Порадьте стоматолога

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Юкола, 26 Травень 2009.

1. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Відповідь: Порадьте стоматолога

Ціни коливаються від 500 у.о. і вище залежно від виробника. Швейцарські найкращі, є українські... Якщо є зіпсутий корінь, який є непридатним до протезування, він видаляється. Імплантолог дивиться чи достатня товщина кістки ( в ділянці верхніх шісток кістки не достатньо), вкручує імплант, зашиває ясна. Пацієнт ходить так 5-6 місяців поки повністю не пройде остеоінтеграція ( приживлення імпланта). Потім знову розріз, вкручування абатмента, який вже виступає з ясен і протягом двох тижднів робиться коронка, яка фіксується на абатмент. По іншому експрес-методом цього не зробиш. Хіба щось тимчасово, якщо дуже турбує естетично.
    А нарахунок відбілювання, то є різні методи. Не всі лікарі про них знають, от і говорять розповсюджений мів про шкідливість для зубів, залякуючи пацієнтів.

2. Gajka

Gajka Well-Known Member

Наростила я сьогодні свій зубчик, але лікарка сказала, що корінь поганенький і треба його для надійності накрити коронкою. В четвер вже матиму зуб, як новий.

3. cream

cream New Member

не знаю, я лікувалась на "Рікоті" у Тараса Волошина, результатом задоволена, але було, здається, дешевше

4. Skaliaria

Що ви маєте на увазі "лікувалася"? Бо це різні речі. В Рікоті на скільки я знаю імплантів не ставлять, хіба щось змінилось...

5. Відповідь: Порадьте стоматолога

підкажіть, будь ласка, хто знає, які зараз ціни на пломбування в клініці доктора Гаука? хоча б приблизно :smile:

6. Skaliaria

Ви маєте на увазі реставрацію зуба чи пломбування каналів? Якщо реставрація, то це залежить від багатьох факторів ( анестезія, лікувальні підкладки, кількість поверхонь, ретракція, матриця і інші допоміжні методи). Приблизно від 200 грн. Але ви можете передзвонити в клініку і дівчатка вам все гарно розкажуть і пояснять.

7. Hochynamore

Hochynamore Важлива кожна мить...

Ой, прейскурант, який мені роздрукували в стоматологічній клініці (де я лікую зуби), виглядає далеко не на 500 доларів. Вирвали зуб, запропонували імплантат... Після перегляду витрат на всю цю процедуру, я була в легкому шоці...І вже другий рік ходжу без зуба (добре, що не передній :)). Прейскурант зберегла. Цитую: "кісткова пластика альвеолярного відростка - 4 800 грн., двоетапова імплантація - 8 300 + 6 800, додаткові послуги та тимчасові коронки, відбитки,... -
    ще 3 000. Разом - ого-го. Причому, "швейцарський" підсумок відрізнявся від "українського" всього на 900 грн. І процедура затягується, як мені пояснили, на 6 місяців мінімум. Чому - Skaliaria гарно описала. Тому, якщо є фінансова можливість, ставте.

8. Just me

Just me Member

Особисто я лікую зуби (і не тільки лікую, а я нарощую і т.п) у Ірини Чихарівської (стоматкабінет майже в кінці Лесі Українки). Просто супер, старається не чіпати зайвого, по можливості відреставрувати і ціни як на Львів дуже і дуже помірні.

9. Skaliaria

Це мабуть в Угрина (клініка "ММ"), Заблоцького чи професора Вовка? Там ціни дуже завищені, в кожній клініці по своїх причинах... Є клініки де працюють тими самими матеріалами і хірурги не гірші, а може і кращі, бо не "несуться" і більше уваги пацієнтам приділяють і ціни, як писала від 500дол. за імплант. Кісткова пластика-це окремо, вона теж коштовна, але потрібна переважно коли відсутні верхні шістки, або зуб який був видалений мав давній періодонтит з великою втратою кістки.

10. Bublyk

Bublyk Member

Skaliaria , бачу Ви напевно стоматолог, тож хочу дещо запитати, якщо можна...
    Недавно запломбувала зуб і після того він став дуже чутливим - реагує практично на все, навіть коли я до нього пальцем доторкаюся, то ніби оскомина по ньому проходить. Паста для чутливих зубів не помагає. До пломбування зуб мене не турбував, тільки дірка була досить велика.
    В чому може бути причина такого?

11. Erika

Erika New Member

Хочу порадити хорошого фахівця з поліклініки на вул.Симоненка- лікую в нього зуби вже 3 роки і дуже задоволена, тут знайдете все- і якісні матеріали, і професіоналізм і уважність лікаря, а як його обожнюють діти! В нього новий кабінет- щойно після ремонту, нове обладнання. Він рятує такі зуби, що хірурги вже би рвали. І відбілювання і професійна гігієна ультразвуком+ содоструйка. Все є. Знайомі мої, котрі вперше до нього прийшли, вже ні за які гроші не проміняють його на іншого лікаря. А ціни мене не перестають дивувати. За таку якість послуг, ціни просто смішні. Кабінет на 3-му поверсі, 30-А, Юрчишак Олег Васильович. Кому цікаво, пишіть в приват, дам номер телефону, треба записуватись, бо без запису можна просидіти під кабінетом дарма, всі пацієнти розписані погодинно. І по цінах зорієнтую.

12. zabawa

zabawa Member

В мене все було так, як описала Skaliaria, коли ставила імпланти. І по ціні (трохи дорожче), і по часу: як почали перший етап в лютому, то кінцевий був у жовтні...А я-то думала: прийду-закрутять і піду красива :girl_bye:...А.... не тут-то було! Зато зараз красота...:yahoo:

13. Victi

Victi Well-Known Member

Хоч не стоматолог, але опишу свій не дуже приємний досвід кількарічної давності. На незнання стоматологічної термінології увагу не звертаємо.
    Після пломбування болів зуб, досить сильно. Спершу тиждень думала, що пройде, бо іноді й справді так буває, зуб нарушили, от і болить. Тай ясна певно після того чутливі стають. Але боліло так нестерпно, що підсіла на знеболюючі. Мій стоматолог вважала що причини для болю немає, і як мене ще тиждень поболить, то можу підійти до неї знову...
    Лікаря поміняла вчасно. Він зробив ренген. Як виявилося досить велику дірку запломбували, а там канали треба було прочистити. На ренгені навколо зуба темний контур був. Як пояснив лікар, то вже і запалення тканин пішло. Тож канали почистили, антибіотик в область зуба прокололи, біль пройшов.
    Добре що вчасно поміняла лікаря.

14. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Хоч вже мабуть і неактуально, але може комусь згодиться інформація.
    Колись мені в "Усмішці" пломбували передній зуб. Лікарка трапилася якась хамовита, кричала, що я перестрашена (я злякалася уколу), сказала, що потрібно видаляти нерв (зуб не болів, дірочка була малесенька, ну але нехай так - колись давно я той зуб вдарила). За рік зуб почорнів, а недавно вирішила я все-таки поставити коронку, зробили рентген - а там корінь погано пломбований, лікарка стала розпломбовувати - а замість пломби якась темна рідина. Це ще щастя, що ніякого запалення не було.

Тепер у мене нова проблема виникла: на верхньому зубі мудрості дірка, сказали, що лікуванню не підлягає. Лікаркою теперішньою я ніби задоволена, але щось рвати зуба у неї боюся, дуже вже вона тендітна :). Підкажіть хорошого хірурга в районі центру, а хто вже проходив таку процедуру, будь-ласка, поділіться враженнями - бо мені тааак страааашно!
    У мене як один з варіантів - на проспекті Шевченка є непоганий хірург (прізвище, здається, Шевчук) - коли я у них лікувалася, у складних випадках до нього відправляли робити анестезію. Такий веселий, оптимістичний дядько, але от як рве зуби - не знаю, та й черги у них страшенні. Я навіть коли приходила на визначену годину, все-одно доводилося довго чекати.

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

там суперський хірург- Ключковський- ідеально не лише зуби видаляє, а й хірургічні стоматоперації проводить.

16. Skaliaria

Сорі, що так пізно відписуюсь, можливо це вже не актуально... Реакція на термічні подразники після пломбування, вважається нормою деякий час, пізніше проходить. Якщо біль виникає і за пару секунд зникає, це нормально, якщо ниє більше хвилини-потрібно лікувати канали (забирати нерви). Якщо є нічні болі, то однозначно пульпіт (запалення нерва). Якщо карієс був заглибокий, його почистили і поставили пломбу, то тут вже справа імунітету, чи станеться пульпіт, чи ні, чи за пару років, ніхто не знає. А ви робили рентген-знімок?

17. Gysochka

Gysochka Member

знаю хорошого лікаря на Замарстинівській там є стоматологічна клініка, а поряд є пирватний кабінет. Дуже акуратна , відповідальна і ціни дуже дуже помірні.

18. Nyny

Nyny New Member

мені подобається клініка "Авторської стоматології" але там трохи дорого

19. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Skaliaria, підкажіть, чи можна за 30 секунд огляду дитячих зубів оприділити що з 20 в 16 треба ставити пломби і в 6 пломбувати канали. Пишу про двохрічну дитину. Після огляду - єдина рекомендація, це термінове лікування під загальним наркозом. Наскільки на вашу думку це виправдано. І чи можливо, якщо це справді так є, при належній гігієні дотягнути до заміни зубів на постійні.
    Пи.Си...Шукаю будь-який інший вихід з нашої проблеми, буду вдячна за будь-які відгуки.

20. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А я можу порадити ДУЖЕ доброго і приємного стоматолога, але в Новояворівську :) Моя коліжанка і сусідка у Львові, працювала до народження синочка у Заблоцького.