Поради вишивальницям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем Liliyah Romanova, 27 Травень 2009.

1. ntv

ntv Well-Known Member

Відповідь: Поради вишивальницям

У мене теж біда, сорочку сина замочила, а вона полиняла на спинку, тепер там красується 2 п'ятна рожевого кольору, такого засобу як в Канаді у нас звісно не купиш, може хтось порадить, чим щє спробувати. Ваніш не допоміг.

2. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

Можете попробувати засіб Astro в гранулах, намочіть тканину,насипте прямо на плями,трохи почекайте і потріть(мене в багатьох випадках він виручав),при тому що набагато дешевший від Ванішів і решти,навіть сліди від маркера виводила.

3. Анута

Анута Well-Known Member

а де взяти його?

4. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

Я в багатьох магазинах з побутовою хімією його бачила,попитайте(всі "дитячі"плями відпирає на "ура":girl_claping:)

5. MYR

MYR Member

А ще можна спробувати засіб від Аmwey, мені він зі всіма плямами допомагав.

6. La esposa

La esposa Moderator

Дівчата, порадьте, будь ласка, яке мереживо мені вибрати?
    Маю спідницю. Дуже хочу переробити собі її як сукню.
    Купила мережива і думала вишити по ньому бісером візерунок, як на тканині. От тільки не можу вибрати, яке взяти - чи стрічку атласну? Буду рада всім зауваженням.

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

7. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

А куди ти хочеш мереживо/стрічку "пришпандьорити", під груди? Я б дала стрічку бо низ гаптований, щоб не було перебору.

8. La esposa

La esposa Moderator

Дякую за поради в карму і тут. Так, "поясок" хочу дати під груди, бо на талії не люблю))) хай так і буде, дам стрічку атласну, тепер лишається придумати, як її закріпити.

9. Kalina

Kalina Active Member

Порадьте якийсь український інтернет-магазин де можна купити набір дитячої метрики, бо хочу вишити на подарунок а часу шукати в магазинах немає.

10. La esposa

La esposa Moderator

а який саме набір цікавить? бо порахувати і відрізати тканину, і вибрати нитки - не проблема, навіть я можу зробити. А ти би тільки приїхала і забрала. :d64:

11. Holly

Holly Moderator

Я теж за атласну стрічку. Я би зробила 2 петельки по шву з кожного боку, і протягнула ту стрічку. А ззаду можна зав"язати бантиком. Щоб по потребі можна було затягнути сильніше/послабити натяг

12. Oddly

Oddly Well-Known Member

порадьте таке -
    я отримала в подарунок канву страмін з нанесеним малюнком
    тепер не знаю, що маю з тим далі робити. пошукала в неті - це грецький Collection d'Art
    я так розумію, що це гобелен, там збоку тільки номери ниток вказані - але вказано два стовпчики - один позначений заголовком DMC 117, а інший - DMC 486
    це різні види ниток? бо далі йде список з різними номерами.
    і де знайти схемки до таких гобеленів, може хто бачив. бо по нанесеному малюнку навряд чи вийде вгадувати-вишивати добре

і ще - вишивати в шість ниток?

13. Ума

Ума Super Moderator

ДМС 117 - то ті нитки, до яких ми всі звикли.
    ДМС 486 - то шерстяні нитки. Виглядають ось так. Ними вишивати потрібно в 1 нитку, але я думаю, що в Україні їх майже нереально купити. Тому я би радила вишивати звичними 117-ими. В 6 ниточок.

Я купила собі колись набір ДІМ в такому стилі - розмальований страмін. По страміну, на мій погляд, нереально вишивати і ті кольори підбирати, то я собі знайшла в РМ перенабір і думала вишивати по ньому. Але на разі не склалося.

Думаю, покажіть як той гобелен виглядає, то може хтось в РМ має такий дизайн і допоможе.

14. Oddly

Oddly Well-Known Member

виглядає ось так
    - номер 10105
    (тільки це фото, чесно кажучи, якесь страшнувате. якби побачила -ніколи б такого не захотіла. а нанесений на страміні малюнок досить приємно виглядає)

15. Оленка

Оленка Well-Known Member

дівчатка, допоможіть визначити фірму тих ниток вроді це не ДМС. Схема від Dimensions.

Останнє редагування: 9 Листопад 2011
  16. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Діменшинс має свої нитки. В темі "Шпаргалка вишивальниці" є таблиці переводу. Шукайте JP Coats в DMC або Dimensions в DMC. (номер JP Coats = номер Дімовських ниток - "1" спереду)

17. Анютка

Анютка Well-Known Member

Прикочувала я сюди :girl_wink: Може хто пригадає моїх "Друзяк" (так я їх називаю) :girl_blush2:
    Вони й надалі лежать не оформленні( спочатку хотіла подушки, потім каритинки і подушку, а тепер знову хочу подушки:girl_crazy: от така я вереда:girl_yes:
    А сюди причалапала просити поради, як краще пошити, які кольори та тканину обрати?
    Я хотіла шоколадний, такий як найтемніший на вишивці, але тепер думаю, що буде не цікаво, як на дитячі подушки, як гадаєте? Може чогось жовтого, оранжевого чи рожевого:girl_crazy:
    Як думаєте робити 2 подушки прямокутні, чи одні прямокунту видовжену і дві менші?

18. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

жовтого, або бежевого, як ті нитки найсвітліші на вишивці або такий колір, як носи у друзяк
    одну прямокутну видовжену і дві менші

19. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

Зараз теж такі вишиваю, в мене буде метрика і дві подушечки. Мені здається колір на тканину має бути не яскравий а пастельний, хоча оранженжевий теж би непогано дивився. Собі буду підшукувати приблизно таку як фон там де зірочки.

20. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Ні, Ні НІ тільки теплі пастельні відтінки. Я б дала такий колір як на фоні, або колір зірочок