Порадьте стоматолога

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Юкола, 26 Травень 2009.

1. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Відповідь: Порадьте стоматолога

Дивне питання.Та як захочите то вколять вам,але стоматолог сам знає коли то потрібно.

2. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Дивне питання.

Та, я просто один раз була в приватного лікаря, і вона була категорично була проти будь-яких обезболень. Тому і питаюся.

3. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Я коли лікувся (не там правда) то відмовлявася від знеболення, якщо нормально робити то воно кілька разів больне і все, потім пломбують зуб, полірують пломбу можеш нормально відчути чи все там гладенько чи треба щось пригладити, чи добрий прикус. А головний плюс — що виходиш з клініки і почуваєш себе здоровою людиною! А коли з знеболеням робили то потім кілька годин як каліка: слина тече, щоку і пів язика не відчуваєш, можна навіть собі погризти зсередини щоку бо вона як щось чуже в роті... неприємні відчуття.. Крім того воно (знеболення) ще й шкідливо (як і будь-які сильні ліки).
    Якщо карієс не глибокий то спробуйте краще потерпіти, якщо не зможете тоді вже хай вам вколять укольчик.

4. olja_zaj

Все залежить від ситуації.Маю такого знайомого,болить його чи не болить,він каже шоб його кололи тай все.
    Я хожу до одного і того ж стоматолога вже років 8,він сам зразу каже роблю укольчик,сам знає коли потрібно.

5. dimalozz

Це не є добре, зараз більшість так роблять бо за укольчик ще можна 20грн взяти, а головне робиш собі спокійно свою справу, клієнт тихо сидить і не ойкає і не морщиться :) і по-барабану як ти потім почуваєшся і як воно взагалі впливає на здоров‘я.
    Колись уколи робили тільки коли наприклад рвали зуби і нічого :) а у елементарних випадках не було такого що "треба".
    Мені було "треба" власне коли наприклад лікували нерв, бо то така штука що на стелю вискочиш, а коли простенький карієс і сучасна (!) бормашина то там того болю мінімум. Моя дружина теж сильно боялася, але спробувала обидва варіанти і переконалася що без укола таки краще.

6. Андріана

Андріана Well-Known Member

Стоматолог, до котрої я ходжу, завжди мене відмовляє від анастезії (її не хвилює, що можна ще грошей взяти за то, хоч і пиватна клініка), а в мене дуже чутливі зуби і навіть сучасна бормашина для мене шось страшне, відразу кажу що без укола в крісло не сяду

7. olja_zaj

Нє,в мене садист:)робить укол,коли дійсно треба,любить без уколів мучити:xaxa:та зрештою я б до такого не пішла,шо зразу укол ліпить,і за укол він в мене може і не взяти,тай йому тих 15 грн.ні туди ні сюди,але то таке, я вже постійний клієнт.

8. talja

talja Member

Страшно стало, бо з стоматологами не дружу, ти залежиш від них і нічого із тим не поробиш!
    Була декілька років у однієї милої зубної докторки, яка мене мило переконувала що робити зубки потрібно без укольчиків, (так би мовити вона повинна бачити і відчувати що відбівається коли нерви тяне) повелася... так вона мила мене чуть не замучила, але зробила свою справу!
    І все б добре та за рік як мене знову зуби почали боліти виявилось що робота її була до нічого, прийшлось всі зуби переробляти...ото радість була :girl_cray: І мені не розходиться у тих пару гривнях тепер, лише б зробили добре і без всяких там середньовічних каторг!

9. olja_zaj

Чого? Я колись страшно боялась стоматологів,коли попала до свого теперішнього,хожу як на свято,раз в рік( про садиста я шуткувала),ніколи б не подумала шо буду ходити нормально без страха.Це все від лікаря залежить.

10. talja

talja Member

Та тому, що розумієш що всі стоматологи люди, які також роблять помилки навіть якщо не хочуть цього! Я також лікувала у свого стоматолога декілька років, була задоволена поки на третьому місяці вагітності не почав боліти зуб, ну і що робити пішла робити. Лікар перестарався перепломбував канали (недопломбують зле - перепломбують тоже! ) Це було просто жахливо, спати від надоїдливої ниючої болі неможливо (до того так не боліло) Два тижні промучилась, до нього приходила просто просила щось зробити, він казав терпіти і чекати само пройде... От і моє свято закінчилось, після того всього вже не могла ходити до нього (хоча до того все задовольняло) прийшлось шукати іншого...

11. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Якщо карієс не глибокий то спробуйте краще потерпіти

Та я і потерпіти готова, а про укольчик про всяк випадок спитала. Тільки порадьте когось з лікарів в р-ні Левандівки!

12. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Гаук Андрій Григорович, вул. Моршинська, 10 (Клініка д.Гаука) Він імплантолог і досвідчений хірург.
    вул. Шептицьких, 18 - Ярослав Ярославович( добрий хірург, але трошки простіший за Гаука)
    Кафедра хірургічної стоматології ЛМУ, вул. Некрасова- професор Гудзь, суперовий хірург, але дуже зайнятий, та й не дишевий...
    Однозначно я б радила до звичайних хірургів (які в основному займаються класичними видаленнями) не звертатись, бо намучать вас і не відомо скільки буде проходити реабілітація... Зробіть панорамний знімок і сходіть на консультацію до кількох.
    Пи.Си. Гауку і Гудзю, якщо вони візьмуться за вас, можите довіритись абсолютно.

---------- Додано в 15:34 ---------- Попередній допис був написаний в 15:16 ----------

Відкрию вам маленьку таємницю про "робити чи не робити укол"... Все звичайно залежить від порогу больової чутливості. Те що одні можуть "потерпіти", для інших нестерпно і справа тут не в терпеливості, а знову ж таки в індивідуальній чутливості організму до подразників. Так от лікарі, які кажуть, що анестезії не потрібно, зазвичай потім схалявлять, тому що коли пацієнт підскакує в кріслі і його болить, лікар не може все як слід вичистити і залишає певну кількість попсутих тканин...а потім такзваний вторинний карієс ( карієс під пломбою) через 2 роки, в кращому випадку, ну і звичайно пломби ці "вилітають".
    Хіба що коли зуби мертві, чи не чутливі, то можна спробувати без обезболення, а в інших випадках знаю, що результатом в майбутноьму ви будете не задоволені. Та й концепція лікаря відіграє роль, бо якщо він знає, що не вичистить зуб без анестезії, то він вам її таки зробить, хібащо у вас будуть вагомі причини не робити її ( вагітність, непериносимість, алергія).
    Писати можна багато... Вирішувати вам :) Я за анестезії!
    Пи.си. Не такі вони шкідливі, якщо у вас немає серцевих і судинних захворювань, в іншому випадку адреналін, що міститься в анестетику, може погіршити ваше самопочуття, на час перебування його в вашій крові. Але є і анестетики без адреналіну, тоді вони виводяться через нирки за пару годин і не є шкідливі, хоча короткотривалі...

13. chudo

chudo New Member

Я хожу до стоматолога Чучман Галини Богданівни. Стомат. кабінет знаходиться навпроти Керамічного заводу (Левандівка). Була 2 рази. Перший раз знімала камінь - взагалі не боляче, просто трохи відчутно, що на зубах щось робиться. Другий раз - пломбувала нижній кутній зуб. Без анастезії. Було більше страшно, ніж боляче. ТОчніше боліло всього секунду-дві і то не дуже сильно:) Вона постійно розмовляє з клієнтом, заговорює зуби)) і це відволікає хоть трошки. Мені сподобалась. Сьогодні йду виривати один проблемний зуб до неї, він криво виріс і взагалі не в тему)), ще й почав темніти. Страшенно боюся:sad:
    А хтось ще ходив до неї лікувати зуби?

14. chudo

chudo New Member

Ітак, вчора ходила виривати зуб. Тепер з абсолютною впевненістю можу сказати, що Чучман Галина Богданівна - найкращий стоматолог! Було зовсім не боляче, все зробила дуже акуратно, щохвилини питалася чи не болить, весь час зі мною розмовляла і заспокоювала мене:) (оскільки я страшний панікер і трусіха:)) Я дуже рада, що потрапила до неї!

15. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Дівчата, хто знає, чи велика різниця в якості між такими матеріалами як фотополімет та цемент ( японський) ?...

16. cleonata

cleonata Well-Known Member

Дівчаточка! Потрібна термінова порада! чоловік зломав пів зуба, пішов до лікарки, вона його видалила, зробивши анастезію, при чому пів обличчя спухло ше в кабінеті, на що лікарка сказала : та ні не спухло...., ві приїхав до дому, говорити вже не може, правою ніздрею вдихнути не може... завтра їде в Київ на важливу зустріч...., що робити? чи це якась бактерія попала і прийняти антибіотик, чи це може бути від анастезії? порадьте будьласка!

17. dimalozz

Не розумію, видалила ту половину яка залишилася замість того щоб наростити його?
    Якби мені таке зробили, я б знайшов телефон чи адресу свого лікаря чи головного лікаря лікарні і підняв би посеред ночі. Якщо довіри немає до нього, то можна навіть до лікарні швидкої допомоги де є черговий стоматолог (старий тел 59-73-14)

18. olja_zaj

Порадьтесь з толковим стоматологом, раніше від обезболення в нього не було такої реакції?

---------- Додано в 10:13 ---------- Попередній допис був написаний в 10:13 ----------

І чому зуб видалили, не можна було наростити?

19. manka

manka Member

Порадьте хорошого стоматолога в районі лікарні швидкої допомоги, бажано з розумними цінами. В липні поставили пломбу, яка через півтора місяця випала (можливо пов"язано з вагітністю).

20. lovefreedom

lovefreedom New Member

Привіт, дівчата. Порадьде, будь ласка хорошого лікаря... в мене проблема з відвідуванням стоматолога. надзвичайний панічний страх. Минулого разу знепритомніла, коли зайшла в кабінет. Повязано це з тим, що рік тому через помилку стоматолога двічі лежала у лікарні. Як згадаю той біль, то аж ноги трусяться. Мені потрібен добрий і терплячий лікар, який поставиться з розумінням. І, дівчатка, я розумію, що ціна і якість ідуть поруч, але бажано не дуже дорогого... Допоможіть, якщо хтось може:girl_flirt: