Поради вишивальницям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем Liliyah Romanova, 27 Травень 2009.

1. Kasia

Kasia Well-Known Member

Відповідь: Балачки рукодільниць

Читала, але нічого путнього порадити не можу(( - і я не знаю таких нитток

2. silvia

silvia Well-Known Member

Відповідь: Поради вишивальницям

знайшла у старій коморі [​IMG], мама має велике бажання оформити у рамцю але......зверху ( відмічено білим) вона у дрібних дірочках ( але то можна загнути ) а от знизу справа...рвана дірка, загнути під рамку не вийде, бо тоді захопить вишивку......як тут вчинити....я от думала може якось підклеїти зі звороту.......як думаєте,як врятувати і довести до ладу ?

3. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Може взяти овальне паспарту. Або попросити, щоб вирізали прямокутник із заокругленими краями (там де дірка і протилежним по діагоналі; або всі 4 кути згладжені).

4. silvia

silvia Well-Known Member

квадрат з заокругленими кутами класно, але чи у нас роблять таке?

5. bast3t

bast3t Well-Known Member

Доброго дня, дівчата.
    Дуже хочу вишити скатертину для подарунку. Але зовсім заплуталась в виборі тканини :girl_cray:, розумію що потрібен льон, а який не знаю, допоможіть з вибором :girl_blush2: (може хтось знає де можна взяти у Львові "той" льон великих розмірів, бо стіл великий).
    Дякую.

6. Kaceshka

Kaceshka New Member

Доброго дня, дівчата!
    Маю задум вишити невеличкий образок донечці в дитяче ліжечко. Розміри не більше 10х15 см, щоб можна було закріпити всередині ліжечка.
    Можливо, хтось порадить мені, де можна знайти такі маленькі, але гарні, узори? Щиро вдячна :).

7. Olena-m

Щодо скатертини, то сходіть в Галерею льону на Куліша, щось собі підберете. Або в Мережку (навпроти Міленіуму), там був льон вишивальний, тільки не знаю яких розмірів.

Щодо образочка. Можна взяти схему, яка розрахована на 14 каунт і вишити її на 18 або 22 канві. Буде дрібніше. Шукайте невеликі схеми (більш конкретно на жаль не пораджу).

8. Русява

Русява Member

Підскажіть будь ласка: хочу вишити набір від Dimensions. В неті знайшла схему із номерами потрібних ниток. Нитки якої фірми ДІМ використовує? Anchor?

9. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

ДІМ використовує свої фірмові нитки, тому так ви їх не знайдете, тільки якщо замовите набір. Але ви можетет вишивати підбором, може в тих схемах є ниточки переведені в Анкор чи ДМС?

10. Русява

Русява Member

Виглядає на те, що переведених ниток немає...
    Мова йде про картинку "Фердерік літератор" (кіт, що лежить на полиці з книжками)

11. La esposa

La esposa Moderator

немає. Але в нас є тема про ниточки ДІМ, якщо хочете зробити самостійно підбір, можете взяти оригінальні нитки, і на своє око підбирати з ДМЦ. В мене багато залишилось з Бістро, інші дівчата мають ще більше - допоможемо :)

12. Olena-m

Або скористатись таблицями переводу (є в мережі).

13. pip

pip New Member

Дівчата хто знає схеми Абрис Арт на холсте під бісер можна прати чи ні? Купила в них схему соловя в квітах, а вона має такий специфічний запах, похожий на медичну клейонку!! Вишила вчора кілька квіток і як почало лице свербіти і руки, просто тихий ужас. В інструкції не пише чи можна прати, але вказано що неможна гнути і скручувати, то можливо і неможна! Тоді що мені робити вишивати в перчатках? Порадьте хто з тим стикався!))

14. silvia

silvia Well-Known Member

якщо не отримаєте тут відповіді можна задзвонити до виробника
    Наш адрес: Украина, г. Харьков ул. Шевченко 142а, офис 12
    Телефон: +380 57 761 25 81
    Телефон: +380 63 761 25 81
    Телефон: +380 98 106 46 03

Электронная почта: art@abrisart.com

15. terezka

terezka котяка-вишивака

явно схоже на алергію, тре звертатись до виробників, що вони там такого там напхали, може хоч якась інформація є у наборі?

16. pip

pip New Member

Подзвонила до виробників сказали що можна замочити в нейтральній водичці (воді з порошком), але нічого не терти і не царапати і не викручувати. Буду пробувати може хоча трошки хімії менше буде. Напишу Вам потім чи дало результат!))

17. silvia

silvia Well-Known Member

хочу пошити сумку ( простеньку, щось схоже на еко-сумку) та пришити по периметру вишивку. Сама вишивка зроблена на білій панамі.
    Питання- з якого матеріалу краще шити таку сумку ( чи може бути білий льон, не вишивальний, чи краще щось цупкіше,,, але тоді що..... чи може, сумку кольору льону а вставка з вишивкою буде білою.....чи не буде дисонансу......) чи треба підкладку до такої сумки.....

18. Olena-m

Щодо кольору, то прикладіть смужку до тканини в магазині і тоді зможете уявити, як буде.
    Щоб було цупкіше можна проклеїти флізеліном (шукайте цупкіший) або дубляжем (таким, як чоловічі піджаки проклеюють), тоді буде досить штивне.
    А підкладку я б дала, можна всередині ще й кишеньку для мобілки пришити :).

19. terezka

terezka котяка-вишивака

Прошу поради, вишиваю зараз свою бузкову альтанку, і побачила, що правий нижній куток забруднився під час переїзду, навіть не знаю - зашивати так чи прати негайно?
    а як прати - то потім знову наносити розмітку чи як?
    в мене вперше таке, навіть не знаю що робити

фото тут

20. La esposa

La esposa Moderator

я би зараз зашила, а потім випрала усе разом. Бо інакше прийдеться прати двічі, а як будете терти, тканина може стати в тому місці м"якшою і тоншою, буде відрізнятися вишивка..

Тим більше, якщо там повністю зашивається, то навіть як погано відпереться, буде менше видно.