Порадьте лікаря гінеколога

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем SovaBa, 12 Червень 2009.

1. Відповідь: Порадьте лікаря гінеколога

Цитологію точно ні. Кольпоскопію - не знаю. Щось там собі шпортала..

Вибачте, але я реально в тому ділі повний "нуль"... Чо буду брехати?

То, що аналізів ніяких не брала - це 100%. Діагноз поставила одразу ж після огляду. В карточці (щойно перевіряла) - в`ялотекучий ендометрит.
    Радила припікати там якимось лікарством, воно в ампулах і коштує близько 100 грн (це медсестра має робити)

Ну але й це не головне. Мене просто вразив такий страшной "вирок" - передраковий стан. Ну бачить же ж, що перед нею - "нєрвне существо"... Хоч би акуратніше якось :)
    -----
    Прочитала в неті про той ендометрит - трохи страшнувато стало.
    Піду, певно, ще до якоїсь лікарки на огляд..
    -----
    О, зайшла про те, як робиться кольпоскопія - такого теж мені не робила..

Останнє редагування: 16 Листопад 2010
  2. odree

odree Well-Known Member

Відповідь: Порадьте лікаря гінеколога

круто
    щось мені здається, що даний діагноз написано, щоб картина була яскравіша і вас більше залякати
    ще один доказ того, що хоче на вас просто підзаробити грошенят
    і бажано в іншій лікарні. перечитайте тему, можливо щось для себе знайдете

3. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Я до неї один раз ходила. І подругу з собою взяла. А та потім свою маму до неї направила. В результаті - в мене все ок, правда "виписала" контрацептивні таблетки методом тику - виклала кілька рекламних проспектів і запропонувала мені самій вибрати. Подругу лікувала від запалення яйника (процедури в неї кабінеті, звісно за гроші). Потім почитали про симптоми запалення і з*явилась підозра, що процедури були з серії "на всякий випадок - як не поможе, то і не нашкодить".
    Про її маму можна довго писати, але якщо коротко - побачила в тої ракову пухлину. Добре, що все завершилось добре. Але поки поставили правильний діагноз, жінка втратила багато нервових клітин.

4. Bluemchen

Bluemchen Well-Known Member

якщо хтось має контакти Челака Володимира Івановича , скиньте будь ласка в ПП. І ще, якщо можна, вартість консультації. Дякую

5. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Незабудка , Ви ж живете на Левандівці ? Так підіть в дорослу поліклініку , там є як мінімум один гінеколог-онколог в жіночій консультації .

6. Seppy

Seppy Active Member

7 років тому, коли моя постійна лікарка була у відпустці, я за порадою коліжанки попала до Кущ на звичайний огляд. Вона мені наговорила, що бачить ерозію, ендометріоз, молочницю і ще щось, вже не пам’ятаю, але це все можна легко вилікувати, придбавши у неї ж ліки і пройшовши певні процедури.
    А тиждень потому, через сильні болі внизу живота поставила діагноз "позаматкова вагітність або приступ апендиксу". :girl_mad: Додому радила не їхати, а відразу госпіталізуватись. Тільки подзвонити чоловікові, щоб привіз речі і гроші бо "тут перебування платне, а ще операція..." Якби не чоловік, то би порізали чи з одним чи з другим діагнозом. А він сказав, щоб я їхала додому, а там будемо думати. Поїхали до іншого лікаря і на УЗД, і ніякої позаматкової чи приступа апендиксу не виявилося, просто пісочок в нирках зарухався... І, до речі, зі всіх інших вищеперечислених хвороб у мене була лише молочниця.

7. Feda

Feda New Member

в ЖК на Левандівці я бувала у Кирильченко Наталі Володимирівни.
    Вона може і досвідчена, але якась нелюдяна :girl_nea:( це моя особиста думка).
    Булда Оксана Володимирівна з Венери(на Сихові) мені набагато більше подобається, як лікар :girl_yes:

8. sergeevna

sergeevna New Member

Прийшла сюди, аби знайти хорошого лікаря, перечитала і маю в голові повний кавардак. Насамперед, напишу про наболіле - з останніх постів зрозуміло, що не я одна стикнулась із нашою медициною у всій її "красі". :girl_crazy:
    Треба сказати, що я завжди ставилась до відвідин лікарів-гінекологів "несознательно": єдиний огляд на кріслі - коли була незаймана, тому оглядали поверхнево, при проходженні різних медоглядів казала, що скарг немає, "свого" лікаря ніколи не мала. Такий от антиприклад! :girl_sad:

Отож, проходила я нещодавно черговий медогляд на роботі, на Огієнка 1. Попала я до Кущ Ірини Петрівни, яка подивилась мене на кріслі і одразу ж сказала - "ерозія шийки матки". Воно вже трохи страшно звучить, але далі - гірше! Почула я від неї, що таке лікується 2-ма способами: хірургічно та медикаментозно, але хірургія для тих, хто ще не народжував не показана. Я починаю зеленішати, як стіни в них у коридорі. Каже мені лікар, що є препарат, який "прижигає" цю ерозію і все. Виповзаю я з кабінету з купою запитань і починаю шерстити простори інтернету на тему: що воно таке "ерозія шийки матки" і чи мені вже замовляти собі білі тапки. По результатах вичитаного роблю для себе висновок, що треба йти до ще одного лікаря.

Наступним лікарем була Гуцал Людмила Семенівна з Центру здоров*я жінки. Подивилась, взяла мазок, коли результати були готові, підтвердила діагноз "ерозія шийки матки". Направила мене здати додаткові аналізи, як я зрозуміла - для виявлення причини ерозії. Коли були готові результи, я знову прийшла на прийом, лікар виписала мені той самий медикамент для "прижигання" + препарат для лікування герпесу (в аналізі була дуже мала кількість антитіл до вірусу герпесу, я так зрозуміла, що мій організм поки не боровся з цією хворобою, тому й антитіл не виробив).

А тепер я сижу мучусь різними запитаннями.
    Чи справді є настільки досвідчені лікарі, щоб без результатів аналізів поставити діагноз? Навіщо одразу лякати пацієнток хірургією? Чи справді "прижигати" - найкращій спосіб для тих, хто ще не народжував? Чому як варіант не пропонують кріозаморозку? Чому лікар тобі не розказує що таке та ерозія? Чому не пояснює які причини могли викликати, які наслідки можуть бути? Чому вийшовши від лікаря я через деякий час усвідомлюю, що у мене є запитання, які я не поставила, а сам лікар не озвучив? Чому мені виписують ліки без пояснень навіщо їх приймати?

Я розумію, що для них це все конвеєр, що вони бачили купу пацієнтів, що їм всі задають схожі птання... Але, ... тут були не зовсім цензурні вирази ... , чому я оплачую консультацію лікаря (гроші в касу + кроші в кишеню) і не маю до себе нормального ставлення! :girl_mad:

У цій темі бачила хороші відгуки і про пані Кущ, і про пані Гуцал, і про купу інших лікарів. Але мені чомусь здається, що багато хто з наших "врачевателей" таки ставиться до пацієнтів як робочий на конвеєрі до якихось "заготовок". А хочеться знайти живого лікаря, з яким можна буде поговорити про свої маленькі, можливо навіть смішні проблемки. Наприклад, про ті самі згадані десь вище стрінги, або тампони - це справді шкодить, чи просто застаріла байка совкової медицини :shutup:

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це буде трішки оффтоп, але що ви розумієте під словом "прижигати"?
    Ерозію лікують, крім традиційних способів обліпих і т.п. тампонів ще 3 методами: припалюванням "Солковагіном" та припалюванням азотом ( це і є кріодеструкція). "Електроприпалювання" зараз вже багато років практично не використовується. Якщо обирати між "Солковагіном" та кріо- це вирішує лікар, бо для тих, хто не народжував не рекомендується узагалі ніякий метод ( хоча це питання вирішується індивідуально від характеру ерозії). Якщо лікування все-таки потрібно, то "Солковагін" вважається більш щадящим, але його застосування можливе лише при необтяжених ерозіях ( що знов-таки вирішується у кожному конкретному випадку окремо)

10. sergeevna

sergeevna New Member

Після вичитаного у темі вагаюся - піти в Інтерсоно на 3-тю консультацію чи повернутись у Центр здоров*я жінки, щоб зробити оте хімічне припалювання... :confused: Бо з того, що пишуть - на Русових лікарі славетні, але дуууууужжже зайняті, на Топольній - те саме, а у інших лікарнях все від фарту залежить. Коли до лікаря з роботи відпрошуватись доводиться "з напрягами", то треба на конкретну годину домовлятитсь, прийти вчасно, заплатити нормально і нікого по коридорах за руки не виловлювати - але то моя думка :girl_cool:

11. Orman

Orman Модератор-бомба

а ви лікарю ці питання ставили?
    Я часом забуваю щось запитати, то передзвонюю, а перед прийомом записую все що маю спитати.

А лікарі в нас взагалі не мають звички пояснювати що від чого і для чого, але я питаю, за моєї пам"яті жоден не відмовився від відповіді.

І нвскільки я розумію, ерозію можна виявити на огляді на кріслі. Аналізи хіба щось уточнюють.

І всім раджу довідатися як має проходити стандартний прийом в гінеколога. В неті є - ліньки виставляти. Це один з критеріїв відбору лікарів (для мене), як він і половини не робить, то вже ясно що тут щось не те.

12. sergeevna

sergeevna New Member

Лікарю може б і поставила питання, але часу для усвідомлення багато не було - отак бабахнуть по голові діагнозом, ліки зразу ж випишуть і всьо "свободны, женшина!"
    А питання потім з*являються - з усвідомленням та переварюванням тої інформації, що лікар вважав за потрібне та/або мав час надати.
    Тепер вже вчена на власних помилках - точно зошит треба вести, як тут вище хтось писав, бо в нервах забувається все важливе, що треба спитатись.

13. odree

odree Well-Known Member

є ще один метод - роблять надтонкий зріз ерозії, іншими словами - вирізають. і неродячим можна
    Методи лікування ерозії шийки матки

14. сніжна

я ним лікувала ерозію, правда, яка виникла уже після пологів. За дві абсолютно безболісні та прості процедури все минулося, рубців та слідів не залишилося.

15. Solomi

Solomi New Member

перечитала Ваші дописи, десь 5 сторінок, ну і хочу теж додати, але по черзі:

Оскільки колись мала відношення до львівської залізниці, то і про гінекологів трохи чула також.
    Отже: з чуйних , досвідчених , ( і не жадібних) знаю Кулик та Рябініну, а Гуцал добре лікує тих, кого приведуть знайомі.

Я ж сама лікуюсь на Виговського в ЖК в Попович Наталії Богданівни,
    крім всіх слів подяки і гарних результатів, можу додати що до неї навіть завідуюча лікарні водить знайомих, та й черги до неї по 3 години можна чекати.( Ще вона має окремі години в гінекологічному центрі на вул. Зигзаг)

Тепер трохи про лікування ерозії.
    не треба боятися лікуватись її ,бо буде гірше, АЛЕ якщо вже дійшло до прижигання, то можна робити тільки після результатів аналізів, бо ерозія ще буває від великої кількості лейкоцитів, тоді не прижигають , а ставлять свічки бетадину , і п"ють таблетки.
    А якщо вже дійшло до прижигання, то солковагін файний препарат, нічо не болить, швидко і якісно.

16. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

Дівчата, поділіться, хто має, контактним телефоном приватного кабінету Третякової на Симоненка. І взагалі, які маєте відгуки щодо її компетенції (бо, те, що вона дуже мила і приємна особа- я вже зрозуміла, а от щодо професійних якостей- мало інформації знайшла...)

17. Solomi

Solomi New Member

подзвоніть в реєстратуру самої поліклініки, там все знають
    і до неї , і до Габріеля

18. Natalya

Natalya Well-Known Member

А де купували Солковагін?

19. miramichka

miramichka New Member

Не можу погодитись. Свого часу звернулась до неї зі своїми проблемами, вона ніяк не могла поставити діагноз. Тоді сказала: "Ви якась дивна жінка, я нічого не розумію!" Після того я звернулась до гінеколога того ж відділення, Чукліної Н.С., кобіта зразу все розклала по поличках, розібралась, пролікувала гомеопатією, і все супер! тьфу-тьфу-тьфу. Тому рекомендую Чукліну, кому зручно на Майорівці!

20. сніжна

це було давно- тому не актуально. Просто обдзвонила усі довідкові аптек і він виявився у "Едельвейсі" на Кульпарківській