Відповідь: Де купити? (Нитки/Пряжа) Беру турецьку з вмістом шерсті до 80 %, щоб не сильно кусалося і нитка була міцна, бо при в"язці крючком троха більше натягується, як спицями.
Відповідь: Де купити? (Нитки/Пряжа) Я рекомендую дитячий акрил. Або акрил з половиною шерсті (такий брала від алізе чи то ярнарт). Ці нитки не будуть кудлатитись сильно, теплі і м"які.
Відповідь: Де купити? (Нитки/Пряжа) Дякую)))) записала, піду мацати і вибирати... надіюсь до нового двітисячі еее... двадцятого року прозвітуюсь а ще скажіть будь ласочка, комбінувати різні нитки в одному виробі можна?
Відповідь: Де купити? (Нитки/Пряжа) Та можна, лиш на товщину і склад дивіться, щоб після прання нормально виглядало.
Відповідь: Де купити? (Нитки/Пряжа) Можна, але бажано комбінувати нитки зі схожим складом, щоб після прання виріб не втратив форму. Адже різна за складом пряжа потребує і різного догляду.
Відповідь: Де купити? (Нитки/Пряжа) я більше не куплю цієї нитки. мала Алізе кашміра. для мене мука в"язати цією ниткою - нитка розкручується, поки зроблю петлю, в руках скрипить, як дешевий нейлон, для мене занадто тягуча, ну і малюнок "плоский". комбінувала в шапці з іншою шерстяною ниткою, то різниця була колосальна.
Відповідь: Де купити? (Нитки/Пряжа) Точно. В"язала меншому кофточку полосату, комбінувала Алізе Кашміру та ЯрнАрт Меріно де Люкс. Кашміра після третього прання сіла, зробилась жорстка (прання ручне в ледь теплій воді, все як має бути). А Меріно де Люкс - як нова. Різниця і справді колосальна. Часто комбіную нитки, бо є купа залишків. Але якщо це щось простіше. Якщо він не мусить бути дуже теплий (з вмістом шерсті), то можна ЯрнАрт Джинс, бавовна-акрил. Дуже гарно лягає нитка. І є чи не в кожному магазині.
Відповідь: Де купити? (Нитки/Пряжа) ОМГ, я ще не прала шапки, чоловік і так носить) я вже починаю боятися(
Відповідь: Поради в'язальницям підкажіть, хто в тому розуміється. Маю моточок ниток "детский каприз" (тм Пехорка), 50г, 225м. Чи вистарчить цього, щоб зв'язати дитячі гетри (прблизно 30см довжиною і 8см шириною)? Чи малувато буде?
Відповідь: Поради в'язальницям Це якось дуже мало для обхвату ніжки.. Якщо не туго вязати, мало би вистачити. Часто буває така дилема (гетри, рукавички, рукава). Роблю так - переважую моточок. Можна зразу половину відмотати, можна в"язати і важити залишок (25 г). Тоді або вистачить, ну або вийдуть трохи коротші, ніж планувалось. Але по крайній мірі одинакові по довжині.
Відповідь: Поради в'язальницям мається на увазі, що 8см виходить якщо складено, тобто повністю обхват ноги буде 16см (шось не можу по-людськи пояснити... ).
Відповідь: Поради в'язальницям А, ну зовсім інша справа . На таку довжину 30 см навряд чи вистачить. Колись часто в"язала гетри, то дитячі довжиною см 25 йшло приблизно 70 г, на дорослі - всі 100г.
Відповідь: Поради в'язальницям Дівчата маю питання. Мене цікавить светрик з пришивними рукавами. Як ви його в"яжете? Мене цікавлять рукава, пройми для рукавів. Коли є опис в журналі ще півбіди, можна якось пристосуватись, але не ж не завжди знайдеш такі нитки як вказані, чи розмір не підходить. Часто знаходжу гарний узор і в голові вимальовується картинка якогось светрика. Але боюсь не розрахувати правильно рукава, тому не берусь в"язати. Знайшла в себе книжку по в"язанню. Там дуже гарно описано розрахунок всіх пройм і рукавів, але там треба знімати мірки, будувати викрійку, а по викрійці розраховувати в'язаний виріб. Чи хтось користувався таким методом? Хто чим користується? Може є якісь секрети?
Відповідь: Поради в'язальницям Колись таким бавилась зараз все на око, головне записувати, щоб було симетрично. А я прийшла пожалітись...Звязала вже спинку і дві передні половинки для кардигана з тонких доволі ниток, зшила плечові шви.....і....він мені розподобався
Відповідь: Поради в'язальницям що саме записувати? Ну ще закриття петель пройм для рукавів я роумію. От мені не доходить як правильно розрахувати рукав? Оту дугу зверху (не знаю як правильно називається) відносно пройми
Відповідь: Поради в'язальницям Holly, візьміть старий светр, який добре на вас сидить і якого не шкода, розпоріть і будете мати готову викрійку рукава.
Відповідь: Поради в'язальницям Я на око завжди в"яжу. Спочатку закриваю 5-7 петель, стільки ж, як і на переді-спинці. Потім ще 2-3 рази по 2-3 петлі. Потім прикладаю рукав до пройми приблизно так, щоб він з светриком утворював кут більше 45 градусів. І так вже бачу, скільки петель треба закривати...доки вязати... Мені так простіше, ніж викройки малювати і рахувати. А чим саме? Фасоном чи кольором? Може, ще можна щось змінити? Шкода ж, звичайно, щоб лежав...така робота...
Відповідь: Поради в'язальницям я про це думала, але собі то ще так. А от дітям, наприклад, чи комусь на подарунок, не будеш же кожного разу дерти якийсь светр
Відповідь: Поради в'язальницям Рукава я завжди два разом вяжу, бо потім забувається де добавила, скільки закрила, та й по довжині однаково буде.