Порадьте стоматолога

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Юкола, 26 Травень 2009.

1. Рибка

Рибка Well-Known Member

Відповідь: Порадьте стоматолога

Чоловік недавно в Зазаденті за пломбування з анестезією заплатив 270 грн.
    Я за канали (також укол, пломбування, каналів здається 2 було) - 290 грн. Але це не перепломбовування, а здоровий зуб готували під коронку-місток.

Ви зателефонуйте і попросіть швидше, бо часто пацієнти відмовляються, комусь не виходить, захворів... Я от недавно попросила відмінити 2 прийоми (захворіла), але зуб під ліками почав боліти, то прийняли в той же день, що я не змогла приїхати, але вже ввечері, зателефонували, що знайшлося вікно... а на мій час на ранок також прийняли пацієнта.

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Надія. Видать, Самер вже просто не справляється з тим потоком клієнтів.Але я усі зуби робила у Самера- від простого пломбування, до реставрації передніх та депульпації і пломбувань каналів. Ну і протезування-видалення саме собою у нього
    залежить від роботи. У мене проста пломба обходилася від 220 грн з анестезією, до 420 грн за реставрацію ( реставрували майже 1\2 зуба) та нарощування шматочка переднього зуба ( без видалення нервів та пломбування каналів) і до 440 грн -за лікування ліками, депульпацію 3 каналів і їх пломбування у зубі-7-ці ( зуб йшов потім під вкладку і коронку). Малому от тільки ставила пломби на постійні зуби у пані Надії, то обходилося від 120 до 200 ( ну але дітям застосовують трішки інші матеріали. ніж дорослим, навіть на постійні зуби)

п.с. приблизно тиждень тому ціни зросли десь процентів на 10% ( ліквала малому зуби з вересня, то в останні візити мене попередили, що пломба обходиться тепер на 10 - 20 грн більше, бо зросла вартість витратних матеріалів)
    так, можна пробувати. Хоча минулого тижня, для мами вікно не могли знайти три дні ( ситуація була ургентною). А от вже після візиту, на наступний раз змогли знайти вікно через день. Так що тут день на день не схожий. Раджу просто сказати, що у вас гостра біль і маленька дитина ( просто у мене у самої був випадок, коли прийшла у призначений свій час для візиту і в той час прийшла якась дівчинка з новонародженою дитинкою. То мене лікар спитав, чи можу я почекати хвилин 20, щоб він її оглянув ургентно).

3. Олег

Олег New Member

Підкажіть до якого зубного лікаря піти коли зуб почав хитатися

4. Margarett

Margarett Well-Known Member

Взагалі до терапевтичного стоматолога, а той вже при потребі скаже, що далі. Хірургічна стоматологія тут абсолютно може й зайва, парадантолога може бути достатньо. Є певні процедури і уколи, щоб зміцнити десна. Є зубні пасти для підтримки такого стану. Тож спочатку до звичайного стоматолога.

5. сніжна

спочатку- до звичайного стоматолога-терапевта. Він подивиться, чим викликана причина і вже тоді може скерувати до парадонтолога при потребі. Можуть призначити спец. процедури ( зараз є і системи безхірургічного втручання , які укріплюють десневі кишені. Вони недешеві, але інколи є хорошою альтернативою шинуванню)

6. Олег

Олег New Member

А недешеві це скільки ,це сотні гривень чи тисячі і якого ви можете порекомендувати парадонтолога і чи хороший зазадент

7. сніжна

я на рахунок вашої проблеми нічого не можу сказати, бо не знаю причини та і це вам має сказати стоматолог. У Зазаденті як такого окремого парадонтолога немає, але при бажанні можете сходити на консультацію до лікаря Самера, він принаймні скаже, що варто робити далі чи до кого звернутися. Тим більше, що консультації безкоштовні. В " Рікоті" мені колись радили процедуру "Вектор" ( в принципі, її застосовують у багатьох приватних клініках), то загальна вартість курсу там була тоді біля 2500 грн ( точно вже не скажу, бо реально вона мені потім не була потрібна і до неї не вдавалася)

8. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

9. denverod1

denverod1 New Member

підскажіть будь ласка чи зараз у всіх кабінетах є той мікроскоп для ендодонтії, наприклад у зазаденті він є? знаємо що є у симбіотиці але туди не хочемо йти бо ціни там дорогуваті, то вже мабуть рівень ірини федишин.

рікота теж має але тут відгуки 50\50.

10. harnasasha

harnasasha New Member

Я лікуюся в дуже хорошого стоматолога Плєшакової Вікторії Володомирівної. Вона працює в Пароденті на Личаківській. дійсно стоматолог від Бога і завжди ввійде в вашу ситуацію. Не дере як інші стоматологи , а дійсно робить те , що потрібно і за нормальні гроші

11. сніжна

я, чесно кажучи, не знаю. Знаю, що при лікуванні зубів застосовують якусь насадку на апараті, яка передає зображення на комп ютер. Ну і рентген апарат теж є. А от саме щодо наявності мікроскопу- не підкажу
    я не знаю, наскільки у Рікоті його застосовують при стандартних пломбуваннях каналів. БО ні мені, ні малому при таких втручаннях його не застосовували.

12. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

парадьте лікаря, який може "зуби заговорити", я страшний панікер, не раз уже мала прикрі випадки в стоматкабінеті, та і знеболююче не бере, тому якщо хтось знає лікаря, який почекає на мою вимогу 5-10 сек поки я вдихну повітря і заспокоюся протягом процедури і не буде плести яка я велика а стоматолога боюся, ну і щось толкове порадить щодо молочного зуба, який почав відламуватися не за 12тис грн/міс протягом пів року, буду дуже вдячна)

може такі в зазаденті є? так багато добрих відгуків про них)

13. сніжна

Самер. Я не просто боягуз. Я до фобій боюся лікарів. Стоматологів особливо. Якщо ви вище читали, я писала, скільки втручань довелося за 6 місяців цього року мені зробити ( і в більшості у такому стані зубів була винна я сама, бо "боялася" і шукала стонадцять причин відкладати лікування). Так от, я тепер можу сміливо сказати: я не боюся йти до стоматолога не лише за лікуванням, а і за хірургічними втручаннями( правда, не боюся поки тільки до конкретного:girl_in_dreams:)

---------- Додано в 12:01 ---------- Попередній допис був написаний в 11:57 ----------

я не чутлива до анестетиків не лише у стоматології. Але оскільки мала ряд втручань, при яких без них аж ніяк, то тут мені вид анестетика підбирали індивідуально ( і дозу також).
    якщо для дитини, то тоді до Надії Краковецької.

14. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ні, для мене)

до речі, скільки часу мали молочні зуби7 чи бували такі "долгоіграющі" як в мене? що радили стоматологи?

15. Рибка

Рибка Well-Known Member

Мене теж не бере, навіть подвійні дози :)..вже сам лікар дивувався.
    Хожу до Самера і не боюся. І ціни нормальні. Спробуйте.

16. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

зазвичай мені на один зуб давали 3-4 уколи то я пів дня не могла говорити, а все одно все відчувала зубами(

17. Рибка

Рибка Well-Known Member

А я і говорю, і все відчуваю, і ясна, і губи, і язик.. Сказав лікар, від нервових закінчень якось там залежить...як вони йдуть..

18. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

і в зазадент перша консультація безкоштовна чи я щось собі придумала?

19. сніжна

так, багато залежить від того, які зуби лікують: на верхніх анестезія йде краще, на нижніх, особливо 7-8- гірше. На нижні зуби часто застосовують провідникову анестезію ( коли анестетик вводиться в область проходження нерва), на верхні ( за виключенням обширних хірургічних втручань)- інфільтраційну ( обколюються ясна та область надкісниці). Чутливість залежить від нервової конституції людини- холерики менш чутиливі, бо викид адреналіну йде більший, а він блокує сприйняття анестетика. Та багато причин є.
    сучасний стоматолог має в арсеналі кілька видів анестетиків різних виробників. І підбирає вже під пацієнта. Так само із дозою: наприклад, той же Цитокарсин починають колоти з 0,5 од. Далі- доколюють при потребі. І доколювати можна аж до 7 одиниць. Все підбирається індивідуально.

---------- Додано в 12:25 ---------- Попередній допис був написаний в 12:24 ----------

там усі консультації безкоштовні. Оплачуються вже конкретні дії. А за поради і огляд коштів не беруть. Не знаю, як на консультацію, але на лікування зараз записують вже аж на 20-і числа грудня.

20. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Сніжно ВЕЛИКЕ ДЯКУЮ:girl_claping:Від сьогодні маю свого стоматолога якому можу довіряти і не гонити як той пес в пошуках лікаря- який дійсно хоче вирішити проблему, а не заробити на мені. Враження дуже позитивні і приємні, ще потрібна консультація Зіада при моїй проблемі, але на ті речі на які всі стоматологи ахкали ойкали і казали як то дорого і травматично др. Самер лише посміявся і пояснив як все буде насправді. Навіть такій вибагливій боягузці як я сподобалось. Піду ще ще і ще. І це до речі вперше з мене нічого не взяли за консультацію ще й щіточку подарували))))Ціни в порівнянні з "Симбіотикою", "Клінікою Заблоцького" та іншими просто смішні і я кілька разів перепитувала бо не вірила.