Порадьте новачку у в"язанні!

Тема у розділі 'В'язання', створена користувачем La esposa, 26 Січень 2011.

1. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Я вчора півночі шарила по тенетах в пошуку альтернативи тої маріносової, чи як там її, шерсті, бо ціни офігітєльні, і знайшла :)

На відео використовують пряжу для валяння, а вона не дорога :)
    --- дописи об"єднано, 21 Лютий 2016 ---
    @Sweet kitty відкрила ваше посилання, ухти, ціни адекватні, дууууже дяяяякую :girl_claping:
    Але питання, скільки треба гр чи метрів на такого плану кардіган? Бо в мотку 18м/100гр

Останнє редагування: 21 Лютий 2016
    • Подобається Подобається x 2
  2. Ассоль

Ассоль Dreams come true

@Sweet kitty

3. Марта2

Марта2 Well-Known Member

4. Sweet kitty

Sweet kitty Вишивалочка

Мені здається що вона буде таким шнурочком, трохи іншої структури

5. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Тут на відео є як воно виглядає, не то звичайно, але як варіант.
    Я ще чому не дуже хочу тої шерсті, я маю алергію на таке, боюся щоб мене то не провокувало...
    Я б з акрилу грубого взагалі хотіла такий кардіган

6. Sweet kitty

Sweet kitty Вишивалочка

до речі напевно на літо і теплу весну найкращий варіант

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Марта2

Марта2 Well-Known Member

А колір такий хочу, певне таки спробую. два мотки вистачить? в одному в середньому 600-700 гр

8. Yevgesha

Yevgesha She's like cold coffee in the morning

Я вже в'язала зі Спагетті, але не радила б брати для кардигану.. бо ця пряжа надто груба, і підійде лише для в'язання літніх сумочок, клатчів, домашніх килимків чи підставок для гарячого, пуфів. Існує багато й різноманітних ідей, а от одяг буде не дуже кльово виглядати, не така вона й еластична :sad:

Ось тут можна подивитись як виглядає снуд з такої нитки -

Хоча якщо Вам подобається, то спробуйте, ніколи не пізно розпустити і почати щось зовсім інше, шкодувати витраченого часу теж не варто, адже це все набуття навиків та досвіду, принаймні я зажди так до цього відношусь! :)

Якщо надумаєте в'язати зі спагетті, то беріть великий гачок чи спиці, бо маленьким будете довго мучатись :)

Бажаю терпіння та натхнення! :)

• Подобається Подобається x 1
  9. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Снуд дуже круто виглядає,, єдине б я взяла ще грубші спиці до кардігана, ніж ті, що взяла дівчина до снуду, хочеться більш об'ємнішої в'язки

Надіслано від мого SM-T110, використовуючи Tapatalk

10. Yevgesha

Тоді бажаю Вам успіхів і нехай петельки будуть рівненькими! :)
    Було б цікаво побачити фотозвіт! :)
    А мені ще ось такий килимок дуже сподобався В'яжемо коврик з товстої пряжі - відео на KnittingBlog.com.ua, плюс в'яжеться дуже просто - руками, але з пряжі для валяння, яка теж досить дорого коштує..:)

Думаю собі такий килимок для вітальні зробити, але з крупної вірьовки, подібної до морської..:),

Взагалі дуже багато ідей є.. але якби часу побільше було! :)

11. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Дуже дякую, і вам багато натхнення і часу на їх втілення. Фотозвіт буде, як таки наважуся почати цей процес. Зараз почала інший кардіган, але гачком, це, так би мовити, новий рівень для мене, перейшла з дитячих виробів, на вироби для дорослих :)

12. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Такс, шото покинув мене мій в"язальний інсперейшин. Поки чекаю нитки до свого жакета, то я в могла щось ще встигнути закінчити, а музи нема, щось навіть з вибраного нічого не подобається:girl_in_dreams:

13. ylicha

ylicha Well-Known Member

В мене також таке буває, просто треба трохи відпочити 1-2дні, а тоді з новими силами можна догнати і перегнати те що можна було зробити за ці 1-2 дні. В мене при натхненні і сон пропадає, враховуючи що стаю на роботу 5.30

14. Yevgesha

І в мене таке трапляється. Спробуйте переключити увагу на щось інше, подивіться якісь нові візерунки чи спробуйте їх, мені часом то допомагає. Або ж взагалі іншому чомусь приділіть час. У мене часто в такі моменти прокидається книжковий голод. Беру горнятко трав'яного чаю, вдягаю теплий і об'ємний светрик і трохи читаю.
    Хотілося б поцікавитись, де спагетті замовляли, якщо то не є секрет? Хочу порівняти ціни і може щось прикупити найближчим часом. Бо як лише дивлюсь на новеньку пряжу то рученьки сверблять, щоб спустити кругленьку суму.
    А Ви маєте синдром хом'ячка?

15. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Ні, не секрет, але я не замовила, подумала, що дуже важкий вийде светер((( Шерсть об!ємна і легка, а спагетті будуть важкі для такого виробу
    --- дописи об"єднано, 28 Лютий 2016 ---
    ага, вчора пробувала набирати петлі, то навіть спиці в руках не трималися:girl_in_dreams: Короче, треба відпочити)))

16. Halldora

Halldora Member

Порадьте будь ласка, у виборі пряжі на покривало. Хочу згачкувати 2 штуки, на ліжко і на диван. Яку пряжу краще взяти? Чи підійде та пряжа в бабінах з трикотажу?

17. Yevgesha

Вона підійде, але буде дуже довго в'язатись і як на мене такі коцики вийдуть досить коштовними. Бо пряжа не з дешевих.
    Я можу порадити Інтернет-магазин де можна придбати хорошу пряжу для пледів. До складу такої пряжі входить 50% вовни та 50% акрилу. Полотно виходить досить теплим хоч і пряжа дещо колиться.
    Ось можете глянути відео огляд

18. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

як мені розрахувати пряжу і кількість петель під свій розмір? Є якийсь алгоритм? Бо знайшла схему для розміру 38/40, а мені тре 36 розмір. Не знаю як то зробити.

19. Yevgesha

Я завжди роблю таким чином, беру мірну стрічку і знімаю мірки: обхват грудей, довжина рукава, довжина спинки від горловини, обхват бедер. Всі потрібні розміри для адаптування схеми.
    Потім беру пряжу з якої збираюсь в'язати і пров'язую клаптик 10см/10см. Далі вимірюю скільки петель виходить у 1 см і роблю розрахунки зважаючи на свої розміри.
    Таким чином Вам буде легше визначити скільки петель набирати. :)
    Сподіваюсь то Вам стане у пригоді! :)

• Подобається Подобається x 4
    • Креативно Креативно x 1
  20. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

дівчата, порадьте. хочу в*язати шапку+снуд. обрала схему, заявлені спиці 5-5.5, в мене є 4.5. то дуже велика різниця і треба топати за новими чи підійдуть? якщо в*язати меншими спицями, тоді треба коригувати кількість петель? чи простіше таки нові спиці згідно схемки?:)