порадьте хорошого ЛОРа

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем rafaelka, 16 Березень 2010.

1. PurpleShoe

PurpleShoe New Member

Відповідь: порадьте хорошого ЛОРа

Сьогодні нарешті знову пішла до лора.
    Сказав вирізати мигдалики. :girl_sad: Я була шокована.
    А я шось зовсім не хочу. І не того, шо я боюся операції, чи навіть наслідків анестезії, а того, шо я не переконана, що видалення мигдаликів зробить моєму організмові краще. Нащось вони ж таки є =).
    Переконала я лікаря все таки виписати мені ще курс всякого лікування. Буду боротися за свої мигдалики =)
    А ще вдалося мені таки записатися на прийом до Адріана Васильовича. Подивимося, що він порадить.
    Маю питання до тих, хто таки мигдалики видалив і до тих, для кого це питання поставало - які за і проти. Поділіться досвідом.

2. Samodumka

Samodumka New Member

Дуже правильна думка - мигдалики нащось нам потрібні. Щоб їх вирізати потрібні покази: посів з мигдаликів і виявлення бета-гемолітичного стрептококу, аналіз крові на ревмопроби (АСЛ-О має бути більшим 250 одиниць) і загальні ускладнення ( болі в суглобах, проблеми з нирками, серцем). І тільки при таких проблемах можна думати про їх вирізання.В іншому випадку в лікаря сверблять руки щось різати. Раджу пошукати лікаря для правильного діагнозу і лікування. Я свої рекомендації по ЛОРу давала трошки скорше.

3. ursula

ursula New Member

я хожу тільки до Онутчака Андріана Васильовича. Він моєму чоловіку операцію робив на носову перегородку і коли ми за кордон їхали (за два дні до виїзду в я простудилась, так що мою ліву гланду не потрібно було щупати її було просто чудово видно на шиї, і лімфо вузли по всій голові позапалювались, дійшовши до чола), до яких лікарів я тільки не зверталась (а одна лікарка на відстані 1,5 метра,не оглянувши мене сказала, що я прийшла не по адресу і направила до стоматолога, а той до стом.-хірурга, і він порадив знайти хорошого лікаря, і тоді я згадала про Онутчака. Короче, я вилікувалась за 5днів от правда вузли довго сходили..

4. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

в мене поставало. вже десь описувала в цій темі свою епопею,але коротко:ходила пару місяців з температурою,лікувала мигдалики,не проходило,лікар запропонував видалити. не погодилася,пішла до Онутчака,ще дооовго лікувала,ходила в той шпиталь три зими(взимку загострення було),АВ теж вже схилявся до видалення,але не дуже хотів,казав: "видалити завжди встигнемо,а от назад я тобі їх не пришию...":).
    потім темп. пройшла,лікар сказав просто час від часу здавати кров на ревмопроби і обстежувати серце,якщо щось не так,то будем видаляти...
    десь два рази я так і зробила(у серці вже встигли статися якісь зміни,але вони не є показом до видалення),а тепер не до того,та й горло,дякувати Богу,заспокоїлося трохи:)
    правда,заради справедливості мушу зауважити,що за моєю порадою до АВ звернувся брат з аналогічною проблемою(правда,там не ясно,з чого температура),то йому призачили звичайно промивання і антибіотики,а коли це не дало результату,запропонував видалити.
    це мене щонайменше дивує,бо,на мій погляд,робиться на "авось": ану ж допоможе!",без впевненості,що температура викликана мигдаликами. по розповідях брата підхід АВ до пацієнтів досить змінився. ну,але то таке,суб"єктивна думка:)
    знову ж таки,завдяки йому(Андр.Васильовичу)зараз не маю потреби до нього звертатися,тому особисто в тих змінах переконатися не можу:) на щастя:)

5. Romanivna

Romanivna New Member

Ходжу до Данілової в поліклініці на Руській. Вона лікар-гомеопат. Дуже задоволена :girl_dance:. Але в неї постійні величезні черги. Якщо приойм починає з 15.00, то на 13.00 вже 10 чоловік може сидіти :girl_impossible:

6. Samodumka

Samodumka New Member

Я рекомендую Чушака Ігоря Мирославовича - старається вникнути в проблему, та й не призначає нічого лишнього. Приймає по понеділках і п'ятницях з 9-ї, а в інші дні після операцій десь після 14 год. Контакний телефон можна знайти на сайті http://shpytal.lviv.ua/index.php?do=static&page=lor після наведення на фото.

7. natusik

natusik Well-Known Member

в прикордонному госпіталі на Рєпіна хороший лор. Видалю в нього свій поліп-поділюсь враженнями.

8. Samodumka

Samodumka New Member

Рекомендую видалити поліп під ендоскопом за допомогою шейвера (або мікродебрідера), а не видирати петлею. І якісніше і менш травматично.

9. Materynka

Materynka Well-Known Member

В мене всі порблеми почалися з серця, звернулася до ревматолога, оскільки була підозра що це від мигдаликів. Здала аналізи АСЛО 240, сказали ревматизму нема, але треба лікувати тонзиліт. Пішла до Бариляка: сказав негайно видаляти. Почала пошуки іншого лікаря, бо цікавили думки кількох спеціалістів. Зараз лікуюся в Гербіша Юрія Остаповича. Взявся лікувати, сказав, якщо піддаватиметься лікуванню, то добре, а як ні, то доведеться видаляти. Дуже задоволена, виписує багато гомеопатичних препаратів. Приймає у військовому госпіталі, начальник клініки.Про Онутчака чула, моя знайома в нього лікувала мигдалики аж один місяць. Дійшли до висновку, що вони не піддаються лікуванню і видалили. Я лікуюся вже роки 3. Час від часу проходжу курси лікування, здаю посіви. Доречі аналізи на Асло в мене довго і нудно трималися на позначці 750 і 500. А тепер 0. Я дуже рекомендую цього лікаря. Вирвати завжди встигнете.

10. Goudyma

Goudyma миється в бані

Ходжу зі своїм хронічним гайморитом і не тільки до Горака Володимира, приймає в поліклініці на Топольній 601каб. Завжди гарно виліковує, дуже задоволена :girl_in_love:

11. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

мені на останніх прийомах теж так здалося)

12. Dolma

Dolma Well-Known Member

хіба у маленьких дітей буває синусит чи гайморит?
    питаю, бо моя мала вже 2-3 тижні гундосить, соплі не течуть. я подумала, чи не гайморит, але мені сказали, що у них ще нерозвинені ці пазухи? лікар виписав краплі від алергії - не помогло (
    малій 3 роки.

Останнє редагування: 17 Травень 2011
  13. natusik

natusik Well-Known Member

подивився доктор мій носик-поліп зараз маленький , видалення не потребує, що і я вже пару місяців відчуваю, бо дихаю нормально. Перед тим 4 і 6 міс тому мала по курсу фліксоназе, порадив взяти десь під кінець травня ще один бо у мене в червні пік алергії на якусь заразу буде.

14. La asiano

La asiano New Member

Хочу відмітити з дописів стосовно Онутчака А.В. - була в нього на прийомі, завершую лікування. Дякуючи йому не втратила повністю голос, і вихряпалась з "повного букету", яким мене нагородило тривале перебування під кондиціонером. Жодних змін в ставленні до пацієнтів не зауважила. Залишаюсь при думці, що Адріан Васильович - найкращий ЛОР (але це моя суб"єктивна думка)!

15. Finya

а скільки ви йому платили? Добровільний внесок (на Ужгородській) - а потім ще йому? За перший прийом, а потім за кожен раз так само, навіть якщо маніпуляціїї робила медсестра (їй оплата окремо)? І для чого він призначав кардіограму, ЕХО серця, ревмопроби, якщо навіть не глянув на них? Підходив він до Вас, щоб Ви "розрахувалися"з персоналом?
    Лікар хороший, а оце все...(

16. La asiano

La asiano New Member

Я оформилась на Ужгородську, хоча приходила лише на процедури і огляд. Не платила жодних пожертв. З медперсоналом розраховуюсь сама, але я завжди їм лишала, і з АВ так само як і колись. Не можу сказати про зміну цін - тарифи лишились в мене минулі. Жодних зауважень не було. І за аналізи, які мені призначили не платила - їх здавала в лікарні. хоча за ЗАК сказали в лаболаторії дати 5 грн. Хоча, не заперечую, що такі речі можуть мати місце і псують загальне враження. Можна ходити в шпиталь - там зрештою все одно платна структура. Просто мені краще відвідати хорошого лікаря, можна наперід визначити всі розцінки, ніж безтолково бігати в поліклініку бо в кінцевому результаті здоров"я дорожче, і я прагну дієвого лікування за свої ж таки гроші, а в поліклініці так само хочуть і за виписку лікарняного, і за те щоб не здавати купу аналізів, на які ніхто не дивиться, але без яких не дадуть лікарняного, і платити за всі розчини.......і відразу валять кінські антибіотики - щоб "навєрняка"! ІМХО!!!

• Подобається Подобається x 1
  17. Finya

Це все так. Просто неприємно, коли платиш за те, що лікар до тебе просто підійшов. А в мене останні рази від нього саме таке враження залишилося. До речі, в шпиталі існує градація - від 30 до 50грн. Перший огляд - АВ сказав 50 (і це логічно). Чому він далі брав по 50, вже незрозуміло - я вище писала про те, що маніпуляції робила сестра. І ще гірше, що лікар просить заплатити))) Це така неповага до себе))

---------- Додано в 20:59 ---------- Попередній допис був написаний в 20:57 ----------

Маю на увазі, я гроші дала йому, а тут ще інтерн щось в горлі пороздивлявся 5 сек)) то - і йому заплатіть)))

18. La asiano

La asiano New Member

Згідна, що такі прохання псують думку про лікаря, на рах шпиталю - робить маніпуляції то медсестра, але їй плотить і купує препарати лікар ( наскільки я розібралась в тій системі). на рах інтернів - то раз АВ показав моє горла якісь там студенці, але їх було валом, і то було на Ужгородській, то вона вважала за честь позаглядати на реальних хворих:haha:, тобто мені то не вартувало ніц.
    З одним повністю з Вами згідна, що на жаль в нас вся медицина платна, і як писала одна дописувачка "як кому повезе".....

19. orki

orki New Member

наскільки розумію ( не медик, але маю двох дітей), то гаймориту у малих дітей не буває, а синусит - буває

20. карапуз

карапуз Well-Known Member

У мого Мартина був етмоідит :girl_sad: . Це був жах, у дитини одне око так запухло, що навіть війок не було видно. На поліклініці нам сказали, що це його або комар вкусив або алергія на порошок або ... :girl_crazy:"я навіть не знаю, що вам сказати " . Правильний діагноз нам поставили в Охмадиті .

Останнє редагування: 25 Травень 2011
    • Безграмотно Безграмотно x 1