Порадьте стоматолога

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Юкола, 26 Травень 2009.

1. я_тут

я_тут Well-Known Member

Відповідь: Порадьте стоматолога

Дівчата.ю якщо хтось має контакти стоматолога Сергія Копитка, напишіть будь ласка в ПП

2. Bamburasyk

Bamburasyk New Member

Порадьте хорошого стоматолога в районі Симоненка, Наукової, В.Великого , бажано з розумними цінами. Наперед вдячна!

3. Gossip

Gossip Member

так змінилось, ставлять системи
    Nobel Biocare(США), Alpha Bio(Ізраїль), Bredent(Німеччина), Leader(Італія) та наші
    U-impl(Україна)

4. Rihanna

Rihanna New Member

Я лікувала в "Усмішці" зуби 2 роки тому у Жанни Володимирівни, хороший спеціаліст. До сьогоднішнього дня все гаразд, тільки на огляд раз у рік навідуюся:girl_tender:

5. Radistka

Radistka Well-Known Member

Мельник Володимир Іванович, початок (?) Кульпарківської, від кільця, там є заправка, потім вуличка направо і там є приватна стоматологія щось на "сім-сім" схоже

6. oops

oops New Member

Fleshka Я не стоматолог, а мама 13 -річної доньки. Моя думка, що передні 4 зубки лікувати не треба - в 6 років виростуть нові. А от 5, 6 і 7 зубки тримаються до 10-11 років. своїй доньці ми їх лікували.Але їй було десь 4-5 років і вона могла свідомо сидіти в кріслі. Правда канали ми не лікували - стоматологи не бралися ( напевно були неправильні), але свою дитину під загальний наркоз напевно не відправила. все написане тільки моя думка.

7. Swalk

Swalk Загублений

Знаю хорошого стоматолога
    Іванців Андрій Олегович, працює на Дністровській у Чорнобильській лікарні, там у нього приватний кабінет. Лікуюсь у нього вже 8 років (чоловік і дитина також у нього лікуються), всім задоволена, окрім того що потрібно десь за тиждень записуватись бо дуже багато клієнтів., та якщо щось термінове то звичайно прийме.

Останнє редагування: 29 Вересень 2011
  8. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Попробую трошки роз"яснити... За такий короткий час можна оприділити, де потрібно ставити пломби, якщо картина явна, скільки каналів потрібно лікувати-приблизно, хіба з ретген-знімком точніше. Ситуація не проста, гігієнічні процедури ситуції не змінять і процесу не зупинять. З загальним наркозом, це радикально, радила б ще в інших лікарів, які профілюються на дитячій стоматології проконсультуватись. Чекати поки заміниться прикус, буде дуже довго і небезпечно для зачатків постійних і для будови зубного ряду (прикусу), якщо більшість раніше терміну повидаляти... Я б радила походити ще, пошукати "свого" лікаря, щоб дитина проникнулась довірою до нього(неї) і помаленько, десь пасту поставили, десь пломбочку і так по-трошки привести до тями, що терміновіше і гостріше.

---------- Додано в 22:57 ---------- Попередній допис був написаний в 22:50 ----------

Центральні постійні різці (спочатку нижні, потім верхні) прорізуються в 6-8 років, потім переміняються бічні різці (9-10 років), до того часу ті чотири зубки "зігниють" повністю і ймовірно постійні проріжуться вже з дифектами емалі.

---------- Додано в 23:05 ---------- Попередній допис був написаний в 22:57 ----------

6 і 7 зубів в молочному прикусі не існує! Є 20 зубів в молочному прикусі і до них в 6 років додаються постійні шістки і багато хто думає, що це ще молочні, бо ніякі не випадали і нехтують лікуванням, а це вже повноційні постійні зуби і їм потрібно приділяти багато уваги, бо шістки-ключ оклюзії.
    Ікла й малі кутні зуби прорізаються ще пізніше (10-14 років), тому потрібно максимально зберегти молочний прикус.
    Але підсумовуючи вище написане, мабуть вдалась би до загального обезболення в останню чергу...

---------- Додано в 23:08 ---------- Попередній допис був написаний в 23:05 ----------

Доречі знаю висококваліфікованих хірургів, які працюють українською системою і мають хороші віддалені результати.

9. Відповідь: Порадьте стоматолога

Дівчата може хто лікувався в Герчук Іванни , приватний кабінет по вул. Любінська? Поділіться враженнями. Дякую.

10. Багіра

Багіра Well-Known Member

може хтось підкаже де можна ренген зуба зробити в районі В.Великого?

11. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

В поліклініці на Симоненка і в Рікоті.Я б робила на Симоненка, хоч черга може бути, але мені якось там акуратніше робили.

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

ой, дякую, Симоненка по ходу найближче і зручніше, ото гадала чи там є..

13. Erika

Erika New Member

тільки там (на Симоненка) є два рентген-кабінети. В одному чи то старий апарат, чи погано роблять. А в іншому( там коштує 20 грн.) роблять добре. Запитайте в реєстратурі, де той хороший апарат, Вам підкажуть.

14. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

Приєднуюся до фан-клубу Котура Ярослава Ярославовича (клініка "СІМ" на Перфецького). Лікую зуби у нього вже 10 років, всі мої рідні- теж (і пломбували, і протези ставили). Дуже задоволені, лікар дуже професійно виконує свою роботу, ніколи нічого зайвого не пропонує, ціну не "накручує".

А мене цікавить таке питання: зі скількох років варто дитину показувати стоматологу? Моїй доці 1 р, 10 міс і бачу, що у неї верхній боковий різець псується (передня поверхня). Дитина непосидюча, навіть не уявляю, як її всадити в стоматологічне крісло...:8: І заодно, може хтось порадить хорошого дитячого спеціаліста в цій галузі?

15. Bellis

Bellis New Member

Хто може щось сказати про "***************"?
    В інтернеті є тільки відгуки про дитячих стоматологів, проте в одному з них написано, що інший лікар сказав, що в дитини вилікувано все, що треба і не треба.
    Послуги їх досить дорогі і чим складніша робота (протезування, депульпація і т.д.), тим, що логічно, дорожче. Людині, яка не знається у стоматології тяжко відрізнити, чи треба було проводити всі ті роботи, що вони вважають за необхідне. Виникає логічне питання, чи не зловживають вони цим заради більшої оплати?

Останнє редагування модератором: 12 Листопад 2011
  16. Skaliaria

Щоб краще орієнтуватись, для себе можете знати:
    -якщо зуб хоч раз дав самовільні болі, особливо нічні-це пульпіт, отже депульпація.
    -якщо 2/3 зуба зруйновано, то ніяка чудо пломба на "штирі" довго не простоїть, отже протезування (вкладкою, коронкою і т.д.)
    Але ви маєте знайти лікаря,якому будете довіряти, бо всі маніпуляції в неті не провірите, а постійно сумніватись чи правильно він робить, чи хоче розкрутити на гроші, це собі гірше!

17. Bellis

Bellis New Member

А якщо до лікування такого не було, а після лікування почалося і тепер кажуть видаляти нерви?

18. Skaliaria

Дуже часто буває, що зуб сильно попсутий, але не дає больових симптомів, бо каріозні маси працюють як термос, захищаючи зуб від терічних подразників, але коли їх вичистити і замінити на твердий матеріал, то по фізичних законах, зуб починає реагувати на холодне, гаряче. Якщо біль виникає від подразника і проходить за пару секунд-це норма, нерв в зубі адаптовується до нових умов і поступово це пройде. Якщо болить пару хвилин-це запалення нерва (пульпіт) і потрібно робити канали. Це означає, що порожнина була заглибока на момент лікування, але на "всякий випадок" нормальні лікаря не депульпують зуб, надіються на здоровий імунітет.
    Опишіть характер болю?

19. Bellis

Bellis New Member

Болить, якщо на зуб щось кусати/жувати. Якщо нічого не робити - не болить.
    Сказали, що може ще трохи почекати, а потім депульпувати, якщо не пройде.
    Хоча, коли його зробили казали, що проблем з ним не буде.
    В принципі, я до роботи стоматологів з тієї клініки ніяких претензій не маю. Все робиться на найвищому рівні, але різниця між вартістю пломбування і ремонтом зуба з депульпацією становить 3500 грн. Якщо це бізнес, то нескладно зробити висновок, що останній варіант для клініки вигідніший. А зробити так, щоб пацієнт прийшов робити депульпацію після пломбування навіть не дуже попсованного зуба - не проблема, в принципі.
    Звинувачувати у недобросовісному відношенні стоматологів без очевидних підстав, я не маю морального права, тому просто хочу поцікавитися чи були в когось такі самі проблеми.

20. Skaliaria

Абсолютно правильно сказали. Тут спрацьовує захисна реакція організму і поступово відбідовується фторинний дентин між пломбою і пульповою камерою, де знаходиться нерв і відповідно прошарок стає товстіший і зменшується навантаження на нерв при мікропрогинанні пломби при накусуванні.

---------- Додано в 20:43 ---------- Попередній допис був написаний в 20:40 ----------

Лікування каналів в цілому світі є значно дорожча процедура ніж проста реставрація зуба. Складність цих робіт не порівнювальна (якщо це робити якісно ;)

---------- Додано в 20:45 ---------- Попередній допис був написаний в 20:43 ----------

Тут вже мусить бути довіра до лікаря, бо цього ви ніколи не провірете і ніхто достовірно вам не скаже, чи був доктор правий в той момент...