вставайте, ви чоловіки постоєте - бачили б ви лице того чоловіка...Але все ж таки встав, бо над душею стояла маленька дівчинка , яку чуть не укачало.

14. Raven

Raven Мама малятка

Ще й власний тато проводить інструктаж. Раз їхала з закупів з супермаркету з великими кульками. Ззаду сидів хлопчик з татом (тато під вікном). Мені той хлопака уступив місце, а татко через мене почав читати нотацію, якого той встав, що я ще молода і постою. Вирішила не хамити тому дядькові, стало реально шкода того пацана.

15. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

якось їхала маршруткою з двома своїми малими. Стояла, меншого тримала на руках, старшого "притиснула" собою до поручнів, щоб не впав. Сиділи чоловіки, жінки, студенти з сумками і без. Стояти теж було трохи тісно. Як завжди, дітей ніхто не бачить, сидять дрімають, читають, дивляться у вікно. Спочатку мене то злило, потім стало байдуже, потім - смішно. Зайшла ще одна жінка, каже на всю маршрутку: Невже у нас всі ждентельмни перевелись, що жінці з дітьми ніхто місця не дасть. Мовчання, ніяких змін. Я їй тихенько відповідаю:" У нас джентельменів нема, самі козаки". Не повірите, втав мужчина.
    До слова, ніколи не прошу, щоб мені звільнили місце, коли їду з дітьми. Бо ж це очевидно - вагітним, жінкам з дітьми, людям похилого віку поступатися місцем. Якщо ніхто не хоче встати, то й говорити нема з ким.

16. happysmile

happysmile New Member

хороша дуже тема, але шкода, що не читають її ті, до кого це безпосередньо відноситься! я місце вступаю практично завжди, хіба маршрутка дуже набита і встати годі, але вкотре переконуюсь (це не стосується тільки вагітних жінок та дітей), що люди все менше стають варті таких "послуг". Скільки випадків бачила, коли і бабусі, з вигляді ніби божі одуванчики, прокльонами обкладали і чоловіки, сидячи, увагу звертали, тим хто не хотів вставати. Нещодавно був випадок, коли до маршрутки зайшов чоловік, років 40, але з паличкою, молодий хлопець вступив місце, але поки він вставав, то за його спиною собі на крісло вмостилась жіночка, років 40, і як то кажуть рубає окуня у вікно, їй говорять, що місце вступили для чоловіка, а вона ще й почала кричати, що вона жінка і сильно змучилась, а чоловік може і постояти. Я вже намагаюсь якось менше дивуватись таким речам, але все одно знаходяться такі "екземпляри", що інколи обуренню немає меж ::girl_cray

17. veronka

veronka зла друзя

їхали в трамваї (мала слінгу), перший ряд сидінь. Позади купа дівуль габаритів маленького танку і інтелігЄнтний вуйцьо з вусами років 55. З середніх дверей заходить ще один інтелігЄнтний пан такого ж віку (якого я певно мала потилицею одразу побачити і встати по команді "Сумирно"). Так ось, вусатий пан аж підняв свій зад щоб поплескати мене по плечі жеби я другому пану місцем поступилася (капець, і не лінь було дупу підіймати і через ряд тягнутися)!! Я повертаю голову і бачу пів трамваю крупногабаритних студентів/-ок яких ніхто не рухає! І тут мене прорвало - кажу - ок, я поступлюся, а ви мою доню погойдайте і груддю нагодуйде!! Зразу відмазка - я ж не бачив, що у вас дитина. Та йклмн, чого ти тоді не чіпався тих, що бачив?? Думав нагрузити мене, що я "неформального" вигляду, щоб якщо раптом я не поступлюся, приписати мене до планокурів і дегенератів (таке вже теж було)?? Ні, просто, вибачте за вираз, засцяв тих кобиляк просити місцем поступитися, бо там на чолі написано, що був би посланий триповерховим куди подалі!
    Не розумію, чому я маю вееееельмишановному підстаркуватому вкрай інтелігЄнтному паньству місцем поступатися?

18. Відповідь: Поступитися місцем у громадському транспорті. Хто кому винен?

Господи і де у нас таке жлобство береться? Я сьогодні їхала . Схожа ситуація. Заходжу в маршрутку. Жінка з двома хлопчиками стоїть (одному мабуть3-4р, другий 6-7р ). Купа жінок середнього і старшого віку навколо сидять. Розумію чоловіки не завжди доганяють про елементарне ..але ж ті кобіти..не старі ще ..і така байдужість :girl_devil:

19. Katniss

Katniss New Member

Тут таке скрізь, на жаль ( Недавно бачила, серед переповненої маршрутки стоїть чоловік, на руках дитинка (яка спить від втоми), ніхто не звертає уваги. Тільки улюлюкають, яка чарівна крихітка, а місцем ніхто не поступається. А в чоловіка від балансування все чоло мокре і від кожного поштовху транспорта оглядається, щоб дитину поручнями не вдарило. А всім байдуже...

Останнє редагування модератором: 23 Червень 2012
  20. Андріана

Андріана Well-Known Member

але таке ми самі позволяємо людиськам, не потрібно скандалити і як бабки відразу "ой які всі погані" кричати, а потрібно попросити вголос чи то з дитиною чи то вагітна, може всі решта думають що тим стоячим так зручно.