Портрет львів"янина

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Редвумен, 8 Березень 2010.

1. Furore

Furore New Member

Відповідь: Портрет львів"янина

А що таке дивне?
    Я, взагалі-то, мала на увазі переважно молодь.

2. antique

antique Member

Макіяж надмірний, погоджуюсь...
    Ну, тоді в нас є творчий підхід до одягання. :girl_spruce_up:Несподіване поєднання фактур і кольорів, і гарно виходить.

3. Furore

Furore New Member

Вибір великий????? :girl_cool: Чи давно Ви у Львові були??
    Я взагалі дивуюсь як при такому виборі народ примудряється добре одягатись.
    Як то говориться: "Заграница нам поможет!" (С)

4. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

якийсь у всіх не дуже позитивний портрет вимальовується, чому стільки негативу? (хоч кожен з своєї дзвіниці співає,мабуть) в мене більш позитивна картинка, погоджуюсь з Грильяжкою, то практично слово в слово як я б написала:) кава, газета,театр:) а ще гонор і затятість. А взагалі всі різні і то класно:) вже скільки разів думала,що на форумі такі різні люди дописують і юні і вже троха в віці, і різні посади і різний соціальний статус і достаток і різні погляди,але я на хамовитих, підлих чи хабарників ще не натрапила, а в кожному місті на вулиці таких можна знайти, не обов"язково всі вони у Львові:) Я взагалі людина без упереджень і шаблонів в голові, тому узагальнювати львівян і всіх під одну лінієчку не берусь рівняти,але вже як є така тема то я за допис Грильяжки,він такий ніби кісточкою на полотні розписала,позитивно:)

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Так попит і пропозиція пов*язані. :girl_wink:
    Тоді уточнюйте. Правда, я щодо подіумності й надміру в макіяжі теж мала на увазі молодь. Однак стильність до риси львів*ян таки зарано ще зараховувати. Потяг до вдягання багато в чому зумовлений бідосею й вічним дефіцитом попередніх років. От ще через років 20-30 можна буде сказати, чи дійсно львів*яни (узагальнено, а не в окремих категоріях) стильні. Відчуття того, що і куди вбирати в них часто відсутнє, є просто бажання вимахнутися виглядом.
    Про Львів загально говорити легше. От окремо про львів*ян важче.
    Можна, звичайно, очі прикрити й заспівати собі дифірамби, але я волію подивитися більш реалістично, бо це допомагає боротися з мінусами.
    От дивлюся новини львівські й вічно одне питання виникає: "а що НЕ робиться?" Чому про це майже не говорять?
    У Грильяжки портрет вийшов суперовий! Написаний і з любов*ю, і реалістично водночас. Однак позитивним його не назвеш.
    Вимальовувати образ львів*янина із форумлян - утопічна справа. Тоді справді буде лише позитив. :xaxa:

Останнє редагування: 8 Березень 2010
  6. simona

simona Well-Known Member

А ще більшість з нас любить вимахнутись або живе не "по средствах" в той час як зайти до таких додому бруд і бідося.
    але я всерівно погоджуюсь з позитивним описаом львів*ян про які дівчата написала.
    .... одяг, ну тут Ліля права.
    А ще мені львів*ни чомусь асоціюються, крім кнайпи, газети і папірохи, з тим вуличним тангом, що влітку є і тоді я можу очі ну на все закрити.

7. kvVItKA

всеодно не погоджуюсь з узагальненням, як на мене то примітивно
    з таким успіхом можна говорити про італійців, що брудні, про афроамериканців, що ліниві і про поляків, що противні, про росіян вже мовчу:) але ж то сформовані стереотипи, волію про особистості говорити, і ще раз, хто з ким спілкується і на кого увагу звертає:) ну буває йдуть "жосткі смокі айс" в ранковий час, але таке і за кордоном побачити можна, ба навіть гірше. А щодо
    звичайно, але не в даному випадку, а випадок в нас справді плачевний...але не тому , що всі лаковані чоботи хочуть і фіолетові кофти,а тому, що такі навезли, хоч особисто в мене в оточенні не зустрічаються люди, що купують те, що їм сунуть, а шукають якоїсь альтернативи і знаходять.
    але ж більшість львів"ян;)
    а я назвала, бо в мене викликав позитивні емоції,власне тому що написано реалістично,з любов"ю і так як мені і уявився той портрет:)
    на що очі прикрити? ми говоримо про портрет львівянина,так?

Останнє редагування: 8 Березень 2010
  8. Liliyah Romanova

Ну от тому я про конкретні речі й писала. ;)
    Загальний образ виводити добре, якщо громада більш-менш однакова. А так на кожен прошарок та вік треба окремі образи. :)
    Зрештою, можете прокоментувати ось це:
    Це все повсякденні речі. Де вони в портреті львів*янина? Будемо писати "портрет Доріана Ґрея".

А щодо портрету, то дослідження за лінком Редвумен найвдаліше подає інформацію.

Щодо одягу - то це не про коло спілкування. Вистачить вулицями перейтися.
    А ще зайти до театру наприклад, не на прем*єру. І до церкви на великі свята. Чого лиш не побачиш. І не конче навіть головою крутити, все видно як на тарільчику. Тільки це вже до теми про те, як не варто вбиратися.
    А ви самі собі не перечите?
    Як будувати портрет без узагальнення?
    Крім того, перший допис читали?

9. kvVItKA

звичайно можу:) в кожному місті є люди, котрі себе так поводять, ні? більше-менше
    ну за кордоном в театр ходила і в церкву і якоїсь трагічної ситуації в нас (в порівнянні) не спостерігала
    кожен на різне дивиться і різне бачить, а ще кожен по-різному "малює" в вас один портрет, в мене інший. (одні люди всюди негатив бачать, інші позитив, ще інші об"єктивно сприймають, а ще хтось зациклюється, на негативі, а хтось ні, завжди є ті, що все життя плачуться, правда ж?;)
    ще раз кажу, кожен різні фактори до уваги бере, я узагальнювати не збираюсь, а щодо даної теми-портрет львівянина то знову ж таки , я б його малювала яскравими фарбами інапівтонами , а не витягала брудні деталі, не тому,що їх не має, а тому, що я на них не зациклююсь:) маю право мати позитивний портрет:)
    в чому?
    перш ніж писати завжди читаю:) і зрештою, справді було б цікаво думку не львів"ян почути, мої знайомі не львів"яни жалілись тільки на шалено незрозумілу їзду,правила дорожнього руху не для львів"ян, захоплювались привітністю,вмінням відпочивати і пити каву

10. Furore

Furore New Member

Ну добре, назвіть мені область України, де стильніша молодь ніж у Львові.

11. Liliyah Romanova

Так про львів*ян сказали, що стильні. :girl_wink:
    Я спостерігала. Спортивні костюми, джинси... У драматичному чи в оперному - це щонайменше дивно.
    +1! Що є, того не відібрати. А якщо подивитися на те, як живемо, а не відпочиваємо?
    По-вашому, те, на що я звернула увагу - це поодинокі випадки?
    А правило руху в принципі не для львів*ян, ні їзди, ні пішохідні.
    Недаремно виникла історія про львів*ян у Києві посеред дороги: "та-а-а-а, тут тобі не Львів, тут так не перебіжиш". :girl_haha:
    Я портрет не малюю. Просто я більше бачу, бо приїжджаю зі свіжим оком. Притому завжди дивлюся неупереджено, але от якщо змалювати образ водія маршрутки чи образ водія трамваю, то що вимальовується? Вони львів*яни?
    Ну, та я можу описати своє коло друзів, і портрет вийде у стилі стародавнього культурного Львова. Однак ці люди не переважають, вони - як вершки на каві.
    То узагальнювати, то не узагальнювати... :confused:

А ви аж цілу область мали на увазі? :girl_crazy:

Беру до прикладу філфак, яко середній рівень (ну бо імхо юридичний та міжнародники окрема історія, з них важко середнє виводити). У нас було пів на пів - і стильних, і ... не маю слова, аби не образити, тому три крапки лишу.

12. Редвумен

Редвумен Active Member

13. kitka

kitka Well-Known Member

Я прожила у Львові 5 років.
    Що мене найбільше дратувало? "Обслуговуючий" персонал: продавці, офіціанти, таксисти та "іже с німі". Як правило дивиться повз тебе і сухим монотонним голосом відповідає (це якщо відповідає, бо часто вже в 10-й ранку була така "змучена", що важко їй рота відкрити). Кілька років тому були з Романом у Львові, поселялися в готель "Жорж". Молода пані сидить оформляє папери, на обличчі кам'яна маска, голос крижаний, щей "мудрує" забагато. Роман не витримав, каже: "І чого ж ви така серйозна? Хоч би посміхнулися:girl_in_dreams: ...." Вона відповіла геніально: "Я НА РОБОТІ!":suicide:

14. Orman

Orman Модератор-бомба

можу сказати як нельвів"янка - особливо від решти західняків львів"яни не відрізняються, тіж самі плюси і мінуси про які вже тут говорили.
    Але є одна штука - почуття зверхності і "культурностоличності", і чомусь завжди його виявляють люди, які культурою аж ніяк похвалитися не можуть.

15. kvVItKA

я б не стверджувала,що хтось бачить більше:) не можете знати
    а образ водія маршрутки в Івано-Франківську чи у Харкові? суттєва різниця? невже так важливо зациклюватись на окремих людях?
    мене взагалі фраза про Краківський здивувала щиро
    розумію,що певно трохи жатру в тому,але я наприклад на Краківському 2 рази в житті була (бо там коробочки на солодке порадили купити) тому
    не всі львів"яни на Краківському вдягаються і не всі недоречно малюються, так само як і будь -де, люди різні:) тому до портрету львівян я б того не застосовувала,але то моя думка
    думаю у всіх львів"ян є такі друзі:)
    ще раз кажу більшість форумлян-львів"яни, людей під одну лінійку не рівняю.
    до портрету беру те що намалювалось в моєму розуміння (допис Грильяжки+ затятість+специфіка їзди і нехай буде рух пішоходів), а доколупуватись до тіпочка ,що прийшов в театр в адідасі, чи когось,що викинув сміття на вулиці, чи самого крутого,що припаркувався біля памятника,бо має джип не збираюсь, таких людей не бракує в кожному місті

16. Liliyah Romanova

Бачить більше той, хто має з чим порівнювати. Он подивіться думку Орман та Кітки. ;)
    З одиниць складається сума.
    Точно розумієте? :girl_wink:

А в Грильяжки образ не без іронії. :girl_wink:

17. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Я була у оперному театрі у Вроцлаві. Так, є люди у вечірніх вбраннях,як і у нас є, але й багато молоді в джинсах.Не бачу в тому проблеми, головне, щоб було то зі смаком і охайно, а стиль то таке діло... То не є лиш у львів'ян. Не можна так узагальнювати. Для мене відчутні інші типові риси львів'ян. Я можу оцінити зі сторони, бо сама я не зі Львова, хоч вже багато років тут живу. Давно помітила таку рису,як зверхність саме у львів'ян і думку про себе, що я найкращий,а всі решта г... Можливо я помиляюся, тому що до такого висновку я прийшла , оцінюючи своє середовище спілкування, тобто музичне. В нас багато є людей зі Львова, і так само багато не зі Львова. Власне при порівнянні помітила.

18. bora

bora Well-Known Member

Ой... А що Краківський? Я туди сьогодні забрела навіть. Це ж тре як вчасно. :girl_haha: А чим він гірше решти? Певно половина Краківського висить на Південному)) Один лоток мають тут, другий - там. Але "базарИ", то точно - наше львівське. Нащо нам магазини зі сталим місцем оренди та можливістю поскаржитись у захист прав споживачів?? Як просто з ринком - будку закрили і питати нема з кого. Таке враження ніби 90-ті тут застрягли:sad:
    Трохи поїздила по містах - людям так ніби доступ до інших речей, ніж Львову дали. А нам тільки китайсько-турецьку рагульню. Чи то політика, чи то просто гроші тих, хто в базари вклав, чи то наш смак?
    Я бастую проти всіх ринків, бо вони таки псують місто та людей. А цей притон за Оперним з чебуреками і "по сто"?
    Ех.. а львів"яни... Як кажу деінде, що львів"янка, відразу кажуть, що гарне місто, і питань стільки задають, ніби то інший світ... А пригадуєте історію Галичини та міжусобиці цих земель? Може нам не треба бути ІНШИМИ й ТОМУ гоноровими? Може варто бути більш відкритими до світу? Так ми швидше навчимо шанувати наші традиції, ніж відгороджуючись від інших власною неповторністю...ІМХО.

Останнє редагування: 9 Березень 2010
  19. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

це хто тут в віці???

я не вважаю молодь Львова стильною... їх стиль мені взагалі в дечому дикий а я людина прогресивна і смак в одязі і поєднанні речей і кольорів маю.

я також це дуже зауважила, що Я то щось онтаке прекрасне а всі решта ну не підходять... мене вічно добиває фраза яку я чую - вони не такі як МИ! Так ніби МИ то щось таке прекрасне.

20. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

ще добавлю сильна забобоність,повчати інших...собі не гам і другому не дам і взагалі,моя думка перша після місяця перебування на першій сесії була така:"Львів суворий і люди тут суворі".
    У нас попроще в Мукачеві і на Закарпатті загалом..ну не говориш ти навзаєм,а взаємно ніхто про це тобі не скаже..а тут підкреслять..не кажуть у нас як ти називаєшся і так далі...і сама я до того не можу звикнути