Поради в'язальницям

Тема у розділі 'В'язання', створена користувачем Morada, 7 Жовтень 2009.

1. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Відповідь: Поради в'язальницям

Я далі мучу горловинку.
    Порадьте, а, як краще забрати петлі на круглу горловинку.
    Маю 50 петель. На плечики треба лишити по 9 з кожного боку.
    По центру йде коса з 12 петель.
    Вже треба робити ту горловинку. а я не знаю, скільки п центрі закривати і скільки вгору (треба ще 6-7 рядків), щоб гарно було.

2. Holly

Holly Moderator

[​IMG] Як гадаєте, буде дивитись на моєму майбутньому пузі? І що то за нитка така "волохата", бо маю тільки картинку

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

буде 100% :girl_spruce_up:
    думаю щось мохєрісте

4. maty

maty Well-Known Member

Holly я недавно вив*язала-непогано,але шкодую,що в*язала з турецького мохеру-цей виріб вартий кращого!

5. Fleur

Fleur Well-Known Member

Схоже на "королівський мохер" дуже тоненька, пухнаста, зовсім не колюча ниточка, не кошлатиться. Речі виготовлені із неї дуже гарно виглядають і носяться довго.

6. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Кототше кажучи, треба в"язати по схемі і не видумувати.

Останнє редагування: 4 Лютий 2010
  7. Sara

Sara Well-Known Member

А що там у вас з тою горловинкою? І щодо 9 петель на плечі - мені чомусь здається, що це трохи замало:girl_in_dreams:
    Я думаю, що можна спробувати такий варіант:десь за 2-3 ряди до закінчення однієї частини (спинки чи переду) провязати ту кількість петель котра необхідно на плече потім закрити петлі на горловинку і дала довязувала петельки плеча. Потім тих 2-3 ряди, що залишилися вязати по-черзі: одне плече - закрила, потім привязувати ниточку і закінчувати друге плече. Аналогічно спинку, але вже не за 2-3 ряди, а за 1-2. (Кількість рядів підбирати треба індивідуально в залежності від ниток, плотності вязаня та й від обєму голови і шиї).
    Далі коли зшили, то по кругу по тій горловині набираєте петельки і вяжете хомут чи що там собі бачете.:))
    Я подібно малій светрик вязала. Але горловинка у мене була так ніби як стоїчкою, а на переді виріз на вузенький зуб і це все я обгачкувала по кругу і получилосьтак нічо.

8. Sara

Sara Well-Known Member

Нитка файненька, а от вязано по моєму і спицями і гачком. Колір дуже гарний.

9. taramay

taramay Well-Known Member

Holly, поставила опис в тему з схемками.

10. Top-Olya

Top-Olya Well-Known Member

Дівчата, потрібна порада. Зв`язала сину жакет, зпереду має бути замок, я його вже наживила, але питаня в тому як буде правильніше тепер його пришити за допомогою швейної машини, чи руками краще пришити? Руками пришити - мені здається не буде так міцно він триматися, а машинкою мені скзали, що може хвильками той замок піти. Хто би як зробив?

11. Рибка

Рибка Well-Known Member

Дійсно, частенько йде хвилькою. Але ж руками не так акуратно виглядає.
    Я і так, і так робила. Але машинкою все ж рівніше і міцніше. І якщо замок вже приметаний, тоді легше. Та все-одно в"язану тканину так потрохи підпихай рукою під лапку машинки, щоб вона не морщилась і не кучерявилась.

12. Daisy

Daisy Well-Known Member

Вибрати правильний розмір замка, добре приметати до виробу, а тоді на виріб я приметувала полоску паперу, газети щоб лапка машини гарно проходила і не зачіпалась за в'язку( на шві газета легко відривалась )

13. Top-Olya

Рибка,
    Daisy, дівчата, дуже вдячна за поради,:girl_in_love: а ось папір тільки зверха накладати чи з обох боків? Чому питаю? Я там підбортик вив`язала, щоб замок прикрити.:girl_cool:

14. Daisy

Daisy Well-Known Member

Зверху щоб лапка не зачіпалась за петлі в'язки.

15. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Дівчата допоможіть будь-ласка. У тексті написано:

• спицы №5,5 и №6;
    • круговые спицы № 3,5.

що це є, оті кругові спиці?

16. KAPUCHINKA

І ще таке:
    По вырезу горловины набрать на короткие круговые спицы 68 (72) 76 п. и вязать круговыми р. резинкой воротник.

Як в*яжуться ці кругові ряди? Це так як на шкарпетку чи якось інакше?

17. Daisy

Daisy Well-Known Member

Це так як шкарпетку .

18. Top-Olya

KAPUCHINKA, кругові спиці - це спиці які між собою з`єднані жилкою, бувають від 40см до 1м. Ними якраз горловину дуже зручно в`язати.

19. KAPUCHINKA

Дякую за відповідь, але я щось не можу собі уявити як в*язати горловину на цих спицях з жилкою, якщо вона має бути як шкарпетка, а шкарпетка, здається, в*яжеться на 5 спицях. Я вже остаточно запуталася ((( Допоможіть будь-ласка.

Якщо кругові спиці це спиці з жилкою, то просто спиці це довгі спиці без жилки?
    Якщо так, то яка тоді між ними різниця? Я не є спецом у в*язанні, все в*яжу на тих що з жилкою.

Дівчаточка, будь-ласочка поясніть що до чого.

20. KNadya

KNadya New Member

На рахунок спиць ви все правильно зрозуміли: кругові спиці це спиці з жилкою, а просто спиці це довгі спиці без жилки. Мені легше в"язати без жилки. Спробуйте. А от горловину потрібно в"язати на спицях з жилкою. Шкартетки ви в"яжете на 5 спицях. Чому? 4 з них роблять коло, вони не можуть згинатися. А от жилка вона набирає форму, яка вам потрібна. Уявіть, що ви в"яжете горловину на 5 спицях. Вони короткі і вам петлі будуть злітати з протилежного боку. На шкарпетку ви набираєте малу кількість петель, а на горловину значно більше. Тим більше ви все в"яжете на спитях з жилкою, тому й горловину не важко буде. Спробуйте.