Пошиття, декорування одягу

Тема у розділі 'Інші види ручних робіт', створена користувачем ТОТО, 19 Травень 2008.

1. hrumka

hrumka New Member

Відповідь: Пошиття, декорування одягу - готові роботи

AlexxДуже цікава ідея сукні.Особливо таку річ на відпочинок добре брати.Головне ,щоб трикотаж не дуже зминався:girl_tender:Я як краї та пройми обробляти краще-оверлоком?

2. LuBimaya

LuBimaya New Member

так. роліковим швом. гарно виходить.

3. Alexx

Alexx New Member

Ідея не моя з нету взяла.
    На рахунок країв, то оверлоком буде грубо і не дуже гарно (хіба потім його загнути і прострочити строчкою). Краще брати щільний якісний трикотаж, який не торочиться і тоді нічим не обробляти.

4. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Трикотаж не торочиться, але може піти "стрілка", як на колготках. А оверлок може бути зовсім не грубий і негарний. Для цього є тоненький монооверлок.

5. Alexx

Alexx New Member

Особисто мені обробка монооверлоком трохи дешево виглядає. І ним можна порозтягувати трикотажні краї, а це не завжди доречно. Більше подобається обробка троьх нитковим, а потім загнути і прострочити.
    Але то вже хто що любить і наскільки є бажання з тим всім "гратися" ;).
    Переглянула відео... і так мені здається, що вони нічим не обробляли ні краї ні пройми.

6. BlackSheep

BlackSheep Active Member

Класна сукня для поіздки на відпочинок-взяла одну річ, а кожен день в іншому ходиш!
    краше навіть дві з різних тканинок-заміна половині гардеропу :girl_wink:

7. Маріка

Маріка Well-Known Member

Ага! На море не з чемоданом лахів, а з кульочком можна їхати.

8. hrumka

hrumka New Member

Ще при перегляді відео з сукнею впало в око демонстрація універсальної спіднички.На море брати -супер! Хочу спитати- вона кроїться на основі півсонця чи як? http://www.youtube.com/watch?v=zlFBLe-V-g8&feature=related

9. Alexx

Alexx New Member

А що думаєш на рахунок обробки країв? Ти як би обробляла і чи обробляла?

10. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

Сорочечка для племінника. Свекруха вишивала, а я викроювала і зшивала.:girl_claping:[​IMG]

11. Dominika

Dominika Well-Known Member

Дівчата, порадьте...
    - хочу навчитися шити. Вирішила записатись на курси крою і шиття. Або як варіант вчитится вдома самій через інтернет і журнали для кравецтва. Може хтось ходив на такі курси? Чи не є то даремне витрачання часу? Чи дійсно там можна навчитись? А як ви вчились шити? Самотужки?...

12. Olena-m

Ходила на курси при Будинку офіцерів (на Театральній), правда то давно було, не знаю, чи зараз там щось є. Програма доступна, навчились шити всі, хто ходив.

13. Dominika

Dominika Well-Known Member

А скільки часу займав курс?

14. Olena-m

Початковий курс був з вересня до травня, тобто один навчальний рік. Якщо хочете навчитись складніші крої і верхній одяг, то можна продовжити ще на 2-й і 3-й курс.

15. марта

марта Well-Known Member

Є дуже хороші видання Бурди для початківців, так і називається (рос) "Шитье для новичков". Там є дуже докладні описи. Виберіть собі якусь простеньку модель і спробуйте. Має все вийти, головне трошки зусиль і терпіння.
    Н-д така модель спідниці: два прямокутника, два бокових шви і зверху куліска для резинки

16. LuBimaya

LuBimaya New Member

Я теж відвідувала курси. В.Великого 16 офіс 604 кожного дня з 11-ї там є викладач. Якщо відвідувати 3 рази на тиждень, за 6 місяців можна освоїти основне: побудови основ викройок, моделювання (спідниці, ліфи, сукні, брюки)В основному жіночий одяг, але за Вашим бажанням, покажуть і чоловічий одягі дитячий.
    За групою не закріплюють, заняття індивідуальні, що дуже мені підходило, так як не завжди могла прийти в один і той самий час. Є заняття ввечрі. Програма цікава, але якщо Ви освоївши ази (шви, робота на машинці та оверлоці. тренуєтесь на фартушку) схочете шити не спідницю, щойденаступне по програмі, а наприклад сорочку чи пальто, це не проблема.
    Викладач чудова жіночка,усе дуже дбре і доступнопояснює.
    Одне заняття триває 3 години.
    Раджу.

17. New look

New look Well-Known Member

Є багато книжок і інтернет ресурсів де і самому можна навчитись. Але на курсах більш впевненіше і скоріше все йде під наглядом викладача.
    А викладачка на курсах на В.Великого справді дуже класна. Я колись давно там трішки ходила, але потім по особистих причинах покинула. Організовано там дуже файно все.

18. Svitlosonjachna

Svitlosonjachna New Member

Так, але то коштів великих потребує і часу. який не завше є...:girl_sad:
    Я сама вчилась, брала Бурду і думала-дивилась, що, куди і як. Робити рівні стібки,себто строчки, навчитесь лише самотужки, практика і ще раз практика!, того на курсах не вчать, можна бути хорошим кравцем, але шити неохайно чи криво..все буде зіпсовано...:girl_mad:
    то лишень досвід дає..беріть спочатку недорогі тканини, аби не шкода було. А якщо хочете з дорогої пошити, спробуйте спочатку те саме на дешевій, вдруге вже буде впевненіше.
    Я почала три роки тому. спочатку лячно,:scare: але порівювала з готовим виробом, багато інет допоміг- там поради,малюнки і відео по кожній операції..Лишень розпочніть - як втягнетесь-не зупинитесь.:girl_yes2:
    Тим паче- це така економія для бюджету і, головне- матимете ексклюзив!

19. New look

New look Well-Known Member

Доречі маю книжку українського видання по шиттю десь 1985 р, колись купила біля Федора, можу віддати в подарунок)

20. Svitlosonjachna

Svitlosonjachna New Member

До речі, дівчатка, шевкині, де берете хороші тканини? і так, щоб недорого. і щоб якісно? чула дехто займається, возить з Італії, але у нас в Закарпатті поки таких не зустрічала...Що порадите? Інтернет-магазини досить ризиковано- можуть криво відрізати...або ж не той склад тканини буде...