Поради вишивальницям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем Liliyah Romanova, 27 Травень 2009.

1. terezka

terezka котяка-вишивака

Відповідь: Поради вишивальницям

так отож, якщо самі хрестики в іншу сторону, то й півхрестики розвертаються, я правильно розумію?

2. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Я б точно не порола, залишила б так як є. А на майбутнє вже б знала

3. Kasia

Kasia Well-Known Member

ні. просто в мене віпхрестик шиється як верхній стібок цілого , а не як нижній.

4. terezka

terezka котяка-вишивака

5. MYR

MYR Member

Я в "ровері" півхрестики вишила теж не в ту сторону що в інструкції писало, ніхто не помітив, я думаю, в яку б сторону вони не були, картину це не дуже зіпсує. Якщо порівнювати в живу то з з правильними півхрестиками, напевно, буде краще виглядати.

6. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

А в яку сторону мають бути ті півхрестики, куди нахилені?
    [​IMG]ї
    так в мене. То правильно?

7. terezka

terezka котяка-вишивака

так, в ту сторону (ідентично схемі)
    я в попередньому дописі 1524 дійшла до висновку, що півхрестики в один бік все одно нахилені, якщо по схемі діму - то по нижньому стібку, якщо вишивати хрестики по іншому, то верхній стібок буде відповідати нижньому стібку на схемі в дімі, відповідно, якщо рівняти по верхньому стібку в такому варіанті - теж півхрестик нахиляється аналогочно діму.. уфффф:girl_impossible:

8. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

якщо немає оригінальної схеми (особливо ДІМ), то її можна скачати ;)
    там намальовано, що і в яку сторону вишивається.

до справи: це питання грунтовно піднімалося, коли Ума вишивала півхрестики на полі (котромусь з них), тоді ми дійшли до висновку, що не є страшною проблемою, коли верхній стібок у хрестику лягає в іншу сторону, як пише Кася про себе, зрештою так вишиваю і я, але важливішим є те, щоб напрямок півхреста був однаковим з рекомендованим у схемі :)

9. Анута

Анута Well-Known Member

я колись недогледіла і вишила як мені виходило (а мало бути навпаки).
    так от, ті півхрестики "зображали" тінь і з іншим їхнім нахилом виглядало паскудно, можна було лишень здогадуватись що це тінь.
    Тому все залежить від схеми і треба робити як рекомендовано виробником

10. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

я ж про півхрест так і написала
    півхрест-так як в схемі

а хрест, як на мене, такої значної погоди не зробить (бачу по своїх роботах ДІМ, бо в мене завжди розбіжність в нахилі верхнього стібка хреста, а півхрест-як на схемі)

11. olerusya

olerusya sweet candy ;)

дівчата, прошу поради:
    ось в такій схемі в мене майже вже все готове, але хочу зашити фон(чи як воно правильно називається?)[​IMG]
    почитала тут по вернісажі, і знайшла що краще зашивати напівхрестиком... то правда? чи може все таки повним хрестиком? якщо все ж півхрестиком, то в яку сторону?

12. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

не маєш чим зайнятись чи є якась логічна причина для такої роботи?

13. opko

opko Member

Про це ми вчора ввечері писали на сторінці 151, 152. Півхрестики вишиваються в цю сторону, куди нахилена верхня частина цілого хрестика.

14. Dobra

Dobra Well-Known Member

Рошу вашої поради. Потрібно вибрати ще один колір до краватки (схема була двоколірна, я її змінила трохи).
    Знаю що смаки різні, але у вас досвіду більше, може щось порадите. Хочу добавити нитку кольору темної бірюзи на перехрещенні чорних ліній, колір трохи буде вибиватись з гами, але додасть певної глибини. Чи пробувати?

15. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

Dobra, спробувати можна на одному елемінті. Мені там направду бракує заповненого центру.

16. Yoda

Yoda New Member

Хочу вишити торбу для білизни на подарунок, льон вже купила. А от щодо ниток виникає питання - вистачить 1 мотка?

17. MYR

MYR Member

Мені вистачило, навіть вже розпочатого.

18. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

маю таку дилему: вишила доці салфеточку
    схема ця: [​IMG]
    Вишивати ХВ?

19. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

А ти не хочеш вишити цілими словами "Христос воскрес". Можна одне слово зверху, а інше знизу

20. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

LudmilaP, поністю підтримую. Мені аж і проситься по композиції зверху і внизу напис "Христос Воскрес" по слову