Поради в'язальницям

Тема у розділі 'В'язання', створена користувачем Morada, 7 Жовтень 2009.

1. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Відповідь: Поради в'язальницям

Ура!!!!!!! рукавчики я подужала, лишилося лише горловинку дов"язати:)
    Дівчатка, поясніть,як то в"язати:
    для воротника по горловине набрать петли (це я розумію), выполнив на правой стороне на линии реглана нахлест 4 петли.
    Як той нахлест робити?
    І ще там мають бути петельки для гудзиків.
    Пояснення таке: провязать на растоянии 3 петель от края накид, 2 петли вместе.
    Як накид в"язати?

І вже знаю, що наступне таке хочу[​IMG]
    Але пояснення нема, тому уявлення не маю, як там горловинку та пройми рукавчиків в"язати:girl_cray:

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

це значить що от почали набирати пітлі для горловини, набрали аж до того місця звідки почали а потім ще трішки набрали дальше ( 4 петлі)
    воно вот так має виглядати:
    [​IMG] [​IMG]

Планочку для гудзиків я вязала пополам ізнаночними і лицевими, . Ця планочка вона ж пополам загинається, так от мені хотілось щоб як в защіпнутому вигляді так і в розщіпнутому планочка була повністю лицевими петлями з лиця. Тому я до перегину... вот полотно їде - ізнанку вязала ізнаночними, лицеву сторону лицевими, а після перегину - ізнаночну сторону лицевими, лицеву ізнаночними ( бо після перегину воно вигялає так само як і до перегину.)
    [​IMG] [​IMG]
    Самі петельки - провязали за 3 петлі від краю 2 петлі разом і накид, накид це якби намотали один раз нитку на на спицю. Потім як зворотньо будете вьязати то провяжете той накид як звичайну петлю і вийде ніби дира посеред вьязки. Я робила отак:
    [​IMG] [​IMG]

Сподіваюсь я всі фотки вставила як треба я мені ніхто карточку штрафну не вліпить.

3. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

І це знову я:)

дівчатка, я собі таке придумала в"язати все чорне, а деякі лицеві петельки голубеньким.
    Щоб вийшло чорне в поодинокі голубі "пташки".
    навчіть секрету чи то так неможливо?

4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Можливо... але як на мене, маханіни там..... :girl_crazy:
    Простіше звьязати все чорне, а потім оті "пташки"-поодинокі петельки вишити голубеньким ( ну я б так робила)

5. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

"А ларчик просто открывался":)
    і що б то я без ваших порад робила

6. Bride

Bride Well-Known Member

Звязала для своєї колишньої шефині отакий светрик ( а до нього ще штани манюні, але вони ще не готові) В неї скоро народиться дівчинка, щоб їй було тепленько :girl_curtsey:
    Не знаю тільки який сюди комірець придумати.
    Може хтось підкаже ідейки? буду дуууууууууууже вдячна.

п.с: і може хтось має схемку як вязати шапочку, типу чепчика спицями або гачком?:girl_in_dreams:

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

8. Bride

Bride Well-Known Member

Ті майстеркласи що на осинці просто супер! дякую! і як це я не здогадалася туди подивитися...

а на рахунок моєї роботи ніц не скажете? критика приймається

9. sofcja

sofcja Member

незнаю чи мені сюди, але отут:
    http://7darov.livejournal.com/86890.html
    є файні ідеї на оригінальний подарунок - вязане горнятко.
    і взагалі блог цікавий, рукодільничкам - те що тре для натхнення!:girl_in_love:

10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

На рахунок роботи....враховуючи що в маленьких в діток шиї як би немає, ну є вона, але коротка і її по суті і не видно, то щось таке з комірцем, тим більше вьязаним я б не радила. Можна просто надвьязати "а-ля горловина" з рядів 5-6 резиночкою 1*1 і на тому зупинитись. Щоб светрик горловиною до шийки доходив але по самій шиї не йшов і не мав потовщень типу комірця. А можна не звичайною резиночкою а типу ангійською резинкою, чи як вона називається - коли з обох сторін вона виглядає як лицеві петлі а в середині виходить пустота, там можна протягнути шнурочок з кисточками/бумбончиками, і буде такий собі комірець на завязочку.

11. Bride

Bride Well-Known Member

я хотіла якийсь такий "отложний" кругленький, милий...гачком мабуть
    а тепер вже і сама не знаю.

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ну раз хотіли.....якщо комірець буде невеликий, не грубий, а ниточка не кусюча і не груба, можна спробувати ;)

13. Bride

Bride Well-Known Member

Ниточка Alize кашміра, то не загруба? ніби не колюча!

14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Судячи з того що в 100 гр пряжи - 300 м довжини, то ниточка не є груба. Знаю що вона не колюча, сама щупала якось. А якими спицями вьяжете? бо виробник заявляє що для вьязання треба
    Спробуйте, але може якийсь тоненький комірчик, не грубий.....
    П.С. якщо щось, розпустити завжди можна ;)

15. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Ой, дівчата, я втратила спокійний сон, відтоді, як побачила оцю шапочку
    [​IMG] Ніхто не хоче на спільний процес?

16. Bride

Bride Well-Known Member

Я б залюбки, але не вмію косами вязати. Навчите?)

17. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Насправді косами вяжеться дуже легко. (головне схемку мати:girl_crazy:). Якщо це коса з 6 петель, тоді 3 петлі знімаєте на додаткову шпицю, тримати її перед/або за вязанням (залежить від малюнка), вяжете наступні 3 петлі, а потім петлі з додаткової шпиці. Якщо не зрозуміло, можу сфоткати.

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Так вьяжеться жгут, коли дві полоси перехрещується ;)
    А коса, вона ж з трьох частин вьяжеться..... але принцип такий самий, додаткова спиця + перехрещення

19. Mashencija

Mashencija New Member

Всім привіт:girl_curtsey:...хто мені порадить з чого варто почати,щоб навчитись гачкувати?....може є якісь сайти для початківців?...де брати схеми?

20. skarlet

skarlet Well-Known Member

Я вчилася з якоїсь дитячої радянської книжечки, але то було ще в 3- му класі... В кожній книзі є зразки, як в'язати основні узори. Починати варто з серветок. Думаю, на кожному сайті по в'язанню щось знайдете для початківців.