Посмішка продавця, а за нею...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 Червень 2009.

1. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Відповідь: Посмішка продавця, а за нею...

І я пооффтоплю, тим паче що з телефона лайк не ставиться.
    В упор не розумію чому за запахом і виглядом чоловіка має слідкувати жінка. Йому що, причандалля заважає то робити самому?))))

2. Pavonia

Pavonia New Member

Відповідь: Де ви купуєте одяг/взуття?

Я шокувала продачиню одного львівського магазину. Пригледіла я собі сумку і коли Їхали ми від дачі я , одягена в прості штанці і в'єтнамки, зайшла в той магазин, попросила показати мені дорогу сумку .
    Почула відповідь - та вона дорога. Прошу знову . Знов каже- та ви її не купите. Капєц.
    Кажу - я ТОЧНО куплю! На мої слова вона взагалі відвернулась у вікно!!! Я в шоці , починаю реготати, виймаю з сумки айфон та ключі від машини, показую їй,кажу - може вам ще докуметни на квартиру принести??? Вона зневажливо кидає мені ту сумку. Я відраховую гроші і вихожу.
    Я досі не можу прийти до себе. Шо це було???
    Як купувала я майже все за кордоном або через інтернет, так і купуватиму.

3. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

4. analastanka

analastanka тень на стене

А що за магазин? Героїв треба "знати в обличчя")

5. olerusya

olerusya sweet candy ;)

6. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

7. Gentle

Gentle Well-Known Member

8. Akseniya

Akseniya Well-Known Member

М-да, враження, що їй більше заплатять, коли вона нічого не буде продавати. Нашим продавцям, більшості, не знайоме cлово "сервіс".

9. Pavonia

Pavonia New Member

10. kati

kati Well-Known Member

Я б не узагальнювала так...все залежить від продавця, навіть не так. від власника магазину, як він поставить роботу . Особисто в мене є чорний список деяких магазинів, власне через зверхнє, хамське і пофігістичне ставлення продавців , то я просто обходжу їх 10-ю дорогою, і які б знижки мені не пропонували в тому магазині-ніокли нічого там не куплю

11. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Думаю, ніхто не зобов"язаний доводити продавцям, що має фінансові можливості в конкретному магазині щось купити (це я щодо махання айфоном і брендовими сумками).
    Якщо продавці таке відношення до клієнтів собі дозволяють - то це мабуть дійсно таким чином власник організовує роботу, і його це влаштовує. Бо, все розумію, вони зацікавлені продати товар, але елементарних норм ввічливості ніхто не відміняв, ніхто ж їх насильно не змушував іти на таку роботу, сфера обслуговування, як не як. (Згадаймо, як навчені спілкуватися з дуже різними дотошними клієнтами оператори мобільного зв"язку, напр.)

Я пригадую собі ситуацію на Південному, де дуже приємна продавчиня пуховиків намагалась мені допомогти у виборі куртки. все було дуже мило до того моменту, коли я сказала, що хотіла б ще подивитись в інших магазинах, бо сумніваюсь. Продавчиня змінилась на лиці і в поведінці в єдину мить, звичайно, в гірший по відношенню до мене бік. Я вийшла звідти в незрозумілому стані: невже я не мала права після примірки 2 курток отак просто вийти і нічого не купити?
    То вже досить років пройшло, а я так запам"ятала...справді, далеко не всі люди взагалі здатні працювати продавцями.

12. Lamara

Lamara Well-Known Member

За студенських років працювала в ресторанах Львова, зокрема в Вероніці. Офіціанти мали знати все меню напамять, склад кожного блюда чи десерту розказувати так, ніби я його зготувала. Завжди були кадри, які дотошно розпитували з кого, з чого приготовлено, в кінці кінців замовляли по одному салатику чи чай з рулетиком простеньким. І ніколи ні одна дівчина не фиркнула , типу чого ви розпитуєте, якщо не замовлятимете?
    Все залежить від рівня власника тоі чи іншоі торговоі точки, як налагодить роботу- так і буде працювати обслуговуючий персонал.
    І до теми з сумкою. Якщо б мені так відповіли, то точно б та дівчина довго мене згадувала. По-перше , написала б у книгу скарг, по-друге, звязалась з власником, по третє- во всім львівським форумам, фейсбуці афішувала всю цю ситуацію ( це не від того що мені нічим зайнятись, просто крім нас самих за нас же ніхто не постоіть)

13. Pavonia

Pavonia New Member

А я вирішила, що не буду більше нічого доводити, за себе стояти, хамити у відповідь. Не буду більше тратити свій час і нерви. Для чого? Щоб допомогти чужому бізнесу?? У мене ж є вибір.
    От зараз я маю чималий список речей , які потрібно купити, але купуватиму їх на 6рм ( через склад-консолідатор), а частину в Італії в серпні на знижках. І хай собі голову мастять власники львівських магазинів, як закрити рота своїм продавичням, то їх проблема, а не моя.

14. shparynka

shparynka Well-Known Member

А я б теж написала про таку ситуацію у соцмережах, на сайт магазину, якщо такий існує, з вказанням імені продавця. Це попускати не можна, хамство вищого гатунку. От і з-за того, що подібні випадки ігноруються бажанням зберегти собі нерви, продавці деяких магазинів вилазять на голову. Елементарних норм ввічливості ніхто не відміняв.

15. Pavonia

Pavonia New Member

А для чого то все писати у соцмережі? Зайву рекламу робити магазину за рахунок свого часу і нервів? Зараз не радянські часи і конкуренція серед магазинів одягу в місті досить висока. І найкраще, я вважаю , просто не ходити в такі магазини. Захочуть працювати - закриють рота своїм продавцям, а ні- то закриють магазин.

16. poputochka

poputochka Well-Known Member

Сьогодні мала не надто приємну процедуру повернення товару.
    Взагалі, вважаю, що рівень магазину, персоналу, його вихованість найкраще проявляється саме під час повернення того, що не підійшло.
    Так от, відкрили у нас "на районі" магазин одягу OLKO...Речі не надто дешеві (дорожчі, ніж, до прикладу, в OGGI чи RESERVED), якість так собі, але є багато цікавих моделей, особливо вечірнього чи офісного вбрання... Ситуація стандартна, прийшла, поміряла, спокусилась гарним кольором і ціною(акційною), купила. Дома добре поміряла, роздивилась, побачила купу недоліків, які не бачила в магазині, вирішила повернути.
    Прийшла - чек, паспорт зі мною, в межах 14 днів, як має бути. Спочатку молоденька дівчинка на касі почала досить хамовито з"ясовувати, що саме мене не влаштувало, почувши, що не підійшов розмір, спитала як я міряла, куди я дивилась при купівлі і т.д. Все таким тоном, ну в кращих традиціях "продавщиць" часів СРСР. Почувши, що згідно закону я можу повернути товар в межах 14 днів не пояснюючи причини, покликала ще одну дівчинку, і почала вже разом з нею розповідати мені, що я довго протримала річ (6 днів), що товар акційний, і яка я не порядна...потім вдвох вони почали детально розглядати річ, кожен шовчик, кожну крапочку. На моє зауваження, що я її не носила (ярлик, все на місці), такою придбала, і тому мене не влаштувала ще й якість, почула, що ж я хотіла за такі гроші? Потім ще довго розповідала, що у них нові(!) речі і брендовий магазин та бурчала, заповнюючи документи... Гроші врешті таки повернула. Я також мала що сказати, але була з дитиною, і не хотіла скандалити. Загалом, розмова на рівні Краківського базару (не хочу нікого образити:girl_smile:), а не торгової точки великої мережі. Більше туди ні ногою, в першу чергу, завдяки продавцям, тим більше, що речі таки неякісні, пошиті косо-криво і "вироблені в Китаї".

17. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Сама недавно повертала туди назад плаття та міняла майку (вдома побачила що криво прошиті нашивки декоративні. Приходла з паспортом коли здавала плаття (хоча по закону, а я спеціально цікавилась, НІЯКІ торгові мережі чи просто магазини не мають юридичного права вимагати паспортні дані покупця) і мені спокійно повернули гроші. А от акційні товари, ті що на знижці дійсно поверненню не підлягають, але ж і з ними можна домовитись. Також повертала босоніжки в "Центро" (більше ніколи там нічого не буду купувати - якість "простецький Китай", теж вимагали паспортні дані, бо ніби без цього не можуть переробити чеки, про закон і чути не хочуть.

18. poputochka

poputochka Well-Known Member

Тицніть мені плз, де таке написано в Законі "Про захист прав споживачів"?

19. Provizor

Provizor Well-Known Member

Мала ситуацію у продуктовому магазинчику. Забігла ввечері за сметаною, почала переглядати дати, зі всіх 4 різновидів сметани, лише від одного виробника з нормальним терміном. Доречі, якщо не вчитуватись, то можна подумати, що на упаковці стоїть дата виготовлення, а не кінцевого споживання. Звертаюсь до продавця із зауваженням. Відповідь геніальна:"Це проблема торгових агентів і, взагалі, у нас в магазині самообслуговування!" :shutup:
    Це по принципу "бачили очі, що купували...", або квест - знайди свіжу сметану сам і отримай подарунок!

20. Rostok

Rostok Well-Known Member

нема такого.. по крайній мірі за моєї практики роботи в торгівлі. Нас за такі речі "махали" по повній програмі, якщо не ввічливо до клієнта звернувся чи не підійшов чи не посміхнувся.. А чого вартує "таємний покупець".. За таке могли і категорію забрати:girl_cool: