Поради в'язальницям

Тема у розділі 'В'язання', створена користувачем Morada, 7 Жовтень 2009.

1. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Відповідь: Поради в'язальницям

Собі б в"язала певно рожеву або жовту - такі кольори справді будуть не
    Але от не знаю чи приймаєте до розрахунку такі не надто розумні поради :connie_pull-pigtail

Приїждав вчора молодший брат чоловіка, хотів його шарф забрати, той, що я в"язала, типу він і так в шафі лежить без діла (Чоловік каже, що йому зажарко поки в ньому буде) :lol::lol:, але свекруха їх розсудила, сказала, що купить мені нитки, то я ще один зв"яжу, я ж зараз все рівно нічого не роблю (воно просто не в курсі, що я їй на ДН сорочку вишиваю). От тепер буду як Holly щоденну норму перевиконувати :ed4d70def841dc74b57

2. Маруся Іванова

Маруся Іванова сонечко сяє...

зара такий колір є - яскраво фіолетовий, або оранжево-червоний з жовтою люрексовою ниткою. Мені б здається підійшло

3. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

До сірого буде пасувати голубий, рожевий, фіолетовий, але не яскраві кольори.

4. Яруська

Яруська Well-Known Member

То ще залежить до чого носити збираєтесь...А взагалі погоджуюсь з Людмилою. Я недавно собі вязала з двох відтінків сірого і чорного, ще є сіро-лілово-фіолетова, а як спортивний варіант гарно виглядає сіра з червоним.

5. Chereshka

Chereshka New Member

Я початківець, зв'язала снуд- шарф. Маю питання: 1. зшивати його до прання чи після??
    2. в якій воді прати одразу після в'язки?

6. taramay

taramay Well-Known Member

Зшийте, сховайте всі кінці і тоді прати. Прати вручну в теплій воді, з милом або шампунем, можна додати капельку кондиціонеру для волося. Лекго віджати, сушити в лежачому положені на рушнику. Коли висохне можна легко відпарити праскою, але якщо в складі є акрил чи віскоза або в"язали резинкою тоді не відпарювати.

7. Holly

Holly Moderator

з рожевим кольором сподобалась ось така гамма, підійде?
    і ідея жовтої шапки мені дууууже сподобалась. Піду завтра по магазинах

8. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

класні кольори

дівчата, маю питання. вяжу плаття гачком згори. спочатку вяжу 2 окремі половинки вирізу, які в сумі становлять 39 см (+39 на спинку=78 см). виріз десь буде досить глибокий. як мені розширити полотно щоб в грудях плаття було 90 см? де робити додавання петель? і ці додавання робити лише спереду? чи і на спинці?

9. skarlet

skarlet Well-Known Member

А чому ??? За віскозу не знаю, а от шерсть з акрилом завжди відпарюю ручним відпарювачем (не прасуюю), без фанатизму, легенько.
    Я б додавала лише спереду, рівномірно по всій ширині .А в ідеалі люблю додавати і віднімати петлі як у викройках - робити "виточки". Переважно починаю в"язати від талії догори. Але це дуже індивідуально, залежить від фасону.

10. Маруся Іванова

Маруся Іванова сонечко сяє...

відпарювати можно, прасувати не можна.

11. taramay

taramay Well-Known Member

Не люблю відпарювати ні акрил, ні віскозу. Обидві ниточки робляться пласкіші, і можуть добряче розтягнутися. Я написала звичні рекомендації, хоча особисто, вже знаючи як себе веде та чи інша ниточка, та й саме в'язане полотно, не завжди їх дотримуюсь :girl_smile:. Деякі речеі що в"яжу, після ручного прання я віджимаю в пралці, (щоб швидше висохли), вони можуть змінити розмір і тоді відпарюванням "привожу їх до тями".:d23:

12. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

знайшла в неті як робити витачку. знаючі підкажуть що означають стрілки в 14 рядку? там 13 і 14 недовязати, і потім 15 привязати до 12 ряду чи що?:)

13. Яруська

Яруська Well-Known Member

Саме так. І вийде бокова виточка.

14. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

хочу в"язати чоловіку шапку ось таку
    але у в"язанні я такий собі простачок, ще косу вмію зв"язати, а отой джгутик щось взагалі не уявляю, як робиться. є до неї схема, але в схемах я теж не розбираюсь зовсім :girl_blush2:. може хтось мені "на пальцях" пояснить? :girl_flag_of_truce:

15. Рибка

Рибка Well-Known Member

По фото так виглядає, що дві петлі в кожному лиц. ряду міняються місцями... але покажіть ще схемку, бо не впевнена, картинка невелика...

16. Corena

17. Рибка

Рибка Well-Known Member

Щось та схемка нічого спільного з узором на шапці не має...
    Пробуйте, як я писала раніше, з двох лицевих спочатку вив"язувати другу, потім першу. Виворітній ряд - по малюнку.

Ось знайшла схемку, тут не в кожному другому, а в кожному четвертому перехрещувати петлі
    [​IMG][​IMG]

18. Corena

а я думаю, чого я ніяк не можу співставити схему з шапкою, спихала на себе, що мені не дано))

19. Zuzulka

Zuzulka Well-Known Member

Відповідь: Де купити? (Нитки/Пряжа)

рятуйте будь ласка в'язального чайника!
    Я взялась в'язати плед гачком, але нитки якісь не дуже приємні і сильно синтетичні.... якими можна скористатись щоб і тепло і м'яко?

20. whisper

whisper Well-Known Member

Відповідь: Де купити? (Нитки/Пряжа)

є спеціальна шерсть дитяча, вона не кусає і тепла, я такими вяжу, напевно крючкувати ними також можна